Results 1 to 15 of 19
Thread: ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΕΝΟΧΕΣ
-
24-06-2013, 19:44 #1
ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΕΝΟΧΕΣ
Καλησπέρα,
βρήκα αυτό το site αναζητώντας μία παρηγορια στη στενοχώρια μου λόγω του hang over απο το μεθύσι της προηγούμενης και αποφασισα να θέσω τους προβληματισμούς μου.
Είμαι 30 χρονών και έχω αντιληφθε'ι ότι τα τελευταία 12 χρόνια συνήθως τα προβλήματά μου προκύπτουν απ την κατάχρηση αλκοόλ. Δεν πίνω καθημερινά,και δεν πίνω στο σπίτι μου, ωσ΄τσο συχνά έχω πρόβλημα να ελέγξω τη χρήση όταν βγαίνω έξω και σε διαφορες κοινωνικές εκδηλώσεις. Η συμπεριφορά μου σε κοντινά μου πρόσωπα γίνεται επιθετική και σε τρίτους σεξουαλικά προκλητική (πχ χορευω προκλητικά). Την επόμενη ημΈΡΑ ακόμη και να μην έχω κανει κάτι τραγικο (κάτι δηλαδη που ασν το έκανε μια φίλη θα της έλεγα "ε σιγα"), εγώ το τραγικοποιώ κ νοι'ωθω απίστευτες ενοχές, σφύξιμο στην καρδιά μου κτλ. Πάντα λέω ότι δεν θα το ξανακάνω κ έχω προσπαθήσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια (Ανωνυμους Αλοκοολικους, 6 μήνες αποχή, ψυχολόγους κτλ) παρολα αυτά παλι επαναλαμβάνεται το εργάκι. Δεν αντέχω αλλό τις ενοχές και τις τύψεις. PLEASE HELP
- 24-06-2013, 19:59 #2
Πως μπορουμε να βοηθησουμε? Δεν υπαρχει ημιμετρο , πρεπει να κοψεις το αλκοολ. Οποτε ψυχολογους, ανωνυμους αλκοολικους , αποχη και οτιδηποτε βοηθαει προς αυτη την κατευθυνση.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
24-06-2013, 22:25 #3
..γκλόρια να σε ρωτήσω κάτι?
Στη ζωή σου γενικότερα είσαι άτομο χαμηλών τόνων?
24-06-2013, 23:06 #4
Eιμαι ο Μικρος Πριγκηπας και ειμαι καλααααααααααααααα....... Μου θυμησες εμενα ρε κοριτσι τωρα.... Αυτες τις ενοχες ενιωθα την επομενη μερα.... Σκεφτμουνα ποσες μαλακιες εχω πει... Ποσους εβρισα... ΠΟΣΟ ΡΕΖΙΛΙ εγινα αραγε??
Εχω να πιω 1 χρονο και δε μου λειπει ειναι η αληθεια... Και μονο που σκεφτομαι το hang over μου αρκει....
ΛΥΣΕΙΣ...
1)Οταν βγαινεις μη παιρνεις το ποτο που σου αρεσει....Παρε κατι που δε σου αρεσει σιγουρα...
2)Ξεκινα γυμναστηριο.... θα σου αλλαξει ολο το χαρακτηρα και το τροπο σκεψης.. Διατροφη κλπ...
3)Δοκιμασε τα 1 και δυο... χαχα ΛΟΛ
Ελπιζω να βοηθΗΣΑ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΝα το μυστικό μου είπε η αλεπού.....μόνο με την καρδιά κανείς
μπορεί να δει καθαρά...
24-06-2013, 23:48 #5
24-06-2013, 23:52 #6
...ξέρεις γιατί στο λέω?
Συνήθως οι άνθρωποι που "αλλάζουν" όταν πίνουν, είναι αυτοί που στην καθημερινή τους ζωή καταπιέζονται.
Θελουν να βγάλουν τα νεύρα τους και δεν μπορούν, θέλουν να ξεσπάσουν τη συσωρευμένη οργή τους και επίσης δεν μπορούν.
Λες ότι σου βγαίνει και έντονη σεξουαλικότητα. Μήπως στην καθημερινότητα σου καταπιέζεις ...εσένα?
Μερικές σκέψεις...
24-06-2013, 23:58 #7
Κουραγιο φιλη μου μαλλον καλη ιδεα ειναι για αρκετο διαστημα να μην συχναζεις σε μερη με αλκοολ κλαμπ κ τετοια κ να ζητησεις απο την παρεα σου να σε βοηθησουνε μην επιμενουνε κ να σου απασχολουνε το μυαλο με ο,τιδηποτε περαν του αλκοολ εισαι εξαρτημενη κ εχεις αναγκη κ την βοηθεια των τριγυρω σου για να το κοψεις
25-06-2013, 00:37 #8
δεν θεωρω κακο το να πινεισ ενα ποτακι οταν εισ ε3ω με την παρεα σου...αλλα με μετρο..αν δεν μπορεισ νατο ελεγ3εισ σ προτινω να πινεισ μπυρα βαρελισια π ειν πιο ελαφρια νομιζω και μεχρι τσ δυο δεν μεθασ...ασε π ειν δροσιστικη γ τ καλοκαιρι..;) ακομα αν δεν ελεγχεισ τσ ποσοτητεσ μπορεισ να κανεισ το εξησ...παρε μαζι σ τοσα χρηματα οσο θα χρησιμοποιησεισ ωστε να μην μπορεισ να πιεισ...δηλαδη να προγραμματισεισ απο πριν τα ποτα σ... χορεψε περισσοτερο γ να ξεχαστεισ και ξεκινα γυμναστηριο κ καλη διατροφη...θα βοηθησουν αρκετα...ελπιζω να σ βοηθησα...
25-06-2013, 02:33 #9
Kαι εγω μρικες φορες το μονο που σκεφτομαι ειναι να περασει η ωρα και να μεθυσω το βραδυ...μαλιστα πινω κρυφα απ τη μητερα μου... σιγουρα το μετανιωνω οταν την αλη μερα ποναει το κεφαλι μου και νιωθω απαισια, σκεφτομαι λες να ειμαι αλκοολικος? αλα σιγουρα οχι γιατι οταν δε το σκεφτομαι και δεν πινω ειμαι απολυτα δυναμικος και φυσιολογικος... το θεμα νομιζω ειναι να εχεις στοχους στη ζωη σου γιατι αν δεν εχεις σιγουρα γινεσε ρεμαλι-ναρκομανης-αλκοολικος κλπ κλπ
25-06-2013, 04:23 #10
gloria , εχω περασει την ιδια φαση μεσενα . Επινα επι 6-7 χρονια , 400 λιτρα πρπ κρασι (και οχι μονον) ετησιως , με σκοπο να μεθυσω . Μου δημιουργησε πολλα προβληματα αυτη η ιστορια , ατυχηματα κυριως. Προφανως αρχισα να πινω για να ξεφυγω απο κατι ( ξερω απο τι ) , αλλα στην πορεια επινα απο καθαρο εθισμο . Η κατασταση ειχε ξεφυγει απο καθε ελεγχο . Μην νιωθεις ενοχες , ο καθενας εχει ενα 'οριο ' ανοχης στα προβληματα που αντιμετωπιζει , κ αν το ξεπερασει πλεον 'σπαει ' κ καταφευγει σε ανορθοδοξες μεθοδους 'φυγης'. Κ εγω γινομουν επιθετικος , σε σημειο να επιτεθω σε ανθρωπο ( 25 χρ. γυμν. κ 11 χρ. πυγμ. εχω ) και να φαω φυλακη με 3ετη αναστολη .Αστα να πανε . Τωρα το πως τοκοψα ? Ειχα αρχισει να επιχειρω απο το 2007 να το κοψω , αλλα αποτυχαινα . Δεν απογοητευομουν ομως , ελεγα 'την αλλη φορα θα τα καταφερω ' . Τελικα την 40η , η ξερω κ εγω ποια φορα , 18 Μαρτιου 2010 , τα καταφερα , αφου σε εναμισυ χρονο θα εκλεινα τα 50 κ ρωτησα τον εαυτο μου, ' θελεις να κυλησει η υπολοιπη ζωη σου ετσι ? ' . Απο τοτε ουδεποτε ξαναμεθυσα , δε λεω , θα πιω 1-2 μπυρες , οταν θελω , αλλα ως εκει . Σιγουρα η διακοπη του αλκοολ δεν ειναι ευκολη υποθεση , παντως ακατορθωτη δεν ειναι .Ειναι πολυ σημαντικο το οτι αναγνωριζεις οτι εχεις προβλημα ,(ισως κ το ημισυ της λυσης στο προβλημα σου ) διοτι οι περισσοτεροι αλκοολικοι δεν το παραδεχονται . Κατ'εμε ειναι θεμα χρονου να απαλλαγης απ'αυτον τον δαιμονα. Η λεξη κλειδι ειναι 'επιμονη' .
Last edited by vagpap; 25-06-2013 at 04:46.
25-06-2013, 15:58 #11
κι εγω μεχρι πριν κανα μηνα επινα αλκοολ. τη τελευταια φορα το παρακανα λογο γιορτης, και εκτος του οτι κατεληξα ξυρισμενος, την επομενη μερα που ξυπνησα δε μπορουσα να σταματησω τον εμετο! κυριολεκτικα αδειασε ολο το στομαχι μου. ε κι απο τοτε λεω οτι το κοψα, ουτε μπυρες δε πινω καλοκαιριατικα.
25-06-2013, 19:38 #12
Κενο , φιλε μου , να πιεις στο που κ που κατιτις , ΟΚ , αλλα , επειδη εισαι νεο παιδι , μην τυχον παρασυρθεις (οχι , δεν σου κανω κηρυγμα ) κ σε μια αναποδια που θα σου φερει η ζωη , το κανεις τροπο ζωης , οπως εγω . Αυτα που εγραψα για τα παθηματα μ , κ λιγα ειναι . Ο καταλογος ειναι ατελειωτος .
25-06-2013, 20:08 #13
τροπο ζωης δε πιστευω οτι το εχω κανει, αν και λογο της αϋπνιας το χειμωνα συνηθιζα να πινω σχεδον καθε βραδυ για να με παρει ο υπνος. μεχρι εκεινη την ημερα που αδειασα ενα μπουκαλι ολοκληρο κι αλλο ενα μισο. πανω απο 1000 ml συνολικα, οποτε πως να μη ξερασω το επομενο πρωι ? ευτυχως τωρα μου εγινε μαθημα και προσπαθω να απεχω.
25-06-2013, 20:17 #14
Έχεις καταλάβει ποιοι είναι η πηγή των ενοχών σου?
Be warned. My shite detector is on high alert.
25-06-2013, 20:45 #15