Results 1 to 10 of 10
Thread: κάνω μαλακίες
-
05-04-2012, 23:54 #1
κάνω μαλακίες
Δυστυχώς εδώ και μερικούς μήνες μου παρουσιάστηκε ένα θέμα με το έντερο και πρέπει να μην τρώω κάποιες τροφές. Ένω το είχα πάρει πολύ ζεστά και το είδα σαν ευκαιρία να κάνω σωστή διατροφή έχω αρχίσει να κάνω μαλακίες(συγνώμη για την λέξη)τρώω ότι απαγορεύεται μέχρι και φυστίκια που δεν μου άρεσαν. Σήμερα πήγα σουπερ μάρκετ για να πάρω φιλέτο κοτόπουλο και κατέλειξα με πατατάκια σοκολάτες φυστικια(?Ελεοςςςςςςςς δν τα έτρωγα καν)και ένα πακέτο τσιγάρα(ένω το έχω κόψει και δεν πρέπει να καπνίζω λόγω της νόσου)δεν την παλεύω καθόλου.
Νιώθω τόσο άσχημα,χοντρή απελπισμένη και φοβισμένη ότι θα έχω συνέπειες στη νόσο μου.
Γιατί άρχισα τα βουλιμικά επεισόδεια???Δεν καταλαβαίνω???
Είμαι έρμαιο μιας χοντρής που χει μείνει μέσα στον νου μου
- 06-04-2012, 00:30 #2
- In this old house where every door is open
μαρια δεν πειραζει και να υποκυψεις στον "πειρασμο" μερικες φορες. Πειραζει να μπαινεις σε αυτη τη φαση αυτομομφης και απαξιωσης, γιατι τοτε θα γινεται ολο και πιο δυσκολο να αντισταθεις την επομενη φορα. Η καλυτερη αντιμετωπιση ειναι οκ, εγινε, την εκανα, το φχαριστηθηκα τωρα τις επομενες μερες θα προσεχω! Στη νοσο του Crohn αναφερεσαι? θες να μας πεις τι σου απαγορεψαν?
06-04-2012, 01:05 #3
Ναι! Σ αυτήν την νόσο αναφέρομαι. Γάλα,λαχανικά(οτιδήποτε πράσινο),σάλτσες,πικάντικα φαγητά,καρυκεύματα,γλυκά και ότι λιπαρό υπάρχει.
06-04-2012, 01:18 #4
Ξυδια λεμονια? Οσπρια? Αλευρα ολικης αλεσης? Τα αναφερω αυτα γιατι και αυτα ειναι ενοχλητικα για το στομαχι/εντερο.
Τι συμπτωματα εχεις? Πολλες φορες η νοσος του Crohn ειναι η νοσος του Crohn, αλλα αλλες φορες σε καποια ατομα δεν πληροι ολα τα χαρακτηριστικα της νοσου, οποτε ειναι σαν τη νοσο του Κρον, αλλα οι γιατροι δεν το διαχωριζουνε. Θα μπορουσε δλδ να ειναι κολπωματα στο εντερο, ασβεστοποιηση εντερου και σπαστικη κολιτιδα.
Σε καθε περιπτωση σημασια πιστευω εχει οτι πρεπει να καταλαβαινεις και να γνωριζεις γιατι σου απαγορευονται καποια τροφιμα. Τα λαχανικα για παραδειγμα ειναι μεγαλη πηγη ασβεστιου. Αν "επιμορφωθεις" λιγο σχετικα με το γιατι τρως καποια φαγητα και γιατι δεν τρως αλλα, νομιζω οτι ισως θα σου ειναι πιο ευκολο να τηρησεις αυτα που πρεπει.
ΕΠισης, να κανεις μια λιστα και να εχεις παντα στο ντουλαπι σου φαγητα και σνακ που μπορεις να φας και σου αρεσουν, αντικαθιστωντας τα γλυκα και τα πατατακια. Π.χ. αποξηραμενα συκα, ταχινι..
06-04-2012, 01:34 #5
A! Kαι να ξερεις οτι κανονικα ολοι οι ανθρωποι θα επρεπε να αποφευγουν τα πολυ γλυκα/ξινα/πικρα/αλμυρα/καυτερα ή το γαλα, που εκατομμυρια ανθρωποι στον κοσμο εχουν δυσανεξια και οι πιο πολλοι δεν το ξερουν. Δεν εισαι εσυ ή μονο εσυ που πρεπει να εχεις καποιους περιορισμους, ασχετα αν αυτη η νοσος σε κανει ακομα πιο ευαισθητη. ΑΥτα. Για οτιδηποτε αλλο απο αυριο! Καληνυχτα!
Last edited by λιλιουμ; 06-04-2012 at 13:49.
06-04-2012, 01:44 #6
Ναι ξέχασα να πω για τα ολικής και τα όσπρια. Πάντως σίγουρα είναι νόσο κροουν το είπαν και οι εξετάσεις τις οποίες έχω κάνει. Σίγουρα πρέπει να το ψάξω και μόνη μου το θέμα της διατροφής και να δω τι με πειράζει και τι όχι. Εύχομαι αθτα που χω φάει σήμερα να μην με πειράξουν και να μην ξεκινήσουν ξανά οι ενοχλήσεις.
Σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.. Εσύ που ξέρεις αυτές τις πληροφορίες? Βιώνεις κάτι ανάλογο?
Καληνύχτα!
06-04-2012, 13:39 #7
Eγω ανηκω στην αλλη κατηγορια, σπαστικη κολιτιδα δυσανεξιες κτλ. Γενικα επειδη αντιμετωπιζα απο μικρη προβλημα με το βαρος μου, αργοτερα διατροφικες διαταραχες κτλ, και στο τελος γαστρεντερικα προβληματα, εχω διαβασει πααααρα πολυ και το εχω ψαξει ακομα περισσοτερο.
Κανε ολα αυτα που σου λενε οι γιατροι, εγω θα μπορουσα να σου πω ως μη ειδικος αλλα ως παθουσα που εχω συμβουλευτει ειδικους, οτι αν ειναι να κανεις καποιες ατασθαλιες, να ειναι τουλαχιστον οσο πιο "σωστες" γινεται. Π.χ. αν θες σωνει και ντε να φας γλυκο, παρε μια παστα αμυγδαλου, κοψτην στα δύο ή στα τρια και φαε το ενα κομματι σημερα τα αλλα αλλες μερες. Δε λεω να το κανεις συνεχεια!! Αλλα καλυτερα να προτιμας μια λευκη παστα, παρα τις σοκολατες και τα σοκολατοειδη που ανεφερες. Δευτερο τιπ, αν σου αρεσουν παααρα πολυ τα λαχανικα και δε μπορεις να αντισταθεις και θες σωνει και ντε να φας, μπορεις να φας μια μικρη ποσοτητα αλλα ποτε ωμα! Αυτα για τις ατασθαλειες.
Να θυμασαι παντως οτι η διατροφη αυτη ειναι για το καλο σου, για την υγεια σου, ψυχικη και σωματικη, γιατι η διατροφη επηρεαζει και την ψυχολογια, δεν ειναι για να τυραννιεσαι και να βασανιζεσαι...
οσο για τις κρισεις συναισθηματικης υπερφαγιας, παραθετω κατι που ειχα γραψει σε μια αλλη κοπελα:
P.S. Στις εξετασεις αιματος εχεις κοιταξει ποτε χαλκο, μαγνησιο, και βιταμινες C, Β12 και D?
P.S. 2 Mην ανησυχεις που τοσο καιρο προσεχες τη διατροφη και ξαφνικα αρχισες τα πισωγυρισματα. Ακομα και σε μοναδες απεξαρτησης, τα πισωγυρισματα θεωρουνται αναμενομενα, και μερος της εξελικτικης διαδικασιας. Και η αλλαγη προς τη σωστη διατροφη ειναι ενα ειδος απεξαρτησης! Οποτε μην ταραζεσαι και λες "τι επαθα ξαφνικα", ειναι αν μη τι αλλο φυσιολογικο και αναμενομενο, αντιμετωπισε το ετσι και θα περασει και θα συνεχισεις ακομα πιο συνειδητα και προθυμα τη διατροφη σου..Last edited by λιλιουμ; 06-04-2012 at 14:29.
16-04-2012, 19:51 #8
λατρεμενο το απαγορευμενο. Ο τιτλος τα λεει ολα ! Απομυ8οποιησε τα. Αυτο πιστευω ειναι το πρωτο βημα σε ολα. Μια καλη αρχη 8α ηταν επισης να ασχολη8εις με κατι και να προσηλω8εις εκει. Αλλωστε ετσι οπως ενας ερωτας παιρναει με εναν αλλον, ετσι και μια συνη8εια η απολαυση αντικα8ισταται με μια αλλη ! ( που δεν 8α ειναι επιβλαβης βεβαιως )
17-04-2012, 23:45 #9
δεν ξερω αν εχει να κανει με το απαγορευμενο η αν ειναι βαθυτερα τα αιτια που σε κανουν να το ριχνεις στο φαγητο.με εκνευριζει που για καποιο διαστημα βρισκεις τον τροπο και τα εχεις ολα σε μια ταξη και μετα με την πρωτη ταραχη το ξεφτιλιζεις και νιωθεις ασχημα και πεφτεις στο βουρκο και πιο βαθια και δεν ξερω πως να βγω από αυτον τον κυκλο.αυτο ειναι το χειροτερο,να δινεις υποσχεσεις που δεν της τηρεις και αντε παλι..:(
21-04-2012, 23:57 #10
Να πας σε εναν γαστρεντερολογο ισως χρειαστει να υποβληθεις σε γαστροσκοπηση
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."