θρησκεια, αυτοκτονια σωματικη και ψυχικη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30
    Senior Member

θρησκεια, αυτοκτονια σωματικη και ψυχικη

Καθως εκανα την εργασια μου, σκεφτηκα το εξης..ο χριστιανισμος λεει οτι η αυτοκτονια ειναι αν οχι το μεγαλυτερο, ενα απο τα μεγαλυτερα αμαρτηματα.
    Το να ζεις την ζωη σου σαν νεκρος δεν ειναι ομως? Ετσι οπως το σκεφτομαι το να ζεις μια ζωη μεσα στην απα8εια, γεματος 8λιψη και ελλειψη οποαδηποτε μορφης αντιδρασης και ετσι να πε8αινεις δεν ειναι σαν να εισαι νεκρος? αν νιω8εις δηλαδη εσωτερικα κενος και νεκρος μεχρι να πε8ανεις δεν συνεπαγεται με αυτοκτονια του ενδοτερου εαυτου σου?
    Υπαρχει καποιος διαχωρισμος αναμεσα σε αυτα τα δυο? Υπαρχει αμαρτημα ξεχωριστο? Η ψυχικη και η σωματικη αυτοκτονια και αυτα τα δυο εξισωνονται? Υπερφαγια, βουλιμια, νευρικη ανορεξια κτλ σε εξου8ενωνουν ψυχικα οπως και σωματικα. Αυτα δεν ειναι αμαρτια? Φυσικα οταν εισαι σε αυτην την φαση το τελευταιο που σε νοιαζει ειναι το αμα αμαρτανεις αλλα αν βαλουμε ως βαση την 8ρησκεια, τι γινεται τοτε?

..πριν βάλεις ως βάση τη θρησκεία, βάλε τον εαυτο σου και τον τρόπο που του φέρεσαι.
    Εκεί λοιπόν μιλάμε για έγκλημα, που είναι ακόμη χειρότερο απο την αυτοκτονία, (παντού και όχι μόνο στις θρησκείες)......:)

Senior Member
    In this old house where every door is open
    Quote Originally Posted by fabulous View Post
    Καθως εκανα την εργασια μου, σκεφτηκα το εξης..ο χριστιανισμος λεει οτι η αυτοκτονια ειναι αν οχι το μεγαλυτερο, ενα απο τα μεγαλυτερα αμαρτηματα.
    Το να ζεις την ζωη σου σαν νεκρος δεν ειναι ομως? Ετσι οπως το σκεφτομαι το να ζεις μια ζωη μεσα στην απα8εια, γεματος 8λιψη και ελλειψη οποαδηποτε μορφης αντιδρασης και ετσι να πε8αινεις δεν ειναι σαν να εισαι νεκρος? αν νιω8εις δηλαδη εσωτερικα κενος και νεκρος μεχρι να πε8ανεις δεν συνεπαγεται με αυτοκτονια του ενδοτερου εαυτου σου?
    Υπαρχει καποιος διαχωρισμος αναμεσα σε αυτα τα δυο? Υπαρχει αμαρτημα ξεχωριστο? Η ψυχικη και η σωματικη αυτοκτονια και αυτα τα δυο εξισωνονται? Υπερφαγια, βουλιμια, νευρικη ανορεξια κτλ σε εξου8ενωνουν ψυχικα οπως και σωματικα. Αυτα δεν ειναι αμαρτια? Φυσικα οταν εισαι σε αυτην την φαση το τελευταιο που σε νοιαζει ειναι το αμα αμαρτανεις αλλα αν βαλουμε ως βαση την 8ρησκεια, τι γινεται τοτε?
    Ναι αν το παρεις ετσι, το να ζεις σαν νεκρος, το να μη ζεις ενω ζεις δλδ, ειναι κι αυτο "αμαρτημα". Η διαφορα ειναι όμως οτι μπορεις να το αλλαξεις αυτο, ενω αν εχεις παει στα ραδικια, δε γινεται.

