Νεο μελος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Junior Member

Νεο μελος

Καλησπερα ειμαι νεο μελος εδω και ειμαι απο την Κρητη.Το φορουμ αυτο δεν το ηξερα,το βρηκα τυχαια στο google για κατι που ψαχνα σχετικα με τον λαιμο.

θελω να πω λιγα λογια για τον εαυτο μου και το προβλημα μου.Θελω να σας πω οτι δεν ειμαι καλος στην περιληψη και μπορει να σας κορασω μεχρι να σας πω αυτο που θελω.

Καταρχην ειμαι 23 χρονων και μπορω να πω οτι μεγαλωσα μισος Αθηνα μισος Κρητη.Εζησα μεχρι τα 13 Αθηνα και μετα μετακομισα λογω δουλειας οικογενειακης επιχειρησης που ανοιξαμε το 2002 στην Κρητη.Και ζω εκει μεχρι και σημερα.Μενω σε μια μικρη κωμοπολη καπου δυτικα του νησιου.Οταν πρωτο κατεβηκα περασα πολυ δυσκολα χρονια.Κανεις δεν με ηθελε για φιλο,λιγοι με καναν ψιλοπαρεα αλλα τιποτα το σπουδαιο.και γενικα ημουν ''δαχτυλοδυκτουμενος'' που λενε.Ο πλουσιος Αθηναιος που ηρθε στα μερη μας σε τετοιο στυλακι.Στο λυκειο ψιλοστρωσαν τα πραματα αλλα οχι τιποτα το σπουδαιο λιγα παρεακια και ολοι συμφεροντολογοι λογω της δουλειας μου.Τσαμπα ποτα και πισινα κλπ.Αλλα παρολα υτα εκανα παρεα μαζι τους για να πηγαινω καπου την Παρασκευ και το Σαββατο και μην καθομαι ολη μερα μεσα μπροστα στον υπολογιστη.Να μην τα πολυλογω ολα αυτα με τον καιρο τα βαρεθηκα και με το που τελειωσα το λυκειο ξεκοψα απο ολους,αν και δεν τους πειραξε γιατι δεν ημασταν και ποτε τιποτα το ιδιαιτερο.
    Τελοςπαντων πηγα σε ενα ιεκ τουριστικα δυο χρονακια,δεν γνωρισα κανεναν και καμια και μετα στρατο και πριν δυο χρονια τελειωσα.

Και γενικα απο επιλογη μου μαλλον εχω καταληξει μονος σαν την καλαμια στον καμπο.Γενικα δεν μπορω να κυκλοφορησ στην περιοχη εχω τοσο κομπλεξ μεσα μου και αγχος που οποτε δω γνωστο η παω σε καφετερια,ιδρωνω τοσο πολυ απο το αγχος και ειμαι ετοιμος να λιποθυμισω.

Γενικα εχω προβλημα δεν μπορω να κανω φιλους και βασικα ποτε δεν ειχα φιλη κοπελα,και ποτε δεν καταφερα να κανω ερωτικη σχεση και αυτο ειναι η μεγαλυτερη μου πικρα παιδια.Δεν μπορω να παω σε να μιλησω σε γυναικα κωλωνω ντρεπομαι μπορει να πεθανω μεχρι να της πω μια κουβεντα,και γενικα ειμαι πολυ στεναχωρημενος.Πως να γνωρισω κοπελ το ω ψαξει στο νετ αλλα τιποτα ουτε απο τον γραπτο λογο δεν τα καταφερνω που ειναι και απροσωπα.Και τελος ειμαι μικρος ακομα το ξερω αλλα εχω φανταστει τον ευατο μου απο πιο μικρο,να θελει να γνωρισει την γυναικα της ζωης του και να την παντρευτει και να κανει παιδια νεος,αλλα δυστηχως δεν βλεπω ουτε αυτο το ονειρο να γινετε πραγματικοτητα.

Υ.Σ Ευχαριστω για τον χρονο σας οσοι το διαβασετε και συγνωμη αν σας κουρασω

Υ.Σ 2 Ναι το ξερω οτι πρεπει να παω σε ψυχολογο η ψυχοθεραπευτη δεν εχω παει ακομα μεχρι σημερα.
    Last edited by kosths; 09-04-2012 at 21:00.

Junior Member
    δεν ξερω γιατι δεν απανταει κανεις αλλα δεν ειμαι τρολλ.....

Senior Member
    Καλησπέρα φιλαράκο, έχεις δίκιο στο ότι η μοναξιά δεν παλεύεται εύκολα. Ωστόσο αφού ασχολείσαι με τα τουριστικά και στην Κρήτη μάλιστα, μάλλον έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις κόσμο.
    Θα μπορούσες να κάνεις μια προσπάθεια και να ξεκινήσεις να βγαίνεις π.χ. με ξαδέλφια σου, εκεί κάτω είστε και μεγάλα σόγια οι περισσότεροι :-) Γράψου σε ένα χορευτικό σύλλογο, πήγαινε σε μία σχολή καταδύσεων, γίνε μέλος κάποιας εθελοντικής ομάδας, με λίγα λόγια καλό είναι να προσπαθήσεις να κοινωνικοποιηθείς μέσα από κάποιο χόμπι, μια ομαδική ασχολία. Όσο για το άγχος στις καφετέριες και με το άλλο φύλλο, ίσως θα έπρεπε να μιλήσεις σε κάποιον ειδικό.

Φιλε χωρις παρεξηγηση αλλα δεν περιμενει το παιδι να του πουμε κανε το ενα ή το αλλο... Τα ξερει μονος του δεν περιμενε εμας - και στη τελικη και να του τα πουμε πολυ αμφιβαλλω αν θα τα κανει πράξη. Το θεμε ειναι να κανεις τον αλλο να ΘΕΛΕΙ να βελτιωθει και το πώς θα το βρει μονος του πιστεψε με. Φυσικα αυτο δεν ειμαστε ειδικοι να του το "εμφυτευσουμε" πόσο μαλλον απο ενα πισι... Ξεκινα φιλε απο καποιον ειδικο. Και οταν λεω ειδικο οχι οτι να ναι αλλα ψυχαναλυτη. Πριν ξεκινησω εγω νομιζα ειναι ολοι ιδιοι αλλα οι ειδικοτητες εχουνε μεγαλη σημασια πιστεψε με. Καλή συνέχεια.

ΥΓ: Εχεις και το μειονεκτημα της μικρης - κλειστης κοινωνιας να αντιμετωπισεις δυστυχως. Αν ησουνα καμια ΑΘηνα θα ητανε πιο "ευκολα" τα πραγματα.
    1. Πες πες πες στο τέλος κάτι θα μείνει
    2. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Winston_man_2 View Post
    Φιλε χωρις παρεξηγηση αλλα δεν περιμενει το παιδι να του πουμε κανε το ενα ή το αλλο... Τα ξερει μονος του δεν περιμενε εμας - και στη τελικη και να του τα πουμε πολυ αμφιβαλλω αν θα τα κανει πράξη. Το θεμε ειναι να κανεις τον αλλο να ΘΕΛΕΙ να βελτιωθει και το πώς θα το βρει μονος του πιστεψε με. Φυσικα αυτο δεν ειμαστε ειδικοι να του το "εμφυτευσουμε" πόσο μαλλον απο ενα πισι... Ξεκινα φιλε απο καποιον ειδικο. Και οταν λεω ειδικο οχι οτι να ναι αλλα ψυχαναλυτη. Πριν ξεκινησω εγω νομιζα ειναι ολοι ιδιοι αλλα οι ειδικοτητες εχουνε μεγαλη σημασια πιστεψε με. Καλή συνέχεια.

ΥΓ: Εχεις και το μειονεκτημα της μικρης - κλειστης κοινωνιας να αντιμετωπισεις δυστυχως. Αν ησουνα καμια ΑΘηνα θα ητανε πιο "ευκολα" τα πραγματα.
    Καλημέρα φίλε, δεν νομίζω ότι υπέδειξα λύσεις στον Κosth, άλλωστε δεν είναι αυτός ο σκοπός του φόρουμ ούτε έχω δηλώσει πουθενά ειδικός. Απλά έγραψα κάποιες προτάσεις σαν ιδέες όπως έχει
    γίνει και σε πολλές άλλες περιπτώσεις από άλλα μέλη του φόρουμ.
    Όσο για τον ψυχαναλυτή, πώς είσαι τόσο απόλυτος και το θέτεις μέσα από ένα πισι ότι αυτός θα είναι αποτελεσματικός και όχι κάποιος άλλος π.χ. ένας γνωσιακός;

Παρά το ότι συμφωνώ με Winston_man_2 εντούτοις ο Tasos75 μίλησε καλοπροαίρετα με αγνή πρόθεση να βοηθήσει. Το να λέμε σε καποιον που πιθανόν έχει πρόβλημα κοινωνικοποίησης να βγαίνει έξω να κανει φίλους εξεζητημένο το βρίσκω και τρόπον τινά κοροϊδία για το άτομο που ζητά βοήθεια, μιλώντας και μεσα από τη δική μου εμπειρία. Ωστόσο Winston_man_2, και πάλι μεσα από τη δική μου εμπειρία, γραπτός λόγος μέσα από ένα πισι είναι δυνατό να "εμφυτευθεί" και να "αγγίξει" άτομο στον ίδιο βαθμό με τον προφορικό λόγο, ακόμα και σε βαθμό ως εαν να προέρχεται από ειδικό, αν είναι τετοιος που σύμφωνα με τα βιώματα, το τι επιζητά εν σχέσει με το πρόβλημα του, τις ευαισθησίες και την ιδιοσυγκρασία του ατόμου ειναι σε θέσει να το επηρεάσει αναμοχλεύοντας και αποτυπόνωντας το στη σκέψη του σε βαθμό που να επηρεάζει λίγο ή πολύ τα αισθήματα ακόμα και τις πράξεις του.
    Ο Κωστης, όπως βγαινει από το μνμα του φαινεται αντιμετωπίζει πρόβλημα στο να βρει τον κατάλληλο τροπο να σχετιστεί με άτομα και να γίνει αποδεκτός. Το τι θελει να πετυχει το ξερει πολύ καλά από μονος του και δεν θελει τις υποδείξεις κανενός, το ζητημα όπου και η δυσκολία είναι ο τρόπος με τον οποίο θα φτασει στο στόχο. Έχει μεν συνειδητοποιήσει το πρόβλημα και αυτο ειναι μεν καλό και μαλιστα μικρος σχετικά σε ηλικία, όμως αυτο από μόνο του δεν προσφέρει τίποτα. Αν δεν ξεκινησει από κάπου όλο θα πελαγοδρομεί. Το ζητημα ειναι αυτο το κάπου. Αυτό ή σιγουρα μερος αυτού είναι ο ειδικός, ένας καλός ειδικός ο οποίος θα του δωσει κατευθυνσεις στο να βρει τον τροπο, στο τι να αλλάξει στο χαρακτηρα και στη σκεψη και τι να κανει. Το σίγουρο είναι οτι το "μοντέλο" σκέψης και δράσης στο οποίο κοινωνικοποιείται δεν τον βοηθά, εκεί πρέπει να εστίασει την προσπάθεια του καλύτερα με τη βοήθεια ειδικού. Και αν πιστευει ότι εχει την ικανοτητα γι αυτο και με αυτογνωσία και ενδοσκόπηση να βρει τα αδυνατα σημεία και να δει που χρειαζονται αυτα αλλαγή, επειδή ΄για να υπάρξει αποδοχή πολλές φορές προαπαιτείται δική μας βελτίωση.