Originally Posted by
path
-Τη μανα σου οταν σκυβει απο πανω σου,, τι σου λεει ; κορουλα μου, μωρο μου, κλπ __σχολιαζει κατι απ τη μερα που περασε ; __ σου δινει μια συμβουλη; __ σε μαλωνει για κατι; _ειναι επαναλαμβανωμενη η καθε φορα κατι διαφορετικο;;
Μου λεει "Σηκω θα αργησεις κ θα χασεις την πρωτη ωρα". Δεν σου κανω πλακα, αυτο μου λεει. Μαλλον εχω τραυματα απο το σχολειο ακομη. Παντως θετικη κουβεντα δεν μου λεει.
θελω να πω , περα απ το γεγονος κ μονο που μας ξενιζει και στεκομαστε απεναντι (συνηθως), και το πολεμαμε με φαρμακα κλπ να φυγει ,,μηπως να διναμε και λιγη σημασια στο περιεχομενο;
Τι και ποιος μας μιλαει , τι λεει , και ποτε το λεει; Δηλαδη να μπεις στην αναζητηση καποιου νοηματος (?), αντικειμενικου η συμβολικου (σημειολογικου ) καποιου λογου -σκοπου , ,,,
Ναι εχεις δικιο σ αυτο, οπως μου εχει πει κ η γιατρος υπαρχουν οι "θετικες" φωνες κ οι αρνητικες κ συνηθως προοικονομουν κατι η βγαινουν αναμνησεις απο το υποσυνειδητο επεξεργασμενες στο υπερεγω (αν δεχτουμε την τριμερη διαιρεση της ψυχης κατα τον Φροιντ, id, ego, superego)
_____τωρα για το αν μπορει να ακουσεις μουσικη?: σιγουρα μπορεις να ακουσεις κ μουσικη, και γενικα επειδη αυτη η διαδικασια περναει μεσα απ τη φαντασια,(δηλαδη χρησιμοποιει τη φαντασια του ανθρωπου που ακουει , -και την ενεργεια του δυστυχως-) και αναλογα ποσο δυνατη φαντασια διαθετει καποιος,, οι φωνες που ακουγονται και οι ηχοι ειναι Περισσοτεροι και πιο ποικιλοι, απ τις φωνες και τους ηχους που ακουμε στον πραγματικο κοσμο.
Πχ, στον πραγματικο κοσμο δεν ακους το... ψυγειο να σου μιλαει ,,οι φωνες μπορουν να 'υποδυθουν ' το ψυγειο , την καφετιερα η δεν ξερω γω οτι μπορεις να φανταστεις. Και να σου 'μιλησουν' σαν να ηταν αυτο !!
Το θεμα με την μουσικη ομως (απο μαρτυριες) δεν μπορει να εχει διαρκεια και ευκρινια συγχρονως . Δηλαδη αν ακουγες ενα τραγουδι καθαρα οπως το ακους στο στερεοφωνικο σου , για 3-4 λεπτα ,θα χεις εξαντληθει τοσο που μετα θα εισαι να σε μαζεψουνε σιγουρα!
μπορει να ακους ετσι στο φλου μια μελωδια ας πουμε για ωρα πολυ,
η να ακουσεις ενα σκοπο σε ντολμπυ στερεο σαραουντ (!!!) αλλα μονο για κλασματα δευτερολεπτου , τρεις τεσερεις νοτες δηλαδη,,
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή