ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ Κ ΓΙΑΤΙ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 38
    Senior Member
    εξαρτάται το φύλο και τη λειτουργία του ζωτικού οργάνου...
    π.χ. στους άντρες πηγή ζωτικότητας και ενέργειας είναι ο προστάτης.
    Στις γυναίκες η κοιλιά.
    γενικά όλα τα όργανα στο ανθρώπινο σώμα είναι αλληλένδετα και τίποτα δεν είναι άχρηστο ακόμα και η σπλήνα ή η χολή.
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Senior Member
    ο εγκεφαλος γιατι με την σωστη εκπαιδευση σηκωνει αντικειμενα :D

Senior Member
    Καλά εννοείται πέρα από την πλάκα ότι είναι το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (γνωστό και ως εγκέφαλος + τον νωτιαίο μυελό). Πέρα από τις γνωστικές (π.χ. μνήμη, προσοχή, συγκεκριμένη και αφαιρετική σκέψη, βούληση, νοημοσύνη, συνείδηση κλπ.) και συναισθηματικές λειτουργίες, έχουμε την ομιλία και την γραφή (που αποτελούν τις "βάσεις" για να υπάρχει "σκέψη" και "συλλογισμοί"), όλες τις αισθήσεις (όραση, ακοή, αφή, γεύση, αίσθηση του χώρου και των μελών τους σώματος κλπ.) καθώς και κίνηση/πράξεις (κάτι που αρχίζει από τα αντανακλαστικά και τελειώνει σε "ανώτερες λειτουργίες" των σύνθετων πράξεων όπως το να δένεις κορδόνια, να σερβίρεις φαγητό, να γράφεις σε πληκτρολόγια και να χορεύεις μπαλέτο) όλα αυτά είναι "υπολογιστικά επιτεύγματα" και κατασκευάζονται στο ΚΝΣ. Το πόσο σημαντικά είναι όλα αυτά φαίνονται μετά από διάφορα εγκεφαλικά, κακώσεις η νευροεκφυλιστικές παθήσεις όπου οι λειτουργίες παλινδρομούν σε επίπεδα μωρού και το άτομο για να μάθει τα βασικά πάλι, όπως το να τρώει, να μιλάει η να αναγνωρίζει τα αγαπημένα του πρόσωπα πρέπει να εκπαιδευτεί επίπονα χωρίς ποτέ να φτάσει προηγούμενα επίπεδα (στα νευροεκφυλιστικά όπως στις άνοιες και στην παρκινσον μόνο χειροτερεύει).

Συν του ότι στο ΚΝΣ βρίσκονται και πολύ πιο βασικές λειτουργίες για την ζωή- οι λεγόμενες "αυτόνομες/φυτικές", αναπνοή, ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού, κατάποση, έλεγχος του στομάχου και του εντέρου, των αναπαραγωγικών οργάνων κλπ. Αν πάθει βλάβη το εγκεφαλικό στέλεχος που βρίσκονται αυτά, τότε "instant death".

Οπότε υπό μια έννοια, το κεντρικό νευρικό σύστημα είναι αυτό που ελέγχει όλα τα άλλα και επειδή δεν γίνεται να "αντικατασταθεί" από κάτι άλλο η να γίνει με "τεχνητό" τρόπο, τότε όντως αποτελεί το πιο βασικό όργανο. Απλά πολλά από αυτά τα θεωρούμε τόσο δεδομένα, που ξεχνάμε πόσο σημαντικά είναι. Δεν νομίζω κανείς να προτιμούσε να μείνει "φυτό", αναίσθητος, παράλυτος, μουγκός, με νοημοσύνη σαν του σκύλου του κλπ. και να μην προτιμούσε να έχει τεχνητή καρδιά η να κάνει αιμοκάθαρση ξέρω γω (μέχρι να γίνει κάποια μεταμόσχευση) :P

Senior Member
    Quote Originally Posted by mr bubbles View Post
    ο εγκεφαλος γιατι με την σωστη εκπαιδευση σηκωνει αντικειμενα :D
    αντικείμενα σηκώνει και ο γερανός και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται εκπαίδευση. μόνο να τον χειρίζεσαι σωστά. :D

Senior Member
    Λοιπόν αυτός που πλησιάζει περισσότερο είναι ο PETRAN αλλά για να δουλέψουν σωστά όλα αυτά κ για να σας βοηθήσω χρειάζεται 1 όργανο ακόμη βασικότερο κ βάζοντας κ τον ευατό μου μέσα έχουμε προβλήματα,παίρνουμε φάρμακα κάνουμε ή όχι ψυχοθεραπεία κ μάλλον δεν ξέρουμε διότι όλοι οι ψυχίατροι κ ψυχολόγοι αρχίζουν λάθος την πληροφόρησή μας ,σε βαθμό που νομίζω πλέον ότι έτσι δε θα γίνουμε κ καλά γιατί απλά δεν μας είπαν ποιο όργανο προσβλήθηκε...σας αφήνω λίγο ακόμη να σκεφτείτε κ μη νομίζετε ότι είμαι η διάνοια γιατί αν ήξερα θα έπαιρνα κάποια μέτρα απλά σηνάντισα μια καλή μου φίλη επιτυχημένη ψυχολόγο που είχαμε χαθείστην ιστορία μου μιλάω για τον αδερφό μου ο οποίος τελικά εδώ κ χρόνια ραδιουργούσε με τη γυναίκα του κ προφανώς χρειάζεται όχι ψυχίατρο αλλά ΑΤΙΑ μπας κ συνέλθει-ο άντρασ μου φωνάζει ότι του χάλασε κ το γάμο μας, έτσι ξαπέστειλε μια 20ετία την κοπέλα κ τον άντρα της, αυτά άσχετα θα πρέπει να τα αναφέρω αλλούκ από την κοπέλα που έχει μια εξαιρετική επιστημονική κατάρτιση,εκτός του ότι είναι φίλη έμαθαλυπάμαι που πληρώνουμαι τόσα λεφτά κ δε μας το είπαν

Senior Member
    Θεοφανία τζιζ κ νταντα κ ο Γούντυ Άλλεν μαζί που έχει κάνει χιλιάδες ψυχοθεραπείες,διπολικός είναι

Senior Member
    Εάν λέγοντας ΑΤΙΑ, εννοείς Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα, τα γνωστα UFO, πώς εμπλέκονται στην περίπτωσή μας αυτά? Εκτός βέβαια αν και τα UFO κάνουν μια χαρά τη δουλειά του ψυχιάτρου! αυτό δεν το ξέρω γιατί δεν έχω παρτίδες μαζί τους. γενικά τα αποφεύγω αυτά (τα UFO). αν ξέρεις κάτι παραπάνω, καλό θα ήταν να το πεις και σε μας. η γνώση πρέπει να μοιράζεται!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by emy View Post
    ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Κ ΓΙΑΤΙ
    όλα είναι σημαντικά και απαραίτητα, χωρίς το ένα δεν ζει το άλλο, όλο στο πακέτο είναι απαραίτητα
    [COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you
    The way I try to do.[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]

Senior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    ...χαχχαα....μπορώ να φανταστώ ποιο εννούσε πρώτο ο Γούντυ Άλλεν........:ΡΡΡ
    χαχαχα!
    Θυμάσαι τη σκηνή που υποδύεται το ζωάριο? ...χαχαχα!!!

(κλίκ)

##

Επί του θέματος:
    Το πιό άξιο είναι το κλούβιο μας το κεφάλι.
    Το σημαντικότερο, κατά την υποκειμενικότητά μας είναι η καρδιά.
    Και το πιό όμορφο στους/στις άλλους τα μάτια τους.
    Φυσικά και ¨άλλα¨ όργανα έχουν την τιμητική τους,
    αλλά πρόκειται μόνο γιά χρονικά περιορισμένες στιγμές
    διαρκής αναθεώρηση ________________________________________ Β α σ ί λ η ς

Senior Member
    Αχ αρχίζω κ ανησυχώ, το σημαντικότερο...κανονίζει κ τα άλλα σαφώς θα μοιραστώ τη γνώση γιατί μας το έκρυψαν κ ειδικά στους παθόντες

Senior Member
    Goofy τα ΑΤΙΑ είναι για τον αδερφό μου γιατί ζει σε άλλο πλανήτη όχι για μας κ μιλάω ειρωνικά για το πολύπλευρο πολιτιστικό επιπεδό του αν κ πιστεύω ότι αν υπάρχουν UFO έχουν πολιτισμό απλά με έχει βγάλει από τα ρούχα μου μου κ μη πείτε τίποτα

Senior Member
    Quote Originally Posted by emy View Post
    ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Κ ΓΙΑΤΙ
    Γεια σου emy , ο εγκέφαλος είναι το ποιο σημαντικό όργανο , ειδικά στον άνθρωπο !
    Υπάρχει ένας αμέτρητος κατάλογος τεκμηρίων , το ποιο σημαντικό από όλα νομίζω ότι είναι το εξής :
    Φιλοξενή και ελέγχει τα τρία βασικά ένστικτα : της πείνας , της αυτοπροστασίας , και της αναπαραγωγής !
    Είναι το κέντρο λήψης εσωτερικών και εξωτερικών ερεθισμάτων από όλα τα όργανα του σώματος , αλλά και από το εξωτερικό περιβάλλον , είναι το κέντρο επεξεργασίας και αξιολόγησης όλων τον προηγούμενων ερεθισμάτων τα οποία έχει την ιδιότητα να τα μετατρέπει σε πληροφορίες να τα χρωματίζει συναισθηματικά , και να παίρνει αποφάσεις για την βιωσιμότητα του συνόλου !
    Αδιαμφισβήτητα ως όργανο έχει την μεγαλύτερη πολυπλοκότητα , η οποία είναι το αποτέλεσμα της εξελικτικής προσαρμογής μέσα σε εκατομμύρια χρόνια , σύμφωνα πάντα με την ανάγκη βιωσιμότητας !
    Το να γνωρίζεις τους άλλους είναι σοφία , το να γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι φώτιση !

Quote Originally Posted by BloodyKate View Post
    όλα είναι σημαντικά και απαραίτητα, χωρίς το ένα δεν ζει το άλλο, όλο στο πακέτο είναι απαραίτητα
    Συμφωνω! αυτη μου φαινεται ειναι η σωστη απαντηση
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by BloodyKate View Post
    Γεια σου Bloodykate , νομίζω πως κάποια όργανα είναι '' ποιο σημαντικά ''
    Με ένα πόδι ....ζείς , με ένα μάτι ..... ζείς , αν είσαι κουφός ....ζεις , αν είσαι ευνούχος πάλι ζεις ..... χωρίς εγκέφαλο όμως ας πούμε δεν ζεις !
    Το να γνωρίζεις τους άλλους είναι σοφία , το να γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι φώτιση !

Senior Member
    Ο νους ? το όργανο δηλαδή που μας κάνει να έχουμε επίγνωση του εαυτού μας.

Δεν ξέρω μπορει να ειναι άσχετο εντελώς .
    With every new day , your promises fade away, its a fine day to see that the last day for me is a beautiful day .....

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast