Results 1 to 10 of 10
Thread: mia agkalia re gamwto
-
07-04-2012, 00:02 #1
mia agkalia re gamwto
kalhspera filoi mou.Den xerw ama to exete niwsei pote ,pws einai na apoxwrizesai kapoion pou etyxe na agaphseis polu ,kai na xereis oti oi pithanothtes na ton xanadeis einai mia sto ekatommyrio .Eixa thn atyxia na antimetwpisw enan thanato ,giati thanatos htan gia mena ,an kai o kanonikos orismos einai apoxwrismos .Alla oxi ta synaisthmata mou htan toso prwtognora ,toso dusbastaxta kai basanistika pou den mporw akoma na ta xeperasw .Otan hmoun 13 xronwn eixa thn tyxh na gnwrisw kapoion anthrwpo idaitera shmantiko gia mena .Htan mia filologos mou ,h opoia eidikeyotan se themata psyxologias.Ekeinh h xronia pou thn gnwrisa tha elega oti htan h xronia pou eixa ta prwta symptvmata katathlipshs .Kathe fora pou me koitaze ,htan san na pernaei aktinografia olh mou thn psyxh kai olh mou thn kardia ,den katalabaina ti eblepe mesa mou ,panta hthela na th rwthsw alla pote den brhka to tharos.Me koitouse kai eniwtha oti hxere kai katalabaine perissotera pragmata apo osa egw h idia gia ton eayto mou .Wstoso h epidrash ths panw mou den ofeilotan sto blemma ths kai mono .Arxise na endoiaferetai gia mena kai na me plhsiazei ,aprosmena,se mia periodo ths zwhs mou pou eixa anagkh thn prosoxh kapoiou .Me prosexe hthele na eimai kala ,apogohteyotan kai thn eblepa oti pragmatika stenaxwriotan polu otan den ta phgaina kala sta mathimata ,giati pisteye polu stis dyantothtes mou .Me ektimouse polu kai egw ekana to idio .Htan o poio eygenikos anthrwpos sth psyxh sto pneyma ,sth kardia pou exw gnwrisei pote kai den pisteyw oti tha gnwrisw pote kalytero.Thn agapousa polu ,thn latreya,thn thaymaza ,an kai pote dne katalaba giati olo ayto to endoiaferon,h proseggish .Htan kai tha einai gia panta ena mysthrio gia mena .
Eixa thn eykairia na thn gnwrisw na thn agaphsw san pneymatikh mou mhetra giati etsi thn eniwtha h toulaxiston etsi tha hthela na einai .Dyo xronia didaskalias,dyo xronia synanastrofhs me ayton ton glykytato anthrwpo ,htan arketa gia na mou stoixhsei para polu o apoxwrismos ths ,o opoios ephlthe sthn trith gymnasiou .Htan polu biaih h anakoinwsh oti den tha thn xanadw pote .Synebh sthn enarxh ths sxolikhw xronias ,ston agiasmo ,otan mas anakoinwsan oti syntaxiodoththike .Egw omws ayto den to hxera kai etsi den mporesa na krathsw mia kapoia epikoinwnia mazi ths .Otan akousa oti den tha thn xanadw ,pragmatika eniwsa na feygei h gh katw apo ta podia mou ,gia kapoia lepta dne akouga den eblepa ,eniwtha enan apisteyto kompo sto laimo mou pou den mporousa na milhsw .Gyrisa spiti mou ,mazeyontas oles tis dynameis mou gia na mhn xespasw sto dromo ,kai eklapsa oso den paei .Perasan 3 mhnes ospou na xeperasw to sok kai thn taraxh ekeinhs ths hmeras ,mallon oxi na to xeperasw ,apla na niwsw kalutera .Eixa thn eykairia na thn dw mia fora otan hrthe sto sxoleio na mas dei ,alla den mporesa na pw tipota ,me eide mou epiase tryfera kai symponetika to xeri me koitaxe me to gnwsto kai axexasto blemma kai mou xamogelase ,oso xaroumenh kai na hmoun ekeinh th stigmh den eixa to kouragio na pw tipota .
Twra tria xronia argotera eimai sth xeiroterh fash ths zwhs mou .Exw katathlipsh ,den eimai katholu kala ,niwthw monh mou ,den exw kanenan na me agkaliasei na mou pei egw eimai edw tryfera kai xwris na aisthanetai anagkasmenos ,oi filoi mou einai elaxistoi ,me tous goneis mou malwnw 24 wres to 24wro ,oloi me rwtane ti exw ,oloi oi kathightes mou me plhsiazoun kai anaferoun oti eimai polu melagxolikh.BARETHIKA..Twra katalabainw giati me koitouse problhmatismena kai me tromo kai melaxolia mazi ,htan san na hxere ,etsi to aisthanomai twra ,htan san na hxere oti kati exw kai kati xeirotero tha mou symbei argotera .Akoma elpizw na thn dw kai na ginei kommati ths zwhs mou ,perimenw ,to xerw oti kapote tha th synathsw kai tha exw kapoion shmantiko anthrwpo sth zwh mou .
- 07-04-2012, 00:06 #2
...ευα...υπάρχει ένα πρόγραμμα στο νετ που απο γκριγκλις τα κάνει ελληνικά..
Δεν το χρησιμοποιείς γιατί αυτο δεν διαβάζεται?
07-04-2012, 00:25 #3
Αυτο που εισεπραξα εγω απο ολα αυτα που εγραψες ειναι οτι νιωθεις τετοιο δεσιμο με αυτην την γυναικα επειδη εβλεπες στα ματια της αυτο που εσυ εισαι πραγματικα, οτι απο τη μια δεν εισαι καλα θελεις βοηθεια και αποδοχη αλλα απο την αλλη εχεις τοσες δυνατοτητες που δεν αξιοποιεις... σε εκανε να νιωθεις σημαντικη επειδη σε προσεχε κατι που εσυ δεν το κανεις για τον εαυτο σου. δε σε εκτιμας, δε σε αποδεχεσαι νιωθεις πληγωμενη και δεν εχεις λαβει οση αγαπη θα επρεπε η θα ηθελες. αυτο που χρειαζεται ειναι να νιωσεις δυνατη και να παλεψεις για τη ζωη σου, να αγαπησεις τον εαυτο σου και να αισθανεσαι οτι δεν εχεις αναγκη κανεναν για να σε βοηθησει η να σε αποδεχτει αλλα να νιωθεις καλα με τον εαυτο σου και οτι ολα μπορεις να τα καταφερεις και τοτε πια δε θα νιωθεις μονη θα νιωθεις ασφαλης με τον εαυτο σου. Δεν ξερω περισσοτερες λεπτομερειες για να μπορεσω να σου πω περισσοτερα...αυτο παντως που καταλαβα ειναι οτι αυτη η γυναικα ειδε σε σενα καποιο προβλημα και πιστευε σε σενα και εσυ ενιωσες οτι σε καταλαβαινει και σε πιστευει κατι που το περιβαλλον σου και εσυ η ιδια δεν το κανεις. οσο για το θεμα καταθλιψης αυτο ειναι σχετικο! εαν οντως εχεις καταθλιψη η αν απλως ειναι θλιψη η μελαγχολια. και εαν ειναι καταθλιψη σε τι διαβαθμιση ειναι.δεν αναφερεις περισσοτερα. επισης να σε ρωτησω, εχεις τη δυνατοτητα να ξεκινησεις ψυχοθεραπεια? εισαι τοσο μικρη και εχεις ολο το χρονο μπροστα σου, μη χασεις την ευκαιρια να τα λυσεις ολα και τα βαλεις ολα σε ταξη!!
07-04-2012, 00:35 #4
kalhspera hliana ! se eyxaristw polu pou antapokrithikes sto keimeno mou .Ναι το σκέφτομαι πολύ να απευθυνθώ σε καποιον ειδικό.Πραγματικά είναι τρία χρόνια που δεν αντέχω άλλ αυτην την κατάσταση .Έχεις πολύ δίκιο σε αυτά που λες μάλιστα το ζήτημα της αυτοεκτίμησης μου το είχε επισημάνει πολλές φορές η συγκεκριμένη γυναίκα.
07-04-2012, 00:44 #5
Εαν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα λοιπον να ξεκινησεις ψυχοθεραπεια με καποιον ψυχολογο τοτε να ξερεις οτι ολα θα αλλαξουν!αρκει να το θελεις! θα ανακαλυψεις τεραστια πραγματα για τον εαυτο σου που ποτε δεν ηξερες!θα βρεις τι σε πιεζει, τι σε παει πισω, θα μαθεις πως να συμπεριφερεσαι σε καποια ατομα με συγκεκριμενα ατομα θα μαθεις να βαζεις τα ορια σου στους αλλους, θα μαθεις τι θελεις να κανεις στο μελλον ποια εισαι πραγματικα και τι δυναμη εχεις μεσα σου και τι θεση πρεπει να κατεχει ο καθενας μεσα σου(γονεις, αδερφια, φιλοι). Ισως ακουγονται υπερβολικα ολα αυτα αλλα στο λεω απο προσωπικη εμπειρια δεν ειναι υπερβολικα! πιστεψε με!ειναι ευλογια να θελεις να ξεκινησεις ψυχοθεραπεια και να βρεις τον εαυτο σου! Αρκει να θελεις πραγματικα να αλλαξεις, να δουλεψεις πολυ με τον εαυτο σου και να εχεις υπομονη γιατι θελει χρονο μεχρι να γινει η μεταβαση στον πραγματικο σου εαυτο που αληθεια στο λεω μπορει αυτην τη στιγμη να μην ξερεις τι πραγματικα εισαι.
07-04-2012, 00:56 #6
σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου
ναι πραγματικα το εχω παρει αποφαση μεσα μου και ελπιζω να βρω εναν καταλληλο για να μπορεσω να του ανοιχτω και να μιλησω ειλικρινα .Ωστόσο αυτός είναι άλλος ένας φόβος μου ,ότι δεν θα βρω τον καταλληλο ψυχολόγο εξ αρχής και θα απογοητευτώ και δεν θα ψάξω για κάποιον άλλον.Βασικά όχο απλά φοβάμαι είμαι σίγουρη απόσο με ξέρω τουλάχιστον ότι δεν θα προσπαθήσω περαιτέρω αν δεν νιώσω καλά με τον πρώτο στον οποίο θα απευθυνθώ
07-04-2012, 01:01 #7
Εαν το παρεις αποφαση να αλλαξεις τοτε μην ανησυχεις δε θα σε σταματησει τιποτα! ακομη και να πεσεις σε λαθος ψυχολογο δε θα σε πτοησει! θα ψαξεις και θα τη βρεις την ακρη. εαν δεν μπορεις να μαθεις καποιον και να πας συστημενη κοιταξε σπουδες και εμπειρια!ενα απλο μεταπτυχιακο δε φτανει! και το αλλο που παιζει ολο ειναι η χημεια που θα εχετε! εγω αλλαξα 2 ψυχολογους μεχρι να βρω αυτον που πραγματικα ενιωσα κορυφη..περασε ενας χρονος απο αποτυχημενες προσπαθεις και πεταμενα λεφτα δεν το εβαλα κατω και βρηκα μετα τον καταλληλο και τοτε το αποτελεσμα ηταν εκπληκτικο πραγματικα! εσυ μπορει με τη μια να βρεις αυτον που σου ταιριαζει μπορει να κουραστεις, δεν εχει σημασια σημασια εχει να εισαι αποφασισμενη για αλλαγη και τοτε ολα θα πανε καλα!
07-04-2012, 01:06 #8
σε ευχαριστώ πραγαμτικά ,νιώθω πιο αισιόδοξη με τα λόγια σου .Εσένα σου άλλαξε τη ζωή το να πας σε ψυχολόγο ,σε βοήθησε να πας ένα βήμα παραπέρα ;και αν ναι σου πήρε πολύ χρόνο ;
07-04-2012, 01:23 #9
Tιποτα, και οτι θελεις μπορεις να μου στειλεις μηνυμα. Εμενα πραγματικα μου αλλαξε τη ζωη! οχι οτι ο ψυχολογος μου την αλλαξε αλλα με βοηθησε να βγαλω στην επιφανεια οτι εχω μεσα μου, με βοηθησε να ξεμπλοκαρω, να συνειδητοποιησω, να καταλαβω, να τολμησω και να αλλαξω τη ζωη μονη μου. Γιαυτο πιστευω οτι ειναι ευλογια να κανεις ψυχοθεραπεια και να θελεις να αλλαξεις. Ναι μου πηρε αρκετο χρονο μετα απο τον πρωτο χρονο με αποτυχημενους ψυχολογους, περασαν 2 χρονια και μετα ειπα αυτη ειμαι εγω?ειναι δυνατον?εγω που ημουν ενα με την "ανημπορια", το φοβο, την απογοητευση, τις φοβιες, της στασιμοτητας? ναι κι ομως! βεβαια 2 χρονια οχι συστηματικης ψυχοθεραπειας..αυτο εξαρταται απο το τι συμβαινει κατα διαστηματα. πχ μετα απο ενα 3μηνο συστηματικης ψυχοθεραπειας μετα ηταν μια φορα στο τοσο, μετα παλι συστηματικα μετα παλι μια στο τοσο. ομως η αλλαγη και το πρωτο ξεμπλοκαρισμα ηρθε μετα τον πρωτο 1 με 1,5 μηνα.. Βεβαια να ξερεις οτι η αναζητηση του εαυτου ειναι μια διαδικασια ασταματητη!θελει πολυ δουλεια και συνεχη επαγρυπνιση, με περιοδους φυσικα σταματηματος και ακομα και πισωγυρισματα ολα στο"παιχνιδι"ειναι..απλα ολα βοηθανε, οι εμπειρεις ο ψυχολογος τα βηματα και οι ασκησεις που θα σου βαζει , το εαν θα διαβαζεις εσυ απο μονη σου καποια συγκεκριμενα βιβλια και εαν θα τους αφησεις ολους απεξω απο ολο αυτο. Δηλαδη το τι κανεις εσυ και ο ψυχολογος σου δε χρειαζεται να το ξερεις κανεις μονο εσυ και εκεινος!ουτε καν οι γονεις σου η οι φιλοι σου, αυτο θα πρεπει να ειναι εξολοκληρου δικη σου προσπαθεια και να μη σε επηρεαζει κανενας. και εαν αυτο σε κανει να νιωσεις καλυτερα να σου πω οτι οταν ξεκινησα ενιωθα αποτυχημενη χαμενη με πολυ χαμηλη αυτοεκτιμηση πηγαιναν πισω τα επαγγελματικα μου, ειχα φοβιες, κρισεις πανικου(ετσι νομιζα τουλαχιστον!) και ενιωθα απελπισμενη και πηγα και ειπα στον ψυχολογο μου(τον καλο πλεον!) θελω να παρω χαπια και να γινω καλα! και μου ειπε θα το συζητησουμε σε 2 συνεδριες ξανα αυτο το θεμα τωρα δε θελω να παρεις χαπια και δε χρειαστηκε οχι να παρω χαπια αλλα ουτε καν να μου περασει η ιδεα να παρω!το μονο που επρεπε ηταν να πιστεψω στον εαυτο μου!
07-04-2012, 08:38 #10
πόσο δίκιο έχεις σε αυτά που λες και πόσο ταυτίζομαι σε πολλά από αυτα ,απλά ξέρεισ φοβάμαι ότι όταν πάω θα θεωρήσει ότι είναι ευτελείς οι λόγοι που πήγα .Θέλω να πω ότι δεn ξέρω πως να εξηγήσω το λόγο για τον οποίο ήρθα όταν αντικρίσω το ψυχολόγο .Δεν ξέρω μπορεί και να κάνω λάθος ,μπορεί να μη χρειάζεται να πω τίποτα και να καταλάβει μόνος του τι έχω ,ισχυεί αυτό ;