Results 1 to 15 of 15
Thread: ζηλεια:(
-
09-04-2012, 00:42 #1
ζηλεια:(
.................................................. .......................................
Last edited by Δόμνα; 09-04-2012 at 22:45.
- 09-04-2012, 09:21 #2
αφου δεν αισθανεται ασφαλης μαζι σου δεν μπορει να γινει τπτ
09-04-2012, 10:39 #3
Νοιώθει ανασφάλεια μαζι σου και γίνεται πιεστικός επειδή σε θελει και επίσης λόγω της προηγουμενης του άσχημης εμπειρίας ίσως και επειδή μπορει να ειναι αγχώδης και ανήσυχος χαρακτήρας και φοβαται με το παραμικρο μήπως σε χάσει. Ειναι πως τον κανεις να νοιωσει εμπιστοσύνη σε σενα και πως γενικά χειρίζεσαι την κατασταση ωστε να ηρεμήσει ή και πόσο θα τον αποδέχεσαι αν εξακολουθει να ειναι τετοιος χαρακτηρας. Το σιγουρο ειναι ότι σε θελει.
γιάννης
09-04-2012, 11:29 #4
Δόμνα,
πρόκειται γι' αρρωστημένη ζήλεια, που σημαίνει ότι κάποια στιγμή, θα ζηλεύει κάθε τι που σε αφορά, είτε αυτό είναι η ανάγκη σου για επαφή με τους δικούς σου ανθρώπους, τις φίλες σου κ.λπ. είτε η αναγκαία συναναστροφή με άτομα ακόμα κι έξω από το οικογενειακό περιβάλλον, είτε π.χ. το πως ντύνεσαι, πως μιλάς, τι κάνεις ή δεν κάνεις, δλδ έναν ασφυκτικός κλοιός ελέγχου, όπου πάντα χωρίς να φταις, θα φταις και θ' αναγκάζεσαι συνέχεια ν' απολογείσαι.
Στην θέση σου θα έδινα τέλος σε μια τέτοια σχέση καταπίεσης, όπου ο άλλος εξ αιτίας των βιωμάτων του και κυρίως της απόρριψης, ψάχνει θύμα για να ξεσπάσει, να επιβληθεί και να αυτοεπιβεβαιωθεί. :)Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
09-04-2012, 13:36 #5
Δόμνα, το να ακολουθείς κατά γράμμα ότι τον κάνει να νιώθει ήσυχος, σε καταπιέζει και σε κάνει δυστυχισμένη όσο και αν δεν το καταλαβαίνεις.
Αν θεωρείς αυτή τη σχέση σημαντική για σένα, πρέπει να θέσεις τα όρια σου και να απαιτήσεις και τη δική σου ψυχική ηρεμία.
Αυτό σημαίνει πως θα έρθεις σε σύγκρουση, αλλά έτσι και αλλιώς αν κάνεις συνέχεια "χατίρια" προκειμένου να μη τσακώνεσαι στο τέλος θα μπουκώσεις και θα διαλυθούν όλα.
09-04-2012, 14:51 #6
Καταρχήν ευχαριστώ που μου απαντήσατε!
axl100
μα δεν του δίνω καμμία αφορμή για να νιώθει ανασφάλεια,ειδικά για τα αισθήματά μου..ίσα ίσα συνέχεια κάνω τα πάντα γαυτόν.Απλά έχω καταλάβει πως πιστεύει οτι μπορώ να βρώ καλύτερο απο αυτόν και με θεωρεί πιο ανώτερη...αυτό έχω καταλάβει..και μ το έχει πει περίπου μια φορά.Τι να κάνω για να καταλάβει οτι δεν ισχύει κάτι τέτειο?
09-04-2012, 15:02 #7
Γιάννη,
Βλέπω οτι οτι και ανα κάνω για με εμπιστευτεί αυτό δεν θα γίνει,ίσα ίσα βγάζει συμπέρασμα οτι κάνω οτι κάνω για να το παίζω η καλή κάτι που δεν ισχύει και τον βγάζω συνέχεια λάθος και οτι φταίει πάντα αυτός,έτσι νομίζει!
09-04-2012, 15:08 #8
Μαρκέλα.αυτά που λές με έχουν προβληματίσει και για αυτό μπήκα να γράψω εδώ.Σκέφτομαι πως ίσως δεν με αγαπά καν απλά έχει γατζωθεί απο μένα και προσπαθεί να ξεπεράσει την άλλη κοπέλα,και οτι ξεσπάει σε μενα και δεν καταλάβαίνει οτι υπερβάλει.Εγω απο την άλλη δυσκολεύομαι να βάλω τέλος γιατί έχω δεθεί μαζί του και δεν θέλω να τον αφήσω γιατί θα το πάρει και αυτό ως απόρριψη...και με ενδιαφέρει πολύ αυτό το άτομο...
09-04-2012, 15:14 #9
Θεοφανία,παλιότερα είχα θεσει όρια και είχε συμφωνησει..είχε πει πως θα κάνει πίσω γιατί υπερβάλλει,κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ και τώρα έχει φτάσει στο σημείο να μου λεεί πως δεν υπερβάλλει και πως έχει δίκιο και πως δεν μπορεί να δεχτεί να αλλάξει γιατί τότε θα τον τρώνε οι σκέψεις και δεν θα είναι αυτος καλά ψυχολογικά και θα κουράσει η σχέση και γ αυτό μ είπε οτι δεν σε πιέζω εσύ αποφασίζεις τι θες..να βγαίνεις και να κάνεις οτι γουστάρεις η να σαι μαζί μου...
09-04-2012, 15:20 #10
..καταλαβαίνεις βέβαια πως νιώθει ασφάλεια πως δεν θα φύγεις και σου θέτει αυτόν τον άτυπο εκβιασμό, έτσι?
Δικό σου είναι το μαχαίρι, δικό σου και το καρπούζι.
Όσο κάνεις πίσω, αυτός θα κάνει και άλλα βήματα, που σημαίνει πως συνεχώς θα απαιτεί να λειτουργείς και να συμπεριφέρεσαι σύμφωνα με τις ορέξεις του και στο τέλος θα χάσεις τον εαυτό σου.
Απ' όσα γράφεις, δεν φαίνεται να έχεις τη δύναμη να χωρίσεις, αλλά μόνο αν το έκανες έστω και για λίγο διάστημα θα έβλεπες αν πραγματικά σε θέλει, ή τον βολεύεις γιατί σε κάνει ότι θέλει...:)
09-04-2012, 15:43 #11
Έχεις δίκαιο στο οτι δεν έχω την δύναμη να χωρίσω όλοι γύρω μου μου λένε παράτατον δεν αξίζει να ασχολείσαι μαζί του αλλά εγω έχω κολλήσει...το έχω σκεφτει πως ίσως αν τον αφήσω να αλλάξει κάτι.Το μόνο σίγουρο είναι οτι στην αρχή δεν έβγαλε τίποτα απο όλα αυτά αντιθέτως ήταν τέλειος απεναντί μου και απορούσα πως βρήκα ένα παιδί σαν και αυτόν!Ήθελε να με κερδίσει και μετά που είδε οτι τον αγάπησα και ενδιαφερόμουν τα άρχισε όλα αυτά γιατί το έχει σίγουρο οτι δεν έχω την δύναμη να τον αφήσω....και θα τα δέχομαι!
09-04-2012, 15:44 #12
αυτό είναι! δεν μπορεί ν' αγαπήσει Δόμνα! κυριαρχείται από εγωισμό, που δεν τον αφήνει να δει τις ανάγκες σου, παρά μόνο σαν απειλές
του εγώ του! Οι ανασφάλειές του δεν έχουν σχέση μόνο με την προηγούμενη κοπέλα, που τον απέρριψε.
Ξέρεις, γιατί η προηγούμενη τον απέρριψε; :)Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
09-04-2012, 15:51 #13
Λέει οτι τον είχε καβάτζα τώρα δεν ξέρω άλλα ακούω απο αυτόν άλλα απο 3α άτομα και αυτή ακόμα τον κυνηγά...καλά ναι είναι πολύ εγωιστής και αυτό δεν ξέρω αν αλλάζει..πραγματικά!
09-04-2012, 17:09 #14
Δόμνα, καταρχήν σωστά αναρωτιέσαι αν σε αγαπάει... Για δες την φράση που έγραψες παραπάνω: αν μέρος της αγάπης είναι να δεχόμαστε τον άλλον όπως είναι, εκείνος, το κάνει αυτό για σένα? Σε δέχεται όπως είσαι, με όσα κάνεις, όσα θέλεις ή σου αρέσουν? Αντιθέτως, έχει συνέχεια απαιτήσεις να αλλάζεις πρόγραμμα, επιθυμίες, προτεραιότητες, αλλά και πάλι τίποτα δεν είναι αρκετό.... η καχυποψία παραμένει. Δυστυχώς, σε τέτοιες περιπτώσεις όσα και να δώσεις είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν τα πράγματα. Για κάποιο λόγο, ο φίλος σου νιώθει ανασφάλεια, είτε γενικά, είτε μόνο μαζί σου. Και αφού ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να δει λίγο διαφορετικά τα πράγματα, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Το μόνο που θα σου πρότεινα, αφού όπως λες είσαι ερωτευμένη και δεν θέλεις να τον αφήσεις εδώ και τώρα, είναι να προσπαθήσεις ήρεμα αλλά σταθερά, να του εξηγήσεις πώς βλέπεις εσύ τα πράγματα και πόσο παράλογα και υπερβολικά σου φαίνονται όσα ζητά. Χωρίς όμως να υποχωρείς άλλο.
09-04-2012, 17:34 #15
Τώρα έχω αλλάξει συμπεριφορά απεναντί του γιατί δεν μου βγαίνει να του μιλάω όπως πριν και το έχει καταλάβει...είμαι πολυ χάλια ψυχολογικά γιατί νιώθω οτι χαράμισα τοσο χρόνο και τόσα αισθήματα αληθεινά γ καποιον που τελικά δεν αξίζει!