Results 61 to 75 of 83
Thread: ΕΜΜΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ
-
01-04-2013, 17:52 #61
Για να τα πάρω detelgeuse δεν νομίζω εδώ τα αντικαταθλιπτικά έκοψα ποιο πολύ μια ερώτηση ήταν αν τύχει καμοία μέρα που μου σπάει τα νεύρα θα πάρω κανένα από την μάνα μου αυτή τα παίρνει για την αυπνία για να ηρεμήσω αλλά αυτό με την αδιαθεσία το έχω περάσει πολλές φορές μία φορά θυμάμαι ημούν μέσα στην εκκλησία Μ. Βδομάδα και να έχεις και την ... να σου σπάει τα νεύρα να φτιάξεις κεφάλι τι να σου πω προσπαθώ τώρα να βγαίνω για περπάτημα όσο ποιο συστηματικά γίνεται σταμάταγα - ξαναάρχιζα τώρα το πήρα ποιο ζεστά η τρίτη και τελευταία κάνω και aerobic σπίτι λοιπόν θα πάω σήμερα στο φαρμακείο να πάρω και καμοιά βιταμινούλα για τον οργανισμό εσύ ξεκίνησες ψυχοθεραπεία που έλεγες πως σου φάνηκε σου έδωσε φάρμακα συνάμα ?
- 01-04-2013, 19:54 #62
Εγω ακομα ψυχοθεραπεια κανονικη δεν εχω ξεκινησει , απλα επισκεπτομαι ψυχολογο , καποια στιγμη θα γινει και αυτο. Παντως η ψυχοογος νιωθω πως με εχει βοηθησει.
Ναι εχω αρχισει και φαρμακα ( αντικαταθλιπτικα ) εδω και 2 εβδομαδες περιπου , δεν εχω δει ακομα μεγαλη διαφορα αλλα νιωθω καπως πιο ηρεμη . Ιδεοληψιες εχω ακομα πολλες , αλλα οι ψυχαναγκασμοι εχουν μειωθει αισθητα.
Οσο αφορα εσενα τωρα , μπραβο που ξεκινησες γυμναστικη , βοηθα αρκετα στο να μειωθει το αγχος και κανει και καλο στο προεμμηνορυσιακο συνδρομο. .
Γενικα , μου εχεις δωσει την εντυπωση πως χειριζεσαι καλα την ιδεοψυχαναγκαστικη και εισαι πολυ συνειδητοποιημενη . Τα σκαμπανεβασματα , οσο ενοχλητικα και να ειναι ,δεν θα πρεπει να σε τρομαζουν . Προσπαθησε απλα, οταν εχεις ενοχλητικες σκεψεις να ασχολεισαι με κατι αλλο για να ξεχνιεσαι , ε και καμια βαλεριανα , αν σε βοηθα δεν βλαπτει.
Οι βιταμινες δεν ξερω αν θα σε βοηθησουν , αλλα δεν χανεις κατι αν δοκιμασεις.
25-05-2013, 19:21 #63
Παιδιά καλησπέρα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το ίντερνετ γράφω το θέμα εδώ για να μην ανοίγω σε άλλη κατηγορία έχω avast free antivirus το πρόγραμμα για ιούς μου ήρθε ένα μήνυμα για ενημέρωση όπως το windows update πατάω και μου έβγαλε σε περίοδο δοκιμής 20 ημερών απομένουν μου έβγαλε αυτήν την πατάτα το έχω το πρόγραμμα δεν θέλω να το κατεβάσω πως μπορώ να το απενεργοποιήσω ? η δεν είναι τίποτα
10-06-2013, 12:19 #64
Δεν αντέχω άλλο αυτά τα πισωγυρίσματα πάλι χειροτέρεψα γιατί ρε γαμώτο κοντά 3 μήνες είναι όπως πρώτα που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια που ήμουνα ποιο χάλια δύο χρόνια δεν ήταν σε έξαρση τόσο και με την βαλεριάνα αισθανόμουν καλύτερα αν όχι τελείως τέλεια στην καθημερινότητα . Έχω και την μάνα μου που ενώ ξέρει ότι πήγα στον γιατρό εξ αρχής να μου λέει να πάω ξανά της λέω τι να πάω ρε μάνα να κάθομαι να λέω τα ίδια και τα ίδια πάλι από την αρχή και της εξηγώ ότι το μόνο που κάνουν σαν ψυχίατροι είναι να σου γράφουν χάπια γιατί αυτό ξέρουν να κάνουν εδώ εγώ θέλω να μην τα σκέφτομαι και την προηγούμενη φορά που σηκώθηκα και πήγα είδα τα ζόρια προσωπικά παίρνω xanax για να ελαττωθεί το άγχος μετά από 2 χρόνια δεν θέλω να παίρνω αντικαταθλιπτικά για άλλους λόγους .
10-06-2013, 12:41 #65
Χρυσοβαλαντου δεν εχεις εντοπισει ακριβως ποιο ειναι το ζητουμενο.
Το να φτασεις σε σημειο να μην εχεις καμμια ιδεοληψια , το βρισκω καπως ουτοπικο. Το θεμα ειναι να μπορεις , ενω εχεις εμμονες , να ζες την ζωη σου σαν να μην υπηρχαν.
Το να φτασεις βεβαια σε αυτο το σημειο θελει να δουλεψεις πολυ με τον εαυτο σου , κατα την γνωμη μου και με ειδικο ψυχοθεραπευτη ( ο ψυχιατρος μονος του δεν αρκει νομιζω).
Και μια ερωτηση , εχεις αποδεχτει οτι εχεις ιψδ και μπορεις να διακρινεις ξεκαθαρα μια ιδεοληψια απο μια απλα σκεψη ? ¨Η μηπως δεν ειναι ακομα τοσο ξεκαθαρο μεσα σου?
10-06-2013, 13:59 #66
Προσπαθούσα ως τώρα να μην δίνω σημασία και να συνεχίζω την ζωή μου κανονικά και τα είχα καταφέρει ως ένα σημείο ξέρω ότι από την μια μέρα στην άλλη δεν φεύγει θέλει τον χρόνο του σαν πάθηση όπως ξέρω πολύ καλά ότι αυτό που έχω ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή την ονομασία την βρήκα κοιτώντας μέσω ίντερνετ εγώ η ίδια πριν πάω στον ψυχίατρο ο ίδιος δεν μου έκανε καμία εξήγηση που οφείλετε όλη η φάση που περνούσα γιατρός κατά τα άλλα τα φάρμακα ήξερε να τα γράψει όμως .Και ότι κάποιες σκέψεις μου είναι παράλογες και απέχουν από την απλή σκέψη η ιδψ τις προκαλεί τις μ......ς με λίγα λόγια αλλά στην ιδέα ότι θα φτάσω στην κατάσταση την αρχική με ρίχνει αυτό ψυχολογικά μωρε αχ να μας περάσει μια φορά να γίνουμε καλά και να μην ξανάρθει έτσι να μην ταλαιπωρούμαστε άδικο είναι .
10-06-2013, 14:01 #67
Σε τι αφορουν αυτες οι εμμονες ιδεες που σε διακατεχουν?
10-06-2013, 14:13 #68
Ότι θα κάνω κακό σε κάποιον δικό μου στους γονείς μου βασανιστικές σκέψεις με το που ξυπνάω αρχίζει σαν να παίζει μία ταινία στο μυαλό μου αν δεν πάρω μισό ηρεμιστικό θα με χάλια όλη μέρα με τα χάπια δεν θα είμαστε μία ζωή όμως και αυτό καταναγκαστική ανάγκη θα μου πεις εσένα πως σου εμφανίστηκε ?
10-06-2013, 14:22 #69
Δε μου εχει εμφανιστει κατι τετοιο, αν και ασυνειδητες σκεψεις να ερχοντε στο μυαλο ακουσια, ειναι κατι που γινεται σ ολους τους ανθρωπους. Αφου ομως σ εσενα εχει διαρκεια τοτε οκ ειναι προβλημα. Ειναι ομως ολη την ημερα κυριολεκτικα? Ειναι μεγαλη η διαρκεια αν ειναι ετσι. Εχεις τα κοτσια να τις υλοποιησεις? πως βλεπεις τον εαυτο σου?
10-06-2013, 14:59 #70
Μπορεί συνέχεια να την σκέφτομαι και όχι δεν θα την έκανα ποτέ τους λατρεύω τους γονείς μου ούτε θα ήθελα να σκεφτώ κάτι τέτοιο ούτε για πλάκα το άγχος τις φέρνει αυτές τις σκέψεις και ο ψυχίατρος που πήγα μου είπε ότι δεν μένει σε κανέναν δεν έχει διαφορά τι σκέφτεται ο καθένας δεν σημαίνει ότι έμμονες ιδέες σκέφτεται θα τις κάνει . Και αυτοκτονικές τάσεις είχα ότι πέφτω από το μπαλκόνι όπως κάποια στιγμή μπορεί να μου βγει και μια καινούργια έτσι όπως ήρθαν έφυγαν απλά δεν αντιλήφθηκα το υπερβολικό άγχος που μπορεί να έχω όπως κάποια στιγμή μπορεί να μου βγει και μια καινούργια ιδέα προσπάθεια θέλει ατομική αλλιώς τίποτα δεν γίνεται υπομονή να κάνουμε .
14-06-2013, 19:51 #71
Και εγώ είμαι στη φάση που το παλεύω, με σκαμπανεβάσματα εννοείται. Οι έμμονες ιδέες πιστεύω δεν θεραπεύονται ποτέ εντελώς, όπως θεραπεύεται π.χ μία ίωση που κάνει τον κύκλο της και περνάει. Μαθαίνεις να ζεις απλά με αυτές, και όσο πιο καλά συμβιβαστείς με τις ενοχλητικές σου σκέψεις και τις παράλογες, τόσο θα βλέπεις σταδιακή βελτίωση. Θα λες το σκέφτηκα και αυτό, ε και; Και στο παρελθόν το είχα σκεφτεί και δεν συνέβη κάτι, στο τέλος μού πέρασε. Πρέπει να καταλάβουμε πως το μυαλό μας έχει μεγάλη φαντασία και σε συνδυασμό με άγχος μπορεί να παράγει τις πιο περίεργες και φοβικές σκέψεις.Εγώ σκέφτομαι πως τόσα χρόνια κόλλησαν στο μυαλό μου πολλές έμμονες σκέψεις αλλά κάποια στιγμή έφυγαν.Αυτό που δεν θέλω να χάσω είναι οι χαρές της ζωής, οι απλές καθημερινές χαρές που τα πρώτα χρόνια μου στέρησε η ιδψχ.Θέλω να απολαμβάνω τα καλά της ζωής μου ανεβάζοντας τα ποσοστά της απόλαυσης όσο μπορώ παραπάνω και να μην αφήνω την ρημάδα την ιδψχ να μου τσακίζει το ηθικό. Όταν μου χτυπάει την πόρτα απειλητικά, προσπαθώ να συνεχίσω την ζωή μου έστω και καταναγκαστικά προσποιούμενη ότι δεν συμβαίνει τίποτε. Λέω δεν θα με τσακίσει, θα την τσακίσω εγώ. Κάποια στιγμή θα βαρεθεί και θα φύγει επιστρέφοντας βέβαια με άλλη μορφή αλλά και εγώ μεγαλώνοντας θα έχω αλλάξει και θα ξέρω να την χειρίζομαι διαφορετικά. Το παλεύω χωρίς φάρμακα, με ένα χρόνο ψυχοθεραπεία που έκανα στο παρελθόν, και κάποιες περιστασιακές όταν μπορώ.Με βοηθάει πολύ το ψάξιμο στο διαδίκτυο, να μαθαίνω για την ιδψχ. από ειδικούς που έχουν ασχοληθεί με αυτήν.
14-06-2013, 21:32 #72
Πιστεύω πως ξεπερνιέται κάποια στιγμή σε μία συνέντευξη ενός ψυχιάτρου στο ίντερνετ για την ιδψχ τόνισε πως αν το αφήσεις πολλά χρόνια μπορεί και 2 χρόνια να πάει για το ξεπεράσεις αυτό δεν είναι αδυναμία σε παρόμοιες περιπτώσεις που διάβασα ανάμεσα και η δικιά μου ξέρουμε την λύση του προβλήματος αλλά μένουμε στάσιμοι για αρκετό διάστημα το πότε θα αποφασίσει μόνος του η λύση εξαρτάται από το ίδιο το άτομο . Όλοι έχουμε μέσα μία δύναμη και μπορούμε να ξεπεράσουμε δυσκολίες που μας παρουσιάζονται στην ζωή μπράβο σου που το παλεύεις και απολαμβάνεις την κάθε μέρα είτε δραστηριότητες ,ενασχολήσεις είναι αυτές ότι σε κάνει να αισθάνεσαι καλά .
14-06-2013, 22:08 #73
Cina exw anoiksei thema me diafora sites gia to ocd.pisteuw oti mporoun na sou fanoun "xrhsima".
14-06-2013, 22:10 #74
καμιά φορά μπορεί και να μη θες να το ξεπεράσεις. πιστεύω πως η ιδψχ. μας φυλάει από τα χειρότερα. είναι ένα ξέσπασμα του οργανισμού που το χρειάζεται για να αποφορτιστεί από αγχογόνες καταστάσεις. αν δεν ήταν αυτό, ίσως να ήταν κάτι άλλο , κανένα ψυχοσωματικό ή οτιδήποτε άλλο. ο ψυχολόγος μου είχε πει πως η ιδψχ με προστατεύει κατά ένα τρόπο, και όταν τον ρώτησα γιατί δεν βρήκα άλλον τρόπο προστασίας, μου είπε ότι ο καθένας για κάποιον λόγο επιλέγει τους τρόπους του, σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος, απλά να μην βλέπω την ιδψχ. σαν απειλή, μάλλον την έχω ανάγκη. υπάρχουν φορές που όταν δεν την έχω αισθάνομαι πως κάτι μου λείπει, μάλλον πρέπει να βρούμε έναν αντικαταστάτη της για να μπορέσουμε να απαλλαγούμε μια και καλή.το κενό που θα αφήσει θα πρέπει να καλυφθεί με κάτι άλλο.
14-06-2013, 22:12 #75