το γαστρεντερικο μου μεσα... - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 24 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast
Results 76 to 90 of 357
    Senior Member
    Το θεμα της διατροφης ειναι πολυ σημαντικο οντως. Αλλα ποιος ακολουθει ισορροπημενη διατροφη;
    Παιζει να ειναι και η εποχη που ειναι μεταβατικη. Τα περισσοτερα ψυχοσωματικα εχουν εξαρση ανοιξη και φθινοπορο.
    Ψαξτο κι αλλο με το γιατρο σου. Να σου δωσει εναλλακτικη.
    Προσπαθησε κι εσυ να το δεις πιο χαλαρα, λογια για να τα ακουω κι εγω.
    Να φταινε και τιποτα αναδρομοι πλανητες;

Senior Member
    Θα σου φωναξει και καλα θα κανει!!!!
    Μην σταματησεις το εφεξορ μαχαιρι γιατι οχι σημερα αλλα μεθαυριο το βραδυ (αν οχι αυριο) θα ζησεις εφιαλτικες νυχτες!
    Οι περισσοτερες παρενεργειες εμφανιζονται κατα τη διακοπη.
    Ακουσε με, το προσπαθησα και μαλιστα οχι απο τα 150 αλλα απο τα 75 πηγα να το κοψω μαχαιρι και τα ειδα ολα!
    Ολα ομως!
    Βρε καλο μου τι σε επιασε;;;
    Παρε 75! Οχι μαχαιρι ρε παιδι...
    Θα ταλαιπωρηθεις ασχημα.

Senior Member
    Συσκεψου το καλα με τον εαυτο σου γιατι θα φωναζω παλι!
    Και εν πασει περιπτωσει μην κανεις πειραματισμους μονος σου.
    Ρωτα τον γιατρο σου με τσαμπουκα!

Senior Member
    ανταρκτικη τζαμαικα, κουβα , βραζιλια, κατω μαγουλινιτ
    Μπλου σε βλεπω πρασινη λες να ειναι απο την ελειψη εφεξορ.... Ερωτηση χωρις πλακα ποια συμπτωματα στερησης ειχες οταν δοκιμασες να κοψεις μαχαιρι το εφεξορ (μηπως κομμαρες, εντονη υπνηλια?). Ι am waitin for your answer.
    Δυο εκατομμυρια ευρω και θα μου περασουν ολα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by ti einai touto pali View Post
    Μπλου σε βλεπω πρασινη λες να ειναι απο την ελειψη εφεξορ.... Ερωτηση χωρις πλακα ποια συμπτωματα στερησης ειχες οταν δοκιμασες να κοψεις μαχαιρι το εφεξορ (μηπως κομμαρες, εντονη υπνηλια?). Ι am waitin for your answer.
    Την πρωτη μερα ειχα τρελη ενεργεια και γουσταρα! Ελεγα οτι οκ εδω ειμαστε ολα οκ.
    Τη δευτερη μερα ειχα ζαλαδες, αισθημα κοπωσης, ανησυχια αλλα το χειροτερο ηταν το βραδυ που ενιωθα οτι μεν νυσταζω αλλα δεν μπορουσα να κοιμηθω και αν κοιμομουν πεταγομουν απο το κρεβατι ειτε απο εφιαλτες ειτε απο αισθημα πνιγμου. Δεν αφησα να παθω κι αλλα...

Senior Member
    Ενταξει κι εγω δεν το αφησα το πρωι πηρα κανονικα εφεξορ (ειχα μια αξεπεραστη εντονη υπνηλια και κομμαρα στη δουλια). Πηρα και 0,5 ζαναξ. Καταλαβαινα οτι καπου ξεφευγε η κατασταση. Παντως γυρναω στην παλια θεραπεια με ζαναξ εφεξορ και στιλνοξ το βραδυ. Αυτη η μαλακια με ταβορ+μελατονινη το βραδυ τερμα. Παραλληλα ψαχνω να ξαναπαω στον πρωτο μου ψυχιατρο στο εξωτερικο το σαββατοκυριακο. Στην ψυχιατρο εδω της εβγαλα κιτρινη καρτα και στις 21 του μηνος που εχω ραντεβου θα δω αν θα της βγαλω κοκκινη. Ευχαριστω για τις φωνες σου

Senior Member
    Ενταξει κι εγω δεν το αφησα το πρωι πηρα κανονικα εφεξορ (ειχα μια αξεπεραστη εντονη υπνηλια και κομμαρα στη δουλια). Πηρα και 0,5 ζαναξ. Καταλαβαινα οτι καπου ξεφευγε η κατασταση. Παντως γυρναω στην παλια θεραπεια με ζαναξ εφεξορ και στιλνοξ το βραδυ. Αυτη η μαλακια με ταβορ+μελατονινη το βραδυ τερμα. Παραλληλα ψαχνω να ξαναπαω στον πρωτο μου ψυχιατρο στο εξωτερικο το σαββατοκυριακο. Στην ψυχιατρο εδω της εβγαλα κιτρινη καρτα και στις 21 του μηνος που εχω ραντεβου θα δω αν θα της βγαλω κοκκινη. Ευχαριστω για τις φωνες σου
    Καλα θα κανεις να της βγαλεις κιτρινη αφου με την αλλη θεραπεια ησουν οκ (εκτος απο τον υπνο δλδ).
    Ατε να χαθεις με αγχωσες παλιοπαιδο...

Senior Member
    μωρε για να ξεκινησω παλι τον αυτοβελονισμο μου που τον ειχα παρατησει. καπου εχω βαλει τις βελονες κι ειχα βρει και τα πρωτοκολλα για ηρεμια και υπνο στο νετ

Senior Member
    Σε πληροφορω οτι ο κολλητος μου με τρελες κρισεις πανικου και 2-3 χρονια ζαναξ και ρεμερον, αυτη τη στιγμη δεν παιρνει τιποτα απολυτως.
    Τι εκανε;
    Το εκλογικευσε, δουλεψε παρα πολυ, δυσκολευτηκε, πονεσε, εκλαψε, εφτιαξε τη διατροφη του και τον υπνο του, εκοψε και το τσιγαρο (!!!!) ασχετο που τωρα το αρχισε παλι και ειναι σε αριστη κατασταση!
    Μεχρι και περυσι ειχε ενα κολλημα με τα μεσα μεταφορας και εχει ακομα καποια θεματα με το να κοιμαται στο σκοταδι αλλα thats it.
    Και φυσικα τραβαει ζορια κατα καιρους!
    Δλδ εχει καποιες αποπραγματοποιησεις, μικρες κρισεις πανικου, νυχτερινους τρομους κλπ.
    Επιβαλλει ηρεμια στον εαυτο του ομως.
    Δεν ισχυει λοιπον οτι κανεις δεν τα κοβει.
    Αλλα και να μην τα κοψει κανεις, so what?
    Τι ειναι καλυτερο; Να ζεις στη φρικη χωρις φαρμακα ή να ζεις ισορροπημενα με φαρμακα;
    Αλλα και παλι σου λεω και σε σενα και σε ολους οτι γινεται και χωρις.
    Αλλα θελει μεθοδικοτητα, ο κολλητος δλδ τηρουσε με θρησκευτικη ευλαβεια το προγραμμα διακοπης, χρονο και θεληση.

Senior Member
    Ρε Μπλου συμφωνω απολυτα με οσα γραφεις παραπανω. Απλα με χαλασε αυτο το λαθος (μπορει και ηθελημενο) της ψυχιατρου μου. Στην ουσια μου εκοψε μαχαιρι τα ζαναξ και με αφησε με ενα ταβορ πριν κοιμηθω. Αλλα αυτο το ******** δεν εχει 24ωρη διαρκεια. Οποτε καποια στιγμη λογω ελλειψης βοηθειας απο τα χαπια αναγκαστηκα να "μπω κι εγω στο παιχνιδι". Η μιαμισυ μερα που πολεμουσα κι εγω μαζι με τα χαπια με αρεσε γιατι αισθανθηκα "κυριος του εαυτου μου". Αλλα οι δυναμεις μου τελικα δεν ηταν τοσο πολλες και αρχισε η ατακτη υποχωρηση. Ευτυχως ειχα κι εσενα να μου αναβεις τα φλας στο στυλ "ΦΙΛΕ ΠΡΟΣΕΧΕ". Το πιθανως ηθελημενο λαθος της ψυχιατρου μου μου το ειπε ο φαρμακοποιος μου , πιθανως θελει να δει τις αντιδρασεις μου τις οποιες θα της αναφερω στις 21 του μηνος.

Senior Member

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ...(ΠΑΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΦΡΕΝΟ..) ΤΩΡΑ ΠΑΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΚΑΖΙ

9/9 πρωι

Λοιπον επαιρνα μεχρι την πεμπτη 6/9.
    ζαναξ (0.75 εως 1) την ημερα
    εφεξορ 150 την ημερα
    στιλνοξ 10 το βραδυ
    dogmatil 100 την ημερα
    νεχιουμ που και που.
    Βρε σαν πολλα δεν μαζευτηκαν? Που παμε ρε...
    Ωραια ειδα μερικες βελτιωσεις στη διαθεση προς το καλυτερο. Αλλα ειδα να χειροτερευουν μερικα πραματα (κατακρατηση υγρων,δυσκοιλιοτητα με διαταση της κοιλιας,μειωμενη λιμπιντο, μια δυσκολια στη συγκεντρωση και τελικα μια υπερενταση που κρατουσε το μυαλο και το σωμα σε μια καλη μα οχι τοσο νορμαλ κατασταση.
    Την περασμενη πεμπτη 6/9 επιμενω στην ψυχιατρο οτι πρεπει να κλεισουμε το ζητημα του διαταραγμενου υπνου.
    Μου διακοπτει τα παντα για μια μερα εκτος το εφεξορ και μου προσθετει ενα χαπι ταβορ 2,5 το βραδυ+ μελατονινη 2. Θεωρει οτι αυτα μπορουν να με κρατησουν σταθερο στον υπνο και να μην ξυπναω ενδιαμεσα (παρολα αυτα δυο νυχτες τωρα συνεχιζω να ξυπναω 2,3 φορες αλλα πιο χαλαρα ξανακοιμαμαι σχεδον αμεσως.).
    Τι παρατηρησα...
    Απο την στιγμη που διεκοψα ολα τα παραπανω το απογευμα κοιμαμαι καλυτερα και βαθυτερα (σαν να χρωστουσα υπνο). Ο οργανισμος μου χαλαρωσε αρκετα (περιοριστηκε η δυσκοιλιοτητα, αρχισε να επανερχεται η λιμπιντο και δεν εχω τοση υπερενταση). Στα αρνητικα οι ενοχλησεις στο εντερο ξαναεμφανιστικαν υποφερτες προς το παρον.
    Το οτι υπαρχει ζητημα υπαρχει δεν το αμφισβητω. Το καταλαβαινω δυο μερες τωρα που το απογευμα μετα τις 8 περιοριζονται και οι ενοχλησεις στο γαστρεντερικο (αρα περιοριζεται το αγχος και η οποια καταθλιψη)

Αυτο που εχω να πω ειναι οτι η ψυχιατρος μου πειραματιζεται. Να κανω υπομονη μεχρι να βγει μια ακρη ή να βαλω τις φωνες? ιδου η απορια

9/9 βραδυ
    Σημερα ολη μερα "η ομαδα δεν τραβουσε..." . Πιστευω οτι η προηγουμενη αγωγη ειχε καταφερει να με κραταει δυνατο ειχε δημιουργησει ενα "τειχος" γυρω μου ωστε δεν χρειαζοταν καν να προσπαθησω να αντιμετωπισω το οποιο προβλημα (μικρο η μεγαλο) . Το αντιμετωπιζαν τα χαπια για μενα.
    Τωρα με την νεα αγωγη αρχισα να αισθανομαι ακαλυπτος αρκετες ωρες. Βεβαια το αντιμετωπιζω με δικη μου προσπαθεια οσο γινεται αλλα δεν ξερω ποσο θα επιδεινωθει και τι δυναμεις θα εχω.
    Η ουσια ειναι.
    Με την προηγουμενη αγωγη ειχα δυναμη ψυχολογικη αλλα ειχε τα εξης αρνητικα . Υπερενταση, κατι σαν αναισθησια στα πραγματα, μειωμενη διαθεση για σεξ,εντονη δυσκοιλιοτητα (φουσκωμεμη κοιλια μονιμως), λιγοτερες ενοχλησεις απο το εντερο.
    Με τη νεα αγωγη οι ενοχλησεις στο εντερο επεστρεψαν, δεν εχω τοση διαθεση , χαρα, αλλα μπορω να ελεγχω καλυτερα τον εαυτο μου, επανηρθε η διαθεση του σεξ, μειωθηκε η δυσκοιλιοτητα αλλα αισθανομαι νευρικος. Σαν να εχω συνδρομο στερησης αλλα οχι σε ακραιο βαθμο.

10/10 πρωι
    Θεωρω μια απο τις χειροτερες μου νυχτες απο τοτε που αρχισα φαρμακευτικη αγωγη. Κοιμηθηκα γυρω στις 11 το βραδυ. Πρωτο ξυπνημα στις 12, ακολουθησε στις 1και δεκα 2 παρα εικοσι μετα δεν κατεγραφα. Συνολικα πρεπει να ηταν 8 φορες που ξυπνησα. <το κακο ειναι οτι στις 6 το πρωι που χτυπησε τοξυπνητηρι δεν μπορουσα να σηκωθω. Με χιλια ζορια εκανα τις δουλιες του σπιτιου και αργησα να παω και στην εργασια μου. Ειμαι σε κατασταση "ψιλοζαλισμενου κοτοπουλου". Τελικα αυτο το ταβορ αντι να με βοηθησει στον υπνο μου τον χειροτερεψε. Θα παρω τηλεφωνο αργοτερα την ψυχ. μου μηπως εχει καμια ιδεα. ]

10/10 βραδυ
    first of all i ve got the new cd of mr.Robert Zimmerman (Bob Dylan) γαμαει και δερνει ο πουροκερ γραφει ιστορια (ειδες αμα εχεις φιλο φαρμακοποιο θα σου βρει οτι "παυσιπονο" θες περασα το απογευμα για να παρω τα εφεξορ της γριας, παρε μου λεει και το καινουριο του ντυλαν για την καταθλιψη...)
    Αμα πεθανω θελω να παω εκει που ειναι ο μορισον η τζανις τζοπλιν, ο χενριξ, ο λενον ο ασιμος ο σιδηροπουλος και αλλοι που φυγαν. Το ακους εσυ εκει πανω...
    Λοιπον παροτι θα μου φωναζει η μπλου (μονο αυτο μπορει να κανει τωρα που εχει λουμπαγκο ) ξαναρχιζω τα πειραματα. Απο το πρωι πηρα μονο dogmatil (που βοηθαει στην σπαστικοτητα του εντερου και ξαναπηρα τωρα). Εφεξορ στοπ θελω να δω τι θα γινει κατι δεν μου παει καλα με αυτο μπορει η ποσοτητα να ειναι υπερβολικη για μενα. Παντως με το dogmatil μονο του ηρεμησε το εντερο και ηρεμησα και εγω αρκετα.Εκανα και εναν 2ωρο καλο απογευματινο υπνο. Εχω τα ζορια μου βεβαια χωρις τα ζαναξ αλλα προς το παρον τα ελεγχω (νιωθω κυριος του εαυτου μου) Πηρα την ψυχιατρο το μεσημερι να της πω οτι τα ταβορ δεν με βοηθανε στον υπνο δεν μπορουσε (ηταν σε συνεδρεια). Θα σε παρω εγω μου ειπε πηρε στις 8 το απογευμα δεν το σηκωσα ασε λεω δεν σε χρειαζομαι τωρα...(διοτι αν ο ασθενης σε παιρνει τηλεφωνο στις 12 το μεσημερι και δεν μπορεις τι να σε κανει στις 8 το βραδυ να πειτε καληνυχτα...) Τελος παντων θα ξαναπαρω ταβορ και μελατονινη για τελευταιο βραδυ κι αν ξυπνησω πανω απο δυο φορες γυριζω στα στιλνοξ. Αντε καληνυχτα αυριο πρωι παλι αγαπητο μου ημερολογιο...

11/9 πρωι
    Το ξερω αγαπητο μου ημερολογιο η Μπλου φωναζει και ωρυεται περι της αποφασεως μου να διακοψω τας εφεξορας. Θα συσκευθοσιν μετα του εαυτου μου αργοτερως δια να λαβω την τελικην αποφασινΠρος το παρον εχω ενα κεφαλι βαρυ και τασεις υπνηλιας αρκετα εντονες. Παλι δεν εκανα καλο υπνο (ξυπνησα η 4 η 5 φορες) οποτε επιστρεφω στα στιλνοξ του αλλου ψυχιατρου και αν αισθανομαι οτι χρειαζομαι ζαναξ.Πηρα το πρωι νεξιουμ 20 και σε καμμια ωρα θα χτυπησω το dogmatil μου για το γαστρεντερικο. Ειδομεν...

11/9 βραδυ

Αγαπητο μου ημερολογιο. Η επιστροφη στην βασικη θεραπεια (ζαναξ και εφεξορ) ειναι η καλυτερη λυση προς το παρον. Βεβαια εχει τα αρνητικα της (στα εχω γραψει παραπανω) αλλα καλυτερα μια περιοδο "υπο προστασια" ως να δουμε τι θα γινει. Αυτο που αντιλαμβανομαι ειναι οτι θα πρεπει καποια στιγμη να βρεθει το ποσο ζαναξ και το ποσο εφεξορ πρεπει να παιρνω. Οι ποσοτητες που παιρνω τωρα ειναι μερες που μου προκαλουν ενα ειδος υπερενεργητικοτητας χωρις να καταβαλω καμμια προσπαθεια. Η ουσια ειναι να φτασουμε σε καποια στιγμη ωστε να χρησιμοποιω τις δικες μου δυναμεις με την βοηθεια του αγχολυτικου και του αντικαταθλιπτικου. Προς το παρον , λογω θεραπειας , κανουμε ακριβως το αναποδο. Υπομονη. Παντως με μια κουβεντα που εκανα με τον φαρμακοποιο μου δεν ηταν και πολυ αισιοδοξος , απο οσα εχουν δει τα ματια του τοσα χρονια 99 στους 100 δεν τα καταφερνουν να συνεχισουν την ζωη τους χωρις χαπια. Αλλοι με ενα ζαναξ τη βδομαδα αλλοι με πολυ περισσοτερα χαπια ημερισιως. Αγαπητο μου ημερολογιο σε κανα χρονο θα ξερω κι εγω σε ποια κατηγορια ανηκω.
    well the show must go on...

12/10 πρωι

Αγαπητο μου ημερολογιο επεστρεψα στη βασικη θεραπεια ζαναξ και εφεξορ. Ενταξει μπορει να ξυπνησα αρκετες φορες τη νυχτα αλλα το πρωι ειμαι πιο ευδιαθετος και πιο λειτουργικος.Οταν θα ξαναπαω στην ψυχιατρο μου θα σε εκτυπωσω και θα σε δωσω να σε διαβασει.

Senior Member

Λοιπόν μόλις συνηδειτοποίησα οτι υπάρχουν κ άλλα πόστ στο φόρουμ, κ τυχαία σας ανακάλυψα (again)

To efexor xr το χα ελατώσει σταδιακά πρίν απο 3,5 χρόνια κ μάλιστα τότε δούλευα, είχα δηλαδή λόγους να στρεσάρομαι μιας και πηγαινοερχόμουν. Το σταδιακό έχει την έννοια του οτι επειδή είναι αμπούλα κ δεν μπορούσα να το σπάσω, (δεν ήξερα οτι έχει κ πιο μικρά των 37,5) έπαιρνα 1 κάθε 2 ημέρες κ μετά απο 3 μήνες κάθε 3 ημέρες απο 1. όλα αυτά χωρίς συμβουλή γιατρού γιατί ο τότε γιατρός μου την έδινε, πήγαινε να γράψει κάτι και έτρεμε το χέρι του, έβηχε σαν φυματικός και γενικά η όλη εικόνα του ήταν παράδειγμα προς αποφυγήν. Πώς είναι δυνατόν να με συμβούλευε άνθρωπος που δεν κάνει τπτ για τον εαυτό του. Ούστ.

anyway, οι παρενέργειες ήτο οι εξής: ζαλάδα κ αίσθημα ανισσοροπίας όλη την ημέρα ειδικά την ώρα που έπρεπε να το πάρω κ δεν το έπαιρνα λόγω του σχεδίου της ελάτωσης και επίσης το γαστρεντερικό μου με ενοχλούσε, συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα κ οχι σφίξιμο όπως αναρωτήθηκες σε άλλο πόστ. Αλλά με τον καιρό υποχωρούσαν τα συμπτώματα.

Στο σεξουαλικό τομέα χαμπάρι δεν παίρνω η αλήθεια είναι, δεν καταλαβαίνω αν έχει μειωθεί η λίμπιντο, αλλά...ψέματα μάλλον μειώθηκε τώρα που το χρησιμοποιώ συτηματικά πάλι τα τελευταία χρόνια. Τότε που το χα ελατώσει η αλήθεια είναι οτι μου κανε κούκου πιο συχνά αλλά αυτό ίσως να οφείλεται σε κοινωνικούς παράγοντες... Εν ολίγοις γούσταρα τον προϊστάμενο μου συνδιασμένο με το γεγονός οτι φτιασιδονόμουν κ το οτι πηγαίνα σε μια δουλεία που είχε ενα άλφα πρεστίζ κατά ενα περίεργο τρόπο με έφτιαχνε (lol...) Office job with motives....(γκούχου γκούχου)
    Κανένα πάθος δεν κλέβει τη θέληση και τη λογική απ' το μυαλό του ανθρώπου, όσο ο φόβος.

~Edmund Burke~ | (Βρετανός πολιτικός & φιλόσοφος) | 1729-1797

Senior Member
    Αυτο με τη λιμπιντο δεν το επαθα ποτε αλλα παρατηρησα οτι οταν μειωνα το εφεξορ ηταν η λιμπιντο μου οπως ηταν στα 16 μου!
    Δεν με προλαβαινω!
    Το εκνευριστικο ειναι οτι αργει η κορυφωση οταν ξεπερναω το μισο 75αρι.
    Δλδ μεχρι τον Μαιο που επαιρνα ενα 75αρι καθε 2 μηνες ημουν οκ.
    Μετα που το εκανα ενα καθε μερα, αργω χαρακτηριστικα. Και η βλακεια ειναι οτι δεν υποχωρει αυτο με τον καιρο.
    Τελος παντων. Γιατρο να δω ποτε θα βρω και με τι θα τον πληρωσω...
    Αγαπητο μου πουλακι πολυ χαιρομαι που δεν εκανες του κεφαλιου σου αν και καταλαβαινω γιατι εφτασες μεχρι εκει.
    Θεωρω μεγα λαθος του γιατρου την αποτομη διακοπη του ζαναξ αλλα οπως και να το κανεις αυτος το'χει το πτυχιο, οχι εγω.
    Πες μου κατι.
    Υπο ποιες συνθηκες κοιμασαι;
    Θελω περιγραφη τυπου με φως, χωρις φως, τηλεοραση ανοιχτη, κλειστη, μουσικη, κλπ.

Senior Member
    Μπλου σε οτι αφορα τη λιμπιντο παθαινω κι εγω ακριβως οτι αναφερεις παραπανω.

Στο αλλο μεγαλο θεμα τωρα του διαταραγμενου υπνου μου. Σαν προβλημα αρχισε να εμφανιζεται πριν τρια χρονια οταν ανελαβα αποκλειστικα να "σωσω" την μανα μου. Ηταν μια περιοδος που ο μεγαλος μου αδερφος (ο οποιος ετρεχε συνηθως για τα ψυχολογικα της μανας μου) κατερρευσε απο τις μαλακιες της και αρχισε και παρουσιαζει κρισεις πανικου. Τοτε ανελαβα εγω να "την κανω καλα" (που πας ρε καραμητρο...). Τοτε ανακαλυψαμε οτι η μανα εκτος απο ψυχολογικα απεκτησε και ζακχαρο. Το βαλα σκοπο να την κανω οσο πιο καλα γινεται. Πηρα τα χαπια της αρχισα να της τα δινω εγω καθοτι εκανε του κεφαλιου της. Την περιοδο εκεινη ηρθε με αδεια η αδερφη μου που δουλευει σε νοσοκομειο με ανθρωπους με ψυχολογικα προβληματα. Θυμαμαι που μου ειπε καποια στιγμη..."Προσεχε με την μαμα ειναι δυσκολο αυτο που κανεις στο τελος θα "τρελανει" κι εσενα. Αστην και οσο παει..." Τοτε την παρεξηγησα αλλα μετα απο χρονια καταλαβα οτι μου το ελεγε απο ενδιαφερον.Τελος παντων αρχισα να "κυνηγαω" την μανα μου να μπεισε ενα ρυθμο. Αυτη ομως τα δικα της (ετρωγε κρυφα ζαχαρη γλυκα ...οτι κανουν δηλαδη ολα τα μικρα παιδακια...) Στην αρχη με παρακαλητα τυπου "προσεχε μαμα" αργοτερα με απειλες στο τελος με νευρα και φωνες προσπαθουσα να την βαλω σε ρυθμο (που ξαναπας ρε καραμητρο...). Τοτε αρχισα σιγα σιγα να μην κοιμαμαι καλα να ξυπναω να αφηνω την τηλεοραση ανοιχτη. Στην αρχη γινοταν σπανια μετα μονιμοποιηθηκε. Μετα αρχισε να εμφανιζεται ενα αλλο πραγμα. Την ημερα δεν ειχα πολυ ορεξη για φαι και ξυπνουσα και ετρωγα το βραδυ.Μετα αρχισα να εχω ενοχλησεις απο το στομαχι αρχισα να παιρνω αντιοξινα με ηρεμουσαν για μια περιοδο. Ομως το ******** το αγχος δουλευε υπογειος και εκανε την "θριαμβευτικη του" εμφανιση με την εντονη αγχωδη διαταραχη που εμφανισα τον ιανουαριο.
    Και για να μπουμε στο θεμα. Πολλες φορες αφηνω την τιβι ανοιχτη ξερω οτι επηρεαζει τον υπνο γι αυτο ειναι καμμια βδομαδα που την κλεινω. Κοιμαμαι χωρις φως χωρις μουσικη. Πιστευω οτι πρεπει να βγαλω μια ακρη με τον συνεχη υπνο γιατι απο εκει προερχονται πολλα προβληματα και γαστρεντερικα. Πριν κανα μηνα ανεφερα στον ενα ψυχιατρο το προβλημα υπνου και με ξεκινησε με στιλνοξ το βραδυ και αμα ξυπναω να πινω μονο νερο η τσαι και να ξανακοιμαμαι. Ομολογω οτι ειδα βελτιωση παρολα αυτα συνεχιζα να ξυπναω 2,3 φορες το βραδυ. Πριν δυο βδομαδες ανεφερα το προβλημα στην δευτερη ψυχολογο ψυχιατρο που παω (της ειπα δωστε κατι να κοιμαμαι ολο το βραδυ) και αυτη μου εδωσε ταβορ... Τα υπολοιπα τα ξερεις
    Παντως δυο νυχτες τωρα που ξαναγυρισα στα στιλνοξ κοιμαμαι καλυτερα
    Λοιπον "γιατρε χωρις πτυχιο" περιμενω την γνωμη σου.

Senior Member
    Τελικα δεν ειναι κληρονομικες οι κρισεις πανικου... απλα ζωντας με εναν ανθρωπο που υποφερει μεταδιδεται το αγχος. Αυτο καταλαβαινω γιατι εχω ζησει τα ιδια.
    Η γνωμη μου ειναι η υπνος σου να γινει ιεροτελεστια.
    Δεν λεω να βαλεις προγραμμα τυπου "9 η ωρα παω για νανι μου".
    Τρως μεχρι τις 8, αν πεινασεις μετα, φαε κατι ελαφρυ, κανε ενα μεγαλο ζεστο μπανακι, γαλα μην πιεις γιατι εχεις και το εντερακι σου, αλλα κανε ενα χαμομηλι με μελι ή οποιο αλλο αφεψημα χαλαρωτικο θες με μελι παντα!
    Διαβασε κατι ευχαριστο ή οτι θες εσυ, φροντισε να υπαρχει ησυχια και σκοταδι!
    Αν δεν υπαρχει σκοταδι, δεν μπορει να παραχθει η μελατονινη (εψαξα και βρηκα τι ειναι!). Και γι'αυτο οι περισσοτεροι ανθρωποι εχουν αυπνιες. Γιατι ακομα και το τεχνητο φως εμποδιζει τον σχηματισμο της!
    Γι'αυτο και η φυση ηρεμει το βραδυ στα σκοτεινα! Τα ζωντανα το βραδυ κανουνε νανι γιατι εχει σκοταδι.
    Τηλεορασεις, φωτα, και δε συμμαζευεται κανουν το γνωστο junk sleep.
    Σκοτεινα λοιπον και ησυχα και φροντιζε να μην την πεφτεις αν εχεις νευρα ή δεν εισαι χαλαρος.
    Πρωτα θα ηρεμεις και μετα υπνο!
    Και η απολυτως προσωπικη μου γνωμη ειναι σεξ πριν τον υπνο.
    Οχι βαριεστημενο και χαλαρο! Παθιασμενο και εντονο!
    Ξερος θα πεσεις και ουτε θα ξυπνησεις.
    Η αγκαλια βοηθαει επισης πολυ.

Page 6 of 24 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast