Results 1 to 14 of 14
Thread: Σκόρπιες σκέψεις σε λευκό φόντο
-
21-12-2006, 13:18 #1
Σκόρπιες σκέψεις σε λευκό φόντο
Θα ξεκινήσω να γράφω και όπου βγεί.
(δεν ήξερα σε ποια κατηγορία να καταχωρήσω το ποστ..)
Είναι φορές που δυσκολεύομαι να εκφραστώ όταν έχω μία αντιπαράθεση με τη σχέση μου. Αντιδρώ σε κάτι που δεν μου αρέσει, προσπαθώ να συζητήσω αλλά τις περισσότερες φορές υποχωρώ, ενω θέλω να βροντοφωνάξω "Οχι ! Κάνεις λάθος !".
Δυσκολεύομαι να πω "όχι". Οχι μόνο σε κείνον, αλλά και αρκετους ανθρώπους του οικογενειακου μου περίγυρου.
Στον μπαμπά μου δεν μπορούσα να αρνηθω ο,τι μου ζητούσε.
Τον σεβομουν, τον αγαπούσα πολύ, όμως τώρα που έφυγε στο μυαλό μου έρχονται τα "όχι" που δεν μπορούσα να του πω.
Π.χ Δεν μπορούσα να του πω "οχι" όταν σε μία συζήτηση που είχαμε, οταν ήμουν δεκαοκτώ και διαβαζα για τις πανελλήνιες, μου είπε οτι θα στενοχωρηθεί ο μικρός αδελφός μου αν περνούσα κάπου μακριά απο την πόλη. Ο αδελφός μου έχει νοητική υστέρηση, τον λατρευα και τον λατρεύω. Μου είπε οτι θα τον πλήγωνα. Η πόλη που ήταν το πανεπιστήμιο που ήθελα ήταν μακριά απο εδώ που ζω.
Οι καθηγητές μου ξαφνιάστηκαν που δεν πέρασα.
Ο μπαμπάς μου είπε οτι το περίμενε ! Ομως χάρηκε πολύ επειδή θα συνεχιζα την οικογενειακη παραδοση της επιχείρησης (απο γενιά σε γενιά, όπως έκαναν και με εκεινον.)
Το θετικό ήταν οτι μου αρεσε, όμως δεν ηταν ο στοχος ΜΟΥ.
Το δικό μου "θέλω".
Συνειρμός
Νιώθω αδυναμία οταν βάζω στοχους.
Εχω τον ενδοιασμό της αποτυχιας
Ο στόχος μου τώρα είναι να φύγω απο τη σχέση που έχω τεσσερα χρόνια τώρα.
Εκείνος μοιαζει στον μπαμπα μου σε πολλά χαρακτηριστικά, κυρίως αρνητικά.
Ενδόμυχα, σαν να θέλω να "πεθάνει" στο μυαλό μου, να φύγει απο τη ζωή μου. Οπως και ο μπαμπάς μου, ο οποιος "έφυγε" πριν 7 μήνες.
Αν καταφέρω να φύγω χωρίς να υποχωρήσω, χωρίς να επιστρέψω μετά απο παρακάλια του, όπως ένα χρόνο πρίν, θα είμαι ευτυχισμένη.
Θέλω να τα καταφέρω.
Για μένα.
- 21-12-2006, 13:45 #2
Μπορείς να τα καταφέρεις. Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να γυρίσεις πίσω απλά διάβασε αυτά που έγραψες παραπάνω...
21-12-2006, 18:38 #3
Υπάρχουν αρκετά και ενδιαφέροντα βιβλία που μπορούν να σε βοηθήσουν πολύ πρακτικά και συγκεκριμένα στο να βάλεις τους δικούς σου στόχους.
Λειτουργούν και ομάδες, γίνονται συνεδρίες με αυτό το πρόβλημα που και εκεί μπορεις να βοηθηθείς.
Και φυσικά το καλύτερο ειναι να ζητήσεις την βοήθεια απο έναν ειδικό που θα δουλέψετε μαζί τους στόχους σου και θα ξεχωρίσεις τα θέλω σου.
Καλή μου! Μόλις άρχισες ένα συναρπαστικό ταξίδι : Να ανακαλύψεις ποια τελικά είσαι και τι θέλεις. Δέξου τις εμπειρίες που θα σου προσφέρει και \"απόλαυσε\" όσο μπορείς περισσότερο την διαδρομη!
Καλη δύναμη!
21-12-2006, 21:39 #4
Σας ευχαριστώ..
Black Rose τα ταξίδια τα λατρέυω. Νοερά ή πραγματικά..
22-12-2006, 00:47 #5
Alegria katarxas poli loipame gia to patera sou mias kai einai kati poli fresko...7 mhnes den einai tpt gia mia tetia apoleia...
Oson afora to problima sou...xerwntas liga nomizw pws o logos pou de mporeis na peis genika oxi einai to oti de sebesai ton eayto sou oso tha eprepe...kai den exeis thn aftoektimisei pou tha eprepe na exeis...sto lew gt kai egw pasxw apo kati tetio...Etc afth h katastash se sprwxnei sto na mi les oxi mono kai mono gt iparxei to komplex ths aporipshs...dld foboumenh mipos kai kapios se aporipsei(oxi se mia sxesh...ma san anthropo)apla koitas na mi peis pwte oxi kai na ton exeis ton allo panta eyxaristimeno...etc oste na mi tou perasei kan apo to mialo kati kako gia sena...
Pistepse me katalabenw poli kala ti pernas gt kai egw de lew sxedon pwte oxi...
Eyxome ta kalhtera...makarh na breis to tharos ma kai th pisth sou se sena..gt an de pisteyoume emeis se mas...pws mporoume na perimenoume apo alous na to kanoun?
...Sorrow...
22-12-2006, 10:30 #6
Sorrow,
Σε ευχαριστώ που με εβαλες σε σκέψεις.
Originally posted by Sorrow
.Etc afth h katastash se sprwxnei sto na mi les oxi mono kai mono gt iparxei to komplex ths aporipshs...dld foboumenh mipos kai kapios se aporipsei(oxi se mia sxesh...ma san anthropo)apla koitas na mi peis pwte oxi kai na ton exeis ton allo panta eyxaristimeno...etc oste na mi tou perasei kan apo to mialo kati kako gia sena...
Ήταν ένας άνθρωπος που δουλευε πάρα πολλές ώρες και όταν ήμουν μικρή δεν τον έβλεπα πολύ συχνά. Ερχόταν σπίτι αργά το βράδυ. Θυμάμαι οτι είχα μία φοβία μήπως δεν με αγαπάει και τώρα που το σκέφτομαι έχεις δίκιο.. Δεν ελεγα οχι, γιατι νομιζα οτι θα με αγαπάει περισσότερο.
Στον εαυτό μου πιστεύω, δεν είναι οτι με απορριπτω σαν άνθρωπο. Αλλά σαν κάτι να με κομπλάρει, να με εμποδίζει να κάνω ένα βήμα παρακάτω.
Θέλω να βρω τι είναι αυτό που με κάνει να νιωθω ετσι και να προχωρήσω.
25-12-2006, 23:50 #7
Mias kai thelw na eimai eilikrinhs mazi sou tha sou pw pws afto pou les pws psaxneis...aloi xodepsan mia zoi kai de kataferan tpt...
Kapoies fores nomizw einai kalhtera na ektimas th katastash kai na les mesa sou eite oti tha kaneis kati gia kapio problima to opio antimetopizeis...h apla tha prepei na matheis na zeis me afto...
Enas tyflos den epelexe na einai tyflos...kai sigoura oso kai na thelei de mporei na kanei kati gia na to allaxei...ma zei me afto...de ta parataei...an kai ipervoliko afto to paradigma...etc einai nomizw me ola ta problimata...i tha kaneis kati...i apla tha ziseis me afto mias kai de mporeis na kaneis aliws...o anthropos einai ena plasma pou exei mathei na epibiwnei apo ola...oxi me to mialo tou...oxi me th thelish tou...ma epeidi simbibazete...an to skefteis oi anthropoi simbibazonte se oles tis katastaseis...an afto einai ipoxrewtiko kai de mporoun na kanoun kati simbibazonte kai apla sinexizoun sa mi sinebei tpt...
Kati m leei pantos oti den sou axizei na eisai etc...opote de thathela na simbibasteis ma tha protimousa na to palepseis oti kai an einai afto pou se basanizei kai na koitaxeis na litheis apo ta desma sou...eyxome ta kalhtera pragmatika...Sorrow
P.S:tha sto pw gt de thathela na to diapistoseis apo allo post...pws osa lew se sena egw de ta exw kataferei...kai hlikrina de prospathw pia gia afta...ma to oti de ta katafera egw de simenei pws esi den exeis th dinamh na to kaneis...alwste h prospathia apo monh ths einai spania glyka ths zois...
26-12-2006, 22:57 #8
Eιλικρινά θα θελα να τα καταφέρεις.
Και εσύ, και εγώ και όλοι.
Σε τι οφελούν εσένα και εμένα οι όποιοι συμβιβασμοί ;
Αφού θέλουμε να αλλάξουμε Sorrow..
Πραγματικά το θέλουμε.
Λίγη δύναμη θέλει και θα το καταφέρουμε.
Ενα κλικ.
(Πολλές ευχές και γλυκές στιγμές σου εύχομαι)
27-12-2006, 13:19 #9
Alegria μου,
το έχεις φιλοσοφήσει το θέμα και έχεις βρει την αιτία για την αδυναμία αυτή. Αυτή είναι και δική μου αδυναμία αλλά αντίθετα με σένα δεν μπορώ να πω όχι σε άτομα του φιλικού περιβάλλοντος ενώ στην οικογένεια βγάζω τα \"σπασμένα\" :) Βέβαια στο αγόρι μου εκεί είναι που δε λέω όχι όσο κι αν μέσα μου το παλεύω και κάνω σκηνοθεσίες και σενάρια του τύπου \"αν ξαναγίνει κάτι τέτοιο\" ή \"αν μου ξαναζητήσει κάτι τέτοιο\" θα πω όχι! Έλα όμως που ξαναγίνεται και υποχωρώ.
Αυτή είναι η αιτία που λες την έχεις βρει οπότε είσαι πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος. Φυσικό είναι να αναρρωτιέσαι \"μα αφού έχω φτάσει μέχρι εδώ γιατί μου είναι τόσο δύσκολο να προχωρήσω;\" (σημείωση το ίδιο αισθάνομαι κι εγώ:) ).
Γιατί είναι η δύναμη της συνήθειας, η ανασφάλεια απέναντι στο άγνωστο γιατί ενώ ξέρεις πως είναι η ζωή του τώρα, ακόμα κι αν δε σ\' αρέσει, δεν ξέρεις πως θα είναι μετά.
Φόβος για το άγνωστο. Κι αν είναι χειρότερα; Είναι ακόμα και το ότι θα αντιμετωπίσεις μία ακομη απώλεια, άλλωστε κάθε χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος και ξέρουμε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι κάτι τέτοιο.
Επομένως πρέπει να ξεπεράσουμε τους φόβους αυτούς και να \"ριψοκινδυνέψουμε\". Η ζωή άλλωστε δεν είναι ένα κλουβί στο οποίο πρέπει να μένουμε για να είμαστε προστατευμένοι. Στο χέρι μας είναι να φτιάξουμε το μέλλον μας όσο γίνεται καλύτερο. Αν συμβιβαστούμε με το χειρότερο ή απλά άσχημο δεν υπάρχει πιθανότητα ποτέ να γνωρίσουμε το καλό ή το καλύτερο!
ΥΓ. Τα λέω για να τα πιστέψω κι εγώ:)
28-12-2006, 12:29 #10
Alegria υπάρχει ένα ενδιαφέρον βιβλίο πάνω στο θέμα των ορίων
ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΩ ΕΓΩ (http://www.fytraki.gr/shocateg.asp?catid=2&page=5)
(\"Οι καλοί φράχτες κάνουν τους καλούς γείτονες\".
Τίποτα πιο συχνό από την παραβίαση των ορίων.
Βάλτε όρια και προφυλάξτε την πνευματική και τη σωματική σας υγεία.)
Πιστεύω ότι ένας καλός ψυχοθεραπευτής θα σε βοηθούσε πολύ (Κάβω σχεδόν τρία χρόνια ψυχοθεραπεία με πολύ καλά αποτελέσματα και στο θέμα που θήγεις)
Καλή επιτυχία!
19-01-2007, 18:08 #11
(μια σκέψη)
Πάντοτε, δίπλα στο \"τέλος\" βρίσκεται \"η αρχή\" που σου χαμογελά και σε παίρνει απο το χέρι.
Απο σένα και μένα εξαρτάται το αν θα την ακολουθήσεις ή αν θα στρίψεις στο επόμενο στενό, για να πας πίσω στο \"τέλος\".
19-01-2007, 20:29 #12
Originally posted by Alegria
(μια σκέψη)
Πάντοτε, δίπλα στο \"τέλος\" βρίσκεται \"η αρχή\" που σου χαμογελά και σε παίρνει απο το χέρι.
Απο σένα και μένα εξαρτάται το αν θα την ακολουθήσεις ή αν θα στρίψεις στο επόμενο στενό, για να πας πίσω στο \"τέλος\".
σου εύχομαι πάντα στην ζωή σου να ακολουθείς την \"αρχή\" και να κλείνεις τα μάτια στο \"τέλος\" που σου κλείνει πονηρά το ματάκι κ προσπαθεί να σε παραπλανήσει ;)
20-01-2007, 00:07 #13
όταν δεν βιώσεις το τέλος, δεν υπάρχει αρχή. ψέματα;
20-01-2007, 07:19 #14
για μια ακόμα φορά σωστοοοοος!!!!
καλημέρες!!!:)
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....