Καλο Παιδι αλλα Μισανθρωπος. - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 14 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 200
    Senior Member
    ΚΕΝΟ όλοι και όλες λιγο πολυ έτσι αισθανομαστε. Αστα.

Senior Member
    Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
    Παιδιά, μόνο τα προβλήματα υγείας είναι σοβαρά,
    αλλά συχνά δραματοποιούμε
    ακόμα κι αυτά που δεν είναι τόσο τρομερά
    και αντιμετωπίζονται,
    κυρίως όταν νιώθουμε ότι το σώμα μας μάς προδίδει.
    Έτσι όπως είναι τα πράγματα δύσκολα για τους περισσότερους,
    πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αλλαγές ακόμα κι αν είμαστε σε μεγαλύτερες ηλικίες.
    Άνθρωποι μεταναστεύουν ή αλλάζουν δουλειά και στα 55 και στα 60,
    πόσο μάλλον 28χρονοι και 30χρονοι πιτσιρικάδες...
    Και πάνω απ' όλα να μη χάσουμε τη φαντασία μας.
    Ακόμα και αρνητική να ναι δεν πειράζει, αρκεί να υπάρχει.
    Ίσως το να προετοιμαζόμαστε για αλλαγές
    να 'ναι η λύση.
    Αν η Αθήνα "πέθανε",
    μια πιθανότητα μπορεί να 'ναι η επιστροφή στην επαρχία
    κι όχι μόνο γι αυτούς που έχουν κτήματα...
    Ίσως μπορεί να βρεθεί άκρη,
    αλλά πρέπει να 'χουμε το νου μας...
    Last edited by Joann; 28-04-2012 at 21:09.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Joann View Post
    ακόμα κι αυτά που δεν είναι τόσο τρομερά και αντιμετωπίζονται.
    πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αλλαγές ακόμα κι αν είμαστε σε μεγαλύτερες ηλικίες,
    άνθρωποι μεταναστεύουν και στα 55.
    να 'ναι η λύση.
    Αν η Αθήνα "πέθανε",
    με την μόνη διαφορά πως αρκετοί αν όχι οι περισσότεροι είναι σήμερα σωματικά και ψυχικά ασθενείς,
    έτσι όπως μας εξαθλίωσαν, μ' αποτέλεσμα να θέλουν νάναι κυρίως γι' ασφάλεια κοντά σε μεγάλα
    νοσοκομεία μ' άλλα λόγια διαβίωση για ώρα ανάγκης στα μεγάλα αστικά κέντρα.
    Ουσιαστικά εκπαιδευόμαστε όχι για το πως θ' απολαύσουμε την ζωή μας, αλλά για το τι χρειάζεται να
    κάνουμε όταν αρρωστήσουμε. Φρικτό να ζεις όμως με την αγωνία της επερχόμενης ανημπόριας! :(
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Banned
    ακόμα κι αυτά που δεν είναι τόσο τρομερά
    και αντιμετωπίζονται,
    κυρίως όταν νιώθουμε ότι το σώμα μας μάς προδίδει.
    πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αλλαγές ακόμα κι αν είμαστε σε μεγαλύτερες ηλικίες.
    Άνθρωποι μεταναστεύουν ή αλλάζουν δουλειά και στα 55 και στα 60,
    πόσο μάλλον 28χρονοι και 30χρονοι πιτσιρικάδες...
    Και πάνω απ' όλα να μη χάσουμε τη φαντασία μας.
    Ακόμα και αρνητική να ναι δεν πειράζει, αρκεί να υπάρχει.
    να 'ναι η λύση.
    Αν η Αθήνα "πέθανε",
    μα εχω και προβληματα υγειας, παιρνω και χαπια καθημερινα. δεν ειδες που το γραψα και στο αλλο θεμα ? θα επρεπε να κανω και περισσοτερα πραγματα οπως μου ειπε η γιατρος που πηγα προχτες, αλλα δε με εμπνεει το περιβαλλον, και δεν αντεχω να ζω αλλο εδω περα μαζι με αυτους τους ανθρωπους που υποτιθεται ειναι οι γονεις μου.

