Προβλήματα σε σχέση από απόσταση - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 60 of 60
    Senior Member
    Takis36 χαίρετε .Η κοπέλα σου θέλει πάντα να γίνεται τι δικό της με όλους ή μ'εσένα βγάζει αυτό το χαρακτήρα ,εάν δεν είναι ο χαρακτήρας της για να τη δικαιολογήσουμε λιγουλάκι τότε είσαι "θύμα του έρωτα σου"αν κ άβολο να επαναστατήσεις γιατί φαίνεσαι "βολεμένος" άσχετα αν ξέρεις πως το οφείλεις στον εαυτό σου ,πρέπει να το κάνεις.Αραγε αν τολμούσες να της πεις για όλα αυτά που βλέπεις κ δεν σου αρέσουν θα συνέχιζε να ήταν το κορίτσι σου?Νομίζω ότι έχεις μια φράση εσωτερικά "μείνε μαζί μου κ εγώ σκυλάκι για σένα" μήπως ο δεσμός είναι μόνο για σένα συνεχόμενος κ γιαυτήν είσαι τα διαλείμματα της,πρόσεξε κ σεβάσου τον εαυτό σου γιατί μου κάνεις για καλό παιδί .Εύχομαι να είστε μαζί χωρίς πρόβες αλλά αποφασισμένοι για μια σωστή σχέση κ στο εύχομαι γιατί την αγαπάς πιο πάνω από σένα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Takis 36 View Post

..@μαρκέλα, πιστεύω κι εγώ πως κρύβονται κι άλλα πίσω από την όλη κατάσταση.. έχω αρχίσει να πιστεύω πως αρχίζει να την κουράζει η απόσταση και πιο συγκεκριμένα το ότι δεν μπορεί να μοιραστεί μαζί μου μικρά, καθημερινά πράγματα. Δεν είναι λίγες οι φορές που μου λέει "θα'θελα να ήσουν κι εσύ εδώ μαζί μου..", και το λέει με ένα μικρό παράπονο.. δεν ξέρω τι να πω...

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω αλλά και να ελέγξω είναι την απίστευτα εκρηκτική της συμπεριφορά, τα νεύρα της αλλά και το πείσμα της... όταν μουλαρώσει δεν κάνει βήμα πίσω που ο κόσμος να χαλάσει! Τις προηγούμενες ημέρες ρίσκαρα και μίλησα σε έναν πολύ καλό της φίλο για το θέμα, ώστε να μου πει αν έχει ανακαλύψει κάποιον τρόπο ώστε να διαχειρίζεται τα νεύρα της.. έμεινα έκπληκτος όταν μου είπε πως σκεφτόταν από την αρχή να μου μου μιλήσει για τα νεύρα της κοπέλας μου!? Μου είπε χαρακτηριστικά πως "όταν νευριάσει, άστη να πει ότι θέλει.. από όσα σου πει, το πιθανότερο είναι να μην εννοεί τίποτα..." κι όντως το έχω διαπιστώσει αυτό.. όταν ηρεμεί, μου δείχνει με τη συμπεριφορά της πως δεν εννοεί τα όσα λέει, αλλά αν ανοίξω θέμα δεν παραδέχεται τίποτα σχεδόν από τα λάθη της, τα οποία είναι υπαρκτά πέρα από κάθε αμφιβολία... το θέμα είναι πως αυτή τη φορά μου είπε πολλά... δεν μπορώ να την ψυχολογήσω με τίποτα όμως!

Τάκη, μήπως η κοπέλα χρειάζεται να κάνει τίποτα εξετάσεις π.χ. για θυρεοειδή, γιατί οι εκρήξεις της είναι αδικαιολόγητες όπως το περιγράφεις!
    Μια τέτοια "έκρυθμη" κατάσταση όσο κι αν την βλέπεις "χαριτωμένα" τώρα, δεν νομίζω πως παλεύεται και ότι θα μπορέσεις να την αντέξεις.
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

@ΗΛΙΑΝΝΑ, γεια σου κι εσένα.. η κοπέλα μου είναι γενικά έτσι εκτός από την μικρότερη αδελφή της η οποία την έχει κυριολεκτικά "σούζα"... τουλάχιστον σε αυτό το συμπέρασμα έχω καταλήξει μετά από την τελευταία συζήτηση που είχα με τον καλύτερό της φίλο (πάνω από 10 χρόνια φιλίας), ο οποίος μου είπε πως αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει στην κοπέλα μου, πως όταν νευριάζει τα βλέπει όλα επίπεδα... δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν! Όσες φορές έχω προσπαθήσει να την ηρεμήσω σε τέτοιες στιγμές, έχω αποτύχει κι έχω δοκιμάσει με τον καλό, αλλά και με τον άσχημο τρόπο... τη Δευτέρα το βράδυ για παράδειγμα, την άκουσα προσεκτικά στα όσα είχε να μου πει κι όταν ήρθε η σειρά μου να μιλήσω άρχισε να με διακόπτει κάθε τόσο. Δεν άργησα να χάσω την υπομονή μου και συνέβη και η δική μου έκρηξη.. μου θόλωσε το μυαλό κι άρχισα να της φωνάζω εγώ αυτή τη φορά με ένα εκ βαθέων αγανακτισμένο ύφος... μου το έκλεισε και επικοινωνήσαμε ξανά μετά από 2-3 ώρες και την πρώτη κίνηση την έκανα εγώ με ένα sms που της έστειλα. Για να μην μακρηγορώ, πιστεύω με αγαπάει πραγματικά, έχω την πείρα να το κρίνω αυτό. Αλλά δεν μπορεί να αποδεχτεί κάποια από τα μειονεκτήματά μου τα οποία και αναγνωρίζω στο χαρακτήρα μου. Είναι καλομαθημένη από το σπίτι αλλά και από τους φίλους γιατί απ'ότι έχω καταλάβει σπάνια της χαλάνε χατήρι. Τέλος θέλω να πω πως σκυλάκι δεν έχω γίνει ποτέ σε καμία μου σχέση και ούτε θα γίνω και σ'αυτήν. Στα πλαίσια της λογικής πάντα της χαλάω κάποια χατήρια για να μην νομίζει πως είναι και το κέντρο του σύμπαντος..

@μαρκελα, χωρίς πλάκα τώρα, έχω αρχίσει να πιστεύω πως ίσως αυτό να συνδέεται με κάποιο πρόβλημα υγείας ή με κάποια διαταραχή, την οποία δεν έχει ανακαλύψει ακόμη... δεν ξέρω... ίσως να υπάρχει κάτι.. το να της προτείνω να το ψάξει το θέμα σε τέτοιο επίπεδο, απλά το ξεχνάμε! Θα γίνει πόλεμος αν ποτέ της πω κάτι τέτοιο, είμαι 100% βέβαιος! Εδώ δεν παραδέχεται τα πολύ απλά, καθημερινά της λάθη.. θα παραδεχτεί κάτι τέτοιο; Δεν νομίζω! Πάντως η κατάσταση είναι όπως την περιγράφω... δεν βάζω "σάλτσες"... έχει πολύ έντονες εκρήξεις και φτάνει στα άκρα όταν νευριάζει και τη λέξη χωρισμός την έχει "πιπίλα", ξέρω όμως πως κατά βάθος δεν θέλει κάτι τέτοιο.. πλέον μαρκελα, η κατάσταση για εμένα δεν έχει τίποτα το "χαριτωμένο"... επειδή γίνομαι κι εγώ νευρικός όταν έχω απέναντί μου εκρηκτικές συμπεριφορές, δεν είναι λίγες οι φορές που έχω πραγματικά απορήσει με τον εαυτό μου, με την υπομονή μου.. το έχω σκεφτεί σε βάθος το θέμα και είμαι βέβαιος πως αν είχα τέτοια συμπεριφορά από οποιαδήποτε από τις προηγούμενες σχέσεις μου, θα είχε φύγει ... "κλωτσιδόν", (μτφ) πριν καλά καλά προλάβει να το καταλάβει.. κι εγώ πιστεύω πως δεν μπορέσω να αντέξω το να ζήσω πολλές φορές ακόμη αυτήν την κατάσταση.. είμαι σίγουρος πως αν συνεχιστεί-επαναληφθεί αυτή η κατάσταση θα έρθει κάποια στιγμή και η δική μου έκρηξη και πιστεύω πως θα είναι ισοπεδωτική για τη σχέση μου.

Όταν φτάνει σε τέτοιο σημείο η κατάσταση, έχω σκεφτεί κάποιες φορές πως ίσως να είναι καλή ιδέα το να της ζητήσω να μην επικοινωνήσουμε για κάποιες ημέρες για να σκεφτούμε ο καθένας το τι ακριβώς θέλει... μου είναι πολύ δύσκολο να το κάνω όμως, γιατί την αγαπώ πολύ και δεν θα ήθελα να διαλυθεί η σχέση μου. Με λίγα λόγια δεν είμαι σίγουρος πως θα είναι καλή ιδέα το να κάνω κάτι τέτοιο.. από την άλλη όμως σκέφτομαι πως αν με αγαπάει κι αυτή πραγματικά, θα το δεχτεί και μπορεί να συνέλθει αρκετά μετά από μια τέτοια κίνηση... όπως και να έχει σίγουρα υπάρχει ρίσκο... δεν ξέρω...
    Last edited by Takis 36; 23-05-2012 at 07:33.

Senior Member

..@μαρκελα, χωρίς πλάκα τώρα, έχω αρχίσει να πιστεύω πως ίσως αυτό να συνδέεται με κάποιο πρόβλημα υγείας ή με κάποια διαταραχή, την οποία δεν έχει ανακαλύψει ακόμη... δεν ξέρω... ίσως να υπάρχει κάτι.. το να της προτείνω να το ψάξει το θέμα σε τέτοιο επίπεδο, απλά το ξεχνάμε! Θα γίνει πόλεμος αν ποτέ της πω κάτι τέτοιο, είμαι 100% βέβαιος! Εδώ δεν παραδέχεται τα πολύ απλά, καθημερινά της λάθη.. θα παραδεχτεί κάτι τέτοιο; Δεν νομίζω! Πάντως η κατάσταση είναι όπως την περιγράφω... δεν βάζω "σάλτσες"... έχει πολύ έντονες εκρήξεις και φτάνει στα άκρα όταν νευριάζει και τη λέξη χωρισμός την έχει "πιπίλα", ξέρω όμως πως κατά βάθος δεν θέλει κάτι τέτοιο.. πλέον μαρκελα, η κατάσταση για εμένα δεν έχει τίποτα το "χαριτωμένο"... επειδή γίνομαι κι εγώ νευρικός όταν έχω απέναντί μου εκρηκτικές συμπεριφορές, δεν είναι λίγες οι φορές που έχω πραγματικά απορήσει με τον εαυτό μου, με την υπομονή μου.. το έχω σκεφτεί σε βάθος το θέμα και είμαι βέβαιος πως αν είχα τέτοια συμπεριφορά από οποιαδήποτε από τις προηγούμενες σχέσεις μου, θα είχε φύγει ... "κλωτσιδόν", (μτφ) πριν καλά καλά προλάβει να το καταλάβει.. κι εγώ πιστεύω πως δεν μπορέσω να αντέξω το να ζήσω πολλές φορές ακόμη αυτήν την κατάσταση.. είμαι σίγουρος πως αν συνεχιστεί-επαναληφθεί αυτή η κατάσταση θα έρθει κάποια στιγμή και η δική μου έκρηξη και πιστεύω πως θα είναι ισοπεδωτική για τη σχέση μου.

Όταν φτάνει σε τέτοιο σημείο η κατάσταση, έχω σκεφτεί κάποιες φορές πως ίσως να είναι καλή ιδέα το να της ζητήσω να μην επικοινωνήσουμε για κάποιες ημέρες για να σκεφτούμε ο καθένας το τι ακριβώς θέλει... μου είναι πολύ δύσκολο να το κάνω όμως, γιατί την αγαπώ πολύ και δεν θα ήθελα να διαλυθεί η σχέση μου. Με λίγα λόγια δεν είμαι σίγουρος πως θα είναι καλή ιδέα το να κάνω κάτι τέτοιο.. από την άλλη όμως σκέφτομαι πως αν με αγαπάει κι αυτή πραγματικά, θα το δεχτεί και μπορεί να συνέλθει αρκετά μετά από μια τέτοια κίνηση... όπως και να έχει σίγουρα υπάρχει ρίσκο... δεν ξέρω...

