για λίγο ηταν σαν να μην ειχα ΙΨΔ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 30 of 30
    Senior Member
    Κορμαν θα ηθελα αν θελεις να μου πεις ποσα χρονια πασχεις.
    Απο τα ποστ σου καταλαβαινω οτι ισως να μην εχεις αποδεχτει αυτο που σου συμβαινει και μαλλον για αυτο αισθανεσαι τοσο ασχημα.Προσπαθησε και πιεσε τον εαυτο σου ωστε να μειωσεις τον χρονο που περνας σκεφτομενος την ιδεοληπτικη διαταραχη και κανοντας καταναγκαστικες πραξεις..

Σου δινω ενα παραδειγμα και ελπιζω να σε βοηθησω.
    Η πιο προσφατη ιδεοληψια μου,η οποια μου εχει κολλησει εδω και 3 βδομαδες περιπου ειναι η εξης.
    Οταν αρχιζω να μαγειρευω πιστευω οτι θα λιποθυμισω και θα παρει φωτια το σπιτι.Και επειδη μου κολλησε αυτη η ιδεοληψια αποφευγω να μαγειρευω μεχρι να γυρισει ο φιλος μου στο σπιτι..Αυτο που κανω για να το αντιμετωπισω ειναι να μην αποφευγω το μαγειρεμα αλλα να προσπαθω να στρεψω την προσοχη μου αλλου.Συνηθως βαζω μουσικη η μιλαω στο τηλεφωνο μαγειρευοντας ωστε να μην δινω τοση σημασια στην ιδεοληψια και να μην ενδωσω στον καταναγκασμο.
    Μπορεις να δοκιμασεις και εσυ κατι αντιστοιχο.Οταν νιωσεις εντονη επιθυμια να ενδωσεις σε εναν καταναγκασμο στρεψε την προσοχη σου αλλου.Ξερω οτι ειναι καπως δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο.

Senior Member
    καλημερα στο φορουμ.λοιπον,προχτες η ευελιξια της σκεψης μου ηταν απιστευτη...σιγουρα κατι αλλαζει επειδη το προσπαθω,γρηγορα ομως ξαναεπεσα στα ιδια και εχω συμπτωματα.συνειδοτποιησα οτι δεν εχω να κανω πολλα πραγματα για να "γεμισει" η μερα μου...γνωριζω επισης οτι αυτο θα ο βρω μονος μου...αλλα εχω δοκιμασει πολλα ρε παιδια και δεν ευχαριστιεμαι...τεσπα...θα γραψω αναλυτικοτερα καποια στιγμη για το πως "ειδα" πιο πραγματικα...

υ.γ πασχω απο μικρος,αλλα το βρηκα πριν 4 χρονια μετα απο κριση πανικου στο στρατο...

Senior Member
    καταρχην συγνωμη για τα greeklish-δεν το συνηθιζω,απλα εκανα copy paste απο ενα αρχειο στο οποιο ειχα αποθηκευσει αυτα που εγραψα...παρακαλω..λιγη βοηθεια...

edo k merikes meres eimai poly kala,me oreksh poly diathesh k xoris ta sumptomata...eimai kala dld...oute agxos oute tpt...k simera h mana mou leei na ths kanw thn xarh na
    kanw kai mhn thimoso gia na kanw ta xartia mou gia kathigiths kapoiou organou sto sxoleio...kai afto me peiraksei k olh th mera koimomoun gia na mhn skeftomai meta...me eidan ligo kala dld kai arxisan pali na me prizoun...to thema einai: DEN thelo na exo sxesh me mousikh kai ena sygkekrimeno organo to opoio exo spoudasei k efaga ta xronia mou kai th zoh mou eidika gia douleia den ton goustaro den to thelo.oso apolyto kai akampto akougetai...olo afto mou thimizei ta palia...k katalabaineis oti otan antidrao thimonoun afou de mporoun na me katalaboun.kaneis omws.mou xalasan olo afto pou eixa kataferei aftes tis meres...ti na kanw tora? (ta katafera xoris agxolytika-monos mou).olo afto mou efere skepseis-psixanagasmous k orgh...TI NA KA NW...?mou xalasan ti diathesh kai exo pali katathliptiko synaisthima...aaaaaante pali apo thn arxh....

υ.γτελικά κανεις δε με καταλαβαινει? αυτο συμβαινει με ολους οσους "πασχουν" απο ιψδ?

Senior Member
    NΑι κορμαν.Το ιδιο συμβαινει και σε εμενα.
    Προσφατα εκανα αιτηση σε πανεπιστημιο του εξωτερικου και μεσα στα εγγραφα που επρεπε να προσκομισω ηταν και η βεβαιωση προσβασης στην τριτοβαθμια εκπαιδευση και επρεπε να στειλω και βιογραφικα.Οπως τα λες και εσυ.Θυμηθηκα τα παλια,δεν ηξερα τι να γραψω στο βιογραφικο γιατι τα τελευταια χρονια απλα δεν εκανα τιποτα λογω ιψδ καταθλιψης κλπ.Εβαλα τα κλαματα και αρχισα να αισθανομαι λες και εχω παλι καταθλιψη.
    Ετσι ειναι κορμαν δυστυχως.Αν και δεν θελουμε να θυμομαστε το παρελθον εμφανιζεται μπροστα μας συνεχεια.

όσο και να λεμε ότι γυρίσαμε την πλάτη στο παρελθόν υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές καταστάσεις στο τώρα που το φέρνουν είτε μας αρέσει είτε όχι μπροστά μας με όλες τις πιθανες συνεπειες ψυχικές και άλλες, πχ
    betelguese "δεν ηξερα τι να γραψω στο βιογραφικο γιατι τα τελευταια χρονια απλα δεν εκανα τιποτα λογω ιψδ καταθλιψης κλπ",
    korman709 "να κάνω χαρτια... για κάτι που δε θελω να έχω σχεση...εφαγα τα χρονια μου...όλο μου θυμίζει τα παλια",
    εγώ, παρά το ότι λέω πως ειμαι καλύτερα τωρα, χρονια πριν δεν μπορεσα να βγαλω μια αδεια επαγγελματική με τον τροπο που έπρεπε εκτός του ότι καθυστερησα για καποια χρονια να την βγαλω λόγω του ότι τοτε ειχα πατωσει στην αυτοεκτιμηση και στο φοβο (ενω μια χαρα ειχα τις γνωσεις και τα προσοντα) και βίωσα πολύ έντονα εκείνο το παρελθον πρόσφατα όταν ήρθε το θεμα στο προσκηνιο σε μια συνέντευξη που πήγα, που εκεινη τη στιγμη που με ρωτουσαν μεσα μου μετανοιωνα πικρα.
    Μπορούμε να αλλάξουμε αρκετα σαν χαρακτηρες, να γινουμε ανθρωποι που κοιτανε μπροστα όμως τις συνεπειες του παρελθοντος τις βιωνουμε για μια ζωη.
    γιάννης

Senior Member
    arxisa pali ta abilify simera meta apo tilefono sto giatro...
    yparxei antistash megalh apo ton "kako eafto mou"
    genika dyskolevomai poly na kano praksh ta twn synedriwn...
    merikes stigmes katalabainw alla san na eimai anymporos na ta kanw...
    xreiazomai kati gia xalarosh ektos apo ypno bebaia...de mporo na vro monos mou....
    eixa apokthsei eveliksia sti skepsh,pali ginomai dyskamptos kai akamptos...
    posh ypomonh akoma?

xilia sygnomh gia ta greeklish,ekana copy paste apo ena mnm

Senior Member
    ποση προσπαθεψδια χρειαζεται τελικα για να βρει κανεις την ταυτοτητα του? αναφερομαι σε μας με ιψδ και αναλογη συμπεριφορα...

Senior Member
    Δυστυχως πρεπει να παλευεις συνεχεια και για χρονια, ωστε να βρεις κινητρα για να συνεχιζεις,αλλιως δεν υπαρχει ελπιδα.
    Κορμαν δειχνεις σε γενικες γραμμες να μην εχεις πλεον κινητρα,και αν αυτο ισχυει ειναι λογικο να μενεις στασιμος.
    Προσπαθησε να βρεις παλι κινητρα,και σε αυτο δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω.
    Last edited by betelgeuse; 05-06-2012 at 17:53.

Senior Member
    δηλαδη ειναι ακομα ευθραυστη η κατασταση μου?ρε παιδια ειναι σαν να τα κανω με το ζορι αυτον τον καιρο...ουτε ποδηλατο δε θελω να κανω διοτι παλι δυστυχισμενος νοιωθω.εχουμε παααααρα πολλους ψυχαναγκασμους.αραγε εσεις πως τα καταφερνετε?

Quote Originally Posted by korman709 View Post
    δηλαδη ειναι ακομα ευθραυστη η κατασταση μου?ρε παιδια ειναι σαν να τα κανω με το ζορι αυτον τον καιρο...ουτε ποδηλατο δε θελω να κανω διοτι παλι δυστυχισμενος νοιωθω.εχουμε παααααρα πολλους ψυχαναγκασμους.αραγε εσεις πως τα καταφερνετε?
    Νομίζω σου ειχα ξαναπει γι ατη γνωστικη συμπεριφορικη μεθοδο ψυχολογίας και ενας καλος ειδικος αυτης της μεθοδου θα σε βοηθουσε. Θα σε διδαξει μεθοδο παρατηρησης της διαστρεβλωσης στη σκεψη και περιορισμού της. Δεν μπορεις να παλευεις για χρονια να την ξεπεράσεις χωρίς να ξερεις τον τροπο, ουσιαστικα θα πελαγοδρομείς. Έχω ξαναγραψει πιο παλια για τη μεθοδο σε άλλα θεματα της ενοτητας ΙΨΔ στο φορουμ, αν θες να δεις πως περιπου ειναι.
    Ουτε το ποδηλατο δε θελεις γιατι δεν ειναι αυτο που πραγματικα θελεις στη ζωη σου. Πρωτα ψαξε μεσα σου να βρεις τι θελεις να κανεις στη ζωη σου. Το να εχεις στοχους και να μπεις σε πορεια για την πραγματωση τους ειναι απ τις καλυτερες μεθοδους για να ξεπερασεις τους ψυχαναγκασμούς.
    Αυτα τα δυο που σου ειπα συνδυαζονται και μπορει να σου λυσουν πληρως το προβλημα.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Νομίζω σου ειχα ξαναπει γι ατη γνωστικη συμπεριφορικη μεθοδο ψυχολογίας και ενας καλος ειδικος αυτης της μεθοδου θα σε βοηθουσε. Θα σε διδαξει μεθοδο παρατηρησης της διαστρεβλωσης στη σκεψη και περιορισμού της. Δεν μπορεις να παλευεις για χρονια να την ξεπεράσεις χωρίς να ξερεις τον τροπο, ουσιαστικα θα πελαγοδρομείς. Έχω ξαναγραψει πιο παλια για τη μεθοδο σε άλλα θεματα της ενοτητας ΙΨΔ στο φορουμ, αν θες να δεις πως περιπου ειναι.
    Ουτε το ποδηλατο δε θελεις γιατι δεν ειναι αυτο που πραγματικα θελεις στη ζωη σου. Πρωτα ψαξε μεσα σου να βρεις τι θελεις να κανεις στη ζωη σου. Το να εχεις στοχους και να μπεις σε πορεια για την πραγματωση τους ειναι απ τις καλυτερες μεθοδους για να ξεπερασεις τους ψυχαναγκασμούς.
    Αυτα τα δυο που σου ειπα συνδυαζονται και μπορει να σου λυσουν πληρως το προβλημα.
    εδω και μηνες παω σε ειδικο,αλλα τωρα τελευταια αρχιζω και καταλαβαινω..και εκει που ειμαι καλα...αρχιζω την οπισθοδρομιση...παλι ξανα απο την αρχη λεω...και απογοητευομαι...αδυναμος να πραξω τα των συνεδριων...οχι παντα βεβαια αλλα ξεχναω με το που φευγω απο τη συνεδρια...δεν εχω ενδιαφεροντα και η μερα μου ειναι ανυποφορη,απο την αλλη σκεφτομαι πως θα τα κανω ολα αυτα?τα περισσοτερα με τα οποια εχω ασχοληθει ειναι μεσω ψυχαναγκασμων,αγορες κλπ...νομιζοντας οτι θα γινω καλα.οταν ειμαι ενταξει για παραδειγμα ειμαι αναποφασιστος.ΔΕΝ ξερω τι θελω...

τους ψυχαναγκασμούς τους έχεις εδω και πολλά χρόνια και έχουν ριζώσει μέσα σου, σαν κομμάτι της ζωης σου,γι αυτο όλη αυτη η δυσκολία.
    το να μην έχεις πράγματα καθημερινα να ασχολείσαι και ετσι να σκοτωνεις τις ωρες σου χειροτερευει το πρόβλημα αφού ειναι σε τετοιες φασεις που το κεφαλι γεμίζει με ψυχαναγκασμούς. και όντως οι ψυχαναγκασμοί οδηγουν στο να κανουμε πράγματα πχ αγορες ή πήγαινε στον ταδε τοπο, σαν διαταγες, σαν επιβολή, μεσα από μια κατασταση σκέψης που σου λέει δεν μπορεις να κανεις απολύτως τιποτα άλλο τωρα εκτός από αυτό για να μπορεις να ηρεμήσεις και να προχωρησεις παρακατω, λες και έχει θολωσει και εχει εγκλωβιστει ο νους. αφού ξεκινησες θεραπεια, το πρωτο ειναι να εισαι σε θεση να ξεχωριζεις στη σκέψη σου και να κατανοεις ως τετοιες τις σκέψεις που ειναι διαστρεβλωμένες, δλδ ψυχαναγκασμοί, σαν εσωτερική παρατηρηση για να σαι μετα σε θεση να τους απωθησεις. αμα ειναι χρονιο το προβλημα θελει θέληση, σταθερα έστω βημα βημα μέχρι να το ξεπεράσεις, τα πισογυρισματα θα ναι συνεχεια στο προγραμμα, όμως να τα βλεπεις σαν μερος της πορειας βελτιωσης, να ξερεις ότι η πορεια σου αυτη ειναι μεσα από τη μεθοδο του ειδικού όσο δυσκολη κι αν ειναι η εφαρμογη, αφου οσο πιο χρονιο το προβλημα και παγιωμενο τοσο πιο δυσκολη η πορεια. και φερνε οσο πιο συχνα μπορεις στο νου σου τη μεθοδο ιδιίως σε τετοιες φασεις ώστε να την εμπεδώσεις για να μπορει να εφαρμοζεται καλύτερα. γιατι αμα μετα τη συνεδρια δεν ακολουθει τιποτα τοτε και καμια εφαρμογη τοτε ειναι σαν να μην προσπάθησες καθόλου, να μην πετυχες τιποτα. εμπέδωνε τα με προσοχή στη συνεδρία ώστε να μην τα ξεχνας μετα.
    γιάννης

Senior Member
    Και η κούρασή σου κατανοητή. Άνθρωπος είσαι κουράστηκες. Το έχεις το δικαίωμα. Θα ξεκουραστείς και θα επανέλθεις στην πιο συντονισμένη προσπάθεια Κόρμαν. Παρατηρώ στο λόγο σου πολλή αυτοκατηγορία, σα να μη σου δίνεις το δικαίωμα να είσαι αδύναμος, σα να "πρέπει" να είσαι πάντα δυνατός. Και ίσως αυτό που σε ρίχνει είναι αυτή η εσωτερική επιβολή, ο κανόνας πρέπει να είμαι πάντα κάπως, δεν ξέρω ακριβώς, αυτό πιάνω. Γιατί να μη θεωρήσεις και τα πίσω βήματα εμπρός? Αν δηλαδή το σκεφτείς ως φυσιολογική κόπωση και μία φυσική αντίσταση σε χρόνιες συμπεριφορές, δε θα απενοχοποιηθείς λιγουλάκι?
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    Και η κούρασή σου κατανοητή. Άνθρωπος είσαι κουράστηκες. Το έχεις το δικαίωμα. Θα ξεκουραστείς και θα επανέλθεις στην πιο συντονισμένη προσπάθεια Κόρμαν. Παρατηρώ στο λόγο σου πολλή αυτοκατηγορία, σα να μη σου δίνεις το δικαίωμα να είσαι αδύναμος, σα να "πρέπει" να είσαι πάντα δυνατός. Και ίσως αυτό που σε ρίχνει είναι αυτή η εσωτερική επιβολή, ο κανόνας πρέπει να είμαι πάντα κάπως, δεν ξέρω ακριβώς, αυτό πιάνω. Γιατί να μη θεωρήσεις και τα πίσω βήματα εμπρός? Αν δηλαδή το σκεφτείς ως φυσιολογική κόπωση και μία φυσική αντίσταση σε χρόνιες συμπεριφορές, δε θα απενοχοποιηθείς λιγουλάκι?
    Rain αυτο που λες ειναι κατι που συνοδευει την ΙΨΔ.Παντα κατηγορουμε τους εαυτους μας και ειμαστε πολυ αυστηροι και αυτο δεν διορθωνεται.
    Το οτι δεν εφαρμοζει αυτα που μαθαινει στην θεραπεια εχει να κανει με το οτι ισως να υπαρχει ενας φοβος για το πως θα ειναι χωρις το προβλημα.Επισης χρειαζεται αρκετος χρονος μεχρι να μαθει να το διαχειριζεται.Δεν ειναι δηλαδη κατι του στυλ εκανα 5 συνεδριες και τελειωσα.Χρειαζεται καθημερινη προσπαθεια και για χρονια ωστε να μπορεσει να ζησει καλα με ενα προβλημα που δεν θα περασει ποτε.

Κορμαν 709 στις συνεδριες μηπως σου εχει πει να προσπαθεις να περιοριζεις τους ψυχαναγκασμους και μετα να επιβραβευεις τον εαυτο σου?
    Aν ναι,πως τα πας με την επιβραβευση? Εγω ειχα και εχω ακομα μεγαλο προβλημα με αυτο,δεν μπορω να το κανω και δεν πιστευω πως αξιζω επιβραβευση,και αυτο με κραταει σιγουρα πισω.Ισως κατι αντιστοιχο να συμβαινει και με εσενα.

Senior Member
    Μεγάλο πράγμα η επιβράβευση, αλλά φαίνεται ότι όταν έχεις μεγαλώσει με τρόπο που να σου θεωρείται και αυτή η ίδια απαγορευτική, τη βάψαμε. λολ
    Όμως φαντάζομαι κι αυτή η συμπεριφορά θέλει εξάσκηση, είναι κάτι που αλλάζει.
    Ευχαριστώ για την επισήμανση betelgeuse!
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Page 2 of 2 FirstFirst 12