Results 106 to 120 of 169
Thread: Εκλογές 2012 - Θα ψηφίσετε;
-
29-04-2012, 20:37 #106
Σήμερα, πριν από ακριβώς ένα χρόνο - 1η Μαΐου του 2011 - ξεκινούσα ένα νήμα, που δεν έχει καμιά σχέση μ' αυτό που γράφω σήμερα... Σκέφτηκα, πως όφειλα στον εαυτό μου , να απονείμω ένα φόρο τιμής στον χρόνο που πέρασε από τότε που ξεκίνησα εκείνο το νήμα.. Έκανα το κλικ κι έπεσα σ' αυτό το θέμα , που συμμετείχα πριν