Results 16 to 30 of 31
Thread: μπερδεμένη κατάσταση
-
25-03-2012, 17:01 #16
Μπορούμε στα αλήθεια να τραβήξουμε μια πολύ διακριτή γραμμή ανάμεσα στις επίκτητες κοινωνικές νόρμες, οι οποίες έχουν πλαισιώσει και καθορίσει τις ζωές μας από την ημέρα της γεννήσεώς μας και τον -αν δεχτούμε ότι υπάρχει- αρχετυπικό αταβισμό; (που τότε, με κάποιο τροπο πρέπει είναι και διαφορετικός π.χ για τα άτομα που έρχονται στη ζωή στα δάση της Παπούα-Νέα Γουινέα, σε σχέση με τα άτομα στην Αλγερία ή για τα άτομα στον ευρωπαϊκό μεσαίωνα σε σχέση με τώρα).
Επίσης (άσχετα με την προσωπική μου θέση) αρκετοί άνθρωποι ακόμη και με "μεγάλη εμπειρία" δύνανται να κάνουν τα ίδια και τα ίδια. Να καψουρεύονται, να μπαινοβγαίνουν σε σχέσεις, να πονάνε, να χαίρονται, να τρώγονται με τα ρούχα τους, να έχουν βαρεθεί, να τραβάνε και να σπρώχνουν, να ξέρουν ή να μη ξέρουν τι τους γίνεται.
υγ. δεν είναι το "πουστιά" και το "πουτανιά" (εντός ή εκτός εισαγωγικών) ελαφρώς πασέ και όχι ιδιαίτερα "αταβιστικού επιπέδου", αλλά γηπέδου; Sorry αλλά καμιά φορά βαριόμαστε να το βλέπουμε μπροστά μας χωρίς λόγο.http://www.qvzine.net/images/bingo-2.pdf
ΑΝΤΙΣΕΞΙΣΤΙΚΟ / LGBTQ ΜΠΙΝΓΚΟ
- 25-03-2012, 17:17 #17
Σίγουρα δεν μπορούμε να τραβήξουμε καμία διακριτή γραμμή σε αυτά γιατί όλα αυτά είναι πολύ κρυπτικά και ασυναίσθητα. Μόνο τα πιστεύω μας μπορούμε να εκφράσουμε.
Αν θες να κρίνεις οτι οι εκφράσεις μου δεν ήταν political correct ή προσβλητικές ή οτι παραβίασα κάποιο κανόνα του forum μπορείς να το κάνεις χωρίς περιστολές, δεν θα προσβληθω από έναν άγνωστο συνομιλητή. Θα μπορούσα να γράψω "προδοσία του αντρικού προτύπου για τη φιλία" αντί για "πουστιά" και "χαρακτηριστικό παράδειγμα εκπλήρωσης του σχιζοφρενικού συνδρόμου της γυναικείας φιλαρέσκειας" αντί για "πουτανιά". Τότε δεν θα με έλεγες υποκριτικό;
Πολύ καλά έκανες και έβαλες το "μεγάλη εμπειρία" σε εισαγωγικά. Αυτό ακριβώς λέω και εγώ.
26-03-2012, 05:18 #18
[QUOTE=Picaro;336160] Το να "μαθαίνεις" επειδή πόνεσες μετά απο αυτή την εμπειρία και όχι επειδή όντως ήξερες από την αρχή οτι πράττεις μια "αμαρτία" (=αστοχία) μου θυμίζει τα σκυλιά του Pavlov.
Έστω όμως και με τη θέση σου να πάω οτι "μαθαίνουμε απο τα λάθη μας" στα 29 σου χρόνια αν δεν έχεις καταλάβει αυτά τα πράγματα σημαίνει ή οτι δεν είχες κάνει σχέση ποτέ και οι εμπειρίες σου είναι ελάχιστες (= απωθημένα) ή....[HTML[/HTML]
Λάθη θα κάνεις σε όποια ηλικία και αν πας... δεν υπάρχει τερματικό' π.χ απτα 35 και μετά παύω να κάνω λάθη κι αρχίζω να μετράω "αρετές", μην το ανάγεις σε πλατωνικού τύπου φιλοσοφική αναζήτηση...
το θέμα είναι απλό' έχω μια σχέση που μετράει χρόνια, κάποια στιγμή γνώρισα κάποιον άλλον ο οποίος τυχαίνει να έιναι γνωστός του (όταν έχεις σχέση τόσα χρόνια η πλειοψηφία των ανθρώπων που γνωρίζεις είναι "κοινοί γνωστοί"), τον ερωτεύτηκα και αφέθηκα... κι έφαγα τα μούτρα μου. τέλος. αν ήθελα να κάνω μια πουστιά η πουτανιά όπως λες θα στολιζόμουν ενα βράδυ, θα βγαινα με φίλες και θα πήγαινα με τον τύπο από το απέναντι τραπέζι του μπαρ και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Δεν θα καθόμουνα να σκάσω ούτε θα έγραφα εδώ. Το πρόβλημα είναι οτι προφανώς τον άλλον τον ήθελα και μας φαντάστηκα μαζί αργοτερα. Τώρα αν αυτό σημαίνει οτι δεν έχω αίσθηση του καλού και του κακού, ή του ηθικού τότε τι να πώ... απλά διάλεξα να το ζήσω. δεν βγήκε.
Το τι θα κάνω από δω και πέρα με τον φίλο μου είναι άλλη κουβέντα
26-03-2012, 10:29 #19
Το τι κωδικό θα βάλει ο κάθε ένας στις πράξεις του είναι δικό του θέμα. Εφόσον παίρνεις το θάρρος να εκμυστηρευτείς μια εμπειρία σε ένα forum εκτίθεσαι όπως εκτίθεμαι και εγώ. Δεν με κατάλαβες ίσως καλά, εγώ δεν στερέωσα τις βάσεις του επιχειρήματός μου στο οτι έκανες λάθος που ένιωσες έτσι ("ερωτεύτηκα", "μας σκέφτηκα μαζί") αλίμονο αν βάζαμε αστυφύλακα, στα συναισθήματα. Εγώ υποστήριξα οτι ξέρεις πολυ καλά μέσα σου, τι είναι "σωστό" και τι όχι (και όταν λέω σωστό δεν εννοώ κοινωνικά αποδεκτό), εξάλλου το παραδέχεσαι και η ίδια οτι "αφέθηκες" και αλίμονο αν περίμενες στα 29 σου χρόνια να μάθεις από τα λάθη σου σε μια τέτοια κατάσταση. Δεν ήταν ένα στιγμιαίο γεγονός που σας έριξε στο κρεβάτι, αλλά κάτι που ψηνόταν πολύ καιρό απ ότι κατάλαβα. Και όμως το γεγονός οτι ένιωσες αυτά που ένιωσες δεν σε έκανε να πάρεις το θάρρος να μιλήσεις στη σχέση σου. Αυτό σκέψου.
26-03-2012, 10:54 #20
Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
26-03-2012, 11:23 #21
Μα είναι δυνατόν να αφεθείς όταν έχεις ήδη μια σχέση??? Ακόμα και όταν είδε οτί κατι δεν πάει καλά και αντι να το ψάξει αφέθηκε???? Μα τι είναι αυτά? Σαφώς συμβαίνουν αυτά και δυστυχώς. Θα προτιμούσα να είμασταν πιο ειλικρινείς με τον εαυτο μας και με τον άνθρωπο που έχουμε κοντά μας.. Τα λάθη μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε και απλά συνεχίζουμε να τα κάνουμε ενώ ξέρουμε, μα δεν είναι τραγικό? Ξεκαθάρισε πρώτα και μετά κάνε ότι θέλεις, γιατί κοροιδεύεις? Δεν έχεις τύψεις? Αλλά δεν νομίζω γιατί θα το είχες λείξει από την αρχή. Το αν έμπαζε η σχέση σας δεν θεωρείται πρόβλημα μόνο της μιας πλευράς αλλά και της άλλης. Και στο κάτω κάτω το θεωρώ μια μεγάλη δικαιολογία αυτό το σχόλιο...
Συγνώμη αν φαίνομαι επιθετικη αλλά δεν είμαι. Απλά παθιασμένη στις συγκεκριμένες απόψεις μου!
26-03-2012, 11:43 #22
Μα Χριστινάκι μου κι η marili από το πάθος αφέθηκε. Εξ άλλου δεν ήταν και μες την τρελή χαρά που συνέβη κι ότι συνέβη!!
Ντρεπόταν το λέει, ένιωθε άσχημα για όλα.. Όμως όταν το πάθος γίνεται εμμονή άστα να πάνε. Τα πράγματα ανεξέλεγκτα.
Θα της έριχνα άδικο αν την έβλεπα άνετη και σαρκαστική γι' αυτό που συνέβη, αλλά δεν διαπιστώνω κάτι τέτοιο.
Κι επιμένω ότι για να αφεθεί κάτι ίσως δεν πήγαινε καλά με την ήδη υπάρχουσα σχέση..
26-03-2012, 12:24 #23
Μα αυτό λέω. Δλδ όταν δεν πηγαίνει καλά η σχέση σου αντι να το τερματιζεις ή να βρεις λύση, αφήνεσαι? Μα τι νοοτροπία είναι αυτή? Δεν το θεωρώ καθόλου λογικό.. Είναι τρομερή κοροιδία. Το θεμα είναι τελικά τι θεωρεί λάθος? Το οτί έκανε κάτι με κάποιον που τελικα δεν άξιζε? ή που κοροιδεψε και απάτησε την σχέση της? Τι από τα δυο? Γιατί έχει διαφορά!
