Βοήθεια... - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 99
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    ...κύκνε ούτε εγώ σε πιστεύω, (βλέπεις όταν λες τα ίδια και τα ίδια επί καιρό είναι σα το λύκο που έπεσε στο ποτάμι), αλλά αν 1% λες αλήθεια, χρειάζεσαι γιατρό και δεν εννοώ για τις πληγές, (αν υπάρχουν).
    Από κει και πέρα ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί σοβαρά το ενδεόμενο ο Νίκος να επικοινωνήσει με τους δικούς σου.
    Δεν με νοιάζει αν με πιστεύεις!!! Δεν με νοιάζει! Έτσι κι αλλιώς τη ζημιά σου με το να μη μπορώ να μπαίνω στο chat την έκανες οπότε δεν χρειάζεται να μου κάνεις άλλη και πάψε να με απειλείς! Τι κακία είναι αυτή πια μ΄εσένα; Παράτα με! Δεν είσαι τίποτα εδώ μέσα παρά ένα απλό μέλος, παράτα με! Και με τον κύριο Νίκο έχω μιλήσει εγώ, εσύ να μην ανακατεύεσαι!
    Κι αν συνεχίσεις να με απειλείς και να με ενοχλείς και να με ταράζεις, θα ζητήσω να διαγράφει το θέμα κι ούτε βοήθεια από άτομα που δεν έχουν την κακία σου δεν θα μπορέσω να πάρω πια, αν αυτό θέλεις, συνέχισε καλά το πας! Ειδάλλως μην ξαναγράψεις σ' αυτό το θέμα γιατί μόνο μου κακό μου κάνεις και με τρομάζεις!
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Δεν με νοιάζει αν με πιστεύεις!!! Δεν με νοιάζει! Έτσι κι αλλιώς τη ζημιά σου με το να μη μπορώ να μπαίνω στο chat την έκανες οπότε δεν χρειάζεται να μου κάνεις άλλη και πάψε να με απειλείς! Τι κακία είναι αυτή πια μ΄εσένα; Παράτα με! Δεν είσαι τίποτα εδώ μέσα παρά ένα απλό μέλος, παράτα με! Και με τον κύριο Νίκο έχω μιλήσει εγώ, εσύ να μην ανακατεύεσαι!
    ...που την είδες την κακία ρε κύκνε? Που είδες τις απειλές?
    Ίσα-ίσα που ΑΝ λες αλήθεια πρέπει οπωσδήποτε να δεις γιατρό.
    Τι θες να κάνουμε δηλαδή? Να καθόμαστε και να σε καμαρώνουμε διαβάζοντας ότι μαχαιρώνεσαι?

πι ες: στο τσατ δεν σου απαγορευσε κανείς να μπεις. Το αν σου μιλάει κανείς, είναι δικό σου επίτευγμα.

Senior Member
    ...που την είδες την κακία ρε κύκνε? Που είδες τις απειλές?
    Ίσα-ίσα που ΑΝ λες αλήθεια πρέπει οπωσδήποτε να δεις γιατρό.
    Τι θες να κάνουμε δηλαδή? Να καθόμαστε και να σε καμαρώνουμε διαβάζοντας ότι μαχαιρώνεσαι?

πι ες: στο τσατ δεν σου απαγορευσε κανείς να μπεις. Το αν σου μιλάει κανείς, είναι δικό σου επίτευγμα.
    Άντε ρε ψεύτρα! Το ξέρεις πολύ καλά ότι με έχεις κάνει ban! Κι αν δεν έχεις κακία τότε φύγε από εδώ ΤΩΡΑ! Αν μείνεις, απλά θα αποδείξεις το αντίθετο! Εσύ θέλω να φύγεις από εδώ!!!
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Άντε ρε ψεύτρα! Το ξέρεις πολύ καλά ότι με έχεις κάνει ban! Κι αν δεν έχεις κακία τότε φύγε από εδώ ΤΩΡΑ! Αν μείνεις, απλά θα αποδείξεις το αντίθετο! Εσύ θέλω να φύγεις από εδώ!!!
    ...έτσι και αλλιώς αποχωρώ από το θέμα γιατί δεν συνηθίζω να πέφτω σε τέτοια επίπεδα συζήτησης.
    Όσο για το τσατ, αν θυμάμαι καλά είχες μπει πριν κανά μήνα και δεν σου μίλησε κανείς. Τώρα, πως μπήκες ενώ έχεις φάει μπαν, μόνο το φάντασμα του νετ μπορεί να μας απαντήσει.

