Results 16 to 19 of 19
Thread: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?
-
09-04-2012, 21:58 #16
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Η αλήθεια είναι ότι ο καιρός περνάει και γρήγορα μάλιστα. Γεγονός είναι ότι η όλη κατάσταση φαίνεται να την βολεύει πολύ. Δεν έχει να ενδιαφερθεί για τίποτα απ' όσα έχει να νοιαστεί ένας ενήλικας. Το θέμα της δουλειάς π.χ σιγά μην ενδιαφέρεται. Και καλά τώρα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, πρίν όμως ? Ενα σωρό δικαιολογίες π.χ στην αρχή έλεγε ότι έδωσε το δικό της αγώνα να τελειώσει το πανεπιστήμιο και ότι θα πάνε χαμένοι οι κόποι της αν δεν βρει μια δουλειά πάνω στην ειδικότητα της,την οποία δουλειά τήν ήθελε και κοντά στο σπίτι γιατί ένιωθε ανασφάλεια μακριά μας. Γενικώς τα πάντα τα έχω αναλάβει εγώ (και δεν μιλάω για νοικοκυριό). Ολα τα θέλει έτοιμα ακόμα και τις παρέες. Γιατί θα τις φάω τις φίλες σου άμα είμαι και γω μαζί? ρωτάει. Και γω πρέπει να εξηγώ τα αυτονόητα. Ότι οι φίλες μου ναι μεν δεν έχουν πρόβλημα να πάμε για κανένα καφέ όλες μαζί αλλά όχι συνέχεια, θα θέλουν να με δούνε και μόνη μου για να πούμε τα δικά μας. Δηλαδή τι έχετε να πείτε? με ρωτάει, τα μυστικά του κράτους? και αν πρόκειται για γκομενικά εγω γυναίκα δεν είμαι? δεν μπορούν να τα πουν μπροστά μου? Σημειωτέον ότι οι φίλες μου δεν γνωρίζουν τίποτα για το όλο θέμα. Αντί να βρεί ανθρώπους σύμφωνα με τα δικά της γούστα και ενδιαφέροντα προσπαθεί να βολευτεί με τους δικούς μου, κάποιοι απο τους οποίους δεν της ταιριάζουν και καθόλου. Τελικά είμαι μεγάλο κορόϊδο. Της το λέω ότι κάποια στιγμή όλη αυτή η πίεση που μου ασκείται θα μου δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην υγεία...
- 09-04-2012, 22:07 #17
Στρουμφίτα κι ενώ συζητάτε πως όλη αυτή η καταπίεση σ' ενοχλεί και θα γίνει πιθανόν αιτία για προβλήματα υγείας εκείνη τί σου λέει;
Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
10-04-2012, 09:36 #18
Ioannis 2 δεν είναι ότι κλείνομαι στο σπίτι ούτε ότι η αδελφή μου δεν θέλει να βγει απ' αυτό. Αν εξαιρέσουμε τις δουλειές δηλαδή ψώνια κλπ δεν βγαίνει χωρίς εμένα να πάει μια βόλτα και γενικώς να κάνει την ζωή της. Αμα της πω εγώ τρεχάτη έρχεται.
Μαρκέλα, η απάντηση είναι ότι "και γω σε σκέφτομαι και στεναχωριέμαι αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, στην ιδέα και μόνο της μοναξιάς με πιάνει πανικός". Δηλαδή με σκέφτεται μεν αλλά πάνω από όλα το πως αισθάνεται εκείνη. Κι' ας μην το παραδέχεται.
10-04-2012, 10:17 #19
Καλημέρα Στρουμφίτα μου,
χρειάζεται να καταλάβει ότι έχεις ανάγκη να κάνεις και κοινωνική ζωή μόνη σου π.χ. με τις φίλες σου, ότι κάποια στιγμή θα κάνεις κι ερωτική ζωή, που σημαίνει ότι σαφώς και δεν μπορεί να είσαστε συνεχώς μαζί κι ότι αυτό που κι εκείνη δεν την αφήνει να χαρεί την ζωή στοιχειοθετεί πρόβλημα, που πρέπει να το αντιμετωπίσει. Εξήγησέ της πως σωστό είναι να είσαι κοντά της, οπότε το χρειαστεί, αλλά αν δεν θέλει ν' αντιμετωπίσει τα προβλήματά της, τότε βάζοντας κι εσένα μέσα σ' αυτά κι οι δυό θα είστε δυστυχισμένες!
Κάθε πρόβλημα το ξέρεις, έχει την λύση του κι αν εκείνη δεν θέλει να δει λύσεις είναι δική της επιλογή, όμως κι εσύ έχεις κάθε δικαίωμα κι απολύτως υγιές το ν' αρνείσαι να συμμετέχεις σ' αυτόν τον φαύλο κύκλο.
Φέρεται χειριστικά και με συγκαλυμμένη επιθετικότητα προκειμένου να σου δημιουργεί φόβο και μόνιμα ενοχή μ' αποτέλεσμα τελικά συνεχώς να υποκύπτεις στα παράλογα θέλω της και να μην μπορείς έτσι κι εσύ να ξεφύγεις και να χαρείς την ζωή σου!Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις