Results 31 to 45 of 132
Thread: Αλλαγή φύλου
-
07-04-2012, 22:10 #31
Παντως σε γενικες γραμμες μην πιασω κανεναν να ειναι κατα των φαρμακων για ψυχικες ασθενειες και να ειναι υπερ ολοκληρης βιολογικης αλλαγης....μισοσοβαρα ...μισοαστεια:P
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 07-04-2012, 22:13 #32
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
07-04-2012, 22:38 #33
07-04-2012, 22:42 #34
08-04-2012, 09:47 #35
Δεν θα μου πει κανένας πως το βλέπει το θέμα???
08-04-2012, 11:14 #36
Πιστεύω πως οι περιπτώσεις που υπάρχει πραγματικό "βιολογικό λάθος" και η επέμβαση αλλαγής φύλου το διορθώνει, είναι ελάχιστες. Στην πλειονότητα πρόκειται για επιλογή επηρεαζόμενη από ψυχολογικούς παράγοντες/ επιθυμίες αλλά ουσιαστικά είναι ακρωτηριασμός του σώματος...δεν έχει γυρισμό.
Θα αντιδρούσα κατά τον ίδιο τρόπο που θα προσπαθούσα να αποτρέψω το παιδί μου να κόψει το χέρι ή το πόδι του για να νιώσει καλύτερα.. (έχεις υπόψη σου ανθρώπους που δηλώνουν πως νιώθουν τα πόδια/χέρια τους "ξένο σώμα" κ θέλουν να τα κόψουν? το κάνουν κιόλας, ενίοτε). Φυσικά σε περίπτωση που θα βρισκόμουν προ τετελεσμένου γεγονότος, δε θα απέρριπτα το παιδί μου αλλά θα το δεχόμουν και θα το αγκαλιαζα διότι νομίζω πως θα χε πολύ περισσότερη ανάγκη αποδοχής και στήριξης.
08-04-2012, 12:26 #37
Η διαφορετικότητα αυτών των ανθρώπων είναι βιολογικοί παράγοντες κυρίως. Έχει να κάνει με τα γονίδια, τον εγκέφαλο, τις ορμόνες, τα χρωμοσώματα. Έχει διαπιστωθεί οτί οι ομοφυλόφυλοι έχουν χαμηλότερα επιπεδα τεστοστερόνης απο αυτα των στρειτ. Στην δομή του εγκεφάλου παρουσιάζονται κοινές ουσίες όπως των γυναικών και σαν δομή μοιάζουν. Αν ήταν ψυχολογικοί παράγοντες τότε όλοι οι ομοφυλόφυλοι θα θεραπεύονταν με την ψυχανάλυση όπως έλεγε και ο Φροιντ άρα γιατί δεν γίνεται???
Ιματζιν δεν το βλέπω έτσι. Αν και η άποψή σου είναι απο διαφορετική οπτική γωνιά και καθόλου λάθος σαν σκεπτικο αλλά δεν θεωρω οτι είναι ακρωτηριασμός και ποτέ δεν θα συνέδεα τον ακρωτηριασμο του χεριού με την διόρθωση του φύλου. Αποδοχή είναι να δέχεσαι την επιθυμία του παιδιού σου γιατι αν δεν έχει την αποδοχή αυτη θα κάνεις κακό σε αυτό. Δεν εννοώ να δεχτώ με την μια την αποφασή ή την επιθυμία του αλλά αφου το ψάξω τότε ναι θα το βοηθούσα και θα το αποδεχόμουν..
Οι περιπτώσεις είναι λίγες που κάνουν επέμβαση και άλλες τόσες που δεν τολμούν λόγω φόβου..
08-04-2012, 12:49 #38
Συμφωνώ με κηπ και ιματζιν.
Να βοηθήσω τον γιο μου σε εγχείριση αλλαγής φύλου, όχι δε θα το έκανα.
Είναι μεγάλη παρέμβαση σε αυτό που η φύση έχει ορίσει και δε βρίσκω το λόγο να το κάνει και το ίδιο.
Ο λόγος για τον οποίο ένας άντρας αισθάνεται εγκλωβισμένος μέσα στο σώμα του, κατ'εμέ είναι πέρα για πέρα ψυχολογικός.
Είναι διαφορετικό πράγμα να αισθάνεται εγκλωβισμένος σεξουαλικά με αυτό που προστάζει η ανδρική του φύση, και διαφορετικό να θέλει βιολογικά να λειτουργεί σα γυναίκα ενώ είναι άνδρας.
Σεξουαλικά είναι πολύ λογικό να είσαι κάτι ενδιάμεσο, δηλαδή ομοφυλόφιλος.
Βιολογικά δεν έχεις λόγο να το κάνεις.
Προς τι τόση διαστρέβλωση δηλαδή στη φύση? και μάλιστα με ένα αποτέλεσμα συνήθως αποκρουστικό.
Βιολογικά τα φύλα είναι δύο.
Σεξουαλικά ο καθένας ο.τι γουστάρει και όπως τη βρίσκει.
Σα να λέμε ότι κάποια στιγμή, πράγμα που έχει ήδη γίνει βέβαια, θα κυοφορούν συστηματικά και οι άνδρες.
Είναι φυσιολογικό αυτό?
Το παιδί ένας γονιός το βοηθάει από τα γεννοφάσκια του, ούτως ώστε να μη χρειαστεί να νιώθει τόσο εγκλωβισμένο με το σώμα του...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
08-04-2012, 13:22 #39
void διάβασε κάποια πράγματα περί βιολογικού. Δεν μπορεί να απορρίπτεις ολόκληρη επιστήμη και ειδικά χωρίς να έχεις καμία ιδέα επί του θέματος και τις απορίες σου μπορείς να τις λύσεις διαβάζοντας φυσικά. Και δεν υποστηρίζω οτι είναι όλα αυτά φυσιολογικά απλά "λάθος" της φύσης.. Υπάρχουν περιπτώσεις που άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν αλλαγή φύλου και χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στην οικογένεια.. Γιατί όλα να τα παρουσιάζεται σε ψυχολογικά προβληματα όταν έχει ήδη αποδειχτει οτί υπάρχει βιολογικό πρόβλημα? Είναι σαν να μην θέλετε να δειτε...
08-04-2012, 16:01 #40
Ε... ναι, στην Ελλάδα, σ' αυτά τα θέματα, είμαστε πίσω από τα όρη, τα τέμπη και τα βουνά. Είναι και θέμα ενημέρωσης-γνώσης και θέμα ορατότητας αυτών των ατόμων.
Αν έχεις δει μόνο στερεοτυπικές καταστάσεις (και αυτές πολύ πιθανό από μακριά: tv κ.λπ.), δεν γίνεται δουλειά, not anytime soon that is. Σιγά-σιγά, που θα πάει!...
Επίσης καλό θα ήταν τα άτομα που θα θέλουν να απευθυνθούν σε ιατρούς και ψυχολόγους, να βρουν τις/τους κατάλληλες-ους για το θέμα, ούτως ώστε να μην έρχονται σε επαφή με άσχετες-ους που δύνανται να λένε πραγματικά ότι να 'ναι, λόγω άγνοιας, προκαταλήψεων και προσωπικών πεποιθήσεων.
Είναι τρομερό να αυταπατάται κάποια-ος -φέροντας οποιαδήποτε ιδιότητα- ότι μπορεί να γνωρίζει και να κρίνει τα περί ευτυχίας και δυστυχίας ενός τρίτου ατόμου. Είναι τρομερό να λυπάσαι κάποια-ον, ιδίως όταν δεν σου έχει δώσει το δικαίωμα.
Εγώ, τουλάχιστον, το βρίσκω απαίσιο.http://www.qvzine.net/images/bingo-2.pdf
ΑΝΤΙΣΕΞΙΣΤΙΚΟ / LGBTQ ΜΠΙΝΓΚΟ
08-04-2012, 16:14 #41
Άντε μπράβο και ένας ανοιχτόμυαλος...!!!
08-04-2012, 16:21 #42
οι ομοφυλόφυλοι έχουν χαμηλότερα επιπεδα τεστοστερόνης
Plus το quoted δεν έχει αποδειχθεί ως γενικός κανών, τύπου: "τα καρότα είναι πορτοκαλί", οπότε ίσως καλύτερα θα ήταν να μην τα λέμε έτσι ελαφρά, για ευνόητους λόγους.
Μελέτες και εικασίες έχουν γίνει για τα foetal testosterone e.t.c levels, στη μήτρα.http://www.qvzine.net/images/bingo-2.pdf
08-04-2012, 16:23 #43
08-04-2012, 16:37 #44
Χριστίνα εγώ νόμιζα ότι ζητούσες γνώμες από τα μέλη.
Άλλοι θα είναι σύμφωνοι με τη γνώμη σου και άλλοι όχι.
Εγώ ανήκω προφανώς στη δεύτερη κατηγορία. Φαντάζομαι έχω αυτό το δικαίωμα έτσι?
Από εκεί και πέρα, δε με απασχολεί ιδιαίτερα σα ζήτημα ούτως ώστε να κάτσω να διαβάσω, ούτε με ενδιαφέρει να πειστώ για κάτι που μου είναι αδιάφορο κατά τα υπόλοιπα.
Ούτε θεωρώ ότι πρέπει να έχω την απόλυτη γνώση για κάτι προκειμένου να εκφράσω άποψη.
Πολύ πιο κλειστόμυαλο είναι να ανακηρύσσουμε κάποιον κλειστόμυαλο επειδή δε συμφωνεί μαζί μας.
Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει με το σώμα του.
Εγώ με το δικό μου μια χαρά νιώθω...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
08-04-2012, 16:45 #45
Φαντάζομαι γίνονται πολλές διάφορες έρευνες ανά τον κόσμο.
Πολλές φορές αυτές οι έρευνες συχνά βρίσκουν αποτελέσματα αντικρουόμενα κ.λπ..
Για μία ακόμη φορά, όταν κάτι -δεν- έχει φτάσει στο σημείο να αποτελεί κοινό επιστημονικό τόπο, διατηρώ τας πολλάς επιφυλάξεις μου.
Και επειδή υπάρχουν περιπτώσεις σαφούς παρανόησης της αρρενωπότητας-θηλυκότητας, σε σχέση με τις σεξουαλικές προτιμήσεις, γι' αυτό λέω πως δεν πρέπει να τα λέμε, easily.
They back-fire.
Άλλωστε υπάρχει τόσo μεγάλο πλήθος LGB(Q) ατόμων, όπως ημείς, που δύναται να κυμαίνεται, από το ένα άκρο του (αν δεχόμαστε ότι υπάρχει αυτό) cisgender απόλυτου (εμφανισιακά, ως συμπεριφορά, συναισθηματικά, ιδεατά κ.λπ.), έως το transgender, οπότε...;
just saying, anyway να μη σε βγάζω και εκτός θέματος.http://www.qvzine.net/images/bingo-2.pdf