και πως ακριβως να φυγω ? θα μου δωσεις εσυ τη συνταξουλα σου μηπως ? ολα ειναι ευκολα στα λογια, οταν δεν εχεις φραγκο ομως να πας εστω να πιεις εναν καφε, τοτε να δεις τι σημαινει φτωχεια. φαγαν οι μεγαλυτεροι τα παντα σε τουτη τη χωρα, μειναν τωρα οι μικροτεροι με ενα σωρο προβληματα, ψυχολογικα και σωματικα να υποφερουν, και τους λετε δε πειραζει παιδια αν τα βρισκεται σκουρα ισως βρεθει ακρη οταν θα πεθανετε πριν την ωρα σας.

γι'αυτο πρεπει να αυτοκτονησουν ολοι. οπως αυτοκτονουν ηδη. γιατι δεν εχει νοημα αυτο που δημιουργησατε.

Senior Member
    καλο μου ΚΕΝΟ εισαι πολυ απογοητευμενος απο την ζωη ....και ειναι στα αληθεια τοσο αδικο για ολα τα νεα παιδια.Ωστοσο δεν ξερεις τι θα πει πραγματικη φτωχεια......να εισαι 20 χρονων,χωρις δουλεια να ζεις σε μια τρυπα που δεν εχεις να βαλεις ουτε τζαμια,να μετρας τα ταληρα μπας και βγουν για να παρεις ενα ψωμι,τα ρουχα σου να εχουν παλιωσει τοσο που ντρεπεσαι να πας να ζητησεις δουλεια και να προτιμας να πεθανεις της πεινας παρα να γυρισεις να ζητησεις βοηθεια απο την οικογενεια σου.
    Κι ομως το μονο σιγουρο ηταν πως η καθε μερα ξημερωνε,παντα στην ωρα της....κι ετσι ειναι παντα ξημερωνει οσο κι αν τωρα δεν μπορεις να το δεις....η ζωη ειναι μια σκληρη σκυλα που σου κανει τα χατηρια μονο αν την πλακωσεις στο ξυλο.Τωρα ολα ειναι χαλια γυρω μας και αντικειμενικα ειναι δυσκολο να βρεις λυσεις...αλλα θα δεις
    πως ολα θα γινουν.Θα βρεις τον τροπο για να βρεις τον δρομο.....δεν γινεται αλλιως.

Senior Member
    τουλαχιστον ετσι ευχομαι.....

Banned
    ατυχες το παραδειγμα σου, γιατι εχω περασει τα 20 προ πολλου, και δεν εχω λεφτα να ζησω ΟΥΤΕ σε μια τρυπα χωρις τζαμια. αν ειχα θα το προτιμουσα απ'το να παραμενω με τους γονεις σε τετοια ηλικια. με τη τελευταια μου πρωην, πριν τη κριση, συγκατοικουσαμε σε υπογειο δυο-τρεια δωματια. κι ομως κι εκει ενιωθα τοσο καλα γιατι δεν ειχα κανεναν πανω απ'το κεφαλι μου, ημουν ανεξαρτητος μακρια απο γονεις, μακρια απ'τις μαλακιες τους. ομως δυστυχως πλεον δεν υπαρχουν λεφτα ουτε για να συγκατοικησω με αλλο ατομο. και δεν υπαρχουν γιατι δεν υπαρχουν και δουλειες. οι μισθοι πανε να φτασουν τα 200. πως ακριβως θα συντηρισει ενα σπιτι με 200 ευρω ενας ανθρωπος μονος του ή με παρεα ? δε γινεται απλα. και δεν υπαρχει κατι αλλο στον οριζοντα, δε προκειται να ξημερωσει μια μερα και να εχουμε λεφτα, και να ειμαστε ανεξαρτητοι, και να ευχαριστιομαστε ξαφνικα τη ζωη. οχι τουλαχιστον εδω.

Senior Member
    Το παραδειγμα μου το οποιο αν καταλαβες ειναι προσωπικο βιωμα χρησιμευει μονο για να σου πω οτι αυτη η μερα που λες θα ξημερωσει.....δεν γινεται να μην ξημερωσει,εγω εχω πιστη πως ολα θα αλλαξουν και γιαυτο πρεπει να μην απογοητευεσε και να εισαι ετοιμος.Υπαρχει καποια δυναμη που αλλοι την λενε Θεο,εγω δεν ξερω πως να την πω γιατι ειμαι αθεη και αθρησκη,μια δυναμη που δεν θα σε αφησει να γονατισεις,την τελευταια στιγμη εστω κι αφου φτυσεις αιμα θα σε σηκωσει....το εχω δει να συμβαινει....σε ολους τους καλους ανθρωπους συμβαινει.

Senior Member
    ΕνΦλου, μην ανησυχείς, φαίνεται πως γράφεις από βίωμα. Δύσκολο να καταλάβουν όσοι δε πέρασαν φτώχια, το μόνο σίγουρο. Ο Κενός, θα έλεγα, ότι ως συνήθως φορτισμένος συναισθηματικά, καμιά φορά αδικεί τα λεγόμενα των άλλων...:)...

Εγώ Κενέ θα σου έριχνα την εξής ιδέα, και μη πεις όχι. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα στην τελική. Διάβασε το παρακάτω κείμενο και πάρε ένα τηλέφωνο τον δήμαρχο. Ζήτα δουλειά στην ψύχρα, ποτέ δε ξέρεις. Σκέψου μόνο το εξής: Ένας άνθρωπος που ήθελε τόσο πολύ να βοηθήσει τον τόπο του και να μη... φάει τα κονδύλια - όπως συνηθίζουν οι δήμοι - δε μπορεί παρά να σε ακούσει τουλάχιστον... το τίμημα το ξέρεις. Μια ήρεμη και πολύ ήσυχη ζωή σε χωριό. Κι εγώ εκτός πόλης είμαι πια, το ξέρεις. Βουρ, πάρε τηλέφωνο και ποτέ δε ξέρεις. Καλή επιτυχία βρε!

Ελβετικό θαύμα στη Μαγνησία
    Κυριακή, 28.09.08

Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό που κατάφερε μετά από συστηματική προσπάθεια, όχι μόνο να σταθεί όρθιο, αλλά να γίνει πρότυπο ανάπτυξης. Για τη μεγάλη ανατροπή που έρχεται από την Ανάβρα του νομού Μαγνησίας.

Στις δυτικές πλαγιές της Όθρυος, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την κοντινότερη κωμόπολη (τον Αλμυρό), οι 700 κάτοικοι, όλοι τους κτηνοτρόφοι, απολαμβάνουν εισοδήματα από 30 έως 100 χιλιάδες ευρώ και μια ποιότητα ζωής που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την πλούσια Ελβετία.

Εδώ ο κόσμος δεν φεύγει προς τα αστικά κέντρα, αλλά επιστρέφει στο χωριό του.
    Με ποσοστό ανεργίας στο μηδέν και με μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη, ο πληθυσμός διπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία 15 χρόνια.

Οι υποδομές του υποδειγματικές: Το αιολικό πάρκο, που δίνει έσοδα 100.000 ευρώ ετησίως στην κοινότητα, τα τρία υπερσύγχρονα κτηνοτροφικά πάρκα που στεγάζουν το χειμώνα (όταν η Ανάβρα αποκλείεται από τα χιόνια) 25.000 ζώα, το πρότυπο σφαγείο, που θυμίζει χειρουργείο, το διώροφο πάρκινγκ των 60 θέσεων, το γυμναστήριο με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το λαογραφικό μουσείο και φυσικά το περιβαλλοντικό-πολιτιστικό πάρκο, έκτασης 240 στρεμμάτων.

Η κοινωνική μέριμνα κατέχει πρώτιστη θέση: νηπιαγωγείο και δημοτικό του «κουτιού», αγροτικό ιατρείο (πάντοτε στελεχωμένο), δωρεάν στέγαση για τους δασκάλους και τους γιατρούς, «Βοήθεια στο σπίτι», σχεδιασμός για γηροκομείο, ακόμα και για πισίνα!

Πoιο είναι άραγε το μυστικό της επιτυχίας; Πώς μια μειονεκτική περιοχή κατάφερε το «θαύμα»;
    Η μάχη με τη μιζέρια άρχισε τις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν τα ηνία της κοινότητας πήρε ο Δημήτρης Τσουκαλάς, ένας άνθρωπος που άφησε την Αθήνα για να γυρίσει στο χωριό του και να προσφέρει στη γενέτειρά του. Με ένα διάλειμμα 4 χρόνων, είναι από τότε κοινοτάρχης της Ανάβρας.
    Η κατάσταση που συνάντησε ήταν απελπιστική. Τα γελάδια, οι χοίροι και τα πρόβατα κυκλοφορούσαν ελεύθερα στο χωριό. Στους χωματόδρομους. Δεν υπήρχε πουθενά άσφαλτος. Το χειμώνα περπατούσες μέσα στη λάσπη, το καλοκαίρι η σκόνη σε έπνιγε.

«Προτεραιότητά μας ήταν η κατασκευή κτηνοτροφικών πάρκων, για να μπει τέλος στην αναρχία που επικρατούσε. Με φως, νερό και σωστή δόμηση, σταβλίζουν τα ζώα τους το χειμώνα. Τους υπόλοιπους μήνες βόσκουν ελεύθερα στα βουνά. Αυτός είναι και ο λόγος που το κρέας τους φημίζεται για την ξεχωριστή γεύση του. Η κτηνοτροφία είναι η πηγή των εισοδημάτων στην Ανάβρα», λέει στο ΕΤ.Κ ο πρόεδρος της κοινότητας.
    «Ίσως εγώ είμαι ο πιο φτωχός του χωριού, αφού η σύνταξη που παίρνω από τη ΔΕΗ, όπου έφυγα με το βαθμό του επιθεωρητή, κυμαίνεται στα 2.500 ευρώ».

Βάσεις ανάπτυξης
    Η πρόοδος συνεχίστηκε με την κατασκευή του σφαγείου βιολογικής γραμμής, το μοναδικό δημόσιο στην Ελλάδα, με πιστοποίηση από τη ΔΗΩ. Ετσι μπήκε τάξη και δημιουργήθηκε η βάση για την ανάπτυξη της βιοκτηνοτροφίας, με συνέπεια οι παραγωγοί να κερδίζουν σημαντικά ποσά από τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με χρήματα της οποίας έγιναν οι παραπάνω υποδομές.
    Ξύπνιος, σχολαστικός και με όραμα ο πρόεδρος παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε κοινοτικό πρόγραμμα και το εκμεταλλεύεται δεόντως. Το μεγαλύτερο επίτευγμά του, όπως λέει ο ίδιος, είναι ότι κατάφερε να αλλάξει τη νοοτροπία των συγχωριανών του. Στην αρχή έφεραν αντιρρήσεις στα σχέδιά του, αλλά με επιμονή και υπομονή τούς έπεισε.

Τώρα τους καλεί να δημιουργήσουν τυποποιητήρια για τα προϊόντα τους, ώστε να ολοκληρωθεί το φάσμα της βιολογικής παραγωγής.
    Η Ανάβρα δεν βάσισε την ανάπτυξή της στο κράτος. Ήθελε έσοδα δικά της. Έτσι, πριν από τρία χρόνια ολοκλήρωσε το έργο του αιολικού πάρκου, με τις 20 ανεμογεννήτριες και ανάδοχο την ισπανική εταιρία Gamesa.

Έσοδα
    Το ρεύμα το αγοράζει η ΔΕΗ, ενώ η κοινότητα για τη χρήση του χώρου, που της ανήκει, εισπράττει έως και 100.000 ευρώ το χρόνο.

Υπό δημοπράτηση βρίσκεται και η ανάπτυξη υδροηλεκτρικού εργοστασίου, από το νερό των πηγών της Ανάβρας. Από εκεί θα εισπράττονται άλλες 100.000 ευρώ.

Η επιστροφή στις ρίζες είναι μια σταθερή πολιτική για τον κ. Τσουκαλά. Για να ενισχυθεί κι άλλο ο πληθυσμός, έκανε επέκταση του οικισμού και δίνει οικόπεδα σε άστεγους δημότες στο ? της αντικειμενικής τους αξίας και με αποπληρωμή σε 5 δόσεις.

Μετανάστες σε... ορεινό παράδεισο

«Δεν μας λείπει τίποτα. Εγώ, παρόλο που γεννήθηκα στην Αθήνα, ήρθα στο χωριό των γονιών μου, μόλις γνώρισα εδώ, κατά τη διάρκεια των διακοπών, το σύζυγό μου τον Παναγιώτη. Κάναμε τρία παιδιά. Δουλεύουμε με τον άνδρα μου φροντίζοντας τα 100 γελάδια που έχουμε. Πηγαίνουμε γυμναστήριο, πίνουμε τα τσιπουράκια μας στις 5 ταβέρνες του χωριού και αν θέλουμε νυχτερινή ζωή πεταγόμαστε μέχρι τον Δομοκό ή τον Αλμυρό», λέει στον ΕΤ.Κ η Νίκη Μηλιώνη.

Οι ηλικιωμένοι αισθάνονται ασφάλεια με τη μόνιμη παρουσία της αγροτικής γιατρού. Η Ελένη Τριανταφύλλου δέχεται 8 με 9 άτομα καθημερινά στο ιατρείο. Πήγε στην Ανάβρα στις 5 Αυγούστου και για τους επόμενους 9 μήνες που θα μείνει εκεί νιώθει τυχερή που βρέθηκε σε ένα τόσο φιλικό περιβάλλον. Μάλιστα, δεν επιβαρύνεται από την τσέπη της, γιατί μένει σε διαμέρισμα που της παραχώρησε η κοινότητα (όπως και οι τρεις δάσκαλοι).

Ο Αποστόλης Καπέλος και ο Πολύζος Κανατούλης είναι δυο νέοι κτηνοτρόφοι. Παίκτες στην ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού (Α.Ο. ΟΘΡΥΣ), κάθονται στο καφενείο και συζητούν πώς θα αντιμετωπίσουν τον ΔΟΜΟΚΟ, την ισχυρότερη ομάδα της περιοχής. Περηφανεύονται για την προαγωγή στην Α’ Ερασιτεχνική, αλλά και για τα επιτεύγματα του χωριού τους. «Να πάτε να δείτε το περιβαλλοντικό πάρκο», μας λένε. Συναντάμε έναν παράδεισο. Αιωνόβια πλατάνια, σε μια διαδρομή πέντε χιλιομέτρων, με γεφύρια, παιδικές χαρές, πετρόκτιστη διακόσμηση και με τους λαγούς και τα ελάφια να ξεπετάγονται μέσα από τα ξέφωτα, με φόντο τον υδάτινο κόσμο του Ενιππέα (παραπόταμου του Πηνειού).\

Εδώ κρατάει ακόμα το έθιμο της δρυστέλας , όπου οι νοικοκυραίοι πλένουν ρούχα και χαλιά με τα ορμητικά νερά των πηγών. Μια περιφραγμένη έκταση, συνολικού εμβαδού 240 στρεμμάτων, που αποτελεί ταυτόχρονα και μουσείο παράδοσης. Άλλη μια ευκαιρία για να εισπράττει η κοινότητα έσοδα, καθώς πολλά σχολεία εκδηλώνουν ενδιαφέρον για επίσκεψη και αναμένεται να μπει συμβολικό εισιτήριο για τα έξοδα συντήρησής του.

Το πλέον μεγαλόπνοο σχέδιο, αυτή την περίοδο, είναι η επικείμενη εγκατάσταση συστήματος τηλεθέρμανσης. Με προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ (από ευρωπαϊκά κονδύλια) και με μελέτη από το ΤΕΙ Κοζάνης η Περιφέρεια έχει πει ήδη το «ναι».

Ένας κεντρικός λέβητας θα τοποθετηθεί στο πάνω μέρος του χωριού και από εκεί θα διοχετεύονται υπόγειοι αγωγοί από τους δρόμους της Ανάβρας με καυτό νερό. Το κάθε σπίτι θα συνδέεται με το σύστημα και θα έχει ολόκληρο το χειμώνα ζεστό νερό και θέρμανση, με μια ελάχιστη επιβάρυνση. Θα λειτουργεί με την καύση βιομάζας (κοπριές των ζώων, ξερά φύλλα, άχυρο κ.ά).

ΜΠΟΓΑΤΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ελεύθερος Τύπος

Ιστολόγια για την Ανάβρα

http://www.translatum.gr/forum/index...#ixzz1tLvipx6C
    "... Επικρίσεις Έρωτος Πιανίζουσες... Σε Βολεμένες Κιθαρίσιες Παραλίες..."

