Results 1 to 15 of 18
Thread: Χρήση μαριχουάνας στη σχέση
-
09-04-2012, 13:06 #1
Χρήση μαριχουάνας στη σχέση
Καλησπέρα,
Εδώ και λίγες μέρες με απασχολεί το εξής ζήτημα. Το Σάββατο γνώρισα ένα άτομο σε ένα πάρτι ενός φίλου. Να μην τα πολυλογώ, μετά από αρκετή ώρα κουβέντας μου ζήτησε να ανταλλάξουμε νούμερα τηλεφώνων για να τα ξαναπούμε. Μου άρεσε πολύ το συγκεκριμένο άτομο και η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα πολύ να τον ξαναδώ. Το θέμα όμως είναι ότι με χαλάει αρκετά το γεγονός ότι κάνει χρήση μαριχουάνας εδώ και καιρό (όπως μου είπε κάποια στιγμή που μιλούσαμε). Με ενοχλεί που αρκετοί άνθρωποι ανά το κόσμο το έχουν απομυθοποιήσει, θεωρώντας ότι δεν πρόκειται για ναρκωτικό. Δεν ξέρω πως μπορεί να εξελιχθεί μια σχέση ή πιο σωστά ΑΝ μπορεί να υπάρξει σχέση υπό αυτές τις συνθήκες..Το πρόβλημα μου είναι ότι τον σκέφτομαι συνέχεια από εκείνη την ημέρα και εύχομαι τα πράγματα να ήταν αλλιώς στο τομέα που μόλις προανέφερα.
- 09-04-2012, 13:26 #2
...όταν λες κάνει χρήση τι εννοείς?
Είναι διαφορετικό πχ να κάνει κανενα τσιγάρο αραιά και που και είναι διαφορετικό να είναι συστηματικός χρήστης.
Του έδειξες πως σε ενοχλεί αυτό?
09-04-2012, 13:32 #3
Δεν γνωρίζω τη συχνότητα της χρήσης. Μου είπε μόνο ότι κάνει χρόνια και ότι όποτε κάνει προτιμά να είναι 'καλής ποιότητας'. Το τελευταίο βέβαια δεν ξέρω τι ρόλο παίζει για να είμαι ειλικρινής, απλώς το αναφέρω. Ναι, του το είπα ότι με ενοχλεί. Ήθελα να είμαι ειλικρινής μαζί του.
09-04-2012, 13:40 #4
Εγώ θα σου πρότεινα να μη συνεχίσεις τότε.
Όσο και αν όσοι πίνουν κατατάσουν το χασίς στα ελαφρά ναρκωτικά, δεν παύει να είναι μια επικίνδυνη ουσία που με τα χρόνια αλλοιώνει το χαρακτήρα και τον ψυχισμό του χρήστη.
Είναι καλύτερα να στεναχωρηθείς για κάτι που δεν προχώρησε και να το ξεπεράσεις, παρά να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία και να χάνεις τον καιρό σου άδικα.
Αργότερα που θα έχω χρόνο, θα σου γράψω μια προσωπική μου εμπειρία...:)
09-04-2012, 13:51 #5
Ξέρεις, τυχαίνει να έχω κι εγώ προσωπική εμπειρία με αυτό το θέμα, μόνο που τότε ήμασταν 15 και έκανε πάλι εκείνος χρήση. Δεν με απασχολούσε όμως το μετά, γιατί η σχέση ήταν καθαρά πλατωνική και ήξερα ότι δεν θα εξελισσόταν σε κάτι παραπάνω. Τώρα είναι διαφορετικά γιατί πλέον ψάχνω για μια αν όχι σταθερή, υγιή σχέση και δεν είμαι διατεθειμένη να κάνω θυσίες για τον άλλο εις βάρος της δικής μου ευτυχίας. Είναι πάντως αρκετές φορές που γνωρίζεις κάποιον και ενώ φαινομενικά νομίζεις ότι σε καλύπτει, έρχονται κάποια άλλα πιο ουσιώδη θέματα στην επιφάνεια που σου δημιουργούν αντιστάσεις. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τα όσα γράφω. Θα ήθελα πολύ να διαβάσω τη προσωπική σου εμπειρία. Στείλε μου στο personal αν θέλεις.
09-04-2012, 14:31 #6
κουκλα εχει δικιο η θεοφανια
μην συνεχισεις
στην αρχη θα ειναι ολα ωραια,μολις αρχισουν να σε ''τρωνε'' τα νευρα του δεν θα σου αρεσει καθολου
αυτο που σου ειπε η θεοφανια κρατα
αλλο να πινει ενα τσιγαρο και αλλο να ζει μεσα απο αυτοΝα σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...
09-04-2012, 14:37 #7
Εγώ ήμουν τρελλά ερωτευμένη με κάποιον που συχνάζαμε στο ίδιο καφέ και λίγο-πολύ γνωριζόμασταν όλοι μεταξύ μας.
Ήξερα πως κάνει χρήση όπως και οι περισσότεροι στην παρέα του.
