Results 31 to 45 of 207
Thread: Θύματα και θύτες
-
19-04-2012, 09:47 #31
Whitecandle καλημέρα.
έχει συμβεί μήπως κάτι συγκεκριμένο που σου έδωσε το ερέθισμα να σκέφτεσαι όλα αυτά?
τι θέλω να πω: ανισότητα σίγουρα υπάρχει αλλά και στα δύο φύλα. Δηλαδή και ο άντρας και η γυναίκα τη βιώνουν ο καθένας σε διαφορετικούς τομείς της ζωής του.
Δεν υπάρχει λόγος να το γυρίσεις στο φεμινισμό ή στο μισογυνισμό. Διότι όλα έχουν να κάνουν με αυτόν που έχεις απέναντί σου.
Το θέμα είναι να είσαι ο εαυτός σου. παράλληλα όμως να είσαι και διαλλακτικός, να υποχωρείς σε ορισμένα πράγματα, να ορθώνεις το ανάστημά σου σε άλλα και ουτω καθεξης. Αλλά αυτή η ευελιξία είναι αποτέλεσμα του κατά πόσο έχεις δουλέψει εσύ τον εαυτό σου.
Και ναι, υπάρχουν γυναίκες οι οποίες μπορούν να σου κάνουν τη ζωή μαύρη. Εγώ προσωπικά δεν ασχολούμαι με αυτές. Οπως κατ'α αναλογία δεν ασχολούμαι με τέτοιους άντρες. Διότι κάτι τέτοιο εμένα θα πήγαινε πίσω.
Ούτε αδύναμες είμαστε , ούτε ανασφαλείς εκ φύσεως. Αυτά είναι κοινωνικά στερεότυπα που είτε τα ακολουθείς είτε όχι. Και ακόμα κι αν τα ακολούθησες ποτέ δεν είναι αργά για να ατα αλλάξεις, όσο ζεις εξελίσσεσαι.
Εγώ πάντως δεν είμαι καθόλου φεμινίστρια. Κάνω ό.τι μου γου κατέβει κάθε φορά και όποιος θέλει μένει. Και αν αντιληφθώ μισογυνισμό ή κατινιά αρχικώς τους πάιρνει και τους σηκώνει και στη συνέχεια απλώς αδιαφορώ...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
- 19-04-2012, 10:19 #32
Void καλησπέρα, ίσως έχω επηρεαστεί από ένα θέμα που μου συνέβη όταν ήμουν μικρή, όπως έγραψα στο θέμα κακοποίηση, αν θες απάντα μου εκεί.
19-04-2012, 10:57 #33
19-04-2012, 11:28 #34
Και επίσης void που είναι κατώτεροι οι άντρες; Γιατί εγώ μια χαρά τους βλέπω όλους!
19-04-2012, 12:08 #35
κ εγω ετσι πιστευω, πως μια χαρα ειναι οι αντρες. δεν εχω ακουσει αντρα να λεει ''μακαρι να γεννιομουνα γυναικα'' (εκτος απο γκει η τραβεστι) αλλα αντιθετα ακουω μονιμως γυναικες να λενε πως μακαρι να γεννιοντουσαν αντρες,. ειδικα σε μερικα κρατιδια του κωλου τριτοκοσμικα που να μην αναφερθω καλυτερα γτ θα συγχιστω. που η γυναικα ειναι απλα ενα κομματι κρεας, που ο ρολος της ως ''γυναικα'' ξεκιναει με την βια απο την τρυφερη ηλικια των 8-9 χρονων!ολα αυτα που ακουμε και βλεπουμε, δινουν την εντυπωση σε βλαμμενους αντρες (δεν ειναι ολοι βλαμμενοι φυσικα, πολλοι ειναι οι αντρες που σεβονται ) πως ετσι πρεπει να ειναι! λιγο αυτο, λιγο η ανατροφη τους, και νομιζουν πως επειδη εχουν το πουλι μπορουν να κανουν ο,τι θελουν και να επιβλιθουν παντου! λες και το πουλι ειναι η τριαινα του ποσειδωνα!!! ενα χρατς κανεις και το κοβεις σιγα το προνομιο!!!!!!!!
I m a Good Person With Bad Attitude
19-04-2012, 12:20 #36
Λοιπόν όσες γυναίκες διαβάσετε τη δημοσίευση μου, έχω να σας πω το εξής...
Αναφέρομαι σε άντρες που νομίζουν ότι πρέπει να επιβληθούν στις γυναίκες και να τις εξουσιάζουν...
Αυτοί είναι να μην πω...
Συμφωνώ και επαυξάνω με ότι είπε για τον πούλο η Broken_DoLL
Αυτοί θένε παλούκωμα...
Φαντάζομαι πως θα έχετε ακούσει για το παλούκωμα που κάνανε οι Τούρκοι...
Αυτό το πράμα θένε...
Και επειδή είναι τρομερά βασανιστηκό, για όσες γυναίκες είναι πιο πονόψυχες και δε θέλουν αυτό το μαρτύριο, τότε ένα κόψιμο στον πούλο τους και είναι ότι πρέπει για να μην ανατριχιάζεται...
Πάντως εγώ από το κόψιμο, προτιμώ το παλούκωμα
19-04-2012, 12:22 #37
θες να μου δειξεις γιατι δεν ειναι ? ειπαμε οτι οι αντρες εχουν τη μυϊκη δυναμη, κι αυτο σε κανει να νιωθεις οτι εισαι κατωτερο ον. οι γυναικες ομως εχουν τη θυληκοτητα τους, λιγο με την εμφανιση, λιγο με τη συμπεριφορα, καταφερνουν να εχουν στα ποδια τους οποιον θελουν. επισης και τους αντρες σαν κομματια κρεατος τους βλεπετε, αυτο ισχυε απ'τα πρωτογονα χρονια. ο αντρας ηταν κυνηγος και προστατης της οικογενειας, επρεπε να βγει να φερει φαγητο. αν ηταν ενας αδυναμος κοκαλιαρης σιγα μη τα καταφερνε και μετρουσε, αφου οντως ειχε λιγοτερες πιθανοτητες επιβιωσης. οποτε ειναι ακυρο το να λεμε οτι μονο οι γυναικες μετρανε σαν κομματια κρεατος, και τα δυο φυλα κοιταζουν το ενα το αλλο, και συνηθως οσο περισσοτερο τοσο καλυτερα.
19-04-2012, 12:22 #38
Μη νιώθετε κατώτερες...
Δεν είστε ασχέτως ότι σας βλέπουν έτσι κάποιοι μαλάκες...
19-04-2012, 12:58 #39
Εγώ νιώθω ανώτερη πάντως. Χαχαα
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
19-04-2012, 13:03 #40
Α, και γεια σου whitecandle! Ελπίζω να είσαι καλά. Πότε θα τσακωθούμε? ΛΟΛ
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
19-04-2012, 13:22 #41
19-04-2012, 13:54 #42
Για να είμαι ειλικρινής, πλέον δεν μπάινω στη διαδικασία να ψάχνω τα θέματα της ισότητας τουάχιστον στην Ελλάδα.
Τώρα όσον αφορά άλλες χώρες (τύπου αραβικές) είναι άσχημα τα πράγματα, αλλά δεν τίθεται μόνο ζήτημα ισότητας αλλά εν γένει καταπάτησης ελευθεριών , δικαιωμάτων στην αξιοπρέπεια κλπ. Άλλη συζήτηση αυτή.
Μιλώντας για εμάς εδώ, σίγουρα υπάρχει έλλειψη ισότητας σε κάποια θέματα, κυρίως στον τομέα εργασίας. Στη δική μου δουλειά, και γενικότερα στις δουλειεές εγώ βλέπω ότι ζητάνε γυναίκες πάντως..(και δεν είμαι στριπτιτζού!!)
Τώρα κοινωνικά, η γυναίκα ναι φαινομενικά, έχει ένα ρόλο πολύ πιο ζόρικο από του άντρα.
θα σου πω εγώ τι έχω διαπιστώσει: στο θέμα π.χ. της σχέσης ή του γάμου, κάποιες επιλέγουν να αυτοθυματοποιούνται παίζοντας το ρόλο της Μαίρης Παναγιωταρά και κάποιες άλλες εξαρχής λένε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη χωρίς να τις νοιάζει αν θα χάσουν το κελεπούρι.
έχω γνωστές που λένε : "δουλεέυω όλη μέρα, έχω και τα παιδιά και ο άντρας μου δεν κάνει τίποτα". με συγχωρείς αλλά εσύ τον διάλεξες φιλενάδα. Σου άρεσε και σου αρέσει το ρολάκι, γιατί δεν το παραδέχεσαι? σου αρέσει να τον κρατάς τον άλλον από τα αρχίδια, να κουτσομπολεύεις με τις άλλες ταλαίπωρες φιλενάδες σου τι σου έκανε η κακιά πεθερά σου. Μπροστά όμως στον αντρούλη σου κάνεις την κότα κια την καλή σύζυγο. Ε μα δεν πάει έτσι...γι'αυτό και το γιόκα σου έτσι θα τον μάθεις, γι'αυτό και εσύ που τώρα νιώθεις αδικία θα γίνεις η κακή πεθερά.
Για μένα είναι μαλακίες αυτά. Όταν αισθανόμουν ότι κάποιος με μείωνε λόγω του φύλου μου είτε γκόμενος, είτε εργοδότης, είτε καθηγητής, είτε μάνα γκόμενου, είτε μανα δικιά μου, τον έπαιρνε και τον σήκωνε.
Αλλά οι μειώσεις λόγω φύλου είναι λίγες.
Η αδερφή μου συνεχώς παλεύει να αποδεικνύει πόσο καλή είναι στη δουλειά της που οι περισσότεροι είναι άντρες.
χέστηκα να αποδείξω ότι είμαι καλή σε αυτούς που με υποτιμούν.
Αυτοί το έχουν το πρόβλημα και όχι εγώ.
καταλήγω στο εξής: μη δίνεις αξία στο θέμα της ισότητας. Διότι αυτό ξεκινάει από μέσα σου. και στο άλλο θέμα σου το διευκρινίζεις καλύτερα. νιώθεις συνολικά κατώτερη. Νιώθεις να απειλείσαι συνεχώς...εγώ αυτό το ένιωθα όταν δε δούλευα. επειδή μου δίνει αξία η δουλειά, την περίοδο που δε δούλευα, ένιωθα άχρηστη και εντελώς σκουλήκι.
εσύ εργάζεσαι?αντλείς από κάπου αξία και αυτοπεποίθηση?..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
19-04-2012, 14:25 #43
void μπορει να τον διαλεξε αλλα να μην ηξερε πως θα κατεληγε!νομιζεις ειχε μια μαγικη σφαιρα πριν κανει παιδια μαζι του και τον παντρευτει που θα της ελεγε ''ρε, αυτος θα γινει σαπιοκοιλιας ρεμαλι απλυτος 1 μηνα να ξυνει τα τετοια τ μην τον παρεις!'' και παρ ολα αυτα θα τον παντρευοτανε?!!!επαναπαυοντ αι οι αντρες!αυτο κανουν!οπου τους παιρνει!
I m a Good Person With Bad Attitude
19-04-2012, 14:51 #44
πιστεύω ότι ναι, σε μεγάλο βαθμό μπορείς να προβλέψεις τι θα βγει ο άλλος...σαπιοκοιλιά και απλυσια, παίζει όντως. Αλλά δεν είναι αντρικό το σύμπλεγμα της παραίτησης..συμβαίνει και στις γυναίκες μέσα στο γάμο, δένουν το γαϊδαρο και μετά τους βγαίνουν όλα αυτά που προσπαθούσαν να κρύψουν μόνο και μόνο για να μην χάσουν τον γαμπρό!
προφανώς δεν είναι όλες έτσι, αλλά αντιστοίχως ούτε όλοι οι άντρες είναι όλοι έτσι..δεν είναι όλα τα ζευγάρια δυστυχισμένα!
Χώρια που αν όντως ο άλλος σε ξεγέλασε και σου βγήκε σκάρτος, υπάρχει η λύση του διαζυγίου...
Αν και από ότι φαίνεται το έχουν ρίξει πια όλοι στα διαζύγια..
Όπως και να'χει, αυτό που πραγματικά αξίζει σε αυτή τη ζωή , ανεξαρτήτως φύλου είναι η αξιοπρέπεια σου. Όταν βρεις τρόπο να την διατηρείς, τότε δε θα έχεις ανάγκη από οποιαδήποτε στερεότυπη ισότητα...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
19-04-2012, 14:56 #45
καλησπέρα whitecandle,
Κάποιες ζούμε και για την έρημη διαιώνιση του είδους και θα υποφέρουμε όσο παραμένουμε στην άγνοια που μας κάνει ανήμπορες
όσο κι αν προσποιούμαστε ότι είμαστε μες την τρελή χαρά!
Μάλλον η διά βίου εκπαίδευση θάταν μια λύση στις λάθος αντιλήψεις μας, αλλά μάλλον δεν.. λόγω του ότι έχουμε άχρηστους πολιτικούς..
Εντάξει μωρέ τώρα κακιές γινόμαστε λόγω ανταγωνισμού, ζήλιας κ.λπ., αλλά αν είχαμε κατάλληλη παιδεία οι σχέσεις μας θάταν πιο ομαλές.
Αυτό που θάπρεπε να γίνει, είναι να πάμε ξανά σχολείο, αλλά όμως τώρα για να μάθουμε πως να ζούμε, να συμπεριφερόμαστε, ακόμα και τι και πως να τρώμε..
Να σου πω μια υποψία τρέλας χρειάζεται για να ισορροπούμε, όμως την πολύ τρέλα την αποφεύγεις με το να βλέπεις τα πράγματα σαν τρίτος!
Μας αξίζουν τα καλύτερα και επειδή ρωτάς αν είναι αδυναμία το να ξεφύγουμε, μάλλον θέλει δύναμη το "σηκωθείς απ' την καρέκλα".Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις