Προβλημα με τον αλητη φιλο της αδελφης μου. - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 62
    iolia επετρεψε μου να περαμβω και εγω στο θεμα που σε απασχολει. Πιστευω πραγματικα πως ολα τα μελη που σου απαντησαν ειχαν, ο καθενας με τον τροπο του, να πουν πολυ σημαντικα πραγματα και η παραμβαση μου εδω δεν θελω να νοηθει ως ακυρωση των αλλων παρεμβασεων, απλως ως συμπληρωματικη. Κρινω πως εχεις αναγαγει την ολη προβληματικη στον συγκεκριμενο ανθρωπο ενω ισως θα βοηθουσε εαν "δεις" τα πραγματα οχι ως μια συγκρουση μεταξυ εσενα και ενος "εχθρου", του συντροφου της αδελφης σου, αλλα μαλλον ως μια προσπαθεια απο την πλευρα σου να προειδοποιησεις την αδελφη σου για μια προδιαγεγραμενη καταστροφικη πορεια της μεσα απο αυτη την σχεση που εχει με τον συγκεκριμενο ανθρωπο διπλα της. Εδω προφανως ανακυπτουν ερωματικα ομως σχετικα με το ποσο εμπιστευεσαι την κριση της ιδιας της αδελφης σου. Δειχνεις να προσπαθεις να την νουθετησεις προς μια κατευθυνση που η ιδια δεν εχει επιλεξει επειδη ακριβως εχει μια αλλη θεωρηση των πραγματων. Θα μπορουσες για αρχη να την εμπιστευτεις για τις επιλογες που κανει ακομη και εαν αυτες για εσενα ειναι καταστροφικες. Ασφαλως ειστε δυο διαφορετικοι χαρακτηρες αλλα ειστε και αδελφια, γαλουχηθηκατε στο ιδιο περιβαλλον, με τις ιδιες αξιες και ηθικες απαγορευσεις. Ισως ομως αυτο να ειναι ενα βημα υπερβασης της αδελφης σου. Μια προσπαθεια να ανεξρτοποιηθει απο τον τροπο που οι γονεις σου (και εσυ) της δωσατε να βλεπει τον κοσμο και μεσα απο τον πειραματισμο της να βρει την δικη της "αληθεια". Βοηθησε την να καταλαβει τα πραγματα οπως τα βλεπεις εσυ αλλα μην προσπαθεις να την ενταξεις στην δικη σου λογικη. Χρειαζεται να ανακαλυψει τις δικες της αξιες πια ακομη και μεσα απο λαθη. Βλεποντας οτι δεν υπαρχει πια η ταση απο την πλευρα σου (και απο την πλευρα των γονεων σας) να της ενσταλαξεις τις δικες σου πεποιθησιες σχετικα με τα πραγματα που την αφορουν ισως αισθανθει περισσοτερο ελευθερη στις επιλογες της με αποτελεσμα να μπορεσει να κρινει με βαση τις δικες της εμπειριες πια και οχι των δικων της ανθρωπων. Εμπιστευσου τη για αρχη και νομιζω πως αργα η γρηγορα θα εμπιστευτει και η ιδια την κριση της ωστε να επιλεξει για τον εαυτο της ορθοτερα, σεβαστειτε την επιθυμια της για "ανοιγμα" προς εμπειριες που θα την κανουν σοφοτερη και απλως δειξτε της με τον τροπο σας οτι θα ειστε παντοτε κοντα της σε περιπτωση που σας χρειαστει, ανεξαρτητως επιλογων της. Μπορει να κανει λαθος ναι, ομως αυτο πρεπει να το ανακαλυψει μονη της. Μην της στερεις την εμπειρια, απλα επικοινωνησε της πως εσυ θα εισαι παντα διπλα της εαν κατι δεν παει καλα.
    Ελπιζω να σε βοηθησα λιγο. Ευχαριστω...

Senior Member
    πυρων οχι μονο ξερεις να μιλας αλλα αυτα που γραφεις εχουν και νοημα
    μου αρεσει πολυ να ''παιρνω'' απο τοσο αξιολογους ανθρωπους...
    καθως και να βλεπω τοσο βοηθητικα ποστ περα απο την εχθρα που εχει γινει φετιχ
    Να σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by iolia View Post
    Καλησπερα σας,
    Καταρχιν θα ηθελα να σας ευχαριστησω απο καρδιας που θα απασχολησω λιγο απο τον πολυτιμο χρονο σας.
    Ειμαι 31 ετων και κατοικω μονη μου στον δευτερο οροφο της διπλοκατοικιας του πατερα μου. Εδω και 4 μηνες η αδελφη μου 28 ετων ηρθε να μεινει με τον φιλο της με τον οποιο εχει σχεση 2 χρονια, στον πρωτο οροφο , δηλαδη απο κατω μου.

Λοιπον τα προβληματα ξεκινησαν αμεσως...μαθαινω λοιπον οτι ο φιλος της αδελφης μου ειναι 30 ετων, ανεργος τα τελευταια 3 χρονια, και εχει και ενα στεγαστικο δανειο 150.000 ευρω...... Απο τοτε δεν εχει ξαναδουλεψει...αν ειναι δυνατον .Τον συντηρει η αδελφη μου η οποια δουλευει πωλητρια ολη την μερα.
    Τελικα ανακαλυψα οτι εχει σχεση με ναρκωτικα. Καθημερινα λοιπον καπνιζει μαριχουανα σ ενα καναπε απο το πρωι μεχρι το βραδυ,μαζευει και δυο τρεις αλλους και περα απο αυτο ο "ανθρωπος" αυτος ειναι ενα κτηνος, ενας αλητης ενα υπουλο φιδι, στους τροπους του ,στο φερσιμο του ,σε ολα του!
    Λοιπον μιλησα στην αδελφη μου , αλλα εκεινη δεν δεχεται κουβεντα... μαλιστα του ειπε οτι της ειπα γι αυτον ...και ο αξεστος επειτα για να μ εκδηκηθει, επιασε τον φιλο μου και του ειπε διαφορα ασχημα ψεματα για μενα... .
    Λοιπον εξοργισμένη του ειπα να σηκωθει και να φυγει απο το σπιτι μας, αλλα η αδελφη μου αντιδραει εντονα και παιρνει το μερος του παντα.
    Ειναι φως φαναρι οτι το καθαρμα εκμεταλευετε την αδελφη μου, και συνεχως τον ακουω να αναφερει το σπιτι απο κατω ως "σπιτι του". Απο τοτε στεναχωριεμαι συνεχεια δεν ξερω τι να κανω.. οι γονεις μου ειναι μεγαλοι σε ηλικια και δεν θελω να τους επιβαρυνω , μ αυτα. Εχω σκεφτει να τον καταγγειλω στην αστυνομια... αλλα δεν ειμαι σιγουρη...Δεν ξερω πως μπορω να τον χωρισω με την αδελφη μου ,την οποια την κανει οτι θελει!
    Οποια συμβουλη σας θα μου φανει πολυ χρησιμη ....Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!!
    iolia, καλημερα.
    η αδελφη σου ειναι ενήλικη, οποτε κ υπευθυνη για τις πραξεις της.
    θεωρω πως αν της πηγαινεις κοντρα δν θα καταφερεις κατι.
    πως σου φαινεται η ιδεα να την πεισεις σιγα σιγα πως της αξιζει κατι καλυτερο?
    κ αυτο το λεω μονο γιατι ήταν αισχρο απο το μερος του συντροφου της να σε συκοφαντησει στον συντροφο σου.

απο την αλλη ο δικος της συντροφος αφου καταφερνει να ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις του,
    νομιζω πως αυτο δν σε αφορα στην ουσια.
    αν συμμετεχει στα εξοδα του σπιτιου, παιρνοντας χρηματα απο τους δικους του, ειναι ζητημα που αφορα μονο το ζευγαρι.

το οτι πινει μπαφους ολη μερα, σιγουρα δν ειναι οτι καλυτερο.
    αν αυτο δν ενοχλει την αδελφη σου, δν μπορεις να κανεις κατι.
    η χρηση ναρκωτικων ουσιων κρυβει πισω της θεματα που εχουν να κανουν με τη ψυχολογια μας.
    το να επισκεφτει εναν ειδικο πιστευω πως ειναι μια καλη ιδεα.
    το να κανεις καταγγελια στην αστυνομια δν θα βγαλει κατι.
    πρεπει να τον πιασουν να εχει πανω αρκετη ποσοτητα.
    δν ξερω αν θα ασχοληθουν με κατι τετοιο, εκτος κ αν σεσημασμενος.
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    Quote Originally Posted by iolia View Post
    Σας ευχαριστω ολους για τις πολυτιμες συμβουλες σας.
    Εαν δεν επεμβαινε στην δικη μου σχεση με τον πιο ασχημο τροπο ολα θα ηταν διαφορετικα.Θα μπορουσα να χαλαρωσω, και να περιμενω . Ομως απο τοτε που ειπε ψευτιες για μενα στον φιλο μου ,ε τοτε τον σιχαθηκα, εντελως, δεν μπορω ουτε να τον ακουω ουτε να τον συναντω μπροστα μου .Διοτι μεχρι τοτε του φερομασταν με τον πιο ομορφο τροπο .Ομως επειδη ειναι καθαρμα θα ηθελα πολυ να τον βγαλω απο την οικογενεια μου. Δεν μπορειτε να καταλαβετε με λογια ποσο τσγ..νι ειναι!
    Δεν μιλαμε για αγαθουλι , ηρεμο καλο παιδι που δεν ενοχλει, αλλα καταρχιν , ολη την ωρα κανει φασαρια, εχει μια αγριοφωναρα, που οταν μιλαει τον ακουθει ολη η γειτονια ,κι εγω μαζι. Μας ξεφτιλιζει με λιγα λογια.Επεμβαινει παντου, και θεωρει οτι ειναι το σπιτι του εδω περα ,και παιρνει πρωτοβουλιες διχως να ρωτησει κανεναν. Τις προαλλες παλι τσακωθηκε μια αλλη που νοικιαζει εδω , για ενα θεμα που επρεπε να παρει αδεια απο τον πατερα μου πρωτα.
    Ειναι απαραδεκτος. Κι εαν δεν ξεκουμπιστει γρηγορα, η θα παω στην αστυνομια να τον δωσω, η θα πρεπει να φυγω εγω. Πιστευω τετοια αποβρασματα, που δεν σεβοντε τιποτε δεν πρεπει να εχουν θεση σε καμια κοινωνια. Χρειαζοντε στενη και πολυ ξυλο.

ελπιζω να μιλησες πανω στα νευρα σου κ ν μν εννοεις τα οσα λες στις 2 τελευταιες σου προτασεις.
    ειπα κ στο προηγουμενο ποστ, πως οι ανθρωποι που κανουν χρηση εχουν θεματα ψυχολογικα.
    ψαξ' το λιγο αυτο...
    οι φυλακες κ το ξυλο δν γιατρευουν κανενα.

Senior Member
    ρε κουκλα το εχεις παρει πολυ πατριωτικα τελικα το ζητημα
    η αδρφη σου εχει και γονεις και οσο ζουν δεν ειναι σπιτι σου αλλα σπιτι τους
    αστους να καθαρισουν εκεινοι λοιπον και κοιτα την δικη σου ζωη
    συγνωμη κι ολας αλλα το να καταγγειλεις εναν τετοιο ανθρωπο δεν ειναι η λυση
    και κατι που δεν εχεις σκεφτει..καποια στιγμη θα βγει απο την φυλακη αν καταφερεις να τον βαλεις
    τι νομιζεις οτι θα σε αφησει ετσι?
    ασε που μπορει να κανει την δουλιτσα του κι απο 'κει μεσα με δυο φιλαρακια

Μου κάνει εντύπωση που λες ότι η αδερφη σου ξεπέρασε τα ψυχολογικά που αντιμετώπιζε από τοτε που ξεκίνησε να συζει μαζι του. Δεν ξέρω σε τι περιβάλλον μεγάλωσε η αδερφή σου. Ίσως να ήταν καταπιεστικό γι αυτη το περιβάλλον, και αυτο να της προκαλεσε τα ψυχολογικα για τα οποια μιλας, οποτε η σχεση της με τον τυπο ήταν η δική της επανάσταση και έτσι αυτό που την υποβοήθησε να νοιώσει ψυχολογικά καλύτερα. Ίσως ο τύπος να ηταν το αντίθετο το οποίο την ήλκυσε εν σχέσει με τα πρότυπα τα οποία καταπιεστικά της υπέβαλλε το σπίτι και ως εκ τουτου τα απέρριπτε. Ωστόσο απ ότι φαίνεται δεν παυει να είναι χαρακτηρας διαφορετικός από τον τύπο. Αυτο το διαφορετικό εν σχεσει με αυτο που της υπεβαλλε το περιβαλλον της προκάλεσε τον ενθουσιασμο και την ευφορία που την βοήθησαν να γινει καλύτερα. Όμως ο ενθουσιασμος αυτος καποτε μειωνεται ή φευγει και μπαίνεις στην καθημερινότητα της σχέσης, όπου, τοτε ανοίγουν πραγματικά τα μάτια σου μπρος στα ελαττώματα του άλλου και σ' αυτα που δεν ανέχεσαι. Φαίνεται πως η αδερφη σου ειναι ακομα στο σταδιο του ενθουσιασμού. Όταν προσγειωθει στην καθημερινοτητα θα αρχισει να αντιλαμβανεται αν ταιριαζει ή όχι με τον τυπο. Και πιθανο να σπάσει τα μουτρα της και μετα να χωρίσει, και να ευχεσαι να χωρίσει πριν δημιουργησει μαζι του οικογενεια. Όπως σου ειπαν και αλλα μελη θα το αντιληφθει από μονη της, και τοτε ειναι που με δικη της πρωτοβουλια θα τρεξει κοντα σε εσας τους δικους της ανθρωπους και εκει θα ναι που θα δωσεις τη στηριξη σου.
    Ο τυπος έχει τον τροπο του μαγκα, που ελκύει, ειδικα σε κοπέλες που ενθουσιαζονται ευκολα ή έχουν ελάχιστη εμπειρια από σχέσεις ή ψαχνουν τροπο να κανουν τη δικη τους επανασταση απο το περιβαλλον στο οποιο ενοιωθαν καταπιεση επειδη το θεωρουν ως τροπο απελευθερωσης τους. Απλα δεν μπορουν να δουν τα πλην, τα ανακαλύπτουν όταν αρχισουν να προσγειωνονται και τοτε αρκετες σχεσεις διαλύονται. Συνηθως τοτε οι γυναικες βγαινουν ψυχολογικά καταβεβλημένες. Άρα, ασχετως πως σου συμπεριφερετε η αδερφη σου, θα σε χρειαστει και να σαι ετοιμη.
    γιάννης

Senior Member
    πες τα βρε θεοφανια!!!!δηλαδη εγω που τους τελευταιους μηνες δεν εχω δουλεια,και επερνα αντικαταθλιπτικα τωρα το αγορι μου πρεπει να με χωρησει???ας κοπιασει καμια αδερφουλα του και της απαντησω αναλογος!η κοπελα ειναι ενηλικη,επελεξε με ποιον θα ειναι οτι και αν ειναι αυτος και δε πεφτει λογος σε κανενα!εστω πως εκανε λαθος επιλογη σκοπος ειναι να δει μονη της το λαθος,αλλιως πως θα μαθει?ολα αυτα μου θυμιζουν παλια ελληνικη ταινια.η μιση ελλαδα ανεργη ειναι στο κατω κατω!!!εσυ αντι να ασχολησαι με το σπιτι σου ασχολησαι με τους απο κατω...τι φυσιολογικο.....οοοοοχιιι.νο μιζω εσυ εχεις το θεματακι που θελεις να ελεγχεις τους υπολοιπους.πριν ερθει να μεινει μαζι της,δε μας ειπες αν ειχες προβλημα...

Junior Member
    Η αδελφη μου, τ δυο τελευταια, χρονια εμενε στο δικο του σπιτι. Τοτε ξεκινησε να εχει ψυχολογικα προβληματα. Κι ηρθαν να μεινουν εδω, γιατι ,ο λεγαμενος, δεν ειχε πουθενα να μεινει ,αφου στο σπιτι που μενανε με την αδελφη μου ,γυρισαν οι γονεις του, διοτι, τους πηρε το σπιτι που μενανε οι γονεις του ,η τραπεζα. Μαλιστα, οταν πηγαμε να παρουμε τα πραγματα του ,απο το σπιτι του, εγω οταν μπηκα μεσα επαθα εαν σοκ. Διοτι σκυλοβρωμαγε. Οι τοιχοι ηταν ποτισμενοι με την χρονια καθημερινη χρηση. Σαν χοιροστασιο. Σ ενα τετοιο περιβαλον ,εμεναν ,μεχρι να μετακομισουν απο κατω.
    Τωρα, ειναι ευτυχισμενος, εδω.
    Λοιπον οσο τα ψυχολογικα του, που σιγουρα εχει, θα μπορουσαμε να τον βοηθησουμε ,ΕΑΝ ΠΡΩΤΑ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, απεναντι μας.

Senior Member
    ιολια, να σου πω ξανα πως ειναι θεμα της αδερφης σου αυτο.
    μπορεις να θεσεις ορια στη σχεση σου μαζι του.
    τελευταια το ανακαλυψα κ γω.
    κανεις μεχρι εκει που μπορεις.
    σε πειραξε παρα πολυ που ειπε ψεμματα κ δικαιολογημενα.
    μν μενεις εκει ομως.
    κρατα το στην ακρη.

Senior Member
    Το να τον ρουφιανεψεις στους μπατσους επειδη κανει χορτο ειναι πολυ,πολυ πιο καταπτυστο και ανηθικο απο την ασχημη συμπεριφορα αυτου που σε συκοφαντησε στον φιλο σου

Senior Member
    Quote Originally Posted by Haldol_Kills View Post
    Το να τον ρουφιανεψεις στους μπατσους επειδη κανει χορτο ειναι πολυ,πολυ πιο καταπτυστο και ανηθικο απο την ασχημη συμπεριφορα αυτου που σε συκοφαντησε στον φιλο σου
    κύτταξε να δεις, στην προκειμένη περίπτωση, εκτός από το "χόρτο" έχουμε και λεκτική και συναισθηματική κακοποίηση. Η ιόλια αν τόχουμε προσέξει έχει άμεσα απειλεί από τον τύπο, πέρα από το γεγονός, ότι την συκοφάντησε, όπως τόπες πολύ σωστά και στον σύντροφό της.

Δεν είπαμε ντε και καλά ότι θα τον "δώσει" στους μπάτσους-πάνω στην αγανάκτησή του ο άλλος κι από φόβο και ξεφεύγει και χρειάζεται ν' αμυνθεί!-αν και δικαιολογημένα περνάει απ' το μυαλό της η πιθανότητα, ότι έτσι και μ' αυτόν τον τρόπο, θα προστατευθεί.

Αυτά τα άτομα, σαν τον συγκεκριμένο, καταλαβαίνουν και συμμορφώνονται μόνο με απειλές, ακόμα κι αν δεν τις πραγματοποιεί ο άλλος, γιατί είναι άτομα θρασύδειλα. Δηλ. τί πρέπει να κάνει η κοπέλα; Να τον αφήσει να της κάνει την ζωή κόλαση και να του πει κι ευχαριστώ;! Καλό θα ήταν να προσέχουμε λίγο τους χαρακτηρισμούς που κάνουμε.

Senior Member
    Kalα ρε iolia, η αδερφή σου είναι εντελώς αβουλη; Τί κανει με έναν τέτοιο τύπο; Μήπως και αυτή παιρνει χορτο και έχουν ταιριάξει σε αυτό το σημείο;
    Πάντως ο,τι και να λεμε, είτε καλά είτε κακα, έχεις μπλεξει άσχημα με αυτή την ιστορία γιατί είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Το σίγουρο είναι ότι θα έχεις "απώλειες". Η θα χάσεις την αδερφή σου γιατί αυτή είναι απέναντί σου ή την ψυχική σου ισορροπία. Να τα έχεις όλα έτσι όπως θες δεν γίνεται. Επέλεξε λοιπόν ποιά "απώλεια" αντέχεις και πραξε ανάλογα.

Η αδερφή σου ταιριάζει μαζί του σαν χαρακτηρες? Γενικά από τα λεγάμενα σου βγαίνει ότι ο τυπος δεν είναι καλός χαρακτήρας. Εξαρταται τι του βρισκει η αδερφη σου που την κρατα προσκολλημενη κοντα του. Σε σχεση με αυτα που λέει η Μπλου, την αδερφη σου δε θα τη χασεις ποτε γιατι ειναι αδερφη σου, ίσως και να σε χρειαστει γιατι τετοιες σχεσεις καποτε αρχιζουν να παρουσιαζουν προβληματα και ακολουθει χωρισμός, άρα η ίδια θα συνειδητοποιήσει καποτε ότι δεν ταιριαζει μαζι του, με εμμεσους τροπους θα μπορουσες να την κεντρισεις για να γινει αυτο πιο γρηγορα. Εμένα μου φαινεται για σχεση με ημερομηνία λήξης. Το αν θα χασεις τη ψυχικη σου ισορροπια για τον τυπο απο εσενα εξαρταται, πόσο θα εκπαιδευσεις το μυαλό σου να μην φορτίζετε αλλά να βλεπει τα πράγματα με αρκετη δοση ψυχραιμίας και πόσο δυνατος χαρακτηρας θα φανεις.
    γιάννης

Senior Member
    παιζει και προ?
    ζητησε του δυο ντουμανια και θα τους αγαπησεις ολους κι αυτον μαζι:D:D:D:D
    οκ πλακα κανω,ενταξυ κι εγω δεν θελω να μου πειραζουν τ'αδερφια αλλα αφου λες οτι ειναι μαζι του ευτιχισμενη..μην ανακατευσεσαι και σου κολλησουν καικανενα χουσουρι οτι θα γινεις κακια πεθερα
    βασικα μην κανεις πολεμο,μην βαλει και πισω απο την πορτα κανενα χαρτι να λεει οδος μαστουρας και μην ενοχλειτε γιατι σε βλεπω να πεφτεις απο τον φωταγωγο εξαλλη

Quote Originally Posted by xrusaki View Post
    παιζει και προ?
    ζητησε του δυο ντουμανια και θα τους αγαπησεις ολους κι αυτον μαζι:D:D:D:D
    οκ πλακα κανω,ενταξυ κι εγω δεν θελω να μου πειραζουν τ'αδερφια αλλα αφου λες οτι ειναι μαζι του ευτιχισμενη..μην ανακατευσεσαι και σου κολλησουν καικανενα χουσουρι οτι θα γινεις κακια πεθερα
    βασικα μην κανεις πολεμο,μην βαλει και πισω απο την πορτα κανενα χαρτι να λεει οδος μαστουρας και μην ενοχλειτε γιατι σε βλεπω να πεφτεις απο τον φωταγωγο εξαλλη

χαχαχχαχααα!!
    Να σαι καλά βρε χρυσάκι! Γέλσα πολύ με αυτό το ποστ.

πι ες: σορι για το οφ τοπικ..

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast