Results 121 to 132 of 132
Thread: Αλλαγή φύλου
-
31-05-2012, 11:51 #121
Φαντάσου πόσο πολύ επιθυμουν την αλλαγή που ρισκάρουν... Αυτό τι σας δείχνει??? Σας δείχνει για άτομα που δεν ξέρουν τι θέλουν?
Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά
- 31-05-2012, 12:00 #122
ισχύει Χριστίνα μου!.. απλά σου παραθέτω δύο από τα διάφορα sites που κάνουν αναφορά:
http://www.onair24.gr/news/category/7/content/43970
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pi...eID=14215&ct=1Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
31-05-2012, 12:26 #123
Αν θυμάστε είχα αναφέρει στα πρώτα μου ποστ αυτα που λέει ο Δρ. Σπακ το εξής:
"Ο Δρ Σπακ δεν συμφωνεί με τον όρο «διαταραχή ταυτότητας φύλου», επικαλούμενος νέες μελέτες που δείχνουν ότι ο εγκέφαλος των ασθενών αυτών μοιάζει περισσότερο με τον εγκέφαλο του αντίθετου φύλου."
Από το πρώτο λινκ που παράθεσε η Μαρκέλλα..Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά
31-05-2012, 12:40 #124
Μαρκέλα πάντως το πρώτο σαιτ δείχνει οτι αν κάποιος παίρνει ορμόνες για αρκετο διαστημα είναι επικίνδυνο για την υγεία αλλά είναι ελεγχόμενο από τους γιατρούς, τις δόσεις και για τον χρόνο της λήψης...
Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά
31-05-2012, 13:35 #125
Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
31-05-2012, 13:44 #126
31-05-2012, 14:16 #127
Πάλι θέλω να γράψω ένα εκατομμύριο πράγματα, σταματήστε με καλέ!΄λολ
Λοιπόν, λίγα αρχικά, δε θα τη γλυτώσετε έτσι εύκολα. Οι εκφράσεις "φυλακισμέν@ στο κορμί τ@" πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούνται κάποτε, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί προσδίδουν ένα μεταφυσικό τόνο και μαγικοποιούν κάτι που έχει διαστάσεις που είναι δύσκολες μεν να αναλυθούν, αναλυτέες δε. Δηλαδή, το φύλο έχει άξονες, διαστάσεις, άξονα φυσικό, άξονα κοινωνικό και άξονα προσωπικό.
Παρατηρώ τη διαδικτυακή συζήτηση να επικεντρώνεται στους ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ, είτε τους προσωπικούς, είτε τους κοινωνικούς και να αφήνουμε στην απέξω την εξαιρετικά κατά την άποψή μου καίρια διάσταση που είναι η πολιτική διάσταση του φύλου!
Με λίγα λόγια, όποι@ ακυρώνει τη φυσιολογικοποίηση των βιολογικών χαρακτηριστικών που ταυτίζονται με το φύλο τ@ και που έχει επέλθει με επιβολή από την κοινωνία τ@, κάνει μια πολιτική πράξη αντίστασης. Όταν τροποποιεί το σώμα της, για να το ταιριάξει με την αυτοεικόνα της, τότε ρισκάρει το στιγματισμό μεν, αλλά και δίνει ένα ισχυρό μήνυμα ελευθερίας από στεγανά! Περνάει στην αντίπερα όχθη των παραδοσιακών φύλων, τα ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ. Οπότε, αναπλάθοντας το σώμα, τα χαρακτηριστικά του, επεμβαίνω όχι μόνο σε αυτό αλλά και σε συνειδήσεις, καθώς το φύλο δεν είναι μόνο αίσθηση, αλλά και εικόνα, που το άλλο σώμα απέναντί μου βλέπει, εισπράττει, και σιγά σιγά επεξεργάζεται κοινωνιολογικά. "Λερώνοντας" τα όρια ανάμεσα στις διχαστικές γραμμές της οριοθέτησης τα τρανς άτομα επαναστατούν, είτε το συνειδητοποιούν, είτε όχι. Είναι επαναστάτες του φύλου τους, είναι οι ανατροπείς του. Καθόλου για λύπηση! Για θαυμασμό ναι!"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
31-05-2012, 14:42 #128
Και κάτι άλλο. Δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ τυχαία η επικέντρωση στην MtF περίπτωση, χαρακτηρισμός που επίσης με βρίσκει λίγο αμήχανη τελευταία, καθώς προσπαθώ να επεξεργαστώ στο μυαλό μου την έννοια του φύλου με διαφορετικούς όρους και σε άλλο πλαίσιο, δεν ξέρω καν αν θα τα καταφέρω, παρένθεση, αλλά και ο τρόμος του χασίματος του ανδρικού οργάνου, και η σκέψη της μετάνοιας που μπορεί να κυνηγάει το άτομο που θα την επιλέξει, για μένα τουλάχιστον, φέρει ισχυρές ουλές πατριαρχικής δυνάστευσης και φόβους χασίματος ισχύος, εφόσον στην υπάρχουσα κοινωνική σχηματοποίηση της ιεραρχίας των φύλων, θεωρείται τουλάχιστον αδιανόητο για πολλά άτομα να αποποιηθεί το ανδρικό προνόμιο έτσι "αβασάνιστα" ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Πρέπει να υπάρξει ΔΡΑΜΑ.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
31-05-2012, 14:55 #129
31-05-2012, 15:04 #130
έθεσες πολύ πιο εμπεριστατωμένα αυτό που προσπάθησα να πω στον ioanni εγώ λίγα μνμ πιο πάνω..
χαίρομαι που ανέλυσες την διάσταση για την οποία και πρωτοέριψες τη "βόμβα"..
δεν βρίσκω κάτι στο οποίο να μη συμφωνώ στα όσα γράφεις.. έχει πραγματικά άλλη διάσταση το θέμα σε κοινωνικοπολιτικό διαχωρισμό..
χτες μάλιστα έβλεπα ένα ντοκιμαντερ για την τέχνη που κάνουν στο σώμα τους πολλοί άνθρωποι(ΣΚΑΙ) και μιλούσε σε κάποια φάση για αυτο
ακριβώς: ότι αυτά τα άτομα είτε επιδεικτικά είτε από προσωπική καθαρά αρέσκεια κάνουν εμφανές σε όλο τον κόσμο ότι το σώμα τους τους ανήκει
και το διαχειρίζονται όπως επιθυμούν..έδειξε και περίπτωση ατόμου που είχε κάνει εμφύτευση κεράτων στο μέτωπο μετά αποφάσισε να τα βγάλει
γιατί "σατάνα" τον ανέβαζαν και τον κατέβαζαν..Φυσικά τέθηκε και το θέμα αν και πόσο μπορούμε να παρεμβαίνουμε σε ένα Θείο δημιούργημα, τροποιώντάς το..
Από τον πιο στενό έως και τον ευρύ κοινωνικό κύκλο..οι αντιδράσεις πάντα θα υπάρχουν για ότι τύχει να τους ξενίσει από τα "χωνευμένα" στερεότυπα τους..
Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του κοινωνικό όν..αυτό το πιστεύω.. όπως επίσης ότι αν θέλει μπορεί να επιλέξει σε ποια κοινωνία θα ζεί(πχ ακόμη και της ζούγκλας-ακραίο ίσως)
και επίσης θα επιλέξει πόσο θα ακούει τις φωνές γύρω του και πόσο θα τις ενστερνίζεται..
Σίγουρα ελευθερία η κοινωνία δεν σου δίνει ποτέ ακόμη για τις πιο ενδόμυχες και πολύ προσωπικές σου κινήσεις...
Εγώ χαίρομαι όσους καταφέρνουν και το νιώθουν...τα ρίσκα είναι στην αδρεναλίνη μας άλλωστε να τα πάρουμε ...
Είναι καλύτερο να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν τόλμησες ποτέ...
Αλλά θέλει τεράστια ψυχή και πολύ ανοιχτό μυαλό για να μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς έστω ποια μπορεί να είναι τα στερεότυπα που μικρο-(ή μεγαλο)-φυλακίζουν τον καθένα μας...
και όχι δεν θα σε σταματήσω rain...πως να σταματήσεις την βροχή :pNothing in life is to be feared, it is only to be understood . . .
31-05-2012, 15:23 #131
για μενα δεν ειναι τοσο το θεμα στο οτι καποιος θα χασει <<το αντρικο προνομιο>>,την ιδια αντιμετωπιση νομιζω θα εχει και μια γυναικα που θελει να αφαιρεση την μητρα της.......περισσοτερο πιστευω εχει να κανει με το φοβο που νιωθει καποιος απεναντι στον εκουσιο ακρωτηριασμο......
η ουσια παντως ειναι πως ο καθε ανθρωπος εχει το δικαιωμα να κανει οτι θελει με το σωμα του.....και σε κανεναν δεν πεφτει λογος.
31-05-2012, 15:34 #132
Συμφωνώ με ρειν, καρυ και νφλου! :)
Εγώ πάντως βλέπω οτί και μόνο παίρνωντας ορμόνες αυτά τα άτομα και βλέπωντας την αλλαγή αγαπάνε πιο πολύ το σώμα τους.. Είναι αυτο που θέλουν βρε παιδί μου πως να το κάνουμε τώρα?! Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει όοοοοοοτι θέλει πάνω του...Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά