θρησκεια, αυτοκτονια σωματικη και ψυχικη - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 30 of 30
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Christina82 View Post
    Θρησκείες και βλακείες. Και επειδή τα λέει έτσι ο Χριστιανισμος τι σημαίνει οτι θα ακολουθήσουμε? Ακολουθούμε 1) επειδή φοβόμαστε 2) γιατι οι αδύναμοι πρέπει να πιστέψουν κάπου για να βρουν δύναμη...
    Η απομάκρυνση απο τον Θεο δεν μου έχει φέρει καμία θλίψη. Ίσα ίσα που νιώθω πιο δυνατη απο ποτέ...
    Και ποιον Θεο? Ας μου πει κάποιος ποιος είναι ο Θεος και τι ξέρει γι αυτόν...
    Μαγκια σου που τα καταφερνεις ετσι αλλα να σεβεσαι και αυτο που δινει πιστη στους αλλους. Και εγω καποιες 8ρησκειες τις 8εωρω χαζες αλλα απο την στιγμη που δινουν χαρα σε καποιους δεν εχω δικαιωμα να τις χαρακτηριζω με τετοια επι8ετα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Σουέλ View Post
    Βρε κι εγώ καμία θλίψη δεν έχω (γι' αυτό το λόγο), αλλά η Fab. έχει τις αναζητήσεις της αυτήν την περίοδο.
    Προσωπικά, συμφωνω και με εσενα και την Betel. :)
    Εγώ καποια πράγματα θεωρητικά γνωρίζω και τα ανεφερα για περαιτερω προβληματισμό. Η συζήτηση ειναι μεγάλη και παντα καταλήγει σε τσακωμό.......
    Προσωπικά, έχω διαβασει και έχω σχηματισει την άποψή μου εδω και παρα πολλα χρόνια, αλλά δεν θεωρω ηλιθιο ή αδυναμο αυτον που πιστευει. Όπως τη βρισκει ο καθενας...Το αν χειραγωγουνται οι ανθρωποι μεσω των θρησκειων, ναι, συμφωνω.Αλλα και όσοι ειμαστε εκτος, πιθανον να χειραγωγουμαστε απο άλλα πράγματα. Το αν καποιοι θελουν να πιστευουν σε μια ανωτερη δυναμη, καλα κανουν. Εμενα δεν μου κανει, αλλα στους άλλους δινει ασφάλεια ή μια αισθηση αισιοδοξιας ή οτιδηποτε άλλο...Ξαναμπραβο.

Θέλω όμως κι εγώ να προσθεσω ότι -για μενα και τον απλοϊκό συλλογισμό μου ... το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι :((.
    Χαριτολογώντας, να πω ότι ήδη το πρωτο φάουλ έγινε με την ιστορια του αδαμ και της ευας, που χρησιμοποιήθηκε συμβολικά φυσικά.
    Αν ο θεός "έπλασε" τον άνθρωπο έχοντα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ (επισης βσική διδασκαλια), γιατι τιμωρηθηκε η τσούλα η ευα που έφαγε το μηλο;;;;άντε και ο αδαμ ξωφαλτσα.Γιατι η γυναικα θεωρηθηκε ακαθαρτη και ακομα θεωρειται; ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑ ΑΚΟΜΑ.
    Εννοιες οπως ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ, δεν υπαρχουν πουθενα. Εμενα εδω κυριως βρισκεται η ένστασή μου.
    Οι χριστιανοι ωστοσο διατεινονται οτι η θρησκεια τους εφερε ριζοσπαστικες αλλαγες σε κοινωνικα ζητηματα, αλλά ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΡΡΕΟΥΣΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΝ. Γιατι αν ηταν λιγο πιο ριζοσπαστικοι, θα προκαλουνταν συγκρουσεις και δεν το ηθελαν αυτο....
    Εγω εχω μεγαλη αναγκη να πιστευω σε κατι. Συμφωνω με τις περισσοτερες αρχες του χριστιανισμου αλλα πιστευω οτι η εκκλησια τα διαστρεβλωσε οπως ειπες για δικο της οφελος. Γενικοτερα πιστευω οτι υπαρχει μια μεγαλη δυναμη που αντιπροσοπευει το καλο και δημιουργησε τον κοσμο.. Πιστευω ειναι ακομα πιο περιπλοκο να σκεφτεις οτι δεν υπαρχει κατι ανωτερο..στην τελικη απο που προηρ8αμε?

Senior Member
    με νιω8εις :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by void View Post
    fabulous, η αμαρτία κατά το χριστιανισμό, δεν είναι η αυτοκτονία αυτή καθεαυτή αλλά το κίνητρο που την προκάλεσε.
    Η πιο γνωστή αυτοκτονία στα εκκλησιαστικά χρονικά είναι αυτή του Ιούδα.
    Ο Ιούδας λοιπόν, αυτοκτόνησε λόγω ενοχών.
    Το μεγαλύτερο αμάρτημα για τη χριστιανική πίστη είναι οι ενοχές.
    Αλλά κατά τη γνώμη μου, ανεξαρτήτως του αν πιστεύεις ή όχι, είναι δεδομένο ότι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου είναι να τον γεμίζεις με ενοχές.
    Οι ενοχές, ανεξάρτητα από το αν έχεις συνειδητοποιήσει ότι τις έχεις ή όχι, είναι αυτές που διαστρεβλώνουν τον τρόπο σκέψης και σταδιακά σε αδειάζουν μέχρι να σε αφήσουν ένα άδειο κουφάρι χωρίς ψυχή. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι νεκρός πνευματικά άσχετο αν το σώμα σου συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Τώρα, το πως χρησιμοποιήθηκε η πίστη κατά καιρούς, με ποια κίνητρα και ποιους εξυπηρετεί, δε φτάνουν για να κλονίσουν την δική μου πίστη τουλάχιστον.

με νιω8εις :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by betelgeuse View Post
    Fabulous μην ξεχνας οτι οι περισσοτερες θρησκειες ειναι απλα επιχειρησεις και θελουν απλα πελατες για να μεγαλωνουν την περιουσια τους.(και σε καποιες σχεδον χρεοκοπημενες χωρες δεν φορολογουνται)
    Σκεψου λιγο τι κερδιζει μια θρησκεια λεγοντας πως κατι ειναι αμαρτια?
    Για παραδειγμα πολλες θρησκειες λενε οτι το σεξ ειναι αμαρτια γιατι ετσι ειπε καποιος θεος.Αυτο τους βολευει για τον απλο λογο οτι σχχεδον ολοι οι ανθρωποι εχουν σεξουαλικοτητα και κανουν σεξουαλικες σκεψεις ή πραξεις ακομα και αν δεν κανουν σεξ.Ετσι λοιπον με αυτο το σκεπτικο ολοι ειναι αμαρτωλοι και ολοι πρεπει να πληρωσουν για την αμαρτια τους με το να μην ζουν την ζωη τους οπως θα ηθελαν και με το να περιοριζουν τις επιθυμιες τους.Ειναι απλα ενα ακομα μεσω χειραγωγησης.

Αν θελεις να πιστευεις στον θεο ή θελεις να προσευχεσαι γιατι αυτο σε βοηθαει οκ.Αλλα μην δινεις σημασια σε αγιες γραφες,παπαδες, αμαρτιες και λοιπα.Ειναι απλα γραπτα ή λογια, γραμμενα ή ειπωμενα απο ανθρωπους οι οποιοι, οταν τα εγραφαν προφανως αποσκοπουσαν σε καποιο κερδος.Δεν χρειαζεται να οριζεις την ζωη σου με τα λεγομενα ή την ηθικη αλλων.Μπορεις καλλιστα να φτιαξεις τους δικους σου κανονες ηθικης και την δικη σου φιλοσοφια ζωης.

Προφανως περνας μια φαση υπαρξιακων αναζητησεων και ψαχνεις απαντησεις και αυτο ειναι αν μη τι αλλο θετικο.Καποια στιγμη θα κατασταλαξεις καπου.

Υ.Γ Οσο για την αυτοκτονια πολλες φορες αναρωτιεμαι αν ο ανθρωπος ειναι ελευθερος να κανει τις επιλογες που αφορουν την ζωη του γιατι να μην μπορει να αποφασιζει και για τον τερματισμο της και γιατι αυτο να ειναι κατακριτεο..
    Απο τους αν8ρωπους δεν νομιζω να ειναι κατακριτεο. Πιο πολυ μια 8λιψη τους δημιουργει πιστευω και ενα γιατι. Απο τις 8ρησκειες επειδη προφανως η κα8ε μια εχει τον δικο της 8εο η 8εους ειναι σαν προσβολη στον 8εο. Το οτι πιστευεις οτι πια δεν υπαρχει τιποτα αλλο να σε κραταει εδω ( ουτε ο 8εος) και συγκεκριμενα στον χριστιανισμο ετσι οπως το βλεπω εγω ειναι οτι παντα υπαρχει ελπιδα οσο πιστευεις και ειναι σαν να αναιρεις την παρουσια του.

Senior Member
    Quote Originally Posted by fabulous View Post
    Μαγκια σου που τα καταφερνεις ετσι αλλα να σεβεσαι και αυτο που δινει πιστη στους αλλους. Και εγω καποιες 8ρησκειες τις 8εωρω χαζες αλλα απο την στιγμη που δινουν χαρα σε καποιους δεν εχω δικαιωμα να τις χαρακτηριζω με τετοια επι8ετα
    Χρόνια Πολλά fabulous,
    η Χριστίνα με την άποψή της δεν ήθελε να μειώσει την ανάγκη που νιώθεις να πιστεύεις σε κάτι π.χ. στον Χριστό!
    Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι εκπρόσωποι του χριστιανισμού δλδ οι παπάδες, μόνο σχέση με τον χριστιανισμό
    και την θεωρία του δεν έχουν! Μάλιστα, ευθύνονται και σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο για το γεγονός πως έχουν διώξει
    τον κόσμο με τις συμπεριφορές τους απ' αυτήν την θρησκεία, αλλά και γιατί έχουν ενσωματώσει μέσα στην συγκεκριμένη
    πίστη κι ένα σωρό δοξασίες, που τελικά την έχουν καταντήσει και μισητή! Μην σου φαίνεται αυτό καθόλου παράξενο!
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Χρόνια Πολλά fabulous,
    η Χριστίνα με την άποψή της δεν ήθελε να μειώσει την ανάγκη που νιώθεις να πιστεύεις σε κάτι π.χ. στον Χριστό!
    Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι εκπρόσωποι του χριστιανισμού δλδ οι παπάδες, μόνο σχέση με τον χριστιανισμό
    και την θεωρία του δεν έχουν! Μάλιστα, ευθύνονται και σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο για το γεγονός πως έχουν διώξει
    τον κόσμο με τις συμπεριφορές τους απ' αυτήν την θρησκεία, αλλά και γιατί έχουν ενσωματώσει μέσα στην συγκεκριμένη
    πίστη κι ένα σωρό δοξασίες, που τελικά την έχουν καταντήσει και μισητή! Μην σου φαίνεται αυτό καθόλου παράξενο!
    Γεια σου Μαρκελλα και χρονια πολλα.

Δυστυχως για ενα διαστημα και εγω ειχα απομακρυν8ει απο την εκκλησια λογω δυο παππαδων αλλα αυτοι ειναι αν8ρωποι οι οποιοι δυστυχως οι περισσοτεροι μπαινουν για να εχουν ενα μισ8ο.
    Αλλα ας μην μπερδευουμε την 8ρησκεια με τους αν8ρωπους που την περιβαλλουν. Γι αυτο και δεν διαβαζω πια χριστιανικα βιβλια. Μετα απο τοσα χρονια ολα αλλοιωνονται προς το οφελος του κα8ενος και οχι μονο στην 8ρησκεια..

Senior Member
    Quote Originally Posted by fabulous View Post
    Δεν θέλησα να προσβάλλω εσένα αλλά και κανέναν που πιστεύει.. Συγνώμη αν παρεξηγήθηκα. Όσο για τα επίθετα που χρησιμοποίησα είναι καθαρά η δική μου άποψη και εξάλλου την στίρηξα δεν τα χρησιμοποίησα απλά. Σέβομαι όπως έχω πει στο παρελθον τον άνθρωπο και τα πιστεύω του αν αυτό τον βοηθάει.. Ότι έγραψα ήταν δική μου άποψη και δεν κατακρίνω τους ανθρώπους αλλά αυτούς που χρησιμοποιούν την πίστη για να χειραγωγήσουν.

Senior Member
    Eιναι ευκολο να χειραγωγη8εις οταν εχεις τοση μεγαλη αναγκη για προστασια, βοη8εια κτλ. Ειδικα οταν οι αν8ρωποι σου δεν σου τα προσφερουν, τα ψαχνεις αλλου. Δεν ξερω κατα πσοο ειναι καλο η οχι γιατι δεν ξερω τι ειναι αλη8εια η οχι αλλα ας αφησουμε τις επιλογες μας ανοιχτες χωρις οπως ειπες να φτανουμε σε υπερβολες :)

χρονια πολλα

Senior Member
    Σουελ συμφωνω σε όσα λες και Μαρκέλλα ευχαριστώ γιατι με καταλαβες ακριβώς. Φαμπ δεν με απομάκρυναν οι άνθρωποι ή οι παπάδες απο την συγκεκριμένη θρησκεία ή πίστη... οπότε σίγουρα δεν τα μπερδεύω.

Senior Member
    γενικα λεω .

Banned
    Μονο ενας αγιος θα μπορουσε να πραξει οσα λεει ο χριστιανισμος.Και ισως να γινει παραδεισος η κοινωνια μας αμα εφαρμοζαμε ολοι οσα ελεγε ο χριστιανισμος.Δεν θα υπηρχαν πλουσιοι, θα υπηρχε αλληλεγγυη που σπαει κοκκαλα και θα ζουσαμε την αταξικη κοινωνια κτλ.Μπορει να βρωμαει μεχρι του θανατα η Α.Ε. εκκλησια, αλλα αλλο η εκκλησια και αλλο η Εκκλησια.

Senior Member
    αυτη η ουτοπια, παραειναι ουτοπια..

δεν ζητω την ουτοπια, ουτε τον παραδεισο απλα μια αναστρεψιμη κολαση :)

Banned
    Τοτες το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να παλεψεις με τον εαυτο σου για μια πιο ανθρωπινη ζωη.Και μπορεις να το καταφερεις!!!Τους τροπους τους ξες ηδη δεν χρειαζεται να σου τους πω.

Senior Member
    8ελει και κοπο, 8ελει και τροπο :)

Page 2 of 2 FirstFirst 12