Εγώ ήμουν εντελώς αντίθετη με πάσης φύσεως ουσίες, καθώς στο σχολείο είχα χάσει φίλους από ηρωίνη. (Στην περιοχή που μεγάλωσα ήταν πολύ διαδεδομένες οι ουσίες γενικότερα).
Όντας χαζογκόμενα και με φόβο μη χάσω το κελεπούρι, σκέφτηκα πως η αγάπη μας θα τον αλλάξει και θα τον φέρει στον ίσιο δρόμο..:ΡΡΡ
Έτσι, ξεκίνησε η σχέση.
Εκεί λοιπόν έζησα ένα εξάμηνο παρέα με τρίφυλλα, φίλους δικούς του που όλη μέρα δεν έκαναν τίποτε άλλο, φιλοσοφικές μπαρούφες επηρεασμένες απ[ό τη χρήση, μόνιμα σε ένα καφέ ή σε ένα κλαμπ, άσκποπα ξενύχτια και καμία εξέλιξη. (Όταν λέω εξέλιξη, δεν εννοώ γάμο, απλά κάναμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια).
Κάπου εκεί λοιπόν μπούχτισα και έθεσα βέτο: "Ή εμένα ή αυτό".
Διάλεξε αυτό...:)
Από τότε έχουν περάσει κάμποσα χρόνια και αυτός είναι στην ίδια φάση.
09-04-2012, 14:48 #8
κι εκει θα μενει στασιμος ενω εσυ θα προχωρας θεοφανια
θιχτηκε ενα σημαντικο θεμα
καπου εδω εχω ξαναπει σημασια εχει να ξερεις τι κανεις και ποτε
υπαρχουν ανθρωποι που καπου-καπου κανουν ενα τσιγαρο αντικαταστατο του ηρεμηστικου
αυτοι ομως που το κανουν τροπο ζωης χανουν ολη την ζωη τους
σαν να βρισκονται σε εναν βαθυ υπνο-λυθαργο
και δεν θα ξυπνησουν ποτε για να απολαυσουν τα αγαθα
απλα θα κοιμουνται ορθιοι κυριολεκτικα και μη..
οι αρχαιοι ημων προγωνοι ελεγαν:
παν μετρον αριστονΝα σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...
09-04-2012, 14:54 #9
Δυστυχώς αυτό μπαίνει πιο πάνω απ'όλους.
09-04-2012, 14:55 #10
02-06-2012, 18:48 #11
Καλύτερα να μην προχωρήσεις
14-07-2012, 23:29 #12
εχω το ίδιο πρόβλημα. το αγόρι μου πίνει μπάφους κάθε μέρα και μιλάμε για πολύ πράμα. είναι αλλοπρόσαλος. :( :(
16-10-2012, 09:48 #13
Δεν γνωρίζω τίποτα απο ουσίες. ΄Εχω φίλους που κανουν χρήση χασις. Αυτοί που είναι ζευγάρια πίνουν και οι δύο.Νομίζω ότι δεν μπορεί να προχωρήσει,μια σχέση σε χρηστη και μη χρηστη εκτός αν ο άλλος πινει περιστασιακά αλλά πολύ περιστασιακά.
16-10-2012, 22:15 #14
geia...
to oti sto exei pei kai akoma kala kala den se kserei afto simenei para polla.... skepsou to ligo...
16-10-2012, 23:48 #15
Καλά σχέση μπορεί να υπάρξει...τώρα τι σχέση είναι αυτή, είναι άλλο ζήτημα.
Η ουσία είναι ουσία, σημασία είναι ο τρόπος διαχείρισης της και πόση σημασία έχει για το συγκεκριμένο άτομο. Θέλω να πω καλός ο γενικός κανόνας -μένουμε μακριά- ναι μεν είναι political correct, αλλά σαν κάθε γενικότητα εμπεριέχει και την αδικία. Αυτό για το άτομο...
τώρα για εσένα καλό θα ήταν να μείνεις μακριά, ήδη αρχίζεις με μία αρνητική εντύπωση, που σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο για μία προσεχή εξέλιξη. Θα ήταν κάτι που ούτως ή άλλως θα μπορούσε να μετατραπεί σε πρόβλημα στην πορεία και σε ρήξη ανάμεσα σας. Οπότε save your time που λένε και οι Άγγλοι.
Μπορεί αρκεί να είναι ξέρει να το χειρίζεται...είχα ένα φίλο που έκανε σχεδόν κάθε μέρα αλλά για χαλάρωση πριν πάει για ύπνο, ποτέ δεν μου έδωσε να δοκιμάσω, σεβόμενος το γεγονός πως δεν είχα ξανακάνει, παρόλο την περιέργεια μου, ήταν μία αστεία στιγμή της μέρας ή της νύχτας, καμιά φορά επίτηδες τον πείραζα...ποτέ δεν μας επηρέασε. Αλλά αναγνωρίζω πως αυτή η αντιμετώπιση και διαχείριση σπανίζει.