Senior Member
    ...έτσι και αλλιώς αποχωρώ από το θέμα γιατί δεν συνηθίζω να πέφτω σε τέτοια επίπεδα συζήτησης.
    Όσο για το τσατ, αν θυμάμαι καλά είχες μπει πριν κανά μήνα και δεν σου μίλησε κανείς. Τώρα, πως μπήκες ενώ έχεις φάει μπαν, μόνο το φάντασμα του νετ μπορεί να μας απαντήσει.
    Δόξα τω Θεώ!!! Ανακουφίστηκα τώρα...όσο για το τσατ, ρώτα το φάντασμα του νετ και τους ειδικούς, εγώ δεν είμαι ειδική στους υπολογιστές και ούτε θα σου πω από που μπήκα, δεν τρελάθηκα ακόμα...ούτε σε αφορούν λεπτομέρειες με το αν και με ποιον μίλησα, πάνε διάβασε κανένα κουτσουμπολίστικο περιοδικό αν θέλεις κι εμένα άσε με ήσυχη...

Senior Member

Για το 1) δεν ξέρω τι ακριβώς να εξηγήσω, απλά αισθάνομαι ότι δεν θα γίνω ποτέ μου καλά, ότι θα υποφέρω για πάντα απ' αυτό το πράγμα, ότι δεν υπάρχει λύση και θεραπεία και συνεπώς δεν ξέρω τι να κάνω για να σταματήσει...
    Αυτό το "πράγμα" ειναι κατάθλιψη;Αν ναι, τότε να εισαι σιγουρη ότι ολοι πιστέψαμε ότι δεν θα περάσει ποτέ και κυρίως, όλοι πιστέψαμε ότι δεν υπάρχει λόγος να προσπαθησουμε καν, αφου θα αποτύχουμε.Επίσης, πολλοι, όπως εγώ, πέσαμε σε ακατάλληλο ειδικό, ειτε ψυχίατρο ειτε ψυχολόγο.Αλλά το σημαντικότερο: πολλοι βολευτήκαμε σε μια τετοια κατάσταση (για πολλους λογους).Αν ειναι κατι απο αυτά, σου λέω ότι ειναι διαχειρισιμα.

για το 2) νιώθω έτσι γιατί έχω βιώσει αρκετές φορές απόρριψη στη ζωή μου κι αυτό με κάνει να νιώθω ότι εγώ δεν έχω θέση σ' αυτό τον κόσμο με τους κανονικούς ανθρώπους...ίσως να την αξίζω την απόρριψη, ίσως και όχι, ίσως όντως να είμαι ανάξιος άνθρωπος και σκουπίδι αλλά είτε την αξίζω είτε όχι, πονάει το ίδιο...
    Όλοι μας έχουμε νιώσει απόρριψη.Άλλοι περισσοτερο, άλλοι λιγότερο.Και πάλι το θεμα ειναι πώς θα τη διαχειριστουμε.

για το 3) θα πω απλά ότι αναφέρομαι σε μια εξαπάτηση, σε ένα ψέμα που οδήγησε στο να πάθω κακό...είναι κάτι πολύ προσωπικό και δε θα ήθελα να αναφερθώ περαιτέρω...όμως με πλήγωσε πολύ...
    Στο ψέμα ή σε οτιδηποτε άλλο εμεις δινουμε χώρο και δυναμη να μας κανει κακό

τέλος, στο 4) αναφέρομαι σε εισαγωγή σε νοσοκομείο που οι μέρες που άντεξα να μείνω εκεί ήταν η κόλαση προσωποποιημένη κι αν το ήξερα αυτό ποτέ μα ποτέ δεν θα είχα υπογράψει το έντυπο της εισαγωγής μου, ποτέ!!! Αυτά που πέρασα εκεί μέσα με έχουν κάνει να είμαι χειρότερα ψυχολογικά από όταν μπήκα ενώ μπήκα ακριβώς για το αντίθετο, για το καλό μου, με αποτέλεσμα ακόμα και πόσο καιρό μετά να μην μπορώ να το ξεπεράσω...μακάρι να μην είχα υπογράψει ποτέ μου, αυτό το έντυπο, μακάρι! Δε μου κοβόταν το χέρι καλύτερα όταν υπέγραφα;;;
    Για το τελευταίο, τι να σου πω.Δεν έχω νοσηλευτεί ποτέ, μπορώ φυσικά να φανταστώ τι μπορει να παει στραβά...
    Ήταν μια άτυχη στιγμή, μην το αναμασάς, παει πέρασε.
    Κύκνε, ειμαι πολύ λακωνική, το ξέρω.Επίσης, ξερω οτι αυτά που σου λεω μπορει να ακουγονται απλοϊκά, αφελή ή ό,τι άλλο.
    Όμως μετά απο τόσο χρόνια ταλαιπωρίας, έχω να σου πω το εξης:
    οι αντικειμενικες δυσκολιες ναι υπάρχουν,έχουμε πολλους λογους για να νιωθουμε θλιψη, άγχος κ.λ.π.Και ναι, παιζουν πολύ σημαντικό ρόλο.Αλλά το αναστημα το υψωνουν όσο εμεις τους επιτρέπουμε.Μας πέφτει λόγος, οσο κι αν μας βολευει το αντίθετο.
    Ελάχιστα πράγματα ειναι μη αναστρέψιμα...
    [SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
    [/SIZE]

[I]F. Scott Fitzgerald[/I]

Senior Member
    Το έκανα για τους εξής λόγους: 1) γιατί νιώθω απελπισία...θα προσπαθήσω να τα γράψω όσο καλύτερα μπορώ γιατί ζαλίζομαι...νιώθω απελπισία...νιώθω ότι δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για μένα κάποτε να σταματήσω να υποφέρω και να γίνω καλά και δεν αντέχω άλλο πόνο, δεν αντέχω!!!! 2) γιατί νιώθω τρομερά ανάξιος άνθρωπος, ότι δεν αξίζω τίποτα, ότι δεν με αγαπάει κανείς, ότι είμαι ένα σκουπίδι που δεν του αξίζει να ζει, αυτά νιώθω...αυτά πιστεύω για μένα τώρα πια... 3) γιατί νιώθω προδομένη κι εξαπατημένη και 4) γιατί υπάρχει μια πρόσφατη φριχτή εμπειρία από την οποία δεν μπορώ να συνέλθω και που εγώ η ίδια βέβαια επέλεξα αλλά τελικά έκανα τρομερό λάθος...το έκανα πιστεύοντας ότι θα ήταν για το καλό μου αλλά τελικά το αποτέλεσμα ήταν το ακριβώς αντίθετο...και το μετάνιωσα φριχτά, αν το ήξερα, ποτέ δεν θα είχα συμφωνήσει σ΄αυτό, ποτέ! Με κατέστρεψαν εκεί μέσα, με κατέστρεψαν!
    Έλα κοριτσάκι μου ηρέμησε! Έχεις δίκιο, αλλά από την άλλη ξέρεις ότι όσα αρνητικά προσάπτεις στον εαυτό σου
    δεν ισχύουν κι αυτό αν θέλεις είναι κι η αλήθεια!! Ούτε ανάξια είσαι και δεν τα λέω για να σε παρηγορήσω, τα πιστεύω
    για τον καθέναν κι ούτε σκουπίδι. Κι αξίζεις την αγάπη και με το παραπάνω, όπως την αξίζουμε όλοι! Απελπισμένη,
    προδομένη κι εξαπατημένη μπορείς να νιώθεις, αλλά δεν είσαι κι η μόνη! Έχουμε πει ότι κι τα όποια λάθη μας κι
    οι οδυνηρές εμπειρίες είναι τα εργαλεία μας για την ζωή. Ο πόνος που νιώθεις για όλ' αυτά θα γλυκάνει θα δεις..
    Όμως με το να κάνεις κακό στον εαυτό σου, πες μας τί πετυχαίνεις;
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    Quote Originally Posted by Σουέλ View Post

Αυτό το "πράγμα" ειναι κατάθλιψη;Αν ναι, τότε να εισαι σιγουρη ότι ολοι πιστέψαμε ότι δεν θα περάσει ποτέ και κυρίως, όλοι πιστέψαμε ότι δεν υπάρχει λόγος να προσπαθησουμε καν, αφου θα αποτύχουμε.Επίσης, πολλοι, όπως εγώ, πέσαμε σε ακατάλληλο ειδικό, ειτε ψυχίατρο ειτε ψυχολόγο.Αλλά το σημαντικότερο: πολλοι βολευτήκαμε σε μια τετοια κατάσταση (για πολλους λογους).Αν ειναι κατι απο αυτά, σου λέω ότι ειναι διαχειρισιμα.

Όλοι μας έχουμε νιώσει απόρριψη.Άλλοι περισσοτερο, άλλοι λιγότερο.Και πάλι το θεμα ειναι πώς θα τη διαχειριστουμε.

Στο ψέμα ή σε οτιδηποτε άλλο εμεις δινουμε χώρο και δυναμη να μας κανει κακό

Για το τελευταίο, τι να σου πω.Δεν έχω νοσηλευτεί ποτέ, μπορώ φυσικά να φανταστώ τι μπορει να παει στραβά...
    Ήταν μια άτυχη στιγμή, μην το αναμασάς, παει πέρασε.
    Κύκνε, ειμαι πολύ λακωνική, το ξέρω.Επίσης, ξερω οτι αυτά που σου λεω μπορει να ακουγονται απλοϊκά, αφελή ή ό,τι άλλο.
    Όμως μετά απο τόσο χρόνια ταλαιπωρίας, έχω να σου πω το εξης:
    οι αντικειμενικες δυσκολιες ναι υπάρχουν,έχουμε πολλους λογους για να νιωθουμε θλιψη, άγχος κ.λ.π.Και ναι, παιζουν πολύ σημαντικό ρόλο.Αλλά το αναστημα το υψωνουν όσο εμεις τους επιτρέπουμε.Μας πέφτει λόγος, οσο κι αν μας βολευει το αντίθετο.
    Ελάχιστα πράγματα ειναι μη αναστρέψιμα...
    1) Κοίτα…η διάγνωση που μου είχε γίνει στο παρελθόν ήταν ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή με καταθλιπτικά στοιχεία…τώρα όμως, δηλαδή τον τελευταίο καιρό νομίζω ότι έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε κατάθλιψη χωρίς φυσικά να είμαι ειδικός απλά το λέω γιατί κλαίω πολύ, συχνά κι εύκολα τον τελευταίο καιρό κι έχουν περάσει μέρες που δεν θέλω να σηκωθώ καν από το κρεβάτι και χθες που πήγα σε μια γιατρό απλά για λίγο να μου γράψει μια συνταγή σχολίασε το γεγονός ότι έκλαιγα λέγοντας μου «καλά, έτσι κλαίς συνέχεια;» Της έκανε εντύπωση δηλαδή απ’ ότι κατάλαβα…
    2) Εγώ δεν την διαχειρίζομαι καθόλου καλά, με κάνει να θέλω να παραιτηθώ από τα πάντα, από τον εαυτό μου κι από την ίδια τη ζωή ακόμα αλλά ακόμα κι αυτό το τελευταίο να μην κάνω σίγουρα με κάνει να θέλω να παραιτηθώ από κάθε προσπάθεια ίασης και χαράς…αν υπάρχει η πιθανότητα ίασης βέβαια…
    3) Δηλαδή πώς μπορείς να το σταματήσεις αυτό το κακό; Πώς μπορείς να μην το αφήσεις να σου κάνει κακό;
    4) Όσον αφορά το νοσοκομείο, δυστυχώς όσο και να θέλω δεν μπορώ να μην το θυμάμαι και να κάνω ότι δεν συνέβη ποτέ αν κι αυτό ακριβώς θέλω να κάνω, να το διαγράψω από τη μνήμη μου σαν να μη συνέβη ποτέ...δεν μπορώ όμως, με στοιχειώνει αυτή η ανάμνηση συνέχεια...ήταν απαίσια εκεί μέσα, με πόνεσαν πολύ και με παράτησαν έτσι να πονάω για ώρες κι ήταν κι άλλα πολλά που θα τα γράψω σταδιακά γιατί θα σκάσω αν δεν τα πω, θα σκάσω! Ήταν απάνθρωποι...σου φέρονταν λες και δεν είσαι άνθρωπος εσύ, λες κι είσαι σκουπίδι...χωρίς καμιά αξία, καμιά αξιοπρέπεια...λες κι επειδή είσαι άρρωστη δεν σου αξίζει καν ο στοιχειώδης σεβασμός που οφείλουμε σε κάθε άνθρωπο...

Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Έλα κοριτσάκι μου ηρέμησε! Έχεις δίκιο, αλλά από την άλλη ξέρεις ότι όσα αρνητικά προσάπτεις στον εαυτό σου
    δεν ισχύουν κι αυτό αν θέλεις είναι κι η αλήθεια!! Ούτε ανάξια είσαι και δεν τα λέω για να σε παρηγορήσω, τα πιστεύω
    για τον καθέναν κι ούτε σκουπίδι. Κι αξίζεις την αγάπη και με το παραπάνω, όπως την αξίζουμε όλοι! Απελπισμένη,
    προδομένη κι εξαπατημένη μπορείς να νιώθεις, αλλά δεν είσαι κι η μόνη! Έχουμε πει ότι κι τα όποια λάθη μας κι
    οι οδυνηρές εμπειρίες είναι τα εργαλεία μας για την ζωή. Ο πόνος που νιώθεις για όλ' αυτά θα γλυκάνει θα δεις..
    Όμως με το να κάνεις κακό στον εαυτό σου, πες μας τί πετυχαίνεις;
    Εγώ φοβάμαι πως ισχύουν...και το λένε και άλλοι...όσον αφορά το να κάνω κακό στον εαυτό μου πετυχαίνω τιμωρία έτσι...και όσον αφορά τα λάθη, όχι, δεν πρέπει να κάνουμε λάθη, δεν πρέπει γιατί μερικές φορές μπορεί να έχουν ανεπανόρθωτες συνέπειες και τί γίνεται τότε;

Senior Member
    Κύκνε καλησπέρα, για να μη θέλεις να απευθυνθείς σε ειδικό μάλλον οφείλεται σε κακό προηγούμενο οπότε έχεις ένα μικρό δίκιο. το θέμα είναι ότι δεν είναι όλοι οι ψυχολόγοι-ψυχίατροι ίδιοι.

Σίγουρα κάποιο μέλος θα μπορούσε να σου προτείνει έναν καλό ειδικό που θα μπορέσει να σε βοηθήσει.

Να σαι καλά!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Tasos75 View Post
    Κύκνε καλησπέρα, για να μη θέλεις να απευθυνθείς σε ειδικό μάλλον οφείλεται σε κακό προηγούμενο οπότε έχεις ένα μικρό δίκιο. το θέμα είναι ότι δεν είναι όλοι οι ψυχολόγοι-ψυχίατροι ίδιοι.

Σίγουρα κάποιο μέλος θα μπορούσε να σου προτείνει έναν καλό ειδικό που θα μπορέσει να σε βοηθήσει.

Να σαι καλά!
    Καλησπέρα Τάσο και σ' ευχαριστώ για την τόσο ήρεμη απάντηση σου και για το γεγονός ότι κατάλαβες αμέσως και με τη μία το λόγο που δεν θέλω να απευθυνθώ σε ειδικό...καταλαβαίνω ότι λογικά δεν είναι όλοι οι ψυχολόγοι-ψυχίατροι ίδιοι απλά επειδή όντως το να μη θέλω να πάω οφείλεται σε πολύ κακό προηγούμενο/α το θέμα είναι ότι τώρα πλέον μετά απ' αυτά τα προηγούμενα φοβάμαι να πάω, έχω την ανάγκη να νιώθω απόλυτα σίγουρη ότι εκεί που θα πάω δεν θα μου κάνουν κακό...ποιός μπορεί να με διαβεβαιώσει, ποιός μπορεί να μου προτείνει κάποιον ψυχίατρο που θα με διαβεβαιώνει (αυτός που θα μου τον προτείνει εννοώ) ότι αυτός ο ψυχίατρος δεν θα μου κάνει ψυχολογικό κακό;

Senior Member
    Εγώ φοβάμαι πως ισχύουν...και το λένε και άλλοι...όσον αφορά το να κάνω κακό στον εαυτό μου πετυχαίνω τιμωρία έτσι...και όσον αφορά τα λάθη, όχι, δεν πρέπει να κάνουμε λάθη, δεν πρέπει γιατί μερικές φορές μπορεί να έχουν ανεπανόρθωτες συνέπειες και τί γίνεται τότε;
    Δεν ισχύουν είναι ΣΙΓΟΥΡΟ! Κι όποιος σου λέει το αντίθετο είναι ο ίδιος προβληματικός! Και να μην φοβάσαι τίποτα..
    Ξέρεις η τιμωρία έχει αποδειχτεί ότι είναι ένα κακό κι αναχρονιστικό μέσον διαπαιδαγώγησης. Γιατί την εφαρμόζεις στον εαυτό σου;
    Είσαι μια σύγχρονη κοπέλα, που μπορεί ν' αντλήσει γνώση μ' άλλα μέσα.
    Αυτό που έκανες χτες.. θάθελες να το κάνει στον εαυτό του π.χ. ο αδελφός σου; Εσύ τότε τί θα τον συμβούλευες;
    Θα του έλεγες δλδ "καλά έκανες, γιατί αυτό άξιζες;"
    Λάθη κάνουμε όλοι! Απ' αυτά είτε το θέλουμε είτε όχι μαθαίνουμε! Στο ανηψάκι μου η ξαδέρφη μου όλο φωνάζει "μη εδώ θα πέσεις,
    μη εκεί" έχω βαρεθεί να την ακούω με τις χρυσές συμβουλές της. "Ας το να πέσει και στάσου δίπλα του" άμα πέσει θα σηκωθεί, πως θα
    μάθει δλδ;

Senior Member
    Δεν ισχύουν είναι ΣΙΓΟΥΡΟ! Κι όποιος σου λέει το αντίθετο είναι ο ίδιος προβληματικός! Και να μην φοβάσαι τίποτα..
    Ξέρεις η τιμωρία έχει αποδειχτεί ότι είναι ένα κακό κι αναχρονιστικό μέσον διαπαιδαγώγησης. Γιατί την εφαρμόζεις στον εαυτό σου;
    Είσαι μια σύγχρονη κοπέλα, που μπορεί ν' αντλήσει γνώση μ' άλλα μέσα.
    Αυτό που έκανες χτες.. θάθελες να το κάνει στον εαυτό του π.χ. ο αδελφός σου; Εσύ τότε τί θα τον συμβούλευες;
    Θα του έλεγες δλδ "καλά έκανες, γιατί αυτό άξιζες;"
    Λάθη κάνουμε όλοι! Απ' αυτά είτε το θέλουμε είτε όχι μαθαίνουμε! Στο ανηψάκι μου η ξαδέρφη μου όλο φωνάζει "μη εδώ θα πέσεις,
    μη εκεί" έχω βαρεθεί να την ακούω με τις χρυσές συμβουλές της. "Ας το να πέσει και στάσου δίπλα του" άμα πέσει θα σηκωθεί, πως θα
    μάθει δλδ;
    Ναι, το ξέρω καλά αυτό με την τιμωρία, έχω παρακολουθήσει και σχετική ημερίδα παλιότερα αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς, η τιμωρία πρέπει να υπάρχει αλλά όχι με τη χρήση βίας...αλλά πρέπει να υπάρχει όπως για παράδειγμα με τη στέρηση ενός προνομίου ώστε να καταλάβει το παιδί ότι έκανε κάτι κακό...όσον αφορά τον αδελφό μου, όχι, ουδέποτε δεν θα του έλεγα κάτι τέτοιο αλλά δεν είναι το ίδιο...απλά δεν είναι...κυρίως γιατί εκείνος είναι καλός άνθρωπος ενώ εγώ όχι και επίσης γιατί ότι και να είναι είναι αδελφός μου και για διάφορους άλλους λόγους που δεν ξέρω αλλά όχι, δεν θα το έλεγα αυτό...όσο για την ξαδέλφη σου απλά προσπαθεί να προστατέψει το παιδί της, αυτό δεν είναι κακό αρκεί να μην γίνεται υπερβολική, γίνεται; Ρωτάω γιατί η δικιά μου μητέρα ήταν υπερπροστατευτική...κι είναι κάτι που εγώ δεν θέλω να γίνω ποτέ...

Senior Member
    Καλέ τί είν' αυτά που λες τώρα; Ποιός είπε ότι δεν είσαι καλή; Ποιός βλάκας ορίζει αυτές τις έννοιες ήθελα νάξερα;΄
    Όλα αυτά τα καλώς και κακώς κοινωνικά σκατοπρέπει με τα οποία μας έχουν μεγαλώσει ευθύνονται για όσα "τραβάμε"!
    Αυτά όλα πέτα τα στα σκουπίδια, από μέσα σου. Αυτά είναι τα στοιχειά σου, που δεν σ' αφήνουν να χαρείς το σήμερα!
    Ένα σωρό άχρηστες ψευτοσυμβουλές δήθεν για το καλό μας, που τελικά μας βγαίνουν σε κακό, αφού δυστυχούμε
    εξ αιτίας τους και υποφέρουμε, γιατί δεν μπορούμε να τ' αναγνωρίσουμε και να τα ξορκίσουμε!

Senior Member
    Καλέ τί είν' αυτά που λες τώρα; Ποιός είπε ότι δεν είσαι καλή; Ποιός βλάκας ορίζει αυτές τις έννοιες ήθελα νάξερα;΄
    Όλα αυτά τα καλώς και κακώς κοινωνικά σκατοπρέπει με τα οποία μας έχουν μεγαλώσει ευθύνονται για όσα "τραβάμε"!
    Αυτά όλα πέτα τα στα σκουπίδια, από μέσα σου. Αυτά είναι τα στοιχειά σου, που δεν σ' αφήνουν να χαρείς το σήμερα!
    Ένα σωρό άχρηστες ψευτοσυμβουλές δήθεν για το καλό μας, που τελικά μας βγαίνουν σε κακό, αφού δυστυχούμε
    εξ αιτίας τους και υποφέρουμε, γιατί δεν μπορούμε να τ' αναγνωρίσουμε και να τα ξορκίσουμε!
    Διαβάζω και ξαναδιαβάζω εδώ και πόση ώρα την ερώτηση σου που τόνισα αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω την απάντηση...αν εσύ ή κάποιος άλλος την ξέρει ας μου την πει...
    Πάντως, έχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι σαν να έχεις δίκιο γι' αυτά τα πρέπει τελικά γιατί μερικές φορές νιώθω να με πνίγουνε και κάποιος μου είχε πει ότι η ηθική μου είναι πολύ αυστηρή κι ότι αυτό είναι το πρόβλημα...δεν ξέρω αν αυτό είναι αλήθεια αλλά το ότι νιώθω να με πνίγουνε κάποια πρέπει είναι...

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast