ψυχαναγκαστικη ψυχοθεραπεια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26
    Junior Member

ψυχαναγκαστικη ψυχοθεραπεια

καλησπερα.πιστευετε οτι μπορει ενασ/μια ψυχολογοσ να σε κανει να την εχεισ αναγκη παντα με τον μοναδικο τησ τροπο να την εχεισ αναγκη αφηνωντασ να εννοηθει οτι θα σε ξαναπιασουν τα συμπτωματα μονο και μονο για οικονομικο οφελοσ?????εγω πιστευω οτι μου συνεβει ....εχετε βιωσει παρομοιεσ καταστασεισ?????

Senior Member
    Quote Originally Posted by polivios View Post
    καλησπερα.πιστευετε οτι μπορει ενασ/μια ψυχολογοσ να σε κανει να την εχεισ αναγκη παντα με τον μοναδικο τησ τροπο να την εχεισ αναγκη αφηνωντασ να εννοηθει οτι θα σε ξαναπιασουν τα συμπτωματα μονο και μονο για οικονομικο οφελοσ?????εγω πιστευω οτι μου συνεβει ....εχετε βιωσει παρομοιεσ καταστασεισ?????
    γειά σου πολύβιε,
    με την βοήθεια της ψυχοθεραπείας βλέπουμε το αίτιο των προβληματικών καταστάσεων, μ' αποτέλεσμα να μπορούμε πλέον να
    αντιμετωπίζουμε τα συμπτώματα των ψυχολογικών μας συγκρούσεων.
    Ποιά είναι η διάγνωση και για πόσο διάστημα έκανες ψυχοθεραπεία; Πόσον ετών είσαι;
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Junior Member
    γεια σου μαρκελλα.ειμαι 31 ετων.η ψυχοθεραπευτρια μου ητανε πολυ αυστηρη.απαγορευε να χανεισ ψυχοθεραπειεσ επρεπε να τισ αναπληρωσω [κανω πανω απο 4 χρονια]και τον τελεθταιο χρονο αισθανομουνα οτι ανακυκλωναμε τα ιδια και τα ιδια πραγματα.γενικωσ ο τροποσ τησ δεν με εκανε να λεω οσα αισθανομαι[λαθοσ μου φυσικα]γιατι εμενα???γιατι οταν ημουνα σε μικροτερη ηλικια ειχα κρισεισ πανικου και ξαναεκανα μαζι τησ ψυχοθεραπεια και γινομουνα καλα[σε συδιασμο με χαπισ φυσικα]ειχα παθει μια εξαρτησση οτι μονο αυτη μπορει να με κανει καλα.η διαγνωση ητανε ανγχωδησ διαταραχη.

Senior Member
    Αν τώρα έχεις διακόψει, φαίνεται, ότι δεν είσαι και τόσο ικανοποιημένος απ' το αποτέλεσμα, γιατί σ' άλλη
    περίπτωση μόνος σου πλέον, θα έβρισκες τρόπους για είσαι ευχαριστημένος από την καθημερινότητά σου.
    Συμβαίνει αυτό μ' εσένα; Νιώθεις σήμερα περισσότερο ισορροπημένος κι ευτυχισμένος;

Junior Member
    εχω διακοψει εδω και 3 μηνεσ.νιωθω οπωσ τα τελευταια 3 χρονια που εκανα κανονικα ψυχοθεραπεια δηλαδη οχι αρκετα καλα.οταν τησ τα ελεγα αυτα μου ελεγε να αλλαξω τον τροπο ζωησ μου[εντονη ζωη].δεν κανω χρηση αλκοολ ουτε χασισ.εχω σταματησει τα ανχολητικα 2 χρονια τωρα με κανονικη χρηση και τα σταματησα συμφωνα με την εντολη του γιατρου και οχι μονοσ μου.εγω πιστευω οτι ψυχιατροι ειναι για να μασ δειχνουν τον δρομο να βρουμε μονοι μασ την ακρη και οχι να εξαρτιομαστε απο αυτουσ[80 καθε εβδομαδα για σχεδον 3 χρονια]και ουτε λογοσ να χασω καμια ψυχοθεραπεια λεγοντασ μου οτι πρεπει να αναπληρωνονται.δηλαδη αν εσπαγα το κεφαλι μου και δεν πηγαινα θα ξαναπαθαινα κρισεισ πανικου????εγω πηγα για να με βοηθησει να ανακαληψω τροπουσ να το ξεπερασω και οχι για να εξαρτιεμαι απο αυτην.μπορω να σου αναφερω δεκαδεσ ακομα πραγματα αλλα δεν θελω να γινω κουραστικοσ.

Senior Member
    πολύβιε, δεν κουράζεις κανέναν με το να πεις όλα όσα θετικά ή αρνητικά αποκόμισες απ' την συνεργασία σου με
    την ειδικό, αυτό που θάταν ενδιαφέρον να μας πεις ακόμα είναι και ποιά μέθοδο προσέγγισης ακολουθούσε.

Πολύβιε, δοκίμασες και σε άλλους ψυχοθεραπευτές για να βρεις αυτον που σου ταιριάζει καλύτερα? δοκίμασες αυτα που σε έμαθε για να βελτιωθείς και να δεις αν δουλευουν στην πράξη? είναι μεθοδική η ψυχοθεραπεία της ή σκόρπιες συμβουλές?
    επειδή η ψυχοθεραπεία δε λειτουργεί ποτέ αν δεν βάλουμε με πείσμα τη θέληση μας, η αλλαγή εξαρτάται σημαντικά από εμάς, είναι υπέρβαση με το ζόρι του κακου εαυτου μας στον οποιο συνηθίσαμε να ζουμε.
    γιάννης

Junior Member
    να σασ εξηγησω λοιπον οσο πιο συντομα μπορω.ειμαι 31 χρονων.οι κρισεισ πανικου ξεκινησασν σε ηλικια 17 χρονων υστερα απο ενα χωρισμο.νοσοκομεια εξετασεισ και τα λοιπα.ολα καλα και μεχρι σημερα που μιλαμε οσεσ εξετασεισ και να εκανα δεν υπηρξε ποτε καποιο ουσιαστικο προβλημα.αφου το ξεπερασα για αρχη η ζωη μου συνεχηστηκε κανονικα με λιγεσ εξαψεισ χωρισ ομωσ να μου επηρεαζει την καθημερινοτητα μου.σε ηλικια 22 με 23 με ξαναπιανουν οι κρισεισ πανικου εκει γνωριζω την συγκεκριμενη ψυχολογο γνωστοτατου ιδιωτικου νοσοκομειου.μου χορηγει το zoloft το οποιο και επαιρνα κανονικα ωσπου μου περνανε οι κρισεισ πανικου και γινομαι μια χαρα.σταματαω τα χαπια συμφωνα με εντολη του γιατρου[οχι δικια μου]ψσ που καποια στιγμη σταματαω και την ψυχοθεραπεια απο μονοσ μου{λαθοσ μου}εωσ τα 27 μου συνεχιζεται η ζωη μου κανονικα/καπου εκει ξεκιναω την χρηση χασισ οπου για κανενα 8 μηνο γινοτανε σε καθημερινοτατη βαση.καπου εκει με ξαναπιανουν οι κρισεισ πανικου.ξανα ξεκιναω με την δια ψυχολογο και φυσικα με φαρμεκευτικη αγωγη.συνεχιζω και με το που γινομαι καλα και σταματαω τα φαρμακα συμφωνα παντα με εντολη γιατρου χωρισ να εχω σταματησει την ψυχοθεραπεια κανω την μαλακια και ξανακανω χρηση χασισ [2 με φορεσ]φυσικα μου το ειχε απαγορεψει δια ροπαλου[και που σωστα]αφου με ξαναπιανουν οι κρισεισ πανικου ξανα ξεκιναω απο την αρχη.μου χορηγει ζαναχ μαζι με ζολοφτ γιατι οι κρισεισ πανικου ητανε εντονοτατεσ.ορκιζομαι στον ευατο μου οτι θα τα κανω ολα σωστα οπωσ και πραγματι γινονται.σταματαω τα χαπια στμφωνα παντα με την γνωμη του γιατρου και συνεχιζω κανονικα ψυχοθεραπειεσ.συνεχιζω την ψυχοθεραπεια σε εβδομαδιαια βαση [οπωσ ητανε παντα αλλωστε]και για ενα εξαμηνο ακομα χωρισ να χανω συνεδρια[ετσι επρεπε οπωσ μου ειχε πει]μετα το κανουμε εβδομαδα ναι μια οχι σχεδον για κανενα εξαμηνο[χωρισ παλι να εχω χασει συνεδρια].ωσπου μεχρι πριν απο λιγο καιρο την διεκοψα τελειωσ απο μερουσ μου.φυσικα και εχω κανει και εγω τα λαθη και δεν ειναι λιγα και τα δεχομαι.και τωρα ξεκιναω την συμπεριφορα τησ τα 3 τελευταια χρονια.αυστηρη χωρισ να με αφηνει να χανω καμια ψυχοθεραπεια και οποτε χανω να πρεπει να την αναπληρωνω λεγοντασ μου οτι μονο ετσι θα γινω καλα.να πρεπει να πω ψεματα για να μην παω μια φορα λεγοντασ οτι ειμαι αρρωστοσ[οικονομικη κριση 80 τησ 100 πτωση στο μαγαζι μου και να τησ το λεω και να μην δινει σημασια για τα οικονομικα μου λεγοντασ οτι θα φτιαξουν τα πραγματα]να διαφηζει την δουλεια τησ σε καθε ευκαιρια λεγοντασ μου οτι οποιοσ ερχεται σε αυτην γινεται καλα και οποιοσ φευγει ξαναπαθαινει κρισεισ[μου το ειπε μια δυο εκατο καταντησε αηδια].καθε φορα που θα ηθελα ενα γιατρο[ορθοπεδικο διαιτολογο η διαφημηση που εκανε στο νοσοκομειο ξεπερνουσε το 5 λεπτο[εγω πληρνω οχι αυτη]δεκαδεσ πρωσωπικεσ ιστοριεσ εμπειριεσ [150 φορεσ ειχα ακουσει οτι ητανε αλλεργικη στα ψαρια]νομιζω οτι οταν πασ σε εναν τετοιο γιατρο πασ για να σου δειξει τον δρομο πωσ να μην παθαινεισ κρισεισ και να μην εξαρτιεσαι απο τον καθε ψυχολογο πραγμα που δεν εκανε σε καμια περιπτωση με το να μοθ θυμιζει ποσο απαραιτητη ειναι παντα με τον δικο τησ μοναδικο τροπο.πριν κανενα δυμηνο επισκεφτηα εναν αλλον ψυχιατρο λεγοντασ του ολα αυτα μαζι με καποιεσ ακομα λεπτομερειεσ και μου ειπε εμεσοσ πλην σαφωσ οτι εχει ξαναακουσει τετοιο περιστατικο.δηλαδη ο γιατροσ να θελει να εξαρτιεσαι απο αυτον.[δεν ξαναπηγα στον συγκεκριμενο γιατι πια θαελω να το παλεψω μονοσ μου]συγνωμη αν εγινα κουραστικοσ θα με ενδιεφερε καθε ειδουσ γνωμη.................σασ ευχαριστω

Junior Member
    και συν σε ολα αυτα ητανε αντιθετη σε καθε μορφη διαφορετικησ βοηθειασ[ρεικι βελονισμοσ ομοιοπαθητικη βοτανα βαλεριανα]λεγοντασ μου οτι θα σε μπερδεψουνε και οτι δεν θα με βοηθησουνε σε τιποτα

Senior Member
    Καλημέρα πολύβιε,
    θάθελα πριν πούμε κάποια πράγματα, πες μας σήμερα πως νιώθεις αξιολογώντας αντικειμενικά την μέχρι τώρα πορεία σου.
    Καλό επίσης θα ήταν ν' απαντήσεις και στα ερωτήματα που σου έχει θέσει ο Γιάννης

Junior Member
    καλημερα σε ολουσ.απαντω πρωτα στον γιαννη.οχι δεν δοκιμασα αλλουσ θεραπευτεσ οπωσ ειπα εξαρχησ γιατι γνωρζα μονο την συγκεκριμενη τοσα χρονια.και για να μην ρωτησετε γιατι καθομουνα ολο αυτον τον καιρο μαζι τησ αφου δεν με εμπνεε η απαντηση ειναι απλη.μου ειχε περασει στο μυαλο μου οτι μονο αυτη θα με κανει καλα και αν ακολουθησω αυτα που θα μου πει.φυσικα το μεγαλητερο πραγμα που γινομουνα καλα ητανε τα χαπια που μου χορηγοντουσαν.μου ελεγε οτι ολα αυτα οφειλονται στην εντονη ζωη που κανω [μιλαω για τα 3 τελευταια χρονια οπου δεν υηπρχε χασισ καθολου οχι αλκοολ τιποτα απο ολα αυτα.απλα υπηρχαν ξενηχτια με πλει στασιον και μια εντονη επιθυμια απο εμενα να ειμαι παντου και παντα χωρισ να μπορω να λεω οχι σε κανεναν,καφε ποτο γηπεδο να τα κανω ολα μαζι δηλαδη]δεν μπορουσα να δεχτω οτι ολα αυτα προερχονται απο αυτα που εκανα η απο το πολυ τσιγαρο που εκανα[στριφτο οχι χασισ] ναι να εχω κουρασει ναι να εχω ημικρανιεσ ναι να εχω ζαλαδεσ αλλα οχι κρισεισ πανικου.αφου με επεισε οτι μπορει να προερχονται απο αυτα[πραγμα που δεν το πιστευω μεχρι και σημερα]ξεκινησασ μια πιο ηρεμη και φυσιολογικη ζωη χωρισ ακροτητεσ υγειηνη διατροφη ξεκουραση αθληση υπνοσ ποιοτικοσ.[για πολυ καιρο οχι 2 με 3 μερεσ]τα ιδια καμια διαφορα.κατι δεν κανω καλα μου ελεγε οταν σε πιανουν τετοια να κανεισ αναπνοεσ.το θεμα ειναι ομωσ να μην με πιανουνε οχι τι να κανω αφου με πιασουνε.σασ ειπα και παλι υπηρχε μια αυστηροτητα απο μερουσ τησ χωρισ να δεχεται διαφορετικεσ γνωμεσ.η αληθεια ειναι βεβαια οτι και τα λαθη τα δικα μου σε καποια σημεια ειναι τεραστια.αποδεχομαι τα λαθη μου.μαρκελλα βασικα νιωθω σημερα οτι εχω χασει χρονο χρημα και οτι δεν δουλεψα σωστα με τον ευατο μου και τον ψυχοθεραπευτη μου οσο θα επρεπε για τα χρονια που εκανα ψυχοθεραπεια.δεν παθαινω πια κρισεισ πανικου[σπανιοτατεσ περιπτωσεισ]αλλα δεν εχω πια την ψυχικη ηρεμια που ειχα καποτε.δεν εχω ενεργεια κανω σκεψεισ μην με βρει κατι κακο και γενικωσ δεν ειμαι ηρεμοσ καθολου.δηλαδη μαρκελα εσυ δεν πιστευεισ οτι ενασ ψυχοθεραπευτησ μπορει να σε κανει να εξαρτιεσαι απο αυτον μονο και μονο για τα λεφτα????σου φαινεται απιθανο?????

Senior Member
    Quote Originally Posted by polivios View Post
    ..δηλαδη μαρκελα εσυ δεν πιστευεισ οτι ενασ ψυχοθεραπευτησ μπορει να σε κανει να εξαρτιεσαι απο αυτον μονο και μονο για τα λεφτα????σου φαινεται απιθανο?????
    Σίγουρα και υπάρχει εξάρτηση από τον/την ψυχολόγο, γιατί η σχέση που αναπτύσσεται είναι γονιού και παιδιού, εσύ ένιωσες αυτήν την σχέση, όπου η ειδικός με αποδοχή, προσπαθεί να δουλέψει μαζί σου όσον αφορά τις ανασφάλειές σου, τους φόβους σου, τα συναισθήματά σου κ.λπ.;

Επίσης, καθόλου απίθανο δεν μου φαίνεται, όσον αφορά ειδικά και το οικονομικό, με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.., αλλά και γενικά, και μη σου πω ότι το θεωρώ εξαιρετική τύχη ο ειδικός νάναι Άνθρωπος δλδ, πέρα από επιστήμονας, νάναι και λειτουργός.

Junior Member
    το πιστευω μαρκελλα οτι στισ μερεσ μασ εχει χαθει η ανθρωπια.πιστευω οτι πολυ γιατροι[οπωσ και η δικια μου πιστευω]τον βλεπουνε πια τελειωσ επαγγελματικα.και θα μπορουσα να αναλυσω και αλλεσ λεπτομεριεσ για το οτι αισθανθηκα αυτα τα πραγματα απλα θα γινω κουραστικοστο θεμα ειναι οτι απο την ωρα που το καταλαβενεισ τι κανεισ....προσωπικα μου πηρε ενα χρονο για να καταφερω να αποδεκτο την αληθεια και να σταματησω την συνεργασια μασ.βασικα δεν ηθελα μεσα μου να αποδεκτο οτι υπαρχουν ανθρωποι που εκμεταλευονται μια αδυναμια σου και σου τα τρωνε.μου φαινεται αδιανοητο.υπαρχουν αραγε αλλοι εδψ στο φορουμ που να τουσ ετυχε κατι παρομοιο????θα ηθελα να μασ πουν την γνωμη τουσ και πωσ το αντιμετωπισαν

Senior Member
    Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν σου τύχει.. πας παρακάτω. Είτε δηλ. σ' αναζήτηση άλλου ειδικού, αν δεν μπορείς
    πλέον μόνος σου να δουλέψεις τα θέματά σου ή το παλεύεις μόνος σου. Το δεύτερο σου παίρνει περισσότερο χρόνο,
    σε σχέση με την έτοιμη γνώση και τις τεχνικές, που σου παρέχει ένας ειδικός.

Junior Member
    αυτο και εγω προσπαθω να παω παρακατω μονοσ μου και αν δεν τα καταφερω θα ζητησω την βοηθεια του ειδικου απλα τωρα θα ειμαι πιο προσεχτικοσ και πιο επιφιλακτικοσ

Page 1 of 2 12 LastLast