Results 16 to 26 of 26
Thread: ψυχαναγκαστικη ψυχοθεραπεια
-
28-03-2012, 09:33 #16
Μου κανει εντυπωση αυτο που λες ότι η ψυχοθεραπευτρια σου έχει περασει στο μυαλο ότι μόνο αυτη μπορει να σε κανει καλά. Πρώτα απ όλα σε γεμίζει η μέθοδος της ως μεθοδος που θα σε βοηθησει να αλλάξεις? Πολύβιε αυτα που σου μαθε η ψυχοθεραπεύτρια τα δοκίμασες στην πράξη? κατέβαλες το απαν των δυναμεων σου για να τα εφαρμοσεις και ετσι να δεις διαφορα? πως απαντας σ΄αυτα.
γιατι η ψυχολογια φιλε δυστυχως δεν ειναι κατι μαγικο, εξαρταται σημαντικά από εμας, τα δε φαρμακα ειναι απλά για ηρεμία.γιάννης
- 28-03-2012, 16:38 #17
καλησπερα γιαννη.σου φαινεται δυσκολο για ενα παιδι 22 με 23 χρονων [τοτε] απειρο να αφουγκραστει μια τετοια αποψη απο εναν ανθρωπο μορφωμενο και ειδικα οταν εχεισ ζησει καταστασεισ πανικου.η μεθοδοσ τησ δεν με βοηθησε απο καποια στιγμη και μετα γιατι δεν υπηρχαν αποτελεσματα.ποτε δεν μου εδωσε να καταλαβω την δυναμη που κρυβει ενασ ανθρωποσ μεσα του η οποια σε εμασ τουσ ανθρωπουσ με ανγχοσ ειναι καλα κρυμενη.συν ολα αυτα που ανεφερα στα πιο πανω ποστ.το ξερω οτι δεν υπαρχει μαγεια στισ μερεσ μασ απλα αμα ξαναδιαβασεισ καλα αυτα που εχω γραψει ισωσ να καταλαβεισ πιο καλα γιατι μπορει μια ψυχοθεραπευτρια μπορει να σε κανει να εξερτηθεισ απο αυτην εσυ εχεισ κανει ποτε ψυχαναλυση???εχεισ παθει ποτε κρισεισ πανικου??δεν σου κανω επιθεση συζητηση κανουμε.
29-03-2012, 19:02 #18
πολύβιε, πάντως ανεξάρτητα απ' το οικονομικό, έχεις σίγουρα βοηθηθεί, της το αναγνωρίζεις και συ εξ άλλου,
ίσως βέβαια όχι στον βαθμό που θάθελες, αλλά είναι βέβαιο ότι έχει γίνει και δουλειά υποσυνείδητα.
Θα μπορούσες, επειδή πλέον έχεις αποκτήσει μεθοδολογία και με προσωπική προσπάθεια να βελτιώσεις τώρα
την καθημερινότητά σου και να φέρεις στην επιφάνεια, τις δυνάμεις που κρύβεις όπως λες.
Έπειτα λάβε υπ' όψιν σου ότι πέρα από ειδικοί, είναι κι αυτοί άνθρωποι και μ' ανασφάλειες και με μειονεκτήματα..
υ.γ. επίσης π.χ. υπάρχουν πολύ καλά βιβλία αυτοβοήθειας, υπάρχουν επίσης οι ομάδες προσωπικής ανάπτυξης κ.λπ.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
31-03-2012, 10:36 #19
εχεισ να μου προτεινεισ κανεναν βιβλιο αυτο βοηθειασ.....η καποιο αλλο σχετικο.οσο για την ψυχολογο απλα περιμενα πολυ περισσοτερα απο οσο πηρα τελσπαντον τωρα τελειωσε και το προσπαθω μονο μου μαζι με τουσ δικουσ μου ανθρωπουσ
31-03-2012, 18:56 #20
Πολύβιε, ένα πολύ καλό βιβλίο αυτοβοήθειας που είχα διαβάσει η αλήθεια είναι πριν 7-8 χρόνια κι
επανεκδόθηκε το 2008 από τις εκδόσεις Καστανιώτη είναι το : " είμαι ο'κευ, είσαι ο,κευ ".
Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στο site των εκδόσεων για λεπτομέρειες..Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
01-04-2012, 19:15 #21
σε ευχαριστω πολυ θα ψαξω να το βρω
02-04-2012, 10:45 #22
Επίσης, πολύ καλά βιβλία, που μάλιστα τα συστήνουν κι οι ειδικοί είναι του Ίρβιν Γιάλομ, εκδόσεις ΑΓΡΑ μέσα απ' τα οποία, ο ίδιος δεν επιβάλει τεχνικές ή δεν προσπαθεί ν' αποδείξει κατά πόσο αυτές είναι και σωστές, αλλά μεταφέρει εμπειρίες βοηθώντας έτσι στη διαμόρφωση προσωπικής αντίληψης.
Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
02-04-2012, 19:49 #23
Ξέρεις πιστεύω κ εγώ ότι οι γιατροί ,κάποιοι,δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο χρήμα κ ειδικά τώρα στην οικονομική κρίση,βέβαια ο Φρόυντ είχε πει ότι αν δεν πληρώσεις την ψυχανάλυση δε θα γίνεις ποτέ καλά γιατί δε θα έχεις το ουσιαστικό κίνητρο-να γίνω καλά για να σταματήσω να πληρώνωβέβαια με τη δικιά σου δε συμφωνώ,ποια νομίζει ότι είναι;από την άλλη η δικιά μου ψυχιάτρος είναι πολύ καλή ,χρεώνει όμως κ μου το εξήγησε σα το Φρόυντ,δεν ήξερε ότι το είχα διαβάσει κ την τελευταία φορά που πήγα μου πήρε επίσκεψη ενώ της είπα ότι τρώμε ως οικογένεια από την εκκλησία-είμαστε άνεργοι με δύο παιδιά-γενικότερα ξέρει όλη την οικονομική κατάσταση, όμως επειδή πιστεύω στο Θεό βρήκα στην εκκλησία φίλη μου από παλιά πετυχυμένη ψυχολόγο κ αξιόλογο άτομο,θα πηγαίνω εκεί κ μπορώ αν θες να στη συστήσω για λογική τιμή κ ξέρω ότι δεν κάνει τέτοια πράγματα να τραβολογάει τον άλλο
02-04-2012, 20:33 #24
03-04-2012, 08:33 #25
Σημασία έχει αυτα που σου δίνει ο ψυχολογος, μεθοδοι, συμβουλες κλπ, να τα δοκιμάζεις στην πράξη. Τότε καταλαβαίνεις αν αυτα σε βοηθούν και αν αξίζει τον κόπο να συνεχίζεις κοντα του.
γιάννης
05-04-2012, 19:19 #26
σε ευχαριστω εμυ αλλα μετα απο τοσα χρονια ψυχοθεραπεια θελω να το προσπαθησω και λιγο μονοσ μου.μετα απο τοσα χρονια που εκανα η αληθεια ειναι οτι μερικα πραγματα μπορω και τα αντιμετοπιζω.υπαρχουν φυσικα και οι στιγμεσ που πελαγωνω αλλα επο οτι εχω ακουσει κιολασ τα 30 πρωτα χρονια ειναι δυσκολα μετα συνιθιζεισ[πλακα κανω]