Προβλημα με τον αλητη φιλο της αδελφης μου. - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 62
    Quote Originally Posted by xrusaki View Post
    θεοφανια δεν ξερω αν εχεις αδερφια αλλα εγω οταν ενιωσα οτι η δικη μου αδερφη απειλειται καποτε,επιασα τον τυπο και του επα
    ''μια χαρα τα παμε αλλα αν πληγωσεις την αδερφη μου την γ...σες'' τοσο απλα
    δεν ξανα ανακατευτηκα πουθενα,τα πηγαινα πολυ καλα μαζι του,
    την αφησα να δει μονη της και ηρθε η ωρα που πληγωθηκε..
    αυτος εξαφανιστηκε οταν χωρισανε κ το μονο που τον ενιαζε να μην μαθω εγω τι εγινε
    τοοοοσο αντρακλας ο δηθεν παντελονατος
    δεν ξερω τι σχεσεις εχετε με τα αδερφια σας,ουτε αν ειναι φυσιολογικο αυτο που νιωθω εγω
    αμα μου πειραξουνε την αδερφη(αν και κατα 8 χρονοια μεγαλυτερη μου)σκοτωνω!
    δεν ξερω τι παθαινω η αν την αγαπαω υπερβολικα
    δεν θελω να την πειραζει ΚΑΝΕΝΑΣ
    ...χρυσάκι, με τον αδελφό μου έχω τόσο στενή σχέση που αν με ήξερες θα μου έλεγες πως δεν είναι φυσιολογικό τόσο δέσιμο και αγάπη.
    Σε κάποιο άλλο θέμα έγραψα πόσο ταλαιπωρία πέρασα τελευταία για δικά του προβλήματα και πόσο κουράστηκα για να μπουν όλα σε μια σειρά.
    Πέρα από τα άλλα του προβλήματα, είχε μπλέξει τελευταία και με την πιο ακατάλληλη κοπελα του κόσμου, που όχι μόνο δεν τον στήριζε αλλα του δημιουργούσε ακόμη περισσοτερα προβλήματα.
    Ξέρεις τι έκανα?
    Του είπα πέντε κουβέντες, όπως είπα και σε εκείνη που πάντα είχε το άγχος πως δεν θα τη δεχτώ και δεν ξανανακατεύτηκα ποτέ στη σχέση τους.
    Σε πληροφορώ πως πάνε από το καλό στο καλύτερο και αυτή η ανοχή και εμπιστοσύνη που έδειξα εγώ και ο μπαμπάς μου στον αδελφό μου, τον έκανε να δει τα πράγματα καθαρά και όλα να φτιάξουν.
    Μάλιστα, σε μια κουβέντα που είχα με μια φίλη με ρώτησε, "μα δεν του λες τίποτα, αδελφή του είσαι".
    Ξέρεις τι της απάντησα? "Ακόμη και έναν πακιστανό να μου έφερνε για γαμπρό, (ρειν μη κλωτσήσεις δανείστηκα την εθνικότητα λόγω χρώματος και υψους), θα τον καλοδεχόμουν γιατί θα 'ταν αυτό που θέλει ο αδελφός μου".

Senior Member
    Έχω αδερφή και θεωρώ ότι είναι εκνευριστικό το να παίζει η αδερφή το ρόλο της μαμάς, ειδικά όταν μιλάμε για ενήλικες. Ή όπως συχνά συμβαίνει, να παίζει ο αδερφός το ρόλο του πατέρα.
    Γενικά, άτομα που έχουν την τάση να παίζουν αυτό τον ρόλο στις σχέσεις τους, ερωτικές, φιλικές, αδερφικές πιστεύω ότι με κάποιον τρόπο προσπαθούν να επιβάλλουν την ανωτερότητά τους, υποβιβάζοντας τον άλλον σε ρόλο παιδιού, θύματος ή ό,τι άλλο. Γιατί αυτοί ξέρουν καλύτερα, είναι πιο μάγκες, πιο έξυπνοι, πιο έμπειροι κλπ.
    Κατά βάθος, κάποια δική τους έλλειψη ή αδυναμία αναπληρώνουν. Και τελικά, με αυτό τον τρόπο, αντί να πλησιάζουν τον άλλον, τον απομακρύνουν ή σε κάποιες περιπτώσεις, ο άλλος προσπαθεί να τους εκμεταλλευτεί, παριστάνοντας τον αδύναμο.
    Οι σχέσεις ενηλίκων θα πρέπει να είναι ισότιμες.

Senior Member
    [QUOTE=Θεοφανία;336229]...χρυσάκι, με τον αδελφό μου έχω τόσο στενή σχέση που αν με ήξερες θα μου έλεγες πως δεν είναι φυσιολογικό τόσο δέσιμο και αγάπη.

ειναι τελειο αυτο..
    κι εμεις ετσι ειμαστε και με τον αδερφο μου και με την αδερφη μου
    και οι τρεις πολυ δεμενοι
    γενικα παντα ο ενας καθαριζε για τον αλλο,δεν το χω μονο εγω
    κι εγω γενικα δεν εχω την ταση να ανακατευομαι,θεωρω οτι ο καθε ενας κανει τις επιλογες του
    αλλα αν της κανουν κατι βαρυ τρελενομαι,σοβαρα
    οπως κι εκεινη για εμενα
    ειδικα ο αδερφος μου απο μικρη με προστατευε,αυτο δεν με πειραζε αλλα μου εδειχνε αγαπη
    δεν εχουμε επεμβει ομως ποτε ο ενας στην προσωπικη ζωη του αλλου χωρις εγκριση
    Να σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...

Senior Member
    αλλα ετσι ειναι τα καλα παιδια δεν τα θελετε σας τραβανε οι μ@λ@κες!

Junior Member
    κ εγω ειμαι της αποψης να την αφησετε μονοι της χωρις να την πιεζετε
    να ζησει την σχεση χωρις εσας βαζωντας της λογια για τον φιλο της
    γιατι στο τελος απο αντιδραση κ μονο τα πραγματα μπορει να γινουν χειροτερα
    αλλα κ μετα αν τον χωρισει να την δεχθειτε με ανοιχτη αγκαλια κ να μην αρχισετε τα γνωστα οτι στα λεγαμε εμεις
    κ δεν μας ακουγε γιατι θα την ριξετε ψυχολογικα πιο πολυ

Senior Member
    Αν δεν πάψει να περνάει καλά στη σχέση της δεν πα να χτυπιέσαι εσύ κάτω ιολία, δε θα φύγει και μάλιστα θα σε αντιμετωπίζει εχθρικά μπαίνοντας σε άμυνα. Οπότε δίχως να το επιθυμείς τη φέρνεις μακρύτερα από σένα και πιο κοντά σε κείνον. Πρόσεξε μήπως η άποψή σου δεν είναι αντικειμενική ή μήπως υπερβάλλεις σε κάποια ζητήματα, ή ακόμη και αν γίνεσαι παρεμβατική στη ζωή της αδερφής σου. Είναι ενήλικη και είναι δικό της θέμα να προστατέψει τον εαυτό της, δε μπορείς να την αναπληρώσεις στη ζωή της, το θες δεν το θες. Περίμενε να διαπιστώσει μόνη της πράγματα που μπορεί να την χαλάνε, που προς το παρόν δε φαίνεται να έχει έτσι αλλά να τη γεμίζει για οποιουσδήποτε λόγους η σχέση αυτή.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    συμφωνω για την μη παρεμβατικοτητα στην ζωη των αδερφων μας (και οποιουδηποτε αλλου φυσικα), αυτο που φοβαμαι ομως στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι οτι ισως υπαρχει εξαρτηση απο ουσιες και στην κοπελα...
    ειναι πολυ κριμα, ουτε σε αυτο υπαρχει τροπος παρεμβασης ομως, εκτος απο το να εισαι εκει ΑΝ στο ζητησει.
    δεν μπορεις να σωσεις κανεναν απο τις ουσιες αν δεν το θελει ο ιδιος, οποτε το μονο που εχω να σου προτεινω, ειναι να διαμορφωσεις την ΔΙΚΗ ΣΟΥ ζωη, οπως ακριβως την θελεις ( αν μπορεις), να βαλεις ορια στους αλλους ωστε να μην την επηρρεαζουν και να μην ζεις μεσα απο τις δικες τους ζωες.
    γιατι αυτο στην ουσια κανουν οσοι ασχολουνται τοσο φορτικα και απροσκλητα με τις ζωες των αλλων, ειτε εμπλεκομενοι με το ζορι, ειτε και απλα κουτσομπολευοντας ασταματητα.
    εστω κι αν αυτοι οι αλλοι ειναι τα αδερφια τους...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ...
    ουτε σε αυτο υπαρχει τροπος παρεμβασης ομως, εκτος απο το να εισαι εκει ΑΝ στο ζητησει.
    ...
    Συμφωνώ σε όλα.
    Γιά να μας το ζητήσει όμως, είναι απαραίτητη η εμπιστοσύνη.
    (Αυτή την λέξη δέν την συνάντησα στο νήμα.)
    Εμπιστοσύνη αντί ανταγωνισμού
    Σεβασμό αντί δόλου
    Εκτίμηση αντί ακύρωσης
    διαρκής αναθεώρηση ________________________________________ Β α σ ί λ η ς

Junior Member
    Σας ευχαριστω ολους για τις πολυτιμες συμβουλες σας.
    Εαν δεν επεμβαινε στην δικη μου σχεση με τον πιο ασχημο τροπο ολα θα ηταν διαφορετικα.Θα μπορουσα να χαλαρωσω, και να περιμενω . Ομως απο τοτε που ειπε ψευτιες για μενα στον φιλο μου ,ε τοτε τον σιχαθηκα, εντελως, δεν μπορω ουτε να τον ακουω ουτε να τον συναντω μπροστα μου .Διοτι μεχρι τοτε του φερομασταν με τον πιο ομορφο τροπο .Ομως επειδη ειναι καθαρμα θα ηθελα πολυ να τον βγαλω απο την οικογενεια μου. Δεν μπορειτε να καταλαβετε με λογια ποσο τσγ..νι ειναι!
    Δεν μιλαμε για αγαθουλι , ηρεμο καλο παιδι που δεν ενοχλει, αλλα καταρχιν , ολη την ωρα κανει φασαρια, εχει μια αγριοφωναρα, που οταν μιλαει τον ακουθει ολη η γειτονια ,κι εγω μαζι. Μας ξεφτιλιζει με λιγα λογια.Επεμβαινει παντου, και θεωρει οτι ειναι το σπιτι του εδω περα ,και παιρνει πρωτοβουλιες διχως να ρωτησει κανεναν. Τις προαλλες παλι τσακωθηκε μια αλλη που νοικιαζει εδω , για ενα θεμα που επρεπε να παρει αδεια απο τον πατερα μου πρωτα.
    Ειναι απαραδεκτος. Κι εαν δεν ξεκουμπιστει γρηγορα, η θα παω στην αστυνομια να τον δωσω, η θα πρεπει να φυγω εγω. Πιστευω τετοια αποβρασματα, που δεν σεβοντε τιποτε δεν πρεπει να εχουν θεση σε καμια κοινωνια. Χρειαζοντε στενη και πολυ ξυλο.

Senior Member
    αν το κανεις αυτο και τον δωσεις στην αστυνομια θα καταφερεις ακριβως το αντιθετο απο αυτο που θελεις
    να μην σου μιλαει η αδερφη σου και να την απομακρυνεις,σπροχνοντας την ακομα ποιο κοντα του
    να θυμασαι πως οτι γινεται σε εμβρασμο ψυχης δεν εχει ποτε μα ποτε θετικο αποτελεσμα

Junior Member
    Χρυσακι, πιστεψε με, οτι, εαν μαθει ο πατερας μου οτι παιρνει ουσιες μεσ στο σπιτι του,θα παρει την καραμπινα και θα τον ξεκανει, δεν υπαρχει περιπτωση. Το θεωρω απαραδεκτο να το γνωριζω εγω και να μην κανω τιποτα.Δεν γνωριζω τι λενε τα βιβλια ψυχολογιας, η απαθεια για μενα συναπαγεται πληρη αδιαφορια.

Senior Member
    Quote Originally Posted by iolia View Post
    Χρυσακι, πιστεψε με, οτι, εαν μαθει ο πατερας μου οτι παιρνει ουσιες μεσ στο σπιτι του,θα παρει την καραμπινα και θα τον ξεκανει, δεν υπαρχει περιπτωση. Το θεωρω απαραδεκτο να το γνωριζω εγω και να μην κανω τιποτα.Δεν γνωριζω τι λενε τα βιβλια ψυχολογιας, η απαθεια για μενα συναπαγεται πληρη αδιαφορια.
    κουκλα δεν σου μιλαω για κανενα βιβλιο ψυχολογιας αυτην την στιγμη
    σου λεω οτι αυτο που πας να κανεις ειναι ρουφιανα και δεν θα το εκτιμησει καθολου η αδερφη σου
    ωραια,σκεψου λιγο
    θα γινετε κωλος οικογενειακως,θα σταματησουν ισως ολοι να της μιλανε,οπως κι εκεινη σε εσας,θα νιωσει τοσο μονη και ο καλος της θα της συμπαρασταθει,αφου μονο αυτος θα την νοιαζεται,ετσι θα νιωσει εκεινη
    ξερεις κατι?μην κανεις ακριβως αυτο που εκεινος θελει,να μην σκεφτεσαι απο τα νευρα σου,να θολωσεις δινοντας του εδαφος να δρασει και να φανει σωστος σε εκεινη λεγοντας εσενα φιδι

Senior Member
    Quote Originally Posted by iolia View Post
    γειά σου κι από μένα ιόλια,
    έχεις δίκιο σ' όσα ισχυρίζεσαι για τον συγκεκριμένο. Μην εμπλακείς όμως πλέον, κυρίως για να προστατέψεις την σχέση σου με την αδελφή σου, ενώ απέφευγε κάθε επαφή μαζί του! Προσωπικά, πιστεύω πως η κατάσταση αυτή είναι όπως το απόστημα, κάποια στιγμή θ' ανοίξει.. κάνε υπομονή κρατώντας αποστάσεις. Αν τις παραβιάσει τότε απείλησέ τον πως ήδη έχεις ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς κι "έχουν γνώση οι φύλακες" που λένε, αν συνεχίσει.. Το πιθανότερο είναι πως θα φοβηθεί και θα κάνει πίσω. :)
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Junior Member
    Σκεφτονται να ερθουν οι γονεις μου να μεινουν , στο ισογειο, τωρα μιλαγαμε ... πιστευω πως θα αλλαξει η συμπεριφορα του, ισως και να φυγει τελικως, μην μπορωντας να κανει τα παρανομα του.

Junior Member
    Σας ευχαριστω πολυ ολους... αντε να ανοιξει καλα ο καιρος να αρχισουμε και τα μπανακια μας....φιλια πολλα σε ολους σας!

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast