Χρειάζομαι πληροφορίες
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Junior Member

Χρειάζομαι πληροφορίες

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά του φόρουμ!Είμαι η Λένα και είμαι 28 ετών καινούρια στο φόρουμ.Πάσχω απο κοινωνική φοβία και όλα τα ακόλουθα της εδω και 5 χρόνια.Ναι είναι εφιαλτικό σου αλλάζει όλη τη ζώη.Ομως είναι και ένας τρόπος να κάνεις μια βαθιά ενδοσκόπηση.Είναι φορές που θες να το παλέψεις και άλλες που απελπίζεσαι κλείνεσε στον εαυτό σου και τα παρατάς.Ολο αυτό το θέμα με τις φοβίες και τις κρίσεις πανικου νομίζω οτι προκύπτει απο μια βαθύτερη ανικανοποίητη ανάγκη μας για αποδοχή.
    Θέλω να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες σχετικές με την φαρμακευτικη αγωγη και τον ψυχίατρο.Οι παρενεργειες των φαρμάκων είναι ανεκτες στην καθημερινότητα ,σας βοήθησαν τα φάρμακα?Δεν έχω επισκεφθεί Ψυχίατρο μόνο καποιες συνεδρίες έχω κάνει με ψυχολόγο τις οποίες σταμάτησα αν και με βοήθησαν για οικονομικούς λόγους.Θέλω να μου πείτε την εμπειρία σας με τον Ψυχίατρο και τα φάρμακα.Ευχαριστώ και ευχομαι καλή δύναμη σε όλους μας παιδιά!!!!

Senior Member
    γεια σου λενα!καλως ηρθες!εγω ξεκινησα με καταθλιψη και του τελευταιους μηνες δε βγενω εξω.οποτε εχω τις ιδιες αποριες μεσενα!ψυχολογο θα μπορουσες να βρεις καποιον που να ειναι δωρεαν!

Senior Member
    Λένα μόνο αυτό θα σου πω:
    Ψυχοθεραπεία > Φάρμακα

Αν τα φάρμακα με βοήθησαν 10, η ψυχοθεραπεία με βοήθησε 100.

Η διαφορά είναι η εξής: όταν αρχίζει το άγχος μου, μπορώ να εφαρμόσω αυτά που έχω
    μάθει (για αμφισβήτηση των αρνητικών μου σκέψεων κοκ) και να το κόψω εν τη γενέσει του.

Απ'την άλλη το φάρμακο, αυτό που κάνει είναι να αφαιρεί την αιχμή από το άγχος. Δηλαδή
    αν νιώσεις άγχος αυτό θα είναι μικρότερο απ'ότι συνήθως και θα παραξενευθείς και συ η
    ίδια απ'το πως δεν αγχώνεσαι περισσότερο! Βέβαια για το αληθινό πρόβλημα δεν κάνουν
    τίποτα οπότε δεν υπάρχει και ελπίδα να πάψεις να αγχώνεσαι γενικώς.

Ελπίζω ο θεραπευτής που έβλεπες να σου έκανε γνωσιακή-συμπερ/κή θεραπεία. Αν όχι
    διάλεξες λάθος άτομο. Και όσον αφορά τα λεφτά, μην νομίζεις. Και τα χάπια ακριβά είναι
    ενώ αν μένεις Αθήνα, υπάρχει και ινστιτούτο που έχει την επίσκεψη 15 ευρώ.

Επειδή μάλλον δεν επιτρέπεται η διαφήμιση, γούγλισε "κοινωνική φοβία θεραπεία συμπεριφορά"
    και θα το δεις...

Member
    40 euro ?? Τι χαπια ειναι αυτα?? εγω τα cipralex περνω (ειχα καταθληψη και κρισεις πανικου.κανουν 13 ευρω νομιζω) και με βοηθησαν παρα πολυ απο τον πρωτο μηνα!! τα περνω 4 μηνες και ειμαι μια χαρα! παρενεργειες ειχα μονο στιν αρχη τις 2 πρωτεσ μερες που ενοιωθα σαν υπνωτισμενη! επισης καθε βραδυ πριν κοιμηθω με πιανει συχνουρια δεν ξερω πραγματικα αν ευθυνοντε τα χαπια!!! :P το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι δεν θελω να πολυβγενω και προβληματιζομαι πολυ :/ fovamai μηπως επαθα αγοραφοβια δεν ξερω κι εγω τι!!! θα σου προτεινα να πας σε ενα ψυχιατρο αν δεν μπορεισ να το ξεπερασεις μονη σου!!! θα ηθελα πολυ και εγω να κανω ψυχοθεραπεια αλλα δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα!!! τα χαπια παντως με βοηθησαν παρα πολυ αν δεν τα επερνα πιστευω θα ημουν ακομη στο κρεβατι μου με ασχημη ψυχολογια θα φοβομουν μην παθω κριση και θα εκλεγα με το παραμικρο!! μπορει τωρα να μην πολυβγενω αλλα τουλαχιστον χαμογελαω ειμαι ηρεμη και νοιωθω καλα!!!!