Senior Member
    συμφωνώ με την Λίλιουμ! Το μόνο που θέλω να συμπληρώσω είναι μιας κι αναφέρθηκες κυρίως στον χριστιανισμό,
    πως κι αυτή η θρησκεία, όπως κι αρκετές άλλες στηρίζονται στην αγάπη! Μεγάλη λέξη θα μου πεις!
    Η αλλαγή λοιπόν για να γίνει αυτό που χρειάζεται είναι να μάθουμε ν' αγαπάμε τον εαυτό μας.
    Μ' άλλα λόγια αμαρτία μια και το θέτεις κι έτσι δεν είναι στην τελική η ίδια η πράξη της αυτοκτονίας όσο το γεγονός, ότι
    δεν ψάχνουμε την ψυχολογική της ρίζα οπότε και να την αντιμετωπίσουμε!
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    Έγκλημα είναι πολλά πράγματα στη ζωή μας που κάνουμε στην καθημερινότητά μας που κι όμως δεν αντιλαμβανόμαστε. Όλα αυτά που υποστηρίζουν οι θρησκείες περι αυτοκτονίες και αμαρτίες τα θεωρώ ηλίθια κατασκευάσματα. Αυτοκτονία για μένα σημαίνει οτι παραιτήσε απο την ζωή. Μακάρι να μην το κάνανε οι άνθρωποι. Θεωρώ όμως απάνθρωπο και αμαρτία τους παπάδες και τους νόμους τους να τους αντιμετωπίζουν σαν ένα σκουπίδι. Αυτο κι αν είναι ΑΜΑΡΤΙΑ! Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει με την ζωή του οπότε γιατί κύριε παπά καταδικάζεις το δικαίωμα της παραίτησης? Ε? Αμαρτωλέ παπα?
    Ελεύθεροι γεννιομαστε και ελεύθεροι πρέπει να παραμείνουμε στις επιλογές μας.. και να μην δίνουμε σημασία σε αυτους που θέλουν να μας φυλακίζουν όπως είναι οι νόμοι της εκκλησίας με το να μας κάνουν να νιώθουμε φόβο..

Senior Member
    Χριστινα82 κατα ενα μεγαλο ποσοστο συμφωνω αλλα η8ελα να το 8εσω κα8αρα χριστιανικα και οχι γενικα. Γενικα το 8εωρω την δευτερη μεγαλυτερη βλακεια να κανεις κακο στον εαυτο σου (1. ασχετα αν και εγω το κανω, 2. η πρωτη μεγαλυτερη ειναι σε αλλους που δεν σου φταινε). Επισης τους παππαδες επι το πλειστον δεν τους παω κα8ολου αν και 8ελω να παω για μια εξομολογηση. Με κανει να νιω8ω καλυτερα :(

Ενας παππας μου ειχε πει οτι ο λογος αυτοκτονιας ειναι αυτος που μετραει και οχι τοσο η πραξη. Δηλαδη για κα8ε αμαρτημα εξεταζεται το κινητρο. Και ειναι και λογικο κιολλας. Φυσικα αν αυτοκτονουσα εγω (τωρα που σκεφτομαι κα8αρα) 8α μου χωνανε μια μουτζα εκει πανω γιατι δωξα τον 8εο μονο ο καλος στον εγκεφαλο καμοια φορα ειναι προβλημα. lol

Λιλιουμ ναι και εκει πεφτει η μετανοηση που ξεγραφει την ολη πραξη. Γι αυτο και ειπα οτι πε8αινεις με αυτην την σταση ζωης..

8εοφανια μου γεια σου. Ελπιζω να εισαι καλα. το εβαλα με βαση αποκλειστικα την 8ρησκεια γιατι γενικα εξω απο αυτην το κατανοω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    συμφωνώ με την Λίλιουμ! Το μόνο που θέλω να συμπληρώσω είναι μιας κι αναφέρθηκες κυρίως στον χριστιανισμό,
    πως κι αυτή η θρησκεία, όπως κι αρκετές άλλες στηρίζονται στην αγάπη! Μεγάλη λέξη θα μου πεις!
    Η αλλαγή λοιπόν για να γίνει αυτό που χρειάζεται είναι να μάθουμε ν' αγαπάμε τον εαυτό μας.
    Μ' άλλα λόγια αμαρτία μια και το θέτεις κι έτσι δεν είναι στην τελική η ίδια η πράξη της αυτοκτονίας όσο το γεγονός, ότι
    δεν ψάχνουμε την ψυχολογική της ρίζα οπότε και να την αντιμετωπίσουμε!
    Υπερτεραστια λεξη και τοσο ομορφη :) Το πιστευω οτι δεν υπαρχει ομορφοτερο συναισ8ημα απο το να αγαπας τον εαυτο σου. Τοτε ολα γιατρευονται και ολα αγαλιαζουν !

Senior Member
    Quote Originally Posted by fabulous View Post
    Fab., για ποιο λόγο ο χριστιανισμός θεωρεί την αυτοκτονία αμαρτία;
    [SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
    [/SIZE]

[I]F. Scott Fitzgerald[/I]

Senior Member
    Quote Originally Posted by Σουέλ View Post
    Fab., για ποιο λόγο ο χριστιανισμός θεωρεί την αυτοκτονία αμαρτία;
    Δεν το εχω ψαξει και πολυ ειναι η αλη8εια αλλα απο οτι 8υμαμαι που μου ειχε πει ο παππας ειναι επειδη ο 8εος μας εδωσε ενα τοσο μεγαλο δωρο και εμεις το πεταμε.

αυτο ειναι που λεει στο ιντερνετ

Η χριστιανική διδασκαλία θεωρεί την αυτοκτονία ως ένα από τα μεγαλύτερα αμαρτήματα, η δε Ορθόδοξη Εκκλησία στηριζόμενη στην Αγία Γραφή και στην Ιερά Παράδοση θεωρεί την αυτοκτονία ως έγκλημα εναντίον της ιερότητας της ανθρώπινης ζωής και ως κλονισμό και απώλεια της πίστεως και της ελπίδας του αυτόχειρα προς τον Θεό. Κατά την Καινή Διαθήκη ο άνθρωπος τη ζωή δεν την έχει από τον εαυτό του, αλλά την έλαβε ως δώρο από τον Θεό και ως δώρο του Θεού οφείλει να την εκτιμά.

Σε μια αλλη ιστοσελιδα ειδα οτι και να αυτοκτονησεις δεν υπαρχει 8εμα απο την στιγμη που πιστευεις. Εκει ειναι που διαφωνω κα8ετα. Οχι στο 8εμα για την αυτοκτονια αλλα μου την δινει απειρα το οτι επειδη δηλωνεις οτι εισαι χριστιανος σημαινει και οτι εισαι. Λες και ειναι τιτλος ενα πραγμα..Χριστιανος? Περαστε ανοιχτες οι πυλες του παραδεισου. Σαν αυτους που πανε στην εκκλησια για να δειχνουν και να λενε οτι πανε και οτι ειναι και καλα χριστιανοι με το που βγαινουν συμπεριφερονται σαν ζωα. Ουφ 8υμι8ηκα εναν στο σχολειο μας που ολη την ωρα φωναζε για την 8ρησκεια και ειναι ο μεγαλυτερος ρατσιστης και βρωμοστομος που ειχαμε στο σχολειο. Σορρυ τσατιστηκα και επανερχομαι σε λιγο για οτιδηποτε περαιτερω :P

Senior Member
    .........και ως κλονισμό και απώλεια της πίστεως και της ελπίδας του αυτόχειρα προς τον Θεό............. Κατά την Καινή Διαθήκη ο άνθρωπος τη ζωή δεν την έχει από τον εαυτό του, αλλά την έλαβε ως δώρο από τον Θεό και ως δώρο του Θεού οφείλει να την εκτιμά.
    Αυτή ειναι βασική αρχή του χριστιανισμού και το πρώτο θεωρείται εξισου σημαντικου με το δεύτερο. Ο χριστιανισμός -εκτος απο θρησκεία της αγάπης- ειναι και θρησκεία της χαράς και της ελπίδας. Θεωρείται δε πως με την πίστη και μέσα απο αυτήν, ο άνθρωπος μπορει να νιώσει και χαρά και ελπίδα. Όταν η πίστη κλονίζεται, επέρχεται απομάκρυνση απο το Θεό, η οποία οδηγει σε θλίψη κ.λ.π.

Και λόγω των ημερών, θα αναφερω και κατι παραπάνω, που σχετίζεται με αυτο το ερώτημά σου:
    Υπαρχει καποιος διαχωρισμος αναμεσα σε αυτα τα δυο? Υπαρχει αμαρτημα ξεχωριστο? Η ψυχικη και η σωματικη αυτοκτονια και αυτα τα δυο εξισωνονται? Υπερφαγια, βουλιμια, νευρικη ανορεξια κτλ σε εξου8ενωνουν ψυχικα οπως και σωματικα. Αυτα δεν ειναι αμαρτια?

Ο χριστιανισμός θεωρεί "ιερό" και το ανθρώπινο σώμα, εφόσον αυτό "θεώθηκε", όταν ενώθηκε με τη θεία φύση στο πρόσωπο του Χριστού. Οι δε ορθόδοξοι -λενε- ότι ειναι πιο κοντά σε αυτον τον εξαγνισμό της σάρκας, σε αντίθεση με τους Καθολικους που δεν τους καθεται καλά αυτό, εξ' ου και τα περι "αμωμης σύλληψης", κατεβατά με οδηγίες για τη σεξουαλική ζωή των πιστών π.χ. απαγόρευση των αντισυλληπτικών γιατι σκοπος της ερωτικής συνεύρεσης ειναι μονο η τεκνοποίηση, οποτε τι το θες κυρα μου το χάπι, κ. ά.

Άρα, το σώμα μας δεν έχουμε δικαίωμα να μην το σεβόμαστε, να το "κακοποιούμε" και να το ταλαιπωρουμε.Πρέπει να το αγαπάμε και να το φροντίζουμε, γιατί ειναι δώρο Θεού (βεβαια χωματινο το έκανε, αλλά τέλος πάντων) αλλά και γιατί έχει καθαγιαστεί.
    Με αυτή τη λογική, ναι, η υπερφαγία ή η ανορεξία ίσως θεωρουνται παρέκκλιση απο την πίστη. Τη λέξη "αμάρτημα" δεν την πολυχρησιμοποιουν στη Ανατολή, γιατί παραπέμπει στα "7 θανασιμα αμαρτηματα" των Δυτικών και δεν πολυχωνεύονται.

Τωρα, ελπίζω να σου εδωσα τροφή για προβληματισμό γιατι αυτός ηταν ο σκοπός μου, μιας και ζητησες να μιλησουμε "χριστιανικα" :)

Επειδή όμως εγώ δεν πιστεύω τίποτα απο τα παραπάνω, αλλά κάτι έχω διαβασει-και οφείλω να το πω οτι δεν τα πιστεύω, συμφωνω απολυτα με αυτο που ειπε η Θεοφανία:

.πριν βάλεις ως βάση τη θρησκεία, βάλε τον εαυτο σου και τον τρόπο που του φέρεσαι.
    Εκεί λοιπόν μιλάμε για έγκλημα, που είναι ακόμη χειρότερο απο την αυτοκτονία, (παντού και όχι μόνο στις θρησκείες)......:)
    Για περισσότερα, επανερχομαι αύριο :)
    [SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
    [/SIZE]

Senior Member
    Η αλη8εια ειναι οτι με τον Χριστιανισμο ειμαι αρκετα μπερδεμενη. Πιστευω στον 8εο, 8ελω να πιστευω στον Χριστο αλλα αντιδρω στα εκκλησιαστικα λεγομενα οταν μου ακουγονται παραλογα.
    Για τα αντισυλλιπτικα ειμαι κατα λογω επικυνδινοτητας (υγειας) αλλα στα προφυλακτικα οχι.

Εχω προβληματιστει απειρες φορες γι αυτο το 8εμα αλλα οταν προσευχομαι, νιω8ω μια αγαλιαση. Νιω8ω υπεροχα οταν πιστευω και πηγαινω με τα λεγομενα του οπως πιστευω οτι ειναι (πιστευω σε ενα γενικο καλο). Ενας παππας μου ειχε πει οτι οταν κανεις ερωτα με τον αν8ρωπο σου δεν ειναι αμαρτια αλλα το σεξ ειναι. Δεν το εχω πολυψαξει το ολο 8εμα με τις αμαρτιες ειναι η αλη8εια γιατι επικεντρωνομαι κατα το πλειστον στα κινητρα. Και ενα κομματι του βουδισμου ειναι ενδιαφερον ως τροπος ζωης αλλα καποια αλλα δεν μου αρεσουν κα8ολου.

Μια απορια εχω μεγαλη που 8α την 8εσω και 8εμα τωρα που το 8υμη8ηκα..πως γινεται το αντιδωρο απο την εκκλησια να μην βγαζει μουχλα? Εχουμε ενα εδω και δυο χρονια και δεν εχει πα8ει τιποτα, εκτος απο το οτι σκληρινε φυσικα.

Senior Member
    Fabulous μην ξεχνας οτι οι περισσοτερες θρησκειες ειναι απλα επιχειρησεις και θελουν απλα πελατες για να μεγαλωνουν την περιουσια τους.(και σε καποιες σχεδον χρεοκοπημενες χωρες δεν φορολογουνται)
    Σκεψου λιγο τι κερδιζει μια θρησκεια λεγοντας πως κατι ειναι αμαρτια?
    Για παραδειγμα πολλες θρησκειες λενε οτι το σεξ ειναι αμαρτια γιατι ετσι ειπε καποιος θεος.Αυτο τους βολευει για τον απλο λογο οτι σχχεδον ολοι οι ανθρωποι εχουν σεξουαλικοτητα και κανουν σεξουαλικες σκεψεις ή πραξεις ακομα και αν δεν κανουν σεξ.Ετσι λοιπον με αυτο το σκεπτικο ολοι ειναι αμαρτωλοι και ολοι πρεπει να πληρωσουν για την αμαρτια τους με το να μην ζουν την ζωη τους οπως θα ηθελαν και με το να περιοριζουν τις επιθυμιες τους.Ειναι απλα ενα ακομα μεσo χειραγωγησης.

Αν θελεις να πιστευεις στον θεο ή θελεις να προσευχεσαι γιατι αυτο σε βοηθαει οκ.Αλλα μην δινεις σημασια σε αγιες γραφες,παπαδες, αμαρτιες και λοιπα.Ειναι απλα γραπτα ή λογια, γραμμενα ή ειπωμενα απο ανθρωπους οι οποιοι, οταν τα εγραφαν προφανως αποσκοπουσαν σε καποιο κερδος.Δεν χρειαζεται να οριζεις την ζωη σου με τα λεγομενα ή την ηθικη αλλων.Μπορεις καλλιστα να φτιαξεις τους δικους σου κανονες ηθικης και την δικη σου φιλοσοφια ζωης.

Προφανως περνας μια φαση υπαρξιακων αναζητησεων και ψαχνεις απαντησεις και αυτο ειναι αν μη τι αλλο θετικο.Καποια στιγμη θα κατασταλαξεις καπου.

Υ.Γ Οσο για την αυτοκτονια πολλες φορες αναρωτιεμαι αν ο ανθρωπος ειναι ελευθερος να κανει τις επιλογες που αφορουν την ζωη του γιατι να μην μπορει να αποφασιζει και για τον τερματισμο της και γιατι αυτο να ειναι κατακριτεο..
    Last edited by betelgeuse; 17-04-2012 at 22:03.

Senior Member
    Θρησκείες και βλακείες. Και επειδή τα λέει έτσι ο Χριστιανισμος τι σημαίνει οτι θα ακολουθήσουμε? Ακολουθούμε 1) επειδή φοβόμαστε 2) γιατι οι αδύναμοι πρέπει να πιστέψουν κάπου για να βρουν δύναμη...
    Η απομάκρυνση απο τον Θεο δεν μου έχει φέρει καμία θλίψη. Ίσα ίσα που νιώθω πιο δυνατη απο ποτέ...
    Και ποιον Θεο? Ας μου πει κάποιος ποιος είναι ο Θεος και τι ξέρει γι αυτόν...

Senior Member
    fabulous, η αμαρτία κατά το χριστιανισμό, δεν είναι η αυτοκτονία αυτή καθεαυτή αλλά το κίνητρο που την προκάλεσε.
    Η πιο γνωστή αυτοκτονία στα εκκλησιαστικά χρονικά είναι αυτή του Ιούδα.
    Ο Ιούδας λοιπόν, αυτοκτόνησε λόγω ενοχών.
    Το μεγαλύτερο αμάρτημα για τη χριστιανική πίστη είναι οι ενοχές.
    Αλλά κατά τη γνώμη μου, ανεξαρτήτως του αν πιστεύεις ή όχι, είναι δεδομένο ότι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου είναι να τον γεμίζεις με ενοχές.
    Οι ενοχές, ανεξάρτητα από το αν έχεις συνειδητοποιήσει ότι τις έχεις ή όχι, είναι αυτές που διαστρεβλώνουν τον τρόπο σκέψης και σταδιακά σε αδειάζουν μέχρι να σε αφήσουν ένα άδειο κουφάρι χωρίς ψυχή. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι νεκρός πνευματικά άσχετο αν το σώμα σου συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Τώρα, το πως χρησιμοποιήθηκε η πίστη κατά καιρούς, με ποια κίνητρα και ποιους εξυπηρετεί, δε φτάνουν για να κλονίσουν την δική μου πίστη τουλάχιστον.
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Christina82 View Post
    Θρησκείες και βλακείες. Και επειδή τα λέει έτσι ο Χριστιανισμος τι σημαίνει οτι θα ακολουθήσουμε? Ακολουθούμε 1) επειδή φοβόμαστε 2) γιατι οι αδύναμοι πρέπει να πιστέψουν κάπου για να βρουν δύναμη...
    Η απομάκρυνση απο τον Θεο δεν μου έχει φέρει καμία θλίψη. Ίσα ίσα που νιώθω πιο δυνατη απο ποτέ...
    Και ποιον Θεο? Ας μου πει κάποιος ποιος είναι ο Θεος και τι ξέρει γι αυτόν...
    Βρε κι εγώ καμία θλίψη δεν έχω (γι' αυτό το λόγο), αλλά η Fab. έχει τις αναζητήσεις της αυτήν την περίοδο.
    Προσωπικά, συμφωνω και με εσενα και την Betel. :)
    Εγώ καποια πράγματα θεωρητικά γνωρίζω και τα ανεφερα για περαιτερω προβληματισμό. Η συζήτηση ειναι μεγάλη και παντα καταλήγει σε τσακωμό.......
    Προσωπικά, έχω διαβασει και έχω σχηματισει την άποψή μου εδω και παρα πολλα χρόνια, αλλά δεν θεωρω ηλιθιο ή αδυναμο αυτον που πιστευει. Όπως τη βρισκει ο καθενας...Το αν χειραγωγουνται οι ανθρωποι μεσω των θρησκειων, ναι, συμφωνω.Αλλα και όσοι ειμαστε εκτος, πιθανον να χειραγωγουμαστε απο άλλα πράγματα. Το αν καποιοι θελουν να πιστευουν σε μια ανωτερη δυναμη, καλα κανουν. Εμενα δεν μου κανει, αλλα στους άλλους δινει ασφάλεια ή μια αισθηση αισιοδοξιας ή οτιδηποτε άλλο...Ξαναμπραβο.

Θέλω όμως κι εγώ να προσθεσω ότι -για μενα και τον απλοϊκό συλλογισμό μου ... το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι :((.
    Χαριτολογώντας, να πω ότι ήδη το πρωτο φάουλ έγινε με την ιστορια του αδαμ και της ευας, που χρησιμοποιήθηκε συμβολικά φυσικά.
    Αν ο θεός "έπλασε" τον άνθρωπο έχοντα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ (επισης βσική διδασκαλια), γιατι τιμωρηθηκε η τσούλα η ευα που έφαγε το μηλο;;;;άντε και ο αδαμ ξωφαλτσα.Γιατι η γυναικα θεωρηθηκε ακαθαρτη και ακομα θεωρειται; ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑ ΑΚΟΜΑ.
    Εννοιες οπως ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ, δεν υπαρχουν πουθενα. Εμενα εδω κυριως βρισκεται η ένστασή μου.
    Οι χριστιανοι ωστοσο διατεινονται οτι η θρησκεια τους εφερε ριζοσπαστικες αλλαγες σε κοινωνικα ζητηματα, αλλά ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΡΡΕΟΥΣΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΝ. Γιατι αν ηταν λιγο πιο ριζοσπαστικοι, θα προκαλουνταν συγκρουσεις και δεν το ηθελαν αυτο....
    [/SIZE]

Page 1 of 2 12 LastLast