Results 46 to 60 of 207
Thread: Θύματα και θύτες
-
19-04-2012, 15:27 #46
- 19-04-2012, 15:30 #47
Ποιές ακριβώς γυναίκες καταφέρνουν να έχουν όποιον θέλουν γιατί εγώ και από τον εαυτό μου και από θεές που ξέρω δεν έχουν όποιον θέλουν. Αν εννοείς για σεξ, που είναι χρησιμοποίηση του άλλου, ναι βρίσκουν. Και όχι πάντα, αλλά και οι άντρες μπορούν να βρουν.Τώρα να μη μιλάμε για το παρελθόν, για τώρα να μιλάμε, εγώ βλέπω μόνο άντρες βολεψάκηδες που καλοπερνάνε!!
19-04-2012, 15:31 #48
19-04-2012, 15:40 #49
Void, συγγνώμη αλλά διακρίνω ένα σεξιστικό σκεπτικό. Να τα ξεκινήσουμε από την αρχή. Αυτό που λες αυτοθυματοποιούνται, δεν ισχύει. Είναι θύματα, όταν πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στη μοναξιά και σε ένα μαλάκα άντρα. Οκ; Μερικές μπορεί απλά να μην μπορούν να ζήσουν μόνες τους!! Οπότε τι κάνουν; Από το ένα κακό, στο άλλο.....
Εσύ τον διάλεξες.......Βρες μου έναν καλύτερο που να είμαι και ερωτευμένη, και φεύγω αμέσως από αυτόν τον μαλάκα θα σου έλεγε η καθεμία. Ούτε καλύτεροι υπάρχουν, ούτε είναι εύκολο να ξαναερωτευτείς κάποιον άλλον άμα είσαι ερωτευμένη. Αυτά που λες είναι σεξιστικά παρακάτω πολύ οπότε δεν σχολιάζω καν. Τι θες να κάνει μια γυναίκα, να μην έχει άμυνες να πάει να τα συζητήσει παρά μόνο να ανέχεται;;;
Το ότι αντιστέκεσαι στους άλλους είναι επειδή έχεις πιστέψει ότι αξίζεις πως γίνεται όμως αυτό σε έναν τέτοιο κόσμο που ζούμε;;; Δεν εργάζομαι όχι. Ίσως γι'αυτό.
19-04-2012, 15:42 #50
19-04-2012, 15:46 #51
cum again ? δε το βλεπω καθολου σαν χρησιμοποιηση του αλλου, αναγκες καλυπτουμε ολοι! το σεξ ειναι αναγκη, δεν τη βγαζεις μονη σου με τον αυνανισμο μεχρι να πεθανεις. η καταραμενη η εκκλησια στο ελλαδισταν σας εχει κανει μεγαλη ζημια, και το βλεπετε το ολο θεμα σαν κατι κακο, σαν αμαρτια. ομως δεν ειναι ετσι, το σεξ ειναι κατι το απολυτως φυσιολογικο! και οι περισσοτερες γυναικες με μια περιποιημενη εμφανιση, μπορουν να εχουν σχεδον οποιον θελουν. αλλα ακομα κι απεριποιητες να ειναι, παλι θεωρω οτι απ'τη φυση σας ειστε ομορφοτερες. κι αν θελεις να μιλησουμε για τωρα, αυτους που βλεπω εγω να υποφερουν περισσοτερο ειναι οι αντρες που παραμενουν μονοι κι ανεργοι χωρις καν δικο τους χωρο, και οι γυναικες (λογικα) τους φτυνουν. ριξε μια ματια και στο φορουμ να δεις ποσους θα βρεις. τις γυναικες ειπαμε τις προτιμουν σε δουλεια απλα και λογο εμφανισης, κι ετσι εχουν περισσοτερες επιλογες. για φαντασου τωρα, ενας που δεν εχει δικη του δουλεια, ουτε σπιτι, ουτε αυτοκινητο, ποσες ελπιδες εχει να τον επιλεξει καποια ? καταταλλα ειναι βολεψακηδες και καλοπερνανε...
19-04-2012, 15:46 #52
οπως λεει η white. παραδειγμα μερικων γυναικων ειναι να διαλεγουν τον μαλακα απ την μοναξια. αυτο δειχνει στον μαλακα πως καλα κανει κ ειναι μαλακας! και συνεχιζει να το κανει επειδη σου λεει ''αμα αυτη καθεται , κατι θα κανω καλα ο θεος!''. αυτο προσπαθουμε να πουμε με την γουαιτ!!!!οτι δεν πρεπει να τους αφηνουμε να νομιζουν πως κανουν σωστα! κ για να γινει αυτο πρεπει να πιστευουν οσες ειναι θυματα στον εαυτο τους!!!!!!!πως δεν εχουν αναγκη κανεναν να τους τραβαει χαλιναρι!!!!ειχαμε τον πατερα μας, δεν θα χουμε μετα ενα υποκαταστατο να το παιζει πατερας μας με την διαφορα οτι θα μας γκαστρωνει!
I m a Good Person With Bad Attitude
19-04-2012, 16:00 #53
καθόλου σεξιστικά δεν είναι αυτά που γράφω..
απλά ήθελα να σου δώσω μια άλλη οπτική γωνία του θέματος.
Προσωπικά εγώ νομίζω ότι όλοι μας, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο αυτοθυματοποιούμαστε. Βγαίνει αυθόρμητα, επειδή είναι πολύ πιο εύκολο από το να ορθώνουμε το ανάστημά μας. Γι'αυτό και κατηγορούμε όλους τους άλλους εκτός από εμάς για τις λανθασμένες επιλογές μας.
Από εκεί και πέρα τι θα μπορούσα να πω σε μια γυναίκα η οποία επιλέγει να είναι με κάποιον που επί της ουσίας δεν περνάει καλά μόνο και μόνο για να μην είναι μόνη? θα της έλεγα, να φύγει χωρίς να έχει ανάγκη τον γαλάζιο πρίγκηπα να έρθει να τη σώσει από τα χέρια του δυνάστη της.
και αλήθεια πως περιμένει κάποια - ος να έχει λόγο μέσα σε ένα περιβάλλον εργασιακό, οικογενειακό κλπ όταν δεν έχει λόγο για την ίδια του την ύπαρξη και αυτοπροσδιορίζεται από άλλα πράγματα, πχ μέσω μιας σχέσης.
Αυτές και αυτοί που δεν μπορούν να ζήσουν μόνες -μόνοι πρέπει αν κάνουν κάτι για να μπορέσουν διότι σε αντίθετη περίπτωση θα είναι υποτακτικές και ναι θα βιώνουν στο πετσί τους την έλλειψη ισότητας. Πάντα οι άνθρωποι σε αντιμετπίζουν βάσει αυτού που τους δίνεις να καταλάβουν για σένα. Εκτός φυσικά από περιπτώσεις που ο άλλος είναι απλά γίδι οπότε δεν ασχολείσαι.
Σημαντικό είναι να στέκεσαι εσύ στα πόδια σου, χωρίς να έχεις ανάγκη κανέναν.
ΥΓ: όχι βέβαια ότι μου άρεσε το γεγονός ότι παρά του ότι είπα την άποψή μου στο θέμα σου, εσύ έσπευσες να χαρακτηρισεις αυτά που είπα, και μάλιστα σεξιστικά, αλλά ενιγουει...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
19-04-2012, 16:19 #54
19-04-2012, 16:32 #55
Κενό σύμφωνα με τη δική μου πραγματικότητα είναι αντίθετα από αυτά που λες εσύ. Πχ οι μισθοί είναι χαμηλότεροι των γυναικών, δεύτερον, τι δουλειά έχει η εμφάνιση στην δουλειά, τρίτον γενικά από ότι κατάλαβα εσύ στηρίζεσαι στην εμφάνιση που μπορεί να μην έχουν όλες οι γυναίκες, αυτές που δεν έχουν τι κάνουν; Πχ εγώ έχω κιλά, και έχω δει έναν πολύ μεγάλο ρατσισμό απέναντί μου.
19-04-2012, 16:34 #56
19-04-2012, 16:40 #57
Σ'ευχαριστώ που είπες την άποψή σου, αλλά δεν ήθελα να σε προσβάλλω. Απλώς με ενόχλησε αυτό που είπες και αντέδρασα, φυσιολογικό είναι, δεν είμαι κακιά. Εγώ συνεχίζω να τα βλέπω ως λάθος τον τρόπο που τα βλέπεις εσύ, αλλά ο καθένας έχει τη γνώμη του, και δεν μπορώ εγώ να επιβάλλω την δική μου, ούτε εσύ την δικιά σου. Βγαίνει πιο εύκολα η θυματοποίηση γιατί έτσι έχουμε μάθει από μικρά να είμαστε θύματα, από φόβο. Αυτό το λόγο για την ίδια του την ύπαρξη αν είναι δυστυχισμένος κάποιος/α πως μπορεί να το βρει; Αυτό το πάντα οι άνθρωποι θα σε αντιμετωπίζουν με βάση αυτό που τους δίνεις να καταλάβουν για σένα μου ακούγεται τόσο σκληρό και το 'χω ζήσει στο πετσί μου. Πάντα ήμουν εγώ ο στόχος αλλά δεν μπορούσα να κάνω και κάτι να το αλλάξω, εκτός από το να τους εμπαίξω.
19-04-2012, 16:41 #58
19-04-2012, 16:49 #59
19-04-2012, 16:50 #60
Οκ δικαιολογημένα αυτά που λες και καταλαβαίνω αυτό που νιώθεις.
Θα στο θέσω αλλιώς.
Εμένα με βοήθησε να πάψω να είμαι στόχος όταν συνειδητοποίησα ότι εγώ κινώ τα νήματα για όλο αυτό που συμβαίνει.
Δηλαδή οι άλλοι πατούσαν μέχρι του σημείου που τους έπαιρνε. Όσο πιο σκατά ήμουν ψυχολογικά τόσο πιο θύμα αισθανόμουν και τόσο οι άλλοι με αποδεκάτιζαν. Γκόμενοι, φίλοι, οικογένεια, όλοι.
Κάποια στιγμή λοιπόν είπα στον εαυτό μου "επ, πάψε πια να υιοθετείς αυτό το ρόλο"
πολλές φορές, ασυνείδητα, μας αρέσει αυτό το ρολάκι.
Δεν μπορώ να στο εξηγήσω αλλιώς. Εγώ τη στιγμή που ανέλαβα την ευθύνη του εαυτού μου για τις επιλογές μου, την κατάατσή μου, αισθάνθηκα πραγματικά παντοδύναμη. Και από τότε συνεχώς αλλάζω...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...