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Παρά το ότι συμφωνώ με Winston_man_2 εντούτοις ο Tasos75 μίλησε καλοπροαίρετα με αγνή πρόθεση να βοηθήσει. Το να λέμε σε καποιον που πιθανόν έχει πρόβλημα κοινωνικοποίησης να βγαίνει έξω να κανει φίλους εξεζητημένο το βρίσκω και τρόπον τινά κοροϊδία για το άτομο που ζητά βοήθεια, μιλώντας και μεσα από τη δική μου εμπειρία. Ωστόσο Winston_man_2, και πάλι μεσα από τη δική μου εμπειρία, γραπτός λόγος μέσα από ένα πισι είναι δυνατό να "εμφυτευθεί" και να "αγγίξει" άτομο στον ίδιο βαθμό με τον προφορικό λόγο, ακόμα και σε βαθμό ως εαν να προέρχεται από ειδικό, αν είναι τετοιος που σύμφωνα με τα βιώματα, το τι επιζητά εν σχέσει με το πρόβλημα του, τις ευαισθησίες και την ιδιοσυγκρασία του ατόμου ειναι σε θέσει να το επηρεάσει αναμοχλεύοντας και αποτυπόνωντας το στη σκέψη του σε βαθμό που να επηρεάζει λίγο ή πολύ τα αισθήματα ακόμα και τις πράξεις του.
    Ο Κωστης, όπως βγαινει από το μνμα του φαινεται αντιμετωπίζει πρόβλημα στο να βρει τον κατάλληλο τροπο να σχετιστεί με άτομα και να γίνει αποδεκτός. Το τι θελει να πετυχει το ξερει πολύ καλά από μονος του και δεν θελει τις υποδείξεις κανενός, το ζητημα όπου και η δυσκολία είναι ο τρόπος με τον οποίο θα φτασει στο στόχο. Έχει μεν συνειδητοποιήσει το πρόβλημα και αυτο ειναι μεν καλό και μαλιστα μικρος σχετικά σε ηλικία, όμως αυτο από μόνο του δεν προσφέρει τίποτα. Αν δεν ξεκινησει από κάπου όλο θα πελαγοδρομεί. Το ζητημα ειναι αυτο το κάπου. Αυτό ή σιγουρα μερος αυτού είναι ο ειδικός, ένας καλός ειδικός ο οποίος θα του δωσει κατευθυνσεις στο να βρει τον τροπο, στο τι να αλλάξει στο χαρακτηρα και στη σκεψη και τι να κανει. Το σίγουρο είναι οτι το "μοντέλο" σκέψης και δράσης στο οποίο κοινωνικοποιείται δεν τον βοηθά, εκεί πρέπει να εστίασει την προσπάθεια του καλύτερα με τη βοήθεια ειδικού. Και αν πιστευει ότι εχει την ικανοτητα γι αυτο και με αυτογνωσία και ενδοσκόπηση να βρει τα αδυνατα σημεία και να δει που χρειαζονται αυτα αλλαγή, επειδή ΄για να υπάρξει αποδοχή πολλές φορές προαπαιτείται δική μας βελτίωση.
    Έχεις απόλυτο δίκιο Γιάννη, ο Κωστής ξέρει πολύ καλά τί θέλει να επιτύχει. Μέσα στο φόρουμ δεν θα βρει λύση, μία συμπάθεια ναι, ένα καλό λόγο ή ενός είδους υποστήριξης ναι αλλά λύσεις
    θα του δοθούν από αλλού. Ελπίζω ο γραπτός μου λόγος να μην πέρασε λάθος μήνυμα και να μην έκανα τον Κώστα να αισθάνεται άσχημα γιατί μόνο αυτό δεν ήθελα.

Να' στε καλά και τις καλημέρες μου!