Τάκη, μήπως πριν κάνεις το μεγάλο μπαμ εσύ ή της πεις ν' απομακρυνθείτε για λίγο.. να της ζητούσες σε συνθήκες ηρεμίας
    να κουβεντιάσετε το πρόβλημα των εκρήξεων της, για να μπορέσεις, αν δηλ. μπορέσεις, να καταλάβεις τι της συμβαίνει..

@μαρκελα, το έχω κάνει.. αναγνωρίζει το ότι έχει εκρήξεις αλλά και πολλά νεύρα, δεν καταλαβαίνει όμως πως η κατάσταση είναι ακραία ορισμένες φορές. Επίσης 4-5 φορές που της το έχω αναφέρει μου καταλογίζει ευθύνες για τη συμπεριφορά της αυτή. Μου λέει πως εγώ την κάνω να συμπεριφέρεται έτσι...

Senior Member
    @μαρκελα, το έχω κάνει.. αναγνωρίζει το ότι έχει εκρήξεις αλλά και πολλά νεύρα, δεν καταλαβαίνει όμως πως η κατάσταση είναι ακραία ορισμένες φορές. Επίσης 4-5 φορές που της το έχω αναφέρει μου καταλογίζει ευθύνες για τη συμπεριφορά της αυτή. Μου λέει πως εγώ την κάνω να συμπεριφέρεται έτσι...
    εσύ βγάζεις άκρη απ' αυτά που ισχυρίζεται;.. μήπως δεν θέλει να καταλάβει.., γιατί δεν την συμφέρει να καταλάβει;.. γιατί την εξυπηρετεί να γίνεται έτσι ελεγκτική;
    οι ευθύνες που σου καταλογίζει έχουν βάση;

Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    εσύ βγάζεις άκρη απ' αυτά που ισχυρίζεται;.. μήπως δεν θέλει να καταλάβει.., γιατί δεν την συμφέρει να καταλάβει;.. γιατί την εξυπηρετεί να γίνεται έτσι ελεγκτική;
    οι ευθύνες που σου καταλογίζει έχουν βάση;
    Μαρκέλα, είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνει σε μεγάλο βαθμό πως η εκρηκτικότητα της και τα νεύρα της οξύνουν την κατάσταση.. αυτό που συμπεραίνω όμως είναι πως μάλλον την βολεύει η όλη κατάσταση, γιατί ότι κι αν γίνει είμαι εκεί για να συγχωρήσω την ακραία της συμπεριφορά. Σίγουρα φταίω κι εγώ κάπου.. έχω δώσει αρκετές φορές δικαιώματα κάνοντάς της παράπονα... ομολογώ πως η απόσταση μου δημιουργεί κάποιες ανασφάλειες οι οποίες όμως πιστεύω πως δεν υπερβαίνουν τα όρια της λογικής.. το θέμα είναι όμως πως από την πλευρά μου ότι έχω να πω το λέω με ηρεμία γιατί ξέρω πολύ καλά πως τα νεύρα και η ακραία συμπεριφορά δεν οδηγούν πουθενά. Η κοπέλα μου όμως τσιτώνεται σχεδόν αμέσως... την Παρασκευή θα έρθει σε εμένα, οπότε και θα το θέσω ξανά το θέμα αυτής της συμπεριφοράς της.. θα το κάνω το Σάββατο ή την Κυριακή κι όχι αμέσως γιατί θέλω να δω πως θα είμαστε και οι 2 μετά τα όσα συνέβησαν.. αυτή τη φορά η σχέση μας κλονίστηκε αρκετά θα έλεγα.. λίγο έλειψε να το διαλύσουμε.

Senior Member
    Τάκη, μην περιμένεις λοιπόν ν' αλλάξει αφού έτσι μάλλον την βολεύει.. αλλάζεις τακτική εσύ για ν' αναγκαστεί ή ν' αλλάξει.. ή με όρια
    και διεκδίκηση απ' την μεριά σου να ισορροπήσετε.. ή να δεις ότι τελικά δεν πάει κι άλλο και να την κάνεις μ' ελαφρά..

Μαρκέλα, θέλω κατ'αρχήν να σε ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον που δείχνεις για το πρόβλημά μου. Να ξέρεις πως με έχεις βοηθήσει σημαντικά, όπως και οι υπόλοιποι-ες βέβαια και τους ευχαριστώ όλους-ες. Δεν περιμένω να αλλάξει βέβαια! Είμαι σίγουρος πως αυτό είναι ένα στοιχείο του χαρακτήρα της που δεν αλλάζει.. εξάλλου αυτό μου είπε κι ο καλύτερος φίλος της, οπότε καταλαβαίνεις πως δεν ελπίζω σε κάποια αλλαγή... είμαι σίγουρος όμως, πως κάπου υπάρχει ένα μαγικό κουμπί ώστε να κατευνάζω αυτή της τη συμπεριφορά και πρέπει να το ανακαλύψω. Επιπλέον θα πρέπει να βρω έναν τρόπο να διαχειρίζομαι την όλη κατάσταση. Το να παραμένω ήρεμος και να την καλοπιάνω για να ηρεμήσει, είναι εντελώς αναποτελεσματικό και είναι επιβεβαιωμένο αυτό. Όσο με βλέπει και με ακούει ήρεμο, τόσο περισσότερο τρελαίνεται! Αυτό που θέλω να γίνει άμεσα είναι το να μην είμαστε φίλοι στο fb πλέον. Εμένα προσωπικά θα με βοηθήσει σίγουρα μιας και θα εστιάσω στην κοπέλα μου στην πραγματική της υπόσταση κι όχι στην ηλεκτρονική. Επιπλέον το fb μας έχει δημιουργήσει αρκετές φορές προβλήματα κι έχουν γίνει παρεξηγήσεις. Το θέμα είναι πως δεν το δέχεται με τίποτα αυτό και θα πρέπει να βρω έναν τρόπο να την πείσω... καμιά ιδέα;

Senior Member
    Quote Originally Posted by λιλιουμ View Post
    Συγνωμη αλλα εδω βλεπω και τη δικη σου αδιαλλαξια. Εσυ γιατι δλδ θες σωνει και ντε να ανεβασει κοινες φωτο? Μπορει να το προτεινε μια φορα, μετα αλλαξε γνωμη, σιγα το γεγονος πια! Πολλη αξια δινετε στο φβ! Πιασε και ανεβασε φωτο με φιλες σου, κανε αντ καινουριες κοπελες, παιξε και χαλαρωσε, και αστην αυτη να αναρωτειται το γιατι, οχι εσυ. Τρεξιμο θελει η κοπελια απο οτι βλεπω και απο προηγουμενα ποστ, να σαι χαλλαροοος, και οπου παει!
    ακριβως αυτο.
    επισης ομως, καλυτερα κατσε να σκεφτεις ποια ειναι τα πραγματικα προβληματα μεταξυ σας, που κουκουλωνετε με χαζοκαυγαδες για το φμ και αλλους αναλογης σοβαροτητας. μπορει να ειναι απλα η ενταση που φερνει η αποσταση, μπορει ομως και κατι πιο ουσιαστικο. εσυ θα το βρεις.

Senior Member
    In this old house where every door is open
    Τακη μπορεις με πολυ απλα λογια και με ηρεμο τροπο να της περιγραψεις οπως περιγραφεις σε εμας αυτο που κανει, πως αντιδρα αποτομα και πως εκρηγνυται και ειναι αντιδραστικη, και πως σε κανει αυτο το πραγμα να νιωθεις εσυ.

Senior Member
    Τάκη, η μαγική ιδέα είναι τελικά ν' αλλάξεις εσύ στάση και να κάνεις πράγματα και για σένα.. χρειάζεται να δεις
    τελικά αν μπορείς όπως λες να το διαχειριστείς όλ' αυτό, χωρίς όμως και να καταπιέζεσαι.. δηλ. π.χ. εσύ μην ασχολείσαι πλέον
    με fb. Ίσως-λέω εγώ τώρα-κι ασυνείδητα να προετοιμάζεσαι σιγά-σιγά αν όντως έχει κάποιο πρόβλημα.. να δώσετε και τέλος στην σχέση..

@μαρκέλα, όσο αφορά το fb αυτό που σκέφτηκα να κάνω είναι να μην ξαναμπώ στο προφίλ της. Μπορώ να το κάνω και θα το κάνω. Με αυτό τον τρόπο το fb δεν θα επηρεάσει ξανά τη σχέση μας πιστεύω. Το να μην ασχολούμαι καθόλου δεν γίνεται γιατί εκεί μέσα μοιράζομαι τα ενδιαφέροντά μου με αρκετούς ανθρώπους. Όσο για το δεύτερο που λες, σίγουρα θα φανεί στο επόμενο διάστημα το πως θα εξελιχθεί η σχέση μας. Έχουμε περάσει πάντως και μεγάλα σχετικά διαστήματα που είμαστε καλά. Το σκ που θα είμαστε μαζί θα κάνω μια συζήτηση για το θέμα των εκρήξεων της... έχω σκεφτεί καλά τι θα της πω ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να εξελιχθεί ο διάλογος σε καβγά. Έτσι θα βγάλω κι εγώ τα συμπεράσματα μου.. σήμερα πάντως άρχισε να εξομαλύνεται κάπως η κατάσταση.. ο χρόνος θα δείξει..

@Remedy, για αυτό ακριβώς το λόγο θα πάψω να ασχολούμαι με το προφίλ της στο fb. Για να αρχίσω αποκλείω παράγοντες σιγά-σιγά οι οποίοι πιθανά να ευθύνονται για τους καβγάδες μας. Η απόσταση σίγουρα μας δημιουργεί εντάσεις, μιας κι όταν είμαστε μαζί, δεν υπάρχουν παρά μόνο μικροκαβγάδες οι οποίοι δεν έχουν ούτε ένταση, αλλά ούτε και διάρκεια.

@λιλιουμ, ακριβώς αυτό σκοπεύω να κάνω. Έχω σκεφτεί καλά το τι θα πω, αλλά και με ποιο τρόπο θα χειριστώ την κατάσταση για να μην ξεφύγει ξανά. Με βοήθησε πολύ πάντως και το ότι μίλησα με το φίλο της, να'ναι καλά ο άνθρωπος! Και είναι σίγουρο πως είναι εχέμυθος κι ότι δεν πρόκειται να πει τίποτα στην κοπέλα μου, τον τέσταρα με τον τρόπο μου πριν του πω οτιδήποτε..

τακη θελω να σ πω οτι οπως ειναι η φιλη σου ετσι ειναι ο φιλος μου εμενα...συνεπως ειναι πιο πιθανο να δεις μια τετοια συμπεριφορα στη σχεση απο αντρα παρα απο γυναικα...να σ πω την αληθεια εμεις οι γυναικες θελουμς να μαστε σε εγρηγορση συνεχεια...οταν εχουμε την ασφαλεια και την σιγουρια φυσικα και μας αρεσει πολυ αλλα μετα απο ενα σημειο χανουμε το ενδιαφερον μας....εμενα ο φιλος μου ειναι παρα πολυ γλυκος και ζουζουνιαρης και τρυφερος στη σχεση μας οταν ειμαστε απο κοντα αλλα οταν ξαναειμαστε απο μακρια ειναι απομακρος και εχει απισια σχεση με το κινητο...για να καταλαβεισ μιλαμε μια 2 φορες στο τηλ την ημερα και στελνουμε 3 4 μνματα μεσα στην μερα.... και αυτο που αναρωτιεμαι εγω ειναι αν μπορει μια σχεση να αντεξει στην αποσταση οταν ο ενας απο τς δυο εχεις τετεοια σχεση με το κινητο,φβ σκαιπ,μειλ κλπ κλπ..... θα ηθελα να ακουσω και την δικη σας γνωμη....

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234