Results 31 to 45 of 169
Thread: Εκλογές 2012 - Θα ψηφίσετε;
-
21-04-2012, 22:58 #31
Πολυ βιαστικη κ απερισκεπτη απαντηση Κενουλινι μου :p
Σκεψου ρε συ οτι με την αποχη ενισχυεις απλα το συστημα να συνεχισει το εργο της διαφθορας, της καταστροφης κτλ αμα δεν πας τους δινεις το προβαδισμα κ ενισχυεις τον πρωτο, εγω στις εκλογες θα ψηφισω καποιο μικρο κομμα της αριστερας (δεν θα πω εννοειται ποιο) οχι επειδη πιστευω στην ιδεολογια κτλ, απλα μονο κ μονο για να αποδυναμωθουν τα μεγαλα κομματα που μας χαντακωσαν" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
- 21-04-2012, 23:12 #32
Τελικά η όλη κατάσταση με την αγανάκτηση του κόσμου έχει και ένα καλό: την δημιουργία νέων κομμάτων, μικρών φυσικά αλλά με δυναμική και φρέσκες ιδέες. Λίγο παλιότερα αν κοιτάξουμε, ζήτημα είναι να τολμούσε κάποιος(σοβαρός εννοώ) να βγει από το μαντρί και να χαράξει δική του πορεία. Τώρα που δεν υπάρχουν και οι μεγάλοι ηγέτες που δεν τολμούσε κανείς να κουνηθεί γιατί ήξερε ότι θα τον φάει το μαύρο σκοτάδι(εμείς φταίμε γι'αυτό), έχουν τολμήσει αρκετοί καινούργιοι. Βέβαια δεν λέω ότι όλοι είναι ανιδιοτελείς και θέλουν το καλό της πατρίδας κλπ κλπ. Αλλά σίγουρα υπάρχουν και τέτοιοι. Στο χέρι μας είναι να τους ανακαλύψουμε. Εγώ μάλλον βρήκα έναν από αυτούς, θέλω να το δουλέψω λίγο ακόμα στο μυαλό μου να περιορίσω το ποσοστό λάθους όπως λέει και ο "Φιλομαθής" αλλά δεν το βλέπω να απέχω.
22-04-2012, 01:03 #33
22-04-2012, 01:17 #34
Ναι οκ εισαι αδιαφορος αλλα μεσα στην κοινωνια ζεις, σε αγγιζουν σιγουρα τα μετρα κ η κριση, διοτι οι φοροι κ τα χαρατσια σε σενα πανε, μπορει εσυ να το παιζεις αφασια αλλα αυτοι την κωλοδουλεια τους την κανουν ανενοχλητοι κ απερισπαστοι αυτο που πρεπει ειναι ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ κ οταν λεω αντιδραση δεν εννοω να αυτοδικησουμε κ να αρχισουμε να σπαζουμε κ να ρημαζουμε, αλλα να δειξουμε οτι δεν τους στηριζουμε κ δεν μασαμε πιπες απλα
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
22-04-2012, 10:09 #35
Η επανάσταση αργεί...
Κι εφόσον αργεί , η μοναδική δυνατότητα των Ελλήνων να αποδράσουν από τον κλοιό της αρμοστείας, επιτήρησης, υποδούλωσης στα κεφάλαια και σ' ένα αποτυχημένο χρηματοπιστωτικό σύστημα που μπορεί να "τρέφεται" απ' όσα παίρνει από εκείνους που δεν έχουν, είναι να συμμετέχουν πάνδημα στις εκλογές ...Είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να τους τρομάξουμε με την ψήφο μας που θα πάει εκεί που φοβούνται πως θα πάει, όλα αυτά τα λαμόγια της παγκοσμιοποίησης.
ΟΧΙ σε ΠΑΣΟΚ & ΝΔ , είναι η ίδια όψη του ίδιου νομίσματος, δεν υπάρχει ούτε καν το πρόσχημα της ιδεολογικής διαφοροποίησης, είναι νεοφιλελεύθερα κόμματα και στοχεύουν να διατηρήσουν ένα σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων μέσα από την εξαθλίωση των πολλών.
Διαβάζω πως κάποιοι θα πάνε για καφέ...
Εφόσον επαναλαμβάνω δεν μπορούμε να πάρουμε την εξουσία στα χέρια μας με τα όπλα , δεν είναι επιλογή η αποχή από τις εκλογές, δεν υπάρχει διέξοδος με την αδιαφορία - η αδιαφορία γίνεται bonus βουλευτικών εδρών στο πρώτο κόμμα !! Είναι απλά τα πράγματα, πάτε και ψηφίστε όποιο κόμμα έχει αντιμνημονιακό προσανατολισμό, ψηφίστε μικρά κόμματα , το ψευτοδίλημμα πως πέρα από τα κόμματα εξουσίας δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή , είναι κάλπικο, στημένο και απατηλό.
Το όλοι είναι ίδιοι δεν είναι πολιτικό μότο ούτε διαπίστωση από την στιγμή που στην εξουσία εναλλάσσονται μονάχα δύο κόμματα που - άκουσον άκουσον - διεκδικούν εκ νέου την ψήφο του κόσμου για να μας σώσουν , από την κατάσταση που οι ίδιοι μας έφεραν ! Πόσο άνοοι μπορούμε να είμαστε και να τους ξαναψηφίσουμε ή να τους πριμοδοτήσουμε με την αδιαφορία μας ? Η αποχή θα ήταν όπλο αν υπήρχε η απλη αναλογική , χωρίς τα τερτίπια και τις πριμοδοτήσεις. Εφόσον αυτά υπάρχουν, το να απέχουμε δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να ανοίγουμε τον δρόμο στην διαιώνιση της σαπίλας και του πελατειακού πολιτικού συστήματος, που μπορεί να "βόλεψε" μερικούς αλλά εξαχρείωσε και εξαχρειώνει εκατομμύρια...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
22-04-2012, 10:21 #36
Τώρα το άκουσα , 400 δις ειμαστε χρεωμένοι , και με ρυθμό κατάρρευσης 5% απο 7 και θα πάμε να ψηφίσουμε αυτους που μας κατέστρεψαν ?
With every new day , your promises fade away, its a fine day to see that the last day for me is a beautiful day .....
22-04-2012, 10:56 #37
αντί ο καφές να σε πίνει και στην τελική να γίνει απ' το κεφάλι μερικών και το μαυροζούμι της παρηγοριάς,
δεν χάθηκε κι ο κόσμος πιες τον τον ρημάδι, αυτήν την φορά αφού πολεμήσεις, για να τον απολαύσεις κιόλας.
Γιατί σ' αυτές τις εκλογές, αφού ήδη δεν πήραμε τα όπλα να καθαρίσει ο τόπος.., είναι το μόνο όπλο κι αναίμακτο κιόλας που μας απέμεινε!
ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ!! ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ λΟΙΠΟΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ!
22-04-2012, 11:19 #38
Το θέμα είναι ότι όλοι μας θέλουμε να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, τα οποία μας ταλαιπωρορούν δεκαετίες τώρα, μόνο που δεν θέλουμε να θιγούν τα δικά μας συμφέροντα. Βολεψίες είμαστε και πολιτικοί και λαός / πολίτες. Εξ ου και η σαπίλα.
Last edited by Αναζητηση; 23-04-2012 at 11:29.
22-04-2012, 11:33 #39
22-04-2012, 12:21 #40
Mελετώντας τον εκλογικό νόμο διαπίστωσα -και δυστυχώς αποδεικνύονται πως είναι έτσι- τα εξής:
Είτε ρίξεις λευκό είτε άκυρο είτε δεν πας καθόλου είτε -κι εδώ είναι το ζήτημα- ψηφίσεις κάποιον εκλογικό συνδυασμό αλλά αυτός δεν περάσει το όριο του 3%, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Το ποσοστό κάθε κόμματος υπολογίζεται με βάση το άθροισμα των ψήφων που πήρε κάθε συνδυασμός από όσους πέρασαν το 3%. Αυτές οι ψήφοι θεωρούνται έγκυρες για την κατανομή των εδρών και μόνον αυτές.
