Results 46 to 60 of 94
Thread: θεωρειται σεξουαλικη κακοποιηση;
-
25-03-2012, 20:39 #46
Καλα κανεις και παρεμβαινεις κι εκφραζεις τη γνωμη σου...
Επειδη ομως εκανες προσωπικη αναφορα, να πω οτι οντως υπερασπιζομαι μεχρι τερμα τη θεση οτι κανενας ανθρωπος δεν πρεπει να σιωπα και ν'ανεχεται μια κακοποιηση οποιασδηποτε μορφης ειναι αυτη (ψυχολογικη, σωματικη, σεξουαλικη...)!
Στη συγκεκριμενη περιπτωση η κοπελα λεει οτι ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ να συμβει αυτο που εγινε κι αυτοματως καθισταται κακοποιηση και μπορει και η ιδια να το επιβεβαιωσει αυτο μιλωντας μ'ενα δικηγορο γιατι εμεις εδω μονο γνωμες εκφραζουμε χωρις να ειμαστε ειδικοι!Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
- 25-03-2012, 20:49 #47
25-03-2012, 20:50 #48
25-03-2012, 20:56 #49
Το νοημα της αναφορας σε δικηγορο ειναι οτι θα διαπιστωσει και η ιδια μεσω ενος πλεον ειδικου, οτι αυτο που εγινε αποτελει κακοποιηση με τις αναφερθεισες συνθηκες! (εγινε ηδη μια αναφορα απο τη σανυ και νομιζω οτι η ερωτηση της κοπελας, αν δηλαδη θεωρειται κακοποιηση, εχει απαντηθει)
Οσο για τον ψυχολογο, δε νομιζω οτι θα επαιρνε θετικη θεση πανω σ'αυτα που συνεβησαν!Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
25-03-2012, 21:10 #50
Ένα από τα πιο γελοία post που έχω διαβάσει ως τώρα σε αυτό το forum.
1ον σου διαφεύγει το γεγονός οτι ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ είχαν πιει, όχι μόνο η μια.
2ον γιατί πρέπει ΠΑΝΤΑ να θεωρούμε οτι μονομερώς ΜΟΝΟ οι ορμές της γυναίκας είναι σεβαστές και όχι του άντρα? Επειδή το αγόρι σε αυτή την ηλικία έχει πολλές περισσότερες? Δεν το διάλεξε να έχει, αυτό του έδωσε η φύση και ούτε αυτός ακόμα ξέρει να το διαχειριστεί.
Μάλλον κάποιος άλλος πρέπει να τραβήξει καμία μαλακία μπας και δει λίγο πιο ήρεμα τα πράγματα.
25-03-2012, 21:19 #51
Moνο εγω ειχα πιει τοσο πολυ.
25-03-2012, 21:22 #52
Τώρα πώς νιώθεις; Σε προβληματίζει κάτι;
25-03-2012, 21:54 #53
Καμία σχεση φίλε μου axl... Αν κάνεις κάτι με κάποιον παντρεμένο και έγινε και με των 2 τη θέληση γιατί να ισχύουν αυτά που προανέφερα; Αλλό κερατώνω ή κάνω κάτι που εκείνη τη στιγμή το ήθελα σίγουρα και μετά μετανιώνω για τους χ,ψ λόγους για την επιλογή μου (στο παράδειγμά σου να θέλει να γυρίσει στη γυναίκα του) και άλλο κάνω κάτι υπο συνθήκες που δεν βοηθούν την αντίσταση μου, λόγω βίας ή λόγω μέθης και μειωμένης αντίληψης και ο άλλος εκμεταλλεύεται αυτή την αδυναμία για να με εξαναγκάσει σε ασέλγεια...
Νομίζω θα βοηθήσει περισσότερο να τα ξεχωρίσουμε το δεύτερο ποστ που παρέθεσα με το λινκ απο τη βιβλιοθήκη του τει...
25-03-2012, 21:59 #54
Σάννυ μην ξεχνάς οτί μεταξύ τους κάτι είχανε οπότε κατά ένα μέρος έχει πάρει το δικαίωμα. 17 χρονών παιδί πως να καταλάβει τα όρια και τα "μη δεν θέλω" ? Σαφώς δεν τον υποστηρίζω απλά Διαμαντίνα θα πρέπει να του το κόψεις και να μην έχεις επαφές μαζί του αν όντως δεν θες να ξαναγίνει τίποτα... Αν συνεχίσεις να πηγαίνεις σπίτι του παρολα αυτά τότε δεν θα φταίει εκείνος για ότι γίνει... Πρόσεχε τον εαυτό σου!
25-03-2012, 22:35 #55
ΘΑ μου επιτρεψεις να διαφωνησω αλλα κανένα "δικαιωμα" δεν εχει παρει Christina μου. Επειδη εκανε κατι μαζι του τις αλλες φορες σε φαση εφηβικης περιεργειας ή όπως αλλιως μπορει να προεκυψε αυτο στη φιλία τους δε του δίνει το δικαίωμα εφ' όσον αρνήθηκε ΞΕΚΑΘΑΡΑ και πριν μεθύσει και μετά να τη θεωρεί "δικιά του" ή γενικώς διαθέσιμη για σεξ και τα σχετικά. Οι περισσότερες εφηβικες παρέες τα έχουν αυτά. Εγω κατάλβα ότι μια χαρά την κατάλαβε την άρνηση το παιδί. Οχι, δε θέλω, το ειπε. Μια χαρά κατάλαβε ότι ήταν κομμάτια η κοπέλα. Αλλα επεμενε και εκανε ότι δεν καταλαβαίνει ούτε για την άρνηση της ούτε για την αδυναμία της για να γυρίσει μετά να της πει και το "αφού κάθησες", δηλαδή ότι αφού ενέδωσε ως ένα σημειο το ηθελε και ηταν συνειδητη επιλογή της, κατι που δεν ισχυει, δε θα ηταν εδω να αισθανεται άσχημα.
Συμφωνω βεβαια να προσεχει η διαμαντινα απο εδω και στο εξης με το αλκοολ και τα άτομα που την περιτριγυριζουν.
25-03-2012, 22:45 #56
To οχι ειναι οχι.. το ερωτημα της κοπελας εχει απαντηθει εδω κ ωρα κ απ οτι διαβασα εχει αισθανθει κ ασχημα που μια ερωτηση της εχει καταληξει να γινει ολοκληρο θεμα. Δεν την σεβαστηκε ο τυπος που του ειπε το οχι.. μην κανετε κ εσεις το ιδιο.. ειναι απλα 17 χρονων....
"οι πιο μεγάλες νύχτες,είναι αυτές που κλαις και δεν σ'ακούν"
25-03-2012, 23:39 #57
26-03-2012, 00:01 #58
συμφωνώ.
Αγόρια που θεωρείτε ότι η κοπέλα τα "ήθελε και τα έπαθε". Πρώτον, λίγο σεβασμό στο άτομο που νιώθει κακομεταχειρισμένο και βρίσκεται σε φορουμ ψυχολογικής αλληλοβοήθειας και όχι "στησίματος στον τοίχο". Ακόμη και αν θωρείτε παράλογο κατα την υποκειμενική σας κριση τον χαρακτηρισμό "εξαναγκασμο σε σεξουαλική ασέλγεια" μπορούσατε να δώσετε κάποια συμβουλή σε ένα κορίτσι που νιώθει άσχημα μετά από μία δυσάρεστη εμπειρία. Δευτερον, και νομικά αν θέλετε, εχει τα δίκια με το μερος της με καποιο ελαφρυντικο του αγοριου γιατί και αυτός είχε πιει λίγο, αν και εγω καταλαβαινω ότι δεν έχει προθεση να κανει καποια μήνυση αλλά περισσότερο για να καταλάβει κατα πόσο ευθύνεται και η ίδια γι' αυτό που συνέβη ρώτησε, επειδή επισκέφτηκε από μόνη της ένα άτομο που στο παρελθόν έχουν γίνει κάποια προκαταρκτικά και επειδή με τη θέληση της ήπιε και δυσκολεύεται να καταλάβει ποια είναι η προσωπική της συμβολη στην ανεπιθυμητη εμπειρια που τελικα δεχτηκε να βιωσει- υπο την επιρρεια αλκοολ παντα- με επακολουθο τα ακομη πιο δυσαρεστα συναισθηματα. Η απάντηση έχει δωθεί, το όχι είναι όχι. Το είπε και νηφάλια αλλωστε. Και αν το αλκοολ αλλάζει κάτι είναι τη συνειδηση μας προσωρινα και δε μπορει ενα "οχι" να μετατρεπει σε "ναι" μεσω λογικης διαδικασίας, με σκεψη και αποφαση λογικη. Αλλά μεσω τοξικής επιδρασης στο νευρικο μας συστημα και στη συνειδηση μας. Για αυτο και τα άσχημα συναισθηματα την επόμενη μέρα...
Τρίτον, το αγόρι είχε πιει πολύ λιγότερο από την κοπέλα και δεν ήταν χάλια όπως αυτή. Η δικια της κατάσταση ηταν κατάσταση αρνησης και αβοηθησιας-αδυναμιας ενώ αυτός επέμενε και είχε καλύτερη αντίληψη για να ακούσει το "οχι". Τωρα τι να λέμε... είναι αγόρια που και τυφλα να είναι αντιλαμβάνονται το "οχι"... Το φταίξιμο του δεν το παω σε επιπεδο φύλου -αν και συνηθως ως γνωστον αναμεσα σε τετοια περιστατικα τα περισσοτερα θυματα ειναι γυναικες,κυρίως όταν εμπλέκεται η επιβολή βίας λόγω σωματικής υπεροχής-αλλά σε επίπεδο πράξης. Την πράξη του κρίνω. Είναι ανώριμος αλλά δεν απέχει και πολύ απο την ενηλικιωση του. Οσο πρέπει να μαθει η κοπελα να προσεχει με το ποτο αλλο τόσο θα πρέπει να μάθει και αυτός για να μη βρεθει σε κανένα άσχημο μπλέξιμο κάμια μέρα...
Τέλος, μπορεί ενα ατομο να ξεκινάει ένα θεμα στο φορουμ με ενα προβλημα που απο κατω να κρυβονται αλλα... Δε λέμε σε άτομα που αισθανονται ότι οι άλλοι τα κακομεταχειριζονται συναισθηματικά ότι ο κοσμος παντα θα ειναι κακος αλλά το "εγώ" τους πρέπει να το δυναμώσουν και ότι και αυτοι επιτρέπουνε πολλές φορες να τους κακομεταχειριστουν; Αλλά γιατί το επιτρέπουνε; Είναι κανείς μαζοχας; Μάλλον δεν αγαπούν τον εαυτό τους....Θα τους κατηγορήσουμε γι΄αυτό; Σημασία έχει να το καταλάβουν και να χτίσουν ένα δυνατό εγώ.
Αντίστοιχα, η κοπέλα να μάθει να αγαπάει τον εαυτό της και να τον προσέχει όσο το δυνατόν περισσότερο. Μακάρι να ήταν τόσο ....δεν έχω την κατάλληλη λέξη.... "υποψιασμένη για τα χειρότερα" μάλλον.... που να μην είχε πάει ποτέ σπίτι του ή να μην είχε πιει ή όταν της είπε να κανουν κατι πριν πιουν να φυγει. Αλλά έμεινε και ήπιε. Και εγινε χαλια. Λογικα κατα τ'αλλα περνούσαν ωραία και δε φαντάζοταν ότι κάποια στιγμη αυτός θα αρχίσει και δε θα σταματαει ... Και οταν αυτο εγινε αυτη ηταν πια πολυ πιωμενη.
...τελοσπάντων μάλλον το έχουμε αναλύσει νομίζω επαρκώς και συμφωνώ και με πιεσμενη.
26-03-2012, 00:02 #59
Την επόμενη φορά που θα πας στο σπίτι κάποιου αγοριού να τον βάλεις να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα σου την πέσει. Και πέρνα και από κανένα αστυνομικό τμήμα για να την επικυρώσεις. Έτσι θα είσαι καλυμμένη για το δικαστήριο.
Η ειρωνία είναι για τις δικηγόρους πιο πάνω και όχι για σένα διαμαντίνα. Πολλές αμερικάνικες σειρές παρακολουθούν απ' ότι φαίνεται.
Αστεία πράγματα! Σε αυτή την ηλικία ήξερα ήδη πολύ καλά ότι αν ξεμοναχιαζόμουν με κάποιον και πίναμε κιόλας, το πιθανότερο θα ήταν να μου την πέσει. Και παρόλο που είμαι γυναίκα, παραδέχομαι, ότι πολύ συχνά το όχι δεν είναι ακριβώς όχι. Όπως και ότι το ναι δεν είναι πάντα ναι. Και ότι τις περισσότερες φορές μιλάμε για ένα καυλωμένο αγοράκι, που δεν έχει μάθει ακόμη να ελέγχει τις ορμές του, παρά για έναν επίδοξο βιαστή.
Δεν ήμουνα μπροστά για να ξέρω αν πρέπει να δικαιολογήσω ή όχι το αγόρι, πάντως είναι λιγάκι αστείο να μιλάμε για δικηγόρους και μηνύσεις.
26-03-2012, 00:06 #60