Results 1 to 15 of 169
Thread: Εκλογές 2012 - Θα ψηφίσετε;
-
21-04-2012, 12:18 #1
Εκλογές 2012 - Θα ψηφίσετε;
Εκλογές έρχονται και μιας και το ψάχνω,αν θα ψηφίσω ή όχι, αν θα μαυρίσω ή όχι και αν ψηφίσω τι να ψηφίσω είπα να το θέσω και στο φόρουμ σαν θέμα να ακούσω τις γνώμες των υπολοίπων και από εκεί και πέρα φυσικά ο καθένας ψηφίζει (ή δεν ψηφίζει) ότι θέλει.
Προσωπικά έχω αρχίσει να ψάχνω τι πρεσβεύουν και τα μικρότερα κόμματα, θέλοντας, εάν βρω κάτι αξιόλογο, να ξεφύγω από αυτό το άσπρο-μαύρο που όλα τα χρόνια μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου ότι υπάρχει: "ή θα ψηφίσεις αυτόν ή τον άλλο, άλλη επιλογή δεν υπάρχει, είναι χαμένη η ψήφος σου, πήγαινε με τους νικητές". Μα αναρωτιέμαι, αν συνεχίσω να ψηφίζω τους 'νικητές' πως θα αλλάξει κάτι σ'αυτό τον τόπο; Αν ψηφίζω ξανά και ξανά αυτούς που μας έφεραν ως εδώ, υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι; Οι ίδιοι που μας έφτασαν ως εδώ τώρα θα αναμορφωθούν; Θα γίνουν καλύτεροι; Θα μάθουν από τα λάθη (ή 'λάθη') που έκαναν τόσα χρόνια; Είναι εφικτό αυτό; Αλλάζει ένας άνθρωπος στα 50 του ή στα 60 του ή στα 70 του; Μπορεί και να αλλάζει, δεν είμαι σίγουρος, γι'αυτό τα γράφω εδώ, για να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις σκέψεις μου. Οπότε μήπως αξίζει να επενδύσει κανείς σε ένα μικρότερο κόμμα; Ξέροντας εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται ούτε σε αυτή ούτε πιθανόν και στις επόμενες εκλογές να είναι με τους 'νικητές', πιθανότατα ούτε καν στην βουλή, ελπίζοντας απλώς ότι στηρίζοντας νέες προσπάθειες, ίσως στο μέλλον, να ακολουθήσουν κι άλλοι άνθρωποι και κάποια στιγμή να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.
Εσείς τι λέτε;
- 21-04-2012, 12:21 #2
φυσικα και OXI.
21-04-2012, 12:31 #3
ήταν μεθοδευμένο το να οδηγηθείς στην άρνηση του να καταδικάσεις την σαπίλα!
Όποιος λοιπόν δεν ψηφίσει είναι απ' αυτούς που θέλουν η σαπίλα να συντηρηθεί!
ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΠΛΑΝΟΥΣ!! ΟΛΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ!Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
21-04-2012, 12:33 #4
21-04-2012, 12:36 #5
21-04-2012, 12:50 #6
π.χ. το ΚΕΝΟ λέει δεν θα ψηφίσω, από αγανάκτηση προφανώς!
Αυτό είναι μεθοδευμένο! Υπάρχει λοιπόν μια μερίδα ανθρώπων, που σκόπιμα αποδοκιμάζουν λόγω της επικρατούσας κατ/σης
την πρόθεση ψήφου! "Ελα μωρέ τώρα μ' έναν ψήφο λιγότερο τί θα γίνει; " ή "δεν αξίζει κανένας τώρα.. πού να τρέχω; "
Πρόκειται για στημένη παγίδα! Κι αυτό θάχει σαν συνέπεια οι κατσικοπόδαροι να παραμείνουν το σβέρκο μας εσαεί!
Και σε ρωτάω κάτι πολύ απλό! Εσύ έχεις άλλον τρόπο στην παρούσα φάση να αποδοκιμάσεις το πολιτικό σύστημα που
λεηλάτησε την χώρα; Αν αυτό το αποποιηθείς διαιωνίζεις ή όχι την σαπίλα και σκοτώνεις και το μέλλον των παιδιών που δεν φταίνε σε τίποτα;
Εκτός κι αν δεν σ' αφορά! Οπότε αλλάζει..Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
21-04-2012, 12:53 #7
- Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
Φυσικά θα ψηφίσω αφού
ΑΚΥΡΟ, ΛΕΥΚΟ και ΑΠΟΧΗ είναι υπέρ του πρώτου κόμματος
νομίζω,
δηλ υπέρ ΠΑΣΟΚ & ΝΔ
(και ακούγεται ότι επίκειται συνεργασία τους)
μελετήστε τον εκλογικό νόμο (δεν τον έχω μελετήσει ελλείψει χρόνου)
(Τα κολπάκια του εκλογικού νόμου και το όριο του 3%
http://www.inews.gr/116/ta-kolpakia-...orio-tou-3.htm)
κοιτάχτε λίγο και το link
κι αν βρείτε κάτι σχετικότερο για το πώς επηρεάζει η ψήφος το τελικό αποτέλεσμα ποστάρετε.
http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=63139
"Είτε ρίξεις λευκό είτε άκυρο είτε δεν πας καθόλου είτε –κι εδώ είναι το ζήτημα-
ψηφίσεις κάποιον εκλογικό συνδυασμό αλλά αυτός δεν περάσει το όριο του 3%,
το αποτέλεσμα είναι ίδιο.
Το ποσοστό κάθε κόμματος υπολογίζεται με βάση το άθροισμα των ψήφων που πήρε κάθε συνδυασμός από όσους πέρασαν το 3%.
Αυτές οι ψήφοι θεωρούνται έγκυρες για την κατανομή των εδρών και μόνον αυτές."
21-04-2012, 12:57 #8
δε ξερω τι ονομαζεις αγανακτηση, με τους αγανακτησμενους παντως δεν ετρεξα. και θα σε παρακαλουσα να με ρωτας εμενα τον ιδιο πρωτου βγαλεις την οποιαδηποτε δικια σου αποψη για τους δηθεν λογους που δε γουσταρω να ψηφισω ή οτιδηποτε αλλο.
περισσοτερο απο αδιαφορια το κανω, γιατι οπως σου γραψα και στο αλλο θεμα ειμαι υπερανω και δεν υποστηριζω κανενος τη μουρη γενικοτερα. και η πολιτικη μου φαινεται παιχνιδακι για τη μαζα, οπως ακριβως και η θρησκεια. μη κοιτας εδω μεσα που συμμετεχω σε συζητησεις και λοιπα καμια φορα, αυτο ειναι για τη πλακα μου, να περναω την ωρα μου.
και πριν τη κριση ιδια αποψη ειχα, με αφηνε αδιαφορο το ολο θεμα. απ'τη στιγμη που καποιος δε με επηρεαζει αμεσα, να με βοηθησει δλδ να μου καλυτερεψει εμενα προσωπικα τη ζωη, προσφερωντας μου σπιτια, αμαξια κι οτι αλλο, τοτε δεν υπαρχει λογος να ασχοληθω μαζι του. ειμαι εξαιρετικα σνομπ για τα κοινα.
21-04-2012, 13:14 #9
ok, νόμιζα ότι εννοούσες πως εγώ έκανα την μεθόδευση γι'αυτό ζήτησα τις διευκρινήσεις. Γιατί απλώς την ώρα που έψαχνα στο net για τις απόψεις κομμάτων μου' ρθε η ιδέα να ρωτήσω τι σκέφτονται και άλλα άτομα για το θέμα.
Αν αυτό το αποποιηθείς διαιωνίζεις ή όχι την σαπίλα και σκοτώνεις και το μέλλον των παιδιών που δεν φταίνε σε τίποτα;
Να σου πω την αλήθεια ήθελα να προτείνω και κάποιο σχηματισμό, αλλά δεν θα το κάνω για να μην φανεί ότι κάνω πολιτική διαφήμιση, μακριά από μένα τέτοιοι καθοδηγητισμοί!!! Όποιος θέλει τα συζητάμε in private αυτά.
21-04-2012, 13:18 #10
Μα δεν σε επηρεάζει άμεσα όταν σου κόβουν τους μισθούς, τις συντάξεις, όταν σου στέλνει το ένα χαράτσι μετά το άλλο; Δεν σε επηρεάζει άμεσα αυτό; Κάπως έτσι σκεφτόμουν κι εγώ μέχρι πριν την κρίση, δεν θέλω να τους ξέρω, δεν θέλω ούτε ρουσφέτια ούτε τίποτα από δαύτους. Μα έλα που αυτοί δεν το σκέφτονται έτσι...κι όταν ψάχνουν για χρήματα δεν θα πάνε στους φίλους τους αλλά θα πάνε στον εύκολο στόχο που είναι ο απλός κόσμος που δεν έχει να κρύψει τίποτα ούτε να φοροδιαφύγει. Πιστεύεις ότι επειδή εσύ δεν ασχολείσαι μαζί τους, δεν ασχολούνται κι αυτοί μαζί σου? Έτσι νόμιζα κι εγώ... :(
21-04-2012, 13:23 #11
Σωστό αυτό, ο εκλογικός νόμος δεν είναι απλή αναλογική, τόσες ψήφους θα πάρεις αντίστοιχο ποσοστό εδρών, αν είσαι κάτω από το 3% δεν παίρνεις niente! Αλλά πως από την μια στιγμή στην άλλη ένα κόμμα θα πάρει πάνω από 3%, δεν είναι εύκολο... Από την άλλη αν σκεφτούν όλοι το ίδιο, κανένα νέο κόμμα δεν θα πάρει ούτε την ψήφο του αρχηγού του!, οπότε είναι ένας φαύλος κύκλος, θα συνεχίσουμε να ζούμε με τα κατεστημένα κόμματα ελπίζοντας κάποια στιγμή ότι θα αυτοκαθαρθούν μόνα τους μέσα από τους εσωτερικούς μηχανισμούς τους. Μπορεί να γίνει κι αυτό, ποιος ξέρει;
21-04-2012, 13:30 #12
μισθους ποιους μισθους ? δεν εχω καν δουλεια κι ουτε προκειται να βρω σ'αυτη τη χωρα. οπως και δε προκειται να κανω οικογενεια ετσι οπως μας καταντησαν, οσο κι αν το θελω. το ολο θεμα σε αυτοκτονια καταληγει ή στο δρομο με τα οπλα στα χερια οπως ο Μπρεηβικ.
ασχολουνται αυτοι μαζι μας και μας επηρεαζουν αρνητικα γιατι αυτη ειναι η δουλεια τους. αν μας επηρεαζαν θετικα, τοτε ευχαριστως να ετρεχα να τους ψηφισω. τωρα ομως οχι, δεν καναν εργο δε καλοπερναω, δε δινω ψηφο. δεστο σαν ανταμοιβη. αφου παλι το Πασοκ ή η ΝΔ θα βγουν σιγουρα, εδω το πρωτο κι ολας ετρεξε να κανει το καλο και να βαφτισει ελληνες τοσους αλλοδαπους απλα για να εχει σιγουρους ψηφους, αφου ξερει οτι οι πραγματικοι ελληνες δε θα τους ξαναδιναν τιποτα. αν δεν ειναι στημμενα ολα δλδ και δεν εχει κανονιστει ηδη στο εξωτερικο για το ποιο κομμα θα κυβερνησει. τα ιδια ελεγα κι εχτες στη μαρκελα, τα ιδια λεω κι εδω. τελικα δεν αλλαζει ποτε τπτ σ'αυτο το τοπο, ολο λεμε αυτοι μας φταινε, κι ολο αυτοι βγαινουν κατα ενα περιεργο τροπο. οποτε γιατι να μην αδιαφορησει ενας ανθρωπος, αφου η ψηφος του ειναι ασημαντη και δεν εχει δυναμη ? μακαρι να μη πηγαινε κανεις να ψηφισει, να καταλαβουν οτι πλεον ειναι ανουσιο το ολο θεμα. αλλα και η αποχη υπερ του Πασοκ ειναι, καναν τους νομους υπερ τους, οποτε δεν εχει νοημα πια.
21-04-2012, 13:35 #13
εννοειται πως θα ψηφισω.
ο πιο μεγαλος μου φοβος σε αυτες τις εκλογες, ειναι η νοθεια...
μην πεσετε στην παγιδα της αδιαφοριας σε αυτες τις εκλογες, πατε μετα για καφε
21-04-2012, 13:45 #14
Ακόμη πιο δύσκολα αν δεν έχεις δουλειά, άρα μας επηρεάζουν άμεσα οι αποφάσεις τους. Σίγουρα, το να απέχεις συνειδητά και όχι γιατί θέλεις να πας για καφέ, είναι πολιτική πράξη. Ακόμη κι αν αυτό ενισχύει το 1ο κόμμα λόγω του εκλογικού νόμου, είναι πολιτική πράξη και δίνει το μήνυμα του(άσχετα αν οι κυβερνώντες να μην πω τι το κάνουν αυτό το μήνυμα...). Δεν πιστεύω ότι όλα είναι καθοδηγούμενα και στημένα για το ποιος θα βγει, απλά αυτό που μπορεί να κάνουν είναι να έχουν οδηγήσει όλα τα κόμματα εξουσίας να έχουν παραπλήσια πολιτική ώστε όποιο κι αν βγει να μην επηρεάζει δραματικά τα συμφέροντα τους.
Εννοείται ότι η αυτοκτονίες ή οι άλλες ακρότητες δεν βγάζουν πουθενά, τον μόνο που θα βλάψεις είναι τον εαυτό σου ή τους συνανθρώπους σου είτε αυτοί είναι του ίδιου χρώματος είτε άλλου, δεν έχει σημασία, συνάνθρωποι μας είναι κι αυτοί. Τίποτα δεν θα αλλάξει με τέτοιες ενέργειες.
21-04-2012, 13:51 #15
Σε αυτές τις εκλογές πρέπει όλοι να ψηφίσουμε, από αυτές θα κριθεί πόσο μέγαλο ποσοστό καταλαμβάνει το κοπάδι και οι απαίδευτοι.
πι ες: Είναι Η ψήφος, ...:)