Senior Member
    Quote Originally Posted by nflu View Post
    Υπαρχει καποια δυναμη που αλλοι την λενε Θεο,εγω δεν ξερω πως να την πω γιατι ειμαι αθεη και αθρησκη,μια δυναμη που δεν θα σε αφησει να γονατισεις,την τελευταια στιγμη εστω κι αφου φτυσεις αιμα θα σε σηκωσει....το εχω δει να συμβαινει....σε ολους τους καλους ανθρωπους συμβαινει.
    Ενφλου βάσει βιωμάτων διαφωνώ κάθετα με αυτο που γράφεις, παρ όλα αυτα σου αναγνωρίζω το πολύ καλό, άριστο θα έλεγα επίπεδο γραφής.
    Forbidden dreams

Senior Member
    Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
    Quote Originally Posted by KENO View Post
    και πως ακριβως να φυγω ? θα μου δωσεις εσυ τη συνταξουλα σου μηπως ? ολα ειναι ευκολα στα λογια, οταν δεν εχεις φραγκο ομως να πας εστω να πιεις εναν καφε, τοτε να δεις τι σημαινει φτωχεια. φαγαν οι μεγαλυτεροι τα παντα σε τουτη τη χωρα, μειναν τωρα οι μικροτεροι με ενα σωρο προβληματα, ψυχολογικα και σωματικα να υποφερουν, και τους λετε δε πειραζει παιδια αν τα βρισκεται σκουρα ισως βρεθει ακρη οταν θα πεθανετε πριν την ωρα σας.

γι'αυτο πρεπει να αυτοκτονησουν ολοι. οπως αυτοκτονουν ηδη. γιατι δεν εχει νοημα αυτο που δημιουργησατε.
    Δεν παίρνω καμιά συνταξούλα γιατί δεν είμαι ούτε συνταξιούχα,
    ούτε σε ηλικία σύνταξης!
    Αν ξέρεις κάτι αντίθετο σε προκαλώ να το πεις!
    Εδώ και τώρα!
    Έχω 18 χρόνια μπροστά μου να φτάσω εκεί,
    καλώς εχόντων των πραγμάτων
    και σιγά μη σου δώσω κι αναφορά
    σ' εσένα και στον κάθε βλάκα!
    Δουλεύω συμβιβασμένη
    και με όλες τις ανασφάλειες να μείνω στο δρόμο ανά πάσα στιγμή
    κι αυτά που λες ότι τα 'φαγαν οι μεγαλύτεροι
    είναι οι γενικευμένες ανοησίες που λες συνήθως!
    Δεν ξέρω τι κάνανε οι άνθρωποι που ξέρεις εσύ,
    και δε δίνω και δεκάρα να μάθω!
    Οι δικοί μου είναι τίμιοι και περήφανοι άνθρωποι
    που δούλεψαν σκληρά
    και δε χρωστάμε τίποτα
    και σε κανέναν!
    Το "δεν έχει νόημα αυτό που δημιουργήσατε"
    να πας να το πεις εκεί που πρέπει
    κι όχι σε μένα,
    αν έχεις τα κότσια
    -που δεν τα 'χεις-
    κι αν έχεις και τη νοημοσύνη!
    Last edited by Joann; 28-04-2012 at 21:10.

Senior Member
    .................................................. ..
    Last edited by nflu; 28-04-2012 at 21:17.

Senior Member
    ....για καποιο λογο δεν δεχεται ολοκληρο το μηνυμα μου,μαλλον η δυναμη τσαντιστηκε....:D:D:D

Banned
    Δεν παίρνω καμιά συνταξούλα γιατί δεν είμαι ούτε συνταξιούχα,
    ούτε σε ηλικία σύνταξης!
    Αν ξέρεις κάτι αντίθετο σε προκαλώ να το πεις!
    Εδώ και τώρα!
    Έχω 18 χρόνια μπροστά μου να φτάσω εκεί,
    καλώς εχόντων των πραγμάτων
    και σιγά μη σου δώσω κι αναφορά
    σ' εσένα και στον κάθε βλάκα!
    Δουλεύω συμβιβασμένη
    και με όλες τις ανασφάλειες να μείνω στο δρόμο ανά πάσα στιγμή
    κι αυτά που λες ότι τα 'φαγαν οι μεγαλύτεροι
    είναι οι γενικευμένες ανοησίες που λες συνήθως!
    Δεν ξέρω τι κάνανε οι άνθρωποι που ξέρεις εσύ,
    και δε δίνω και δεκάρα να μάθω!
    Οι δικοί μου είναι τίμιοι και περήφανοι άνθρωποι
    που δούλεψαν σκληρά
    και δε χρωστάμε τίποτα
    και σε κανέναν!
    Το "δεν έχει νόημα αυτό που δημιουργήσατε"
    να πας να το πεις εκεί που πρέπει
    κι όχι σε μένα,
    αν έχεις τα κότσια
    -που δεν τα 'χεις-
    κι αν έχεις και τη νοημοσύνη!
    αυτη ειναι απαντηση χρηστριας που εχει ηδη δουλεια, που εφτιαξε τη ζωουλα της, που ψηφιζε τοσα χρονια, και της φταινε τωρα οι μικροτεροι που απλα προσπαθουν να επιβιωσουν και ειναι ηδη στο δρομο.
    δε γνωριζω την ηλικια σου κι ουτε που με ενδιαφερει να τη μαθω, μιλησες για 60χρονες και θεωρησα οτι εισαι μεγαλυτερη.
    εκρινες τους 30χρονους σαν πιτσιρικαδες λες και δεν εχουν αναγκες, ενω σε αυτη την ηλικια ειναι που πρεπει να κανουν οικογενεια και να φτιαξουν τη ζωη τους. αν δε το κανουν, τελειωσε.
    μου φταινε οι μεγαλυτεροι ακριβως γιατι αυτοι ζησαν οτι επρεπε να ζησουν, και τις οικογενειες τους καναν (κι αν οχι ηταν επιλογη τους), και δουλεψαν οσο ηταν να δουλεψουν. οι μικροτεροι που δε θα παρουν ποτε συνταξη τι να πουν ? γι'αυτο λοιπον κανονικα θα επρεπε να απολυουν ολους οσους ειναι χρονια βολεμενοι, μπας κι αδειασει καμια θεση και για τους μικροτερους, να ζησουν. αντ'αυτου ομως βλεπουμε χουφταλα να εχουν ριζωσει σε καμποσες θεσεις.
    τιμοι και περηφανοι ειναι ολοι. γι'αυτο γινονται ολα. κι ολοι χρωσταμε. σε λιγο που θα πληρωνουμε και νοικι σε σπιτι που εχουμε χρυσοπληρωσει και ειναι δικο μας θα τα δεις.
    θυματα ψαχνω. παρε φορα κι οργανωσε την αμυνα.
    ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ ΓΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΙΕΣ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΜΑΗ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣOYME ΟΛOI.

Banned
    Quote Originally Posted by RockElCasbah View Post
    Εγώ Κενέ θα σου έριχνα την εξής ιδέα, και μη πεις όχι. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα στην τελική. Διάβασε το παρακάτω κείμενο και πάρε ένα τηλέφωνο τον δήμαρχο. Ζήτα δουλειά στην ψύχρα, ποτέ δε ξέρεις. Σκέψου μόνο το εξής: Ένας άνθρωπος που ήθελε τόσο πολύ να βοηθήσει τον τόπο του και να μη... φάει τα κονδύλια - όπως συνηθίζουν οι δήμοι - δε μπορεί παρά να σε ακούσει τουλάχιστον... το τίμημα το ξέρεις. Μια ήρεμη και πολύ ήσυχη ζωή σε χωριό. Κι εγώ εκτός πόλης είμαι πια, το ξέρεις. Βουρ, πάρε τηλέφωνο και ποτέ δε ξέρεις. Καλή επιτυχία βρε!
    -ναι γεια σας ειστε ο δημαρχος?
    -ναι αυτος ειμαι.
    -θελω δουλεια!
    -τι θετε?
    -δουλεια!
    -δεν εχουμε κυριε μου τετοια εδω, δωσαμε δωσαμε.
    -ΘΕΛΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΕ.
    -πηγαινε στον οαεδ, παρε χαρτακι αναμονης και λοιπα κουραφεξαλακια και το 2015 αμα πεθανει κανας γερος κι εχεις κανα γνωστο κονε κατι θα γινει.
    -θα σου σπασω το αυτοκινητο ρε ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΟΣ και γραφω και στο εψυχολοτζι.

Page 5 of 14 FirstFirst ... 34567 ... LastLast