Results 31 to 45 of 94
Thread: θεωρειται σεξουαλικη κακοποιηση;
-
25-03-2012, 18:03 #31
Δεν τον εννοω τον συλλογισμο σου!
Μου θυμιζει λιγο το σκεπτικο ορισμενων σεξιστων/φαλλοκρατων οι οποιοι πετανε την ακυρη ατακα: "ε αφου φορουσε μινι φουστα, τα 'θελε ο κ@λος της!"
Ευτυχως η νομοθεσια προστατευει τις κοπελες και τετοιου ειδους "λογικες" δεν πιανουν τοπο!
Απ'τη στιγμη που μια κοπελα δεν επιθυμει να κανει κατι σεξουαλικο με καποιον, ο αλλος δεν εχει δικαιωμα να την αγγιξει!Last edited by ALIA; 25-03-2012 at 18:29.
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
- 25-03-2012, 19:17 #32
Ούτε το ένα ειμαι ούτε το αλλο και σε παρακαλω όταν δεν γνωρίζεις ποιος ειμαι μην με χαρακτήριζεις ετσι ....
Όταν εχεις την μια πλευρά μόνο να καταθέτει και η άλλη απουσιάζει πρέπει να εισαι αντικημενικος και κάθε πιθανη εκδοχή να την αναφέρεις .
Παρε πίσω λοιπόν τον χαρακτηρισμο σου γιατι όπως απλα σου ανέφερα δεν με ξέρεις καθόλου για να με χαρακτηριζεις έτσι .... .With every new day , your promises fade away, its a fine day to see that the last day for me is a beautiful day .....
25-03-2012, 19:30 #33
Εδω δεν κανουμε δικαστηριο! Η κοπελα ρωτησε αν θεωρειται σεξουαλικη κακοποιηση αυτο που περιεγραψε και οντως ειναι απ'τη στιγμη που δεν επιθυμουσε να συμβει κατι τετοιο! Οποιαδηποτε σεξουαλικη πραξη γινεται χωρις τη συγκαταθεση του αλλου, αποτελει παραπτωμα και δικαιολογιες τυπου "το προκαλεσε, εφταιγε και τα επαθε, ας προσεχε..." δεν αποτελουν αλλοθι!
Τωρα... οσον αφορα τους χαρακτηρισμους που ισχυριζεσαι οτι σου απεδωσα, ειπα μονο τι μου θυμισε η παραπανω τοποθετηση σου! Απο 'κει και περα, οντως δε σε γνωριζω γι'αυτο και διατηρω επιφυλαξεις...Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
25-03-2012, 19:40 #34
Παιδια επειδη το θεμα κατεληξε σε αρρενα ανουσιων διαξιφισμων ας το ληξουμε εδω.Ηθελα μονο τη γνωμη καποιου τριτου για να 3εκα8αρισω μια κατασταση.Δεν προκαλεσα κατι,το γεγονος πως ειχα παει σπιτι του δεν συναπτει πως ηθελα να γινει κατι.Χωρις να ειχα πιει τιποτα δεν θα ειχε συμβει γιατι απλουστατα θα μπορουσα να αντιδρασω οντας νημφαλια.Το φται3ιμο ειναι δικο μου.
25-03-2012, 19:44 #35
With every new day , your promises fade away, its a fine day to see that the last day for me is a beautiful day .....
25-03-2012, 19:48 #36
25-03-2012, 19:48 #37
Το μέρος σου περνω και κανένας δεν σε κατηγόρησε πως φταις εσυ .
Όταν δεν υπαρχει και η άλλη πλευρά όμως να καταθέσει ειναι σαν να τον δικαζούμε ερήμην .
Αυτός ηταν ο λόγος και μόνο που ανέφερα τα παραπάνω .
Σε εσένα κοπέλα μου ναι να ζητήσω συγνώμη αλλα στην ALIA θα πω ξανα , δεν με ξέρει για να με χαρακτηρίζει έτσι απλα .With every new day , your promises fade away, its a fine day to see that the last day for me is a beautiful day .....
25-03-2012, 19:59 #38
Λαμπρο δε ζηταω συγγνωμη απλα μολις το ανοιξα αρκετοι με ειρωνευτηκαν και αλλοι παλι αρχισαν να μαλωνουν μετα3υ τους.Δεν ηταν αυτη η προθεση μου και αισθανομαι ασχημα που εξελιχθηκε ετσι.
25-03-2012, 20:06 #39
Όχι κορίτσι μου μην αισθάνεσαι άσχημα , δεν εχεις κάνει κάτι .
Ο λόγος που με πείραξε ειναι γιατι ένα χρόνο τώρα ζω μια κατάσταση που μόνο σεξιστη και φαλλοκαρατη δεν μπορει,κάποιος να με χαρακτηρίσει . Μπορω πολυ απλα να το αποδείξω στην ΑLIA με το να της στείλω εναι link .....
Απο την αρχη σου έγραψα να του κοψεις χέρια πόδια αν το ξανα επιχειρήσει και το εννοώ .With every new day , your promises fade away, its a fine day to see that the last day for me is a beautiful day .....
25-03-2012, 20:08 #40
Δε μπορω να το κανω αυτο το πραγμα.Εγω φταιω για οτι εγινε.Να φροντιζα να μην επινα,κανεις δε μου φταιει..ο ευαυτος μου μονο.
25-03-2012, 20:10 #41
25-03-2012, 20:12 #42
Oπως και να το εννοεις,αυτος που φταιει ειμαι εγω.πηγαινοντας η δε πηγαινοντας γυρευοντας.
25-03-2012, 20:13 #43
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
25-03-2012, 20:22 #44
Λοιπόν δεν μπορώ θα επέμβω, παρακολουθώ τόση ώρα σιωπηλός, αλλά δεν αντέχω άλλο. ALIA ποιός σε αυτοαναγόρευσε σε αυτόκλητο υπερασπιστή όλων των πληγωμένων υπάρξεων? Αυτός ο υφέρπων αποκλίνον φεμινισμός είναι τελείως παρωχημένος και δεν βοηθάει κανέναν. Σου λέει η κοπέλα οτι με την θέλησή της πήγε στο σπίτι του, με τη θέλησή της ήπιε κτλ. Σου λέει επίσης οτι είχαν κάτι μεταξύ τους πριν. Όπως λοιπόν ένα 17χρονο κορίτσι δεν μπορεί να φανταστεί οτι πηγαίνοντας εκεί, πίνοντας, θα κατέληγε εκεί, έτσι και ένα αγόρι δεν λαμβάνει τα κατάλληλα σήματα αποδοχής ή απόρριψης της σεξουαλικής του επιθυμίας. Γιατί δηλ. πρέπει να θεωρήσουμε το αγόρι ως τον κακό διαβολάκο που την μέθυσε επίτηδες και αποπειράθηκε να τη βιάσει παρά τη θέλησή της? Το ίδιο άμαθοι είναι και οι δύο. Έλεος πια....
25-03-2012, 20:38 #45
Εξαναγκασµός σε ασέλγεια
Είναι η µορφή του βιασµού κατά την οποία µια γυναίκα µε την βία ή την απειλή
σπουδαίου και άµεσου κινδύνου εξαναγκάζεται σε συνουσία από άνδρα ή σε ανοχή
ασελγούς πράξης.
Στη νοµική έννοια της ασελγούς πράξης εκτός απ’ τη συνουσία περιλαµβάνεται
«οποιαδήποτε πράξη του υπαιτίου προσβάλλοντος την αιδώ και τα ήθη,
κατευθυνόµενης δε εις την κακοποίησην ή την διερέθιση της γενετήσιας ορµής του
δράστη». Εποµένως ως ασελγή πράξη δεν είναι µόνο η συνουσία, αλλά και κάθε
άλλη πράξη που έχει γενετήσιο χαρακτήρα όπως είναι οι θωπείες στα γεννητικά
όργανα, στους γλουτούς και τους µηρούς, το φιλί στο στόµα, η στοµατική συνουσία, η
οµοφυλοφιλική σεξουαλική επαφή. Απ’ όλες τις παραπάνω µορφές εκτός από την
συνουσία, εκείνη που είναι δυνατό να διαπιστωθεί ιατροδικαστικά είναι η από το
απευθυσµένο παρά φύση συνουσία. Θεωρείται δράστης του αδικήµατος της
κατάχρησης σε ασέλγεια εκείνος που πετυχαίνει εξώγαµη συνουσία ή άλλη ασελγή
πράξη, εκµεταλλευόµενος την ανικανότητα του θύµατος προς αντίσταση που όµως
δεν δηµιούργησε ο ίδιος και χωρίς ν’ ασκήσει σωµατική ή ψυχική βία.
Ανικανότητα προς αντίσταση θεωρείται εκείνη η κατάσταση κατά την οποία ένα
άτοµο αδυνατεί να συνειδητοποιήσει την γενοµένη σε αυτό γενετήσια προσβολή.
Τέτοιες καταστάσεις εκτός από την περιφροσύνη αποτελούν µέθη, η επήρεια
ναρκωτικών ουσιών, η αϋπνία, η λιποθυµία, η εξάντληση από κόπωση καθώς και η
σωµατική αναπηρία. Σε περιπτώσεις που αντικείµενο του αδικήµατος αυτού είναι
άτοµα παράφρονα, εκτός από την κλασική ιατροδικαστική εξέταση, απαιτείται και
ψυχιατρική εξέταση.
Πηγή: http://eureka.lib.teithe.gr:8080/bit...pdf?sequence=9 (Βιβλιοθήκη τει θεσσαλονίκης)
Τα λέει ολα ξεκάθαρα. Δε χρειάζεται ο άλλος να σε χτυπήσει ή να σε δέσει για να σε τραυματίσει ψυχολογικά μία σεξουαλική ασέλγεια επάνω σου όταν δε μπορείς να αντιδράσεις. Αυτά για το νομικό του θέματος, γιατί έτσι όπως το έθεσες το ζήτημα diamantina καταλαβαίνω ότι θα ήθελες μία άποψη αντικειμενική για να σε ανακουφίσει από το γεγονός ότι νιώθεις άσχημα με ό,τι έγινε παρά την "συγκατάθεση" σου. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια και να μη νιώθεις άσχημα για ό,τι έγινε, ο άλλος έπρεπε να σε σεβαστεί που ήσουν σε κατάσταση μέθης, δηλαδή δεν ειχες σωστή αντίληψη της πραγματικότητας και ένιωθες αδύναμη σωματικά.
Καλύτερα να ηρεμήσεις και να το ξεχάσεις, και επειδή προφανώς δεν αξιζει εμπιστοσύνη αυτό το άτομο μην κάνεις ξανα παρέα μαζί του. Και εννοείται καλο είναι να μη ξεφεύγουμε με το ποτό αλλά μη ρίχνεις όλο το φταίξιμο εκεί. Κι εμείς προστατεύουμε τον εαυτό μας αλλά και οι άλλοι και απο άποψη ηθική αλλά και απο άποψη νομική αν θες, δεν πρέπει να εκμεταλεύονται καταστάσεις.
Ελπίζω να βοηθήθηκες από κάποιες απαντήσεις.