Results 46 to 60 of 91
-
29-03-2012, 15:42 #46
Νάσο, είστε πολλά χρόνια ζευγάρι και αναμφισβήτητα έχετε ζήσει πολλά μαζί. Είναι πολύ φυσικό και πολύ λογικό μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο δυο άνθρωποι να λένε πως αγαπιούνται. Όμως, η καθημερινότητα μιας σχέσης χρειάζεται να αντανακλά όλα αυτά τα καλά συναισθήματα. Επιπλέον, τα καλά συναισθήματα δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι ταιριάζουμε σαν ερωτική σχέση με έναν άνθρωπο. Συμφωνώ λοιπόν ότι λόγω αγάπης και οι δύο χρειάζεται να προσπαθούν, από την άλλη καλό είναι να κοιτάμε και πόσα πράγματα μας βγαίνουν αβίαστα, ποιοι είμαστε και τι θέλουμε.
Στα θέματα που έχεις ανοίξει εδώ, βλέπω ότι ασχολείσαι αρκετά με το σεξουαλικό, στο οποίο όμως δεν φαίνεται να ταιριάζετε με την κοπέλα σου (όχι στη χημεία ή στην έλξη, αλλά στις απόψεις-αναζητήσεις, στη διάθεση κλπ). Οπότε θα σου έλεγα ότι πέρα από την αγάπη, χρειάζεται να σκεφτείς τις δικές σου προτεραιότητες, επιθυμίες και ανάγκες και να δεις κατά πόσον ο πραγματικός, τωρινός άνθρωπος που έχεις δίπλα σου είναι συμβατός με όσα ζητάς.
Μερικές φορές, η μακροβιότητα μιας σχέσης μας αποθαρρύνει από το να κλείσουμε τον κύκλο, ή έστω να θέσουμε ξεκάθαρα όρια για την βελτίωση της κατάστασης προτού αποχωρήσουμε. Άρα, θα πρότεινα ναι μεν με ενδιαφέρον και καλό τρόπο, να θέσεις καταρχήν κάποια δικά σου όρια και να μη δέχεσαι να διαιωνίζονται καταστάσεις πολύ στοιχειώδεις (όπως π.χ. η περιποιημένη εμφάνιση). Από εκεί και πέρα, σκέψου το και λίγο πιο συνολικά το όλο θέμα... :)
- 29-03-2012, 15:44 #47
Μπορεί να μην έχει να κάνει με σένα.
Σκέψου το απλά. Είναι προφανώς πιο διασκεδαστικό να μιλάει με τη φίλη της παρά να κάνει αποτρίχωση...με την έννοια ότι το έχει πιο πολλή ανάγκη.
Αλλά ούτως ή άλλως το είπε και εν βρασμώ ψυχής, πάνω στον τσακωμό.
Απλώς πες της το Νάσσο.
Το πρόβλημα επί της ουσίας δεν είναι η μη περιποίηση πιστεύω.
Αλλά ό,τι συνεπάγεται αυτή..δηλαδή μειωμένη διάθεση για σεξ.
Εάν δηλαδή, ήταν power στο σεξουαλικό θα είχες πρόβλημα εάν τύχαινε να μην έχει αποτριχωθεί?
εγώ νομίζω πως όχι.
Το γεγονός ότι δε νιώθει καλά ως γυναίκα, είναι που την κάνει να μην έχει όρεξη.
Εκτός κι αν σε έχει βαρεθεί. Παίζει και αυτό το ενδεχόμενο.
Πες της το χύμα, ότι νιώθεις πως δε σε γουστάρει πια.
Και ότι σε μια σχέση, ειδικά μετά από τόσα χρόνια, "οφείλεις" αν τον αγαπάς τον άλλον να την κρατάς ζωντανή, να μην την βάζεις σε ρίσκο, να μη δείχνεις ότι βαρέθηκες.
Δε μου απάντησες όμως, γενικά έχετε κοινούς στόχους?
Σκοπεύετε να παντρευείτε?..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
29-03-2012, 15:47 #48
Κάτσε ρε φίλε, τι δε σε πείθω για να καταλάβω κι εγώ; Δεν προσπαθώ να πείσω εδω μέσα κανέναν για τίποτα! Αν εσύ γουστάρεις να απατάς τη γυναίκα σου/γκόμενα σου, είναι δικό σου θέμα. Επειδή τα ΜΜΕ προβάλουν την απιστία σαν κάτι δεδομένο μεταξύ των ζευγαριών είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω αυτήν την πορεία κι εγώ; Αν γούσταρα να ήμουν εδώ κι εκεί, ελεύθερο πουλί που λέει και το τραγούδι, δε θα κρατούσα μια σχέση 10 χρόνια! Ούτε χρόνο δε θα την κρατούσα. Το αν κάνω κάτι στραβά είναι που ψάχνω. Για αυτό μπήκα εδω μέσα. Όλοι έχετε τις εμπειρίες σας, οπότε πιθανόν να υπάρχει κάποια συμβουλή και για αυτό. Το να την απατήσω είναι το πλέον εύκολο έτσι όπως είναι η σημερινή κοινωνία, αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΩ!
29-03-2012, 15:49 #49
29-03-2012, 15:51 #50
Δεν με πείθεις οτι είστε σε όλα μέλι γάλα εκτός απο το ερωτικό εννοώ κούκλε, κάτι πάει στραβά, ή δεν σε γουστάρει άλλο σαν άντρα αλλα σε αγαπάει και δεν μπορεί να το αποδεχτεί ή σκέφτηκες οτι μπορεί να ξενοπηδιέται? Να στο πώ κ πιό απλα?
29-03-2012, 15:52 #51
Όχι βέβαια :) Και σε αυτο ακριβώς το κομμάτι παίρνω το μέρος σου, εσυ δε ζητάς πολλά και τρελά και είναι κρίμα που δε το νιώθει και η κοπέλα σου.
Εγώ μίλησα γενικα για αυτούς που τη θέλουν την αλλη πάντα στην τρίχα και την κανουν με ελαφρά όταν χαλαρώσει λίγο σαν ανθρωπος...Το πιο επικίνδυνο άτομο είναι αυτό που έχεις αγαπήσει
29-03-2012, 15:56 #52
Δεν το είχα δει.
Πάντως ανεξαρτήτως γάμου, όπως είπα και στο άλλο ποστ μου, θα πρέπει αν υπάρχει κάποιος κοινός στόχος. Είτε αυτός λέγεται ο γύρος του κόσμου, ή η δημιουργία μιας επιχείρησης, η πραγματοποίηση ενός ονείρου..ο,τιδήποτε. Κάτι τέτοια είναι που δένουν τα ζευγάρια και τα κρατάνε ενωμένα.
Ύστερα από κάθε φάση την οποία είναι δεδομένο ότι θα περάσετε στα χρόνια που είσαστε μαζί, πρέπει να γυρνάτε πίσω στον αρχικό σκοπό σας...
Αυτό που σας συμβαίνει τώρα μπορεί να είναι φάση μπορεί όμως να δείχνει τη φθίνουσα πορεία της σχέσης σας.
Το σημαντικό είναι: Αγαπιέστε?
είστε διατεθειμένοι να κάνετε τα πάντα για να είσαστε μαζί?
Να είσαστε όμως και οι δύο διατεθειμένοι, όχι μόνο ο ένας.
Δεν είναι παράλογο να σε χαλάει που ο άλλος δεν περιποιείται τον εαυτό του.
Δεν είναι όμως παράλογο και ο άλλος να απολαμβάνει πιο πολύ την παρέα της φίλης από το σιλκεπιλ!
Συζητήστε το και βρείτε ισορροπίες εφόσον θέλετε να διατηρηθεί η σχέση...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
29-03-2012, 16:00 #53
29-03-2012, 16:05 #54
Originally Posted by void
29-03-2012, 16:06 #55
κωνσταντίνε, μετά από 10 χρόνια σχέσης, δεν νιώθεις το ίδιο που ένιωθες το πρώτο εξάμηνο.
Υπάρχουν όμως άλλα πράγματα που σε κρατάνε, τα οποία αναλόγως το χαρακτήρα παίρνουν διαφορετική αξία.
Για παράδειγμα ένας άνθρωπος που σπουδαιολογεί την ασφάλεια πιο πολύ από το φλερτ για παράδειγμα, μπορεί να μείνει σε πολυετή σχέση, αποδεχόμενος το γεγονός ότι ναι, μετά από κάποιο διάστημα αδελφοποιείται με το σύντροφο.
Κάποιος άλλος, δίνει αξία στο φλερτ και την αίσθηση του διάχυτου ερωτισμού οπότε μόλις του φεύγει αυτό διαλύει και τη σχέση.
Άλλος πάλι αναζητεί μόνο το σεξ.
Όλα είναι θέμα επιλογών.
Προφανώς ο Νάσσος ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Και η κοπέλα του.
Και πολύ πιθανόν, όπως σε όλες τις πολύχρονες σχέσεις, να περνάνε μια φάση.
Επίσης, συμβαίνει σε τέτοιες σχεσεις να μην είσαι πάντα φουλ ερωτευμένος με τον άλλον. Έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πας να τον απατήσεις, ούτε ότι θα χωρίσεις επειδή δεν είσαι μέσα στον ενθουσιασμό. Το σκεπτικό στο ανέλυσα και πιο πάνω...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
29-03-2012, 16:10 #56
Νάσσο, ψάχνεις σε λάθος μέρος το πρόβλημα, το πρόβλημα ειναι το Α, το οτι έχει χάσει το ενδιαφέρον της να περιποιείται και μάλιστα κ πρίν την στιγμή που είναι να κάνετε έρωτα, ας μας απαντήσουν οι γυναίκες τι εστί αυτο, εγώ σαν άντρας χώρισα πάντως γιατί έβλεπα το σέξ σαν αγγαρεία με την δικιά μου, μου είχε φύγει κ το παραμικρό κλίκ πάθους. Δεν θέλω να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου αλλα απτο να σε χαιδεύουμε τα αυτιά πιστεύω ειναι πιο αντρίκιο, κάτι συμβαίνει, ή βαρέθηκε, η αν αποκλείεις όσα είπα τοτε τί να σου πώ ρε φίλε είναι ο χαρακτήρας της αυτος, βαριέται να περιποιηθεί, να κάνει μπάνιο, αποτρίχωση κλπ γιατι έχει δέσει τον γάιδαρο. Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση
29-03-2012, 16:12 #57
Όχι τα 20 λεπτά δεν είναι τίποτα.
Σου είπα έχεις δίκιο σε αυτό.
Απλώς είναι κάτι που συμβαίνει.
Εγώ για παράδειγμα, γυρνάω σπίτι στις 9 το βράδυ και λείπω από τις 8 το πρωί.
Και πιάνω πολλές φορές τον εαυτό μου πολύ κουρασμένο μέχρι και για να κάνω μπάνιο.
Μένει το σαβ/κο, που έχουμε να καθαρίσουμε το σπίτι, να δούμε κανά φίλο, να πάμε για ψώνια..περιορίζεται ο χρόνος πάρα πολύ.
Κάντε μωρέ ένα πρόγραμμα να βγαίνουν από κοινού οι δουλειές, ούτως ώστε να προλαβαίνει κι αυτή να διαθέσει χρόνο για τον εαυτό της.
και όπως σου είπα εξαρχής, συζήτησέ το μαζί της ευθέως...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
29-03-2012, 16:13 #58
29-03-2012, 16:14 #59
Ναι αγάπη μου, εσύ?
29-03-2012, 16:24 #60
Κοίταξε για να συζητήσουμε θα πρέπει αφενός να αφήσεις κατά τόπον την ειρωνία.
Σε περίπτωση δε που η απάντησή σου δεν είναι ειρωνική, καλύτερα να αφήσεις κατά τόπον και την διαχυτικότητα σου, δε με ξέρεις από χθες.
Στο προκείμενο.
Σε ρώτησα αν εργάζεσαι. Λες ναι.
Τώρα θα σε ρωτήσω πόσες ώρες.
Άμα πεις ότι δουλεύεις με οκτάωρο, τότε είναι πολύ λογικό που δεν μπορείς να δώσεις εξήγηση στο γιατί ένας άνθρωπος και ειδικά μια γυναίκα μετά από 12ωρα δουλειάς, λόγω ελεύθερου επαγγέλματος κλπ, δεν έχει το κουράγιο να κάνει σεξ ή να περιποιηθεί όπως θα ήθελες εσύ τον εαυτό της.
Είναι τόσα αυτά που έχεις καθημερινά στο μυαλό σου, τόσες οι υποχρεώσεις, οι ευθύνες και το τρέξιμο, που ναι ρε συ, μπορεί και να μην έχεις διάθεση να κάνεις σεξ.
Μπορεί να θέλεις απλώς να χαλαρώσεις. Αυτή είναι η ανάγκη σου μετά από μια ημέρα δουλειάς απαιτητικής.
πρέπει δηλαδή να ψυχαναγκαστείς για να μη θεωρήσει ο άλλος ότι δεν τον γουστάρεις?..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...