Results 1 to 15 of 47
Thread: Δεν ξέρω που να ζητήσω βοήθεια
-
08-11-2013, 04:12 #1
Δεν ξέρω που να ζητήσω βοήθεια
Γεια σας, είμαι 23 και πάντα αντιμετώπιζα μεγάλη δυσκολία στις φιλικές σχέσεις, δεν είναι ότι δεν είμαι κοινωνική, κάθε άλλο, αλλά με απορρίπτουν οι πάντες και δεν μπορώ να βρω το γιατί. Έχω πάει σε σύμβουλο, σε διάφορους ψυχολόγους αλλά δεν βλέπω να μπορούν να με βοηθήσουν. Χρειάζομαι κάποιον να με βοηθήσει να βρω τι κάνω λάθος και μου φέρονται έτσι. Τι πρέπει να κάνω? Σε ποιόν να απευθυνθώ? Αν πάω πάλι σε ψυχολόγο τι ειδικότητα να κοιτάξω?
Είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση, δώστε μου μία ελπίδα ότι υπάρχει τρόπος να βρω βοήθεια... :(
- 08-11-2013, 04:25 #2
καλως τη.. εγω τυχαινει να εφυμερευω :) λοιπον αντιμετωπιζα κ εγω το ιδιο προβλημα μονιμος.. ιδικα στο σχολειο μου ειχε βγει η πιστη με απεριπταν οι περισσοτεροι αλλα εγω το βιολι μου δε το εβαζα κατω επεμενα σε οτι πιστευα κ προσπαθουσα να βρω ανθρωπους που μου τεριαζουν κ τελικα τους βρικα.. το πιο πιθανο ειναι να μη τεριαζεις με αυτους που βρισκεσε γυρω σου μου εχει τυχει κ εμενα το ιδιο ενα εκατομυριο φορες θες βοηθεια? εγω μεχρι τις 5 που θα κοιμηθω μπορω να το συζητισω οσο θες... τι σε απασχολει ακριβως?
08-11-2013, 04:40 #3
Κι εσυ εφημερευεις Αλεξανδρε;; Κι εγω. Πως και δεν κοιμασαι;;;
08-11-2013, 04:42 #4
08-11-2013, 06:27 #5
Δυστυχώς όχι... δεν φταίει ότι δεν έχω βρει ανθρώπους να ταιριάζω ούτε ότι δεν συναναστρέφομαι με κόσμο, έχω πολλές ασχολίες και έρχομαι σε επαφή με πολλούς ανθρώπους καθημερινά, και βιώνω και την απόρριψη καθημερινά... και δεν ξέρω και τι στάση να κρατήσω σε όλο αυτό.
Είναι σίγουρα κάποιο θέμα δικό μου που δεν έχω καταφέρει να βρω ακόμα, γιατί πάντα με απέρριπταν δεν είναι μία περιστασιακή κατάσταση, ούτε αφορά συγκεκριμένα άτομα, πάντα όλοι και παντού με απορρίπτουν, δηλαδή δεν είναι ότι είμαι άτυχη και όλοι γύρω μου έχουν εκείνοι πρόβλημα ή δεν ταιριάζουμε,
το θέμα μου είναι να βρω τι κάνω λάθος και μου φέρονται έτσι, πρέπει να έχω κάτι τρομερά απωθητικό για να μου συμβαίνει αυτό μια ζωή.
Το παράξενο είναι ότι τα αγόρια που με βλέπουν ερωτικά κάνουν αμάν και τι να τους μιλήσω,
γενικά όσον αφορά τις ερωτικές μου σχέσεις τα πάω καλά, σχεδόν ποτέ δεν έχω νιώσει απόρριψη στα ερωτικά μου,είχα και μακροχρόνια σχέση, θέλω να πω ότι είναι περίεργο να με αποφεύγουν οι πάντες λες και έχω κάτι κολλητικό αλλά την ίδια στιγμή αν δώσω ελπίδα σε κάποιον πχ συμφοιτητή να τρέχει πίσω μου μέχρι να καταλάβει ότι θέλω μόνο την παρέα του και δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Αν είχα κάτι το τόσο τρομερό θα έπρεπε και στα ερωτικά να μην τα πηγαίνω καλά, γιατί μόνο κάτι τρομερά απωθητικό μπορεί να δικαιολογήσει αυτό που ζω, κάτι που δεν έχω βρει ακόμα. Εμφανισιακά είμαι μία μέση φυσιολογική κοπέλα.
Το άλλο παράξενο είναι ότι πολλές όταν με πρωτογνωρίσουν δείχνουν να ενθουσιάζονται μαζί μου και επιδιώκουν να κάνουμε παρέα, μετά από λίγες μέρες όμως δεν θέλουν ούτε να με πλησιάσουν, πάω κοντά τους και εξαφανίζονται, δεν βρωμάω αλήθεια!
08-11-2013, 06:36 #6
Να είμαι άραγε βαρετή? και πόσο βαρετή να είμαι πια που να μην με πλησιάζει άνθρωπος?
ενοχλητική δεν είμαι, ψωνάρα δεν είμαι, μυθομανής δεν είμαι... δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει, έχω σκεφτεί και έχω προσπαθήσει τα πάντα...
ούτε έχω κάποια ιδιαιτερότητα, μια φυσιολογική κοπέλα είμαι πια ήμαρτον!
08-11-2013, 07:16 #7
08-11-2013, 07:56 #8
Σε σ'ένα μπορεί να αρέσουν, αλλά αποδεκτό από τους πολλούς είναι αυτό που συγκλίνει περισσότερο με τον μέσο όρο.
Αυτή η τσίχλα πια όποιος πει ότι δεν έχει φίλους η συμβουλή που παίρνει είναι μία και η ίδια πάντα, βρες δραστηριότητες, κάνε εθελοντισμό, μπαλέτο, βρες άτομα που να έχετε κοινά και μπλα μπλα μπλα, μόλις τόνισα ότι το θέμα δεν είναι ότι δεν έχω βρει άτομα που να έχουμε κοινά, έρχομαι σε επαφή καθημερινά με δεκάδες άτομα που σπουδάζουμε το ίδιο αντικείμενο, στο γυμναστήριο με άτομα που τους αρέσει η γυμναστική όπως εγώ, κάνω χορό και έρχομαι σε επαφή με κοπέλες που τους εκφράζει το ίδιο είδος χορού με μ'ένα, πόσα κοινά πια? Τόσο νέο κόσμο γνωρίζω καθημερινά δεν μπορεί να μην έχει βρεθεί ούτε μία κοπέλα να ταιριάξουμε από θέμα χαρακτήρα, τις απόψεις μου δεν τολμάω να τις πω καν.
Όπως είπα προσπαθώ να βρω το ''στραβό'' που έχω πάνω μου, τι είναι αυτό που κάνει τους άλλους να με απορρίπτουν τόσο και δεν ξέρω πως να το βρω, σε ψυχολόγους πήγα δεν μπόρεσαν να με βοηθήσουν, ίσως και να έκανα λάθος επιλογή ψυχολόγου δεν ξέρω....
Είναι φυσιολογικό να μην αρέσουμε σε όλους αλλά το να μην αρέσουμε σε κανέναν δεν είναι φυσιολογικό, αν δεν αρέσουμε σε κανέναν κάτι κάνουμε εμείς λάθος. Αυτό το λάθος προσπαθώ απεγνωσμένα και απελπισμένα να βρω αλλά δε με βοηθάει κανείς.
Τι να κάνω? Να τους πιάσω έναν έναν και να ρωτάω γιατί με απορρίπτεις?
08-11-2013, 08:20 #9
08-11-2013, 12:16 #10
Λία...καταρχήν να σου πω ότι είσαι σε πολύ σωστό δρόμο ;)
Είσαι συνηδειτοποιημένη, έξυπνη και με αυτογνωσία.
Εχουμε κουραστεί εδώ μέσα να διαβάζουμε για τέλεια άτομα που δεν έχουν σταυρώσει ποτέ φίλο/η και σύντροφο και συνήθως φταίει όλη η Υφήλιος, το σύμπαν ή ο Θεός..
Είναι το φαινόμενο του οδηγού που πάει ανάποδα και λέει: "που πάνε όλοι αυτοί;τρελλάθηκαν;"
Εγώ πραγματικά θα έκανα κάτι σου είπες για πλάκα πιο πάνω. Θα έπιανα το πιο βατό άτομο από αυτά που έχω γνωρίσει και θα ζητάγα τη βοήθεια του ευθέως τύπου: "θέλω να μου πεις τι κάνω στραβά ώστε να το διορθώσω".
Με λίγα λόγια ψάξτο με όποιον τρόπο μπορείς.
Αν δεις πως δεν βρίσκεις άκρη άλλαξε αποσμητικό ή κάνε πιο συχνά μπάνιο :ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ
08-11-2013, 13:53 #11
Ευχαριστώ για την απάντηση, αν και ντρέπομαι να το κάνω αυτό γιατί δεν μ'αρέσει να με λυπούνται αν βρω την ευκαιρία και κατάλληλο άτομο θα το κάνω, δεν είμαι και πολύ αισιόδοξη στο αν θα πάρω απάντηση που θα με βοηθήσει όμως...
Παράλληλα ψάχνω για ψυχολόγο γιατί όσους έχω δει μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να μπορούν να με βοηθήσουν. Μπορεί να μου πει κάποιος αν ψυχολόγος μπορεί να με βοηθήσει σε αυτό το θέμα? ή χάνω άδικα χρόνο και χρήμα? Ψάχνοντας σε διάφορα φόρουμ βρήκα ανάλογες περιπτώσεις με μ'ένα που έκαναν χρόνια ψυχοθεραπεία και δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το πρόβλημα. Όπως και να 'χει όμως σίγουρα χρειάζομαι βοήθεια και συνεχίζω να ψάχνω για ψυχολόγο που να μου κάνει, βρήκα ότι ψυχολόγοι με ειδικότητα στην κοινωνική ψυχολογία ασχολούνται κυρίως με τις ανθρώπινες σχέσεις και σκέφτηκα μήπως θα με βοηθούσε περισσότερο, δεν ξέρω και πολλά από αυτά, αν ξέρει κάποιος εδώ ας μου πει...
Αν πάω πχ σε ψυχολόγο που έχει κάνει 10 μεταπτυχιακά πάνω στην κατάθλιψη, εξαρτήσεις, εμμονές ή ότι άλλο σε μ'ένα αυτές οι γνώσεις δεν θα φανούν χρήσιμες γιατί δεν έχω κάποια ψυχολογική διαταραχή (ακόμα).
Δεν ξέρω τελικά μήπως είναι καλύτερα να το πάρω απόφαση ότι είμαι καταδικασμένη να είμαι μόνη και πρέπει να σταματήσω να προσπαθώ και να φθείρομαι και να μάθω να ζω έτσι.
Για μ'ένα η φιλία είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής, θέλω τόσα να κάνω, είχα τόσα όνειρα, να ταξιδέψω, να ζήσω, να ερωτευτώ και αντί γιαυτό βλέπω τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου να περνάνε χωρίς να τα ζω, απελπισμένη, αγανακτισμένη, μόνη, αναζητώντας ένα γιατί που δεν θα απαντηθεί ποτέ.
Σχέση δεν έχω αυτή την περίοδο και ποτέ δεν είχα σχέση που να με γεμίζει, όσες σχέσεις είχα μέχρι στιγμής ήταν για να μη νιώθω τόσο μόνη, δεν έχω βρει κάποιον που να μ'αρέσει αρκετά, σε αυτό το θέμα ίσως φταίει ότι μέχρι στιγμής δεν έψαχνα εγώ αυτό που θέλω, περίμενα να έρθει αυτός σε μ'ένα, επίσης το ότι δεν έχω παρέες δεν βοηθάει στο να γνωρίσω κάποιον. Τώρα νιώθω ότι μεγαλώνω κιόλας και αποφάσισα να ξυπνήσω και να βρω αυτό που θέλω πριν γεράσω και αρχίσουν να με απορρίπτουν και οι άντρες.
08-11-2013, 15:15 #12
λοιπον δε ξερω αν το εχεις καταλαβει μαλλον οχι αλλα αν συνεχισεις να εισαι ετσι στη πριζα κ να δικαιολογεις οπιονδηποτε δε σε πλησιαζει το μονο που θα πετυχεις ειναι να πεδευεσαι ετσι μια ζωη χωρις λογο... θα ελεγα οτι το προβλημα σου ειναι οτι σου λειπει η αυτοπεπηθηση.. τωρα οσο για αυτο που περιγραφεις εμενα μου εχει τυχει δισεκατομυρια φορες μου δινεις την εντυπωση οτι βρησκεσε σε πολεμο με τον ιδιο σου τον εαυτο εχω την εντυπωση οτι επιδη δε δεχεσαι τον εαυτο σου οπως ειναι δε σε δεχονται ουτε κ αυτοι οι λιγοι που κανονικα θα σε δεχοντουσαν το να μη τα πας καλα με τους πολους αυτο το δικαιολογω καπως..
επισης αυτα που λες μου θυμιζουν τον εαυτο μου ομως με τα χρονια απλα εμαθα να αδιαφορω οταν δε βλεπω ανταποκριση
επισης το οτι μιλας με πολυ κοσμο αυτο δε λεει απολυτως τιποτα κ εγω ηξερα μια γνωστη μου που μιλαγε με ολη την ελλαδα (αν θες το πιστευες) κ τελικα συμφωνισε μονο με εμενα κ ενω συνεχιζει να μιλα παντου δεν ακουει τιποτα
βγες απο τη πριζα μη πριζονεσε το να ειναι καπιος στη τσιτα αυτο δεν εκτιμαται...
08-11-2013, 15:21 #13
08-11-2013, 15:29 #14
τωρα αυτο που λες οτι μηπως ειμαι κουραστικη μου δινει μια υποψια το τι μπορει να φταιει για παραδειγμα αν πιασεις καπιον κ του πεις..
πες μου γιατι με απορριπτεις?
πες μου τι σου εκανα?
πες μου γιατι δε με θες?
πες μου γιατι δε μου μιλας πια?
πες μου γιατι σε κουραζω?
αν του τα πεις ολα αυτα μαζι εκτος του οτι το πιο πιθανο ειναι να κουραστει δε θα σου δωσει κ συμασια αυτο γιατι οταν κατι το θες παρα πολυ δε σου καθετε για παραδειγμα παρατηρισε πως γραφω στο φορουμ για να καταλαβεις τι ακριβως ενοω κανω ενα μπλαμπλαμπλαμπλαμπλα κ καθε φορα που βλεπω οτι καπιος δεν απαντα μετα απλα το αφηνω κ αν απαντησει του μιλαω αλλιος δε λεεω τιποτα παραπανω.. αρα μη το παλευεις διακαος με τιποτα
08-11-2013, 16:00 #15