Αν λοιπόν είμαστε 1000 πολίτες και 240 από μας θέλουν στην κυβέρνηση το κόμμα π.χ. ΝΔ (!) και το ψηφίσουν, τι δύναμη έχει αυτό;
Ποιο είναι το πραγματικό του ποσοστό;
Έχουμε και λέμε
Από τους 1000 ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ
Έχουμε λοιπόν: Χ = 240*100/1000 = 24%
Με μια λογική αποχή 20% (δηλαδή αν δεν πάνε να ψηφίσουν οι 200), πόσο γίνεται το ποσοστό του;
Από τους 800 ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ
Χ = 240*100/800 = 30% !
Υπάρχουν όμως και τα άκυρα... Αν απ' τους 800 που πήγαν στις κάλπες, οι 50 ρίξουν άκυρο τότε, πόσο γίνεται το ποσοστό του;
Από τους 750 ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ
τώρα έχουμε: Χ = 240*100/750 = 32% !
Κι αν απ' τους 750 οι 60 ρίξουν λευκό, πόσο γίνεται το ποσοστό του;
Από τους 690 ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ
Χ = 240*100/690 = 34,8% !!
Μα καλά, θα μου πείτε, αυτά ίσχυαν πάντοτε. Είναι ο κλασσικός τρόπος του συστήματος για να παίρνουν έδρες που δεν τους αναλογούν.
Ναι, αλλά τώρα οι έδρες δεν μοιράζονται με βάση απλά και μόνο τις «έγκυρες» ψήφους (σα να λέμε οι 690 του παραδείγματός μας) αλλά από το άθροισμα των ψήφων μόνο όσων κομμάτων πέρασαν το 3% -και υπό όρους, η ΝΔ με αυτό το ποσοστό κάνει κυβέρνηση.
Αν δηλαδή, από τους 690 πολίτες, οι 100 συνολικά ψηφίσουν συνδυασμούς που δεν περνούν το όριο του 3% τότε έχουμε και λέμε
Από τους 590 ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ
Πάμε πάλι: Χ = 240*100/590 = 40,7 % !!
Έλα όμως που -με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο- ένα τέτοιο ποσοστό δίνει την απόλυτη πλειοψηφία στη ΝΔ γιατί οι έδρες της θα είναι
Από τους 590 πολίτες ΝΔ θέλουν 240
από τις 250 έδρες πόσες θα πάρει; (Χ
και έχουμε τελικά: Χ = 240*250/590 = 101 έδρες
Και επειδή το πρώτο κόμμα παίρνει και «δωράκι» 50 έδρες, η ΝΔ έχει τελικά 151 !
Αν θεωρείτε πως μόνη της η ΝΔ δεν μπορεί να έχει 240 πολίτες στους 1000, βάλτε και τους Πασόκους μαζί. Έτσι κι αλλιώς μαζί θα πάνε αν χρειαστεί να σώσουν το σύστημα.
Πώς πήγαμε από τους 1000 στους 590; Πώς έγινε και ένα κόμμα με πραγματική δυναμική 25% στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, να παίρνει 151 έδρες:
Σε όσες εκλογές έζησα, τέτοιο φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί ούτε και ως ενδεχόμενο. Να πώς γίνεται:
Αν δεν υπήρχε το «δωράκι» των 50 εδρών και εαν οι έδρες μοιράζονταν και στα κόμματα κάτω του 3% η ΝΔ θα έπαιρνε:
Από τους 690 πολίτες ΝΔ θέλουν 240
από τις 250 έδρες πόσες θα πάρει;
Χ = 240*250/690 = 87 έδρες.
Ακόμη και με το δωράκι, θα είχε μόνο 87 + 50 = 137 έδρες...
Αυτά διαπίστωσα φίλοι μου και είμαι υποχρεωμένος να σας πω ότι:
Αν δεν επιθυμείτε με τίποτα μια κυβέρνηση ΝΔ ή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και θέλετε να ψηφίσετε έναν συνδυασμό που κατά τη γνώμη σας δεν πρόκειται να ξεπεράσει το όριο του 3%, σκεφτείτε το καλά και πολύ.
Είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν από αυτούς τους συνδυασμούς που κατά πάσα πιθανότητα ξεπερνούν το όριο. Ειδάλλως οφείλετε να είστε έτοιμοι για μια ακόμη 4ετία όσων μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε.
22-04-2012, 16:35 #41
ακριβως επειδη δε θελω να τους στηριξω, αρνουμε να συμμετασχω στην ολη πολιτικη παραμυθα με τη ψηφο μου! μεστη κοινωνια ζω, χωρις να το θελω ομως, αλλιως δε θα ημουν αντικοινωνικος και δε θα ειχα κανενα προβλημα. και παρολο που ζω εδω χωρις να το θελω, αναγκαζομαι να τρωω στα μουτρα καθημερινη καταπιεση, γραφειοκρατια για να ειμαι νομιμος, και να τρεχω κι ολας να τους ψηφιζω οποτε το θυμηθουν οτι υπαρχει κι ο λαος. αφου οτι κι αν ψηφισεις ομως, ξερεις οτι ειναι σαπιο και ματαια θα το επιλεξεις, οποτε ποιος ο λογος να τρεξεις ? εσυ εισαι μικρουλα και ισως σε ενθουσιαζει η δυναμη της ψηφου, ρωτα ομως και τους μεγαλυτερους που ειναι και πιο κουρασμενοι και βλεπουν τη κοροϊδια πισω απ'τη καθε δηλωση του καθενα μαλακα. προσωπικα εχει φτασει σε τοσο μεγαλο επιπεδο η σιχαμαρα, που μου ερχεται εμετος στο στομα με καθε μια λεξη τους! και ειναι ελλεϊνο να ασχολουνται ολα τα καναλια και τα sites μαζι τους, λες και επειδη ειπαν αλλη μια μαλακια κατι θα αλλαξει. οχι δε προκειται να μπω σ'αυτο το παραμυθακι τους, θελω απλα την ησυχια μου και μακαρι να μπορουσα να εξαφανιστω απο εδω μια και καλη.
22-04-2012, 18:03 #42
Aν ρίξουμε λευκό ή άκυρο κ βγεί πάνω από 51% σύμφωνα με το νέο νόμο φεύγουν όλοι κανένα κόμμα στη βουλή κ Ελλάδα ακυβέρνητη, δε διάβασα όλα όσα γράφετε αλλά τουλάχιστον πηγαίντε κ ψηφίστε αυτό αν όχι 1 μικρό κόμμα μπας κ φύγουν, πήραν κ λεφτά για το προεκλογικό αγώνα μας φλόμωσαν κ στο ψέμμα π.χ Τσοχατζόπουλος , τι τώρα το θυμήθηκαν, προεκλογικό τρυκ αφού όλα έχουν παραγραφεί άλλοι μπαίνουν στο Δημόσιο πάλι, μούντζα κ τελος ακυβερνησία
22-04-2012, 18:18 #43
Οπότε πας για καφέ....
Εγώ είμαι σίγουρα μεγαλύτερος από εσένα, ζω άνετα οικονομικά , αλλά αν μπορούσα με οποιονδήποτε τρόπο να αλλάξω τη σημερινή σαπίλα , θα το έκανα χωρίς δεύτερη κουβέντα, και βέβαια δεν θα αδιαφορούσα με μία ριψασπίνδην επιχειρηματολογία, προτιμώ να εκτονώσω την οργή μου με το να τους χαλάσω τα σχέδια, παρά το ωχ αδελφέ και το να πιω καφέ - χαριτωμένη ρίμα αλλά δεν ταιριάζει με την σημερινή ανάληψη ευθύνης που βαρύνει τον καθένα μας για την διαμόρφωση του μέλλοντος όχι μόνο του δικού μας αλλά και των παιδιών μας , για μια ζωή αν μη τι άλλο με αξιοπρέπεια.
Ρε γαμώ το διάολο μου, αν ακούτε τον κάθε Τόμσεν να λέει πως οι Έλληνες πρέπει να διαμορφώσουν τους μισθούς τους σύμφωνα με εκείνους της Βουλγαρίας ή της Λετονίας και ξέρετε πως σ' αυτή την κατεύθυνση είναι ταγμένα τα κόμματα εξουσίας που πριμοδοτούνται από την αδιαφορία, πάλι για καφέ θα πάτε ?
Αν ναι, είμαστε άξιοι της μοίρας μας...
ΥΓ Rex είναι ακριβώς έτσι η λογική του εκλογικού νόμου και η ανάλυση σου ήταν πλήρως επεξηγηματική. Παρόλα αυτά , θα βρεθούν πολλοί συμπολίτες μας να μην μπορούν να κατανοήσουν τα όσα απλά παρέθεσες, μάλλον γιατί δεν είχαν ποτέ την δύναμη στη ζωή τους να πολεμήσουν κι είναι πολύ πιο εύκολο να λέμε "άτιμη κενωνία" , στωικά και καναπεδοσοφίζοντες....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
22-04-2012, 18:27 #44
εγω δε ζω καθολου ανετα οικονομικα, ουτε δουλεια δεν εχω, ουτε δικο μου σπιτι, τιποτα απολυτως.
με το να ψηφισεις αλλο κομμα δε χαλας κανενος τα σχεδια. ή θα συνεργαστουν στο τελος με το Πασοκ και τη ΝΔ παλι, ή θα δεις πως και το μικρο κομμα που ψηφισες και ηλπιζες να ειναι τιμιο, μπορει να γινει κι αυτο σκαρτο. ετσι παει παντα, η εξουσια διαφθειρει, η δυναμη θολωνει. σορρυ δε μπορω να δω οτι αξιζει κατι απ'οσες επιλογες υπαρχουν, και προτιμω να ειμαι αδιαφορος τελειως παρα να προσφερω και το παραμικρο στο καθε πουστη πολιτικο.
μου προκαλει εμετο το ολο θεμα πολιτικη πλεον, οπως και η θρησκεια.
22-04-2012, 18:44 #45
Μετουσιώνεις την οργή σου σε εμετό που στο τέλος καταπίνεις με οισοφαγική παλινδρόμηση (πολιτικά πάντα μιλώντας) κι εγώ προσπαθώ να σε πείσω πως ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ είναι έτσι. Το να "γνωρίζεις" εκ των προτέρων πως τα μικρά κόμματα που θα ψηφίσεις θα συνεργαστούν στο τέλος με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι η κατ' εξοχήν επιχειρηματολογία του συστήματος εξουσίας. Πως αν ψηφίσουμε τα μικρά κόμματα που αντιδρούν στο μνημόνιο θα επιστρέψουμε στη δραχμή (ηλίθιο σενάριο αλλά και στη τελική so what), θα πτωχεύσει η χώρα (λες και δεν έχει πτωχεύσει ο κόσμος) , δεν θα κυβερνηθούμε (χεστήκαμε κι η βάρκα έγειρε, θαρρείς και το Βέλγιο που δεν έχει ακόμη εδώ και πόσο καιρό σχηματίσει κυβέρνηση είναι για τ' ανάθεμα)...
Η πολιτική αδιαφορία είναι επικίνδυνη - ιδίως γιατί δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλον παρά μόνον εκείνο το πολιτικό σύστημα που σου προκαλεί εμετό - σχήμα οξύμωρο αλλά ο εμετός σου τους τρέφει , δυστυχώς...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]