26-03-2012, 12:36 #24
εδω η κοπελα ειναι 29 χρονων και δε ξερει τη αισθανεται για τον καθενα.δε ξερει τελικα τι ηθελε αυτος ο τυπος απο τη ζωη της και ζηταει απο εμας μια απαντησει του στυλ ειμαι 29 εχω μια σχεση αλλα θελω αυτον που με εχει γραμμενη!πιστευω πως ολοι ξερουμε τι απαντηση θελει να παρει απο μας.τελικως τα πραγματα ειναι απλα και συμφνωνω με picaro.εγω κοπελα μου σου ευχομαι να μην αντιμετωπισεις μεγαλυτερα προβληματα στη ζωη σου γιατι αν σε μπερδευει κατι τοσο απλο φαντασου τοτε τι θα κανεις!και πες το και στο αγορι σου δηλαδη κριμα!εσενα θα σου αρεσαι αν σου εκανε το ιδιο?
26-03-2012, 15:16 #25
26-03-2012, 15:37 #26
ναι είναι δύσκολο, να καταλάβεις, γιατί κι εσύ όπως κι οι περισσότεροι έχουμε μεγαλώσει με στερεότυπα και μ' όλα τα "μη" και
"πρέπει και δεν πρέπει" που μας φέρνουν σε σύγκρουση με τον εαυτό μας και διαστρεβλώνουν τις βασικές μας ανάγκες.
Δεν χρειάζεται να διαβάσω το πρώτο της ποστ, γιατί η πρόθεση μου δεν είναι να ενοχοποιήσω κάποιον σ' ένα φόρουμ ψυχολογικής
υποστήριξης κι ειδικά την στιγμή που μόνος του παραδέχεται το λάθος του και βγάζει άμυνα, απέναντι στην σκληρή κριτική (#20)
Και ναι σύμφωνα με την ψυχολογία αρκούν 30'' για να ερωτευθεί κάποιος, μην είσαι λοιπόν απόλυτος! Ίσως δεν σούχει συμβεί.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
26-03-2012, 16:14 #27
Επειδή λοιπόν εγώ από το post της κοπελιάς αποκόμισα, οτι δεν ήταν κάτι στιγμιαίο και σου λέω να το κοιτάξεις για να το δεις, σημαίνει οτι θέλω να την ενοχοποιήσω για κάτι. Ενώ επειδή εσύ που πιστεύεις οτι ήταν θέμα 30'' (σίγουρα είναι 30'' εγώ κάτι είχα ακούσει για 28.75'') δεν την ενοχοποιείς για τίποτα που σε 30'' πέταξε μια σχέση χρόνων. Τεσπα.
Ναι όντως είναι πολύ άσχημο να διαστρεβλώνουμε τις βασικές μας ανάγκες (που δεν κατάλαβα ποιές εννοείς ακριβώς), αλλά χωρίς να θέλω να σε αγχώσω, καλώς η κακώς σε μια σχέση υπάρχουν 2 άνθρωποι (μερικοί προσπαθούν να προσθέσουν περισσότερους ενίοτε), και ο άλλος άνθρωπος έχει και αυτός βασικές ανάγκες που καλό θα ήταν να μην του της διαστρεβλώνουμε, εκτός και αν δεν μας ενδιαφέρει, εκτός και αν τον ενημερώσουμε οτι το κάνουμε.
26-03-2012, 16:30 #28
μα και σε μένα τώρα προσπαθείς να επιβάλλεις ντε και καλά να δω το πρώτο της ποστ, την στιγμή που σου εξηγώ, κάτι που δεν εννοείς να καταλάβεις, ότι εγώ τα συμπεράσματά μου τάχω βγάλει από το τελευταίο της ποστ, εκεί που την βλέπω ν' αμύνεται και να παραδέχεται το λάθος της..
Τί πρέπει κατ' εσένα να κάνει; Να συρθεί στα πατώματα, γιατί αμάρτησε;
Και που ξέρεις εσύ αν στην συνέχεια δεν ενημέρωσε τον πρώην της;
Και ποιοί είμαστε εμείς στο φινάλε-φινάλε, που θα της πούμε τί να κάνει;
Άντε τώρα γιατί αγχώθηκα χωρίς λόγο!!! :)Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
26-03-2012, 20:19 #29
προβλημα της κοπελας δεν ειναι να σωσει τη σχεση τησ.αλλα τη παρανομη παρολιγο σχεση της.και ο αλλος κοιμαται τον υπνο του δικαιου!που καθολου δικαιο δεν ειναι αυτο για το καημενο το παλικαρι!σιγα μη της δωσουμε και συμβουλες πως να τον φερει πισω κιολλας!!!!και στι κατω κατω γιατι δε τον χωριζει,και τον κοροιδευει?ειναι σωστο αυτο???ωωωπππ νομιζω σε κανεναν μας δε θα αρεσαι να ειναι κερατας!!!!
26-03-2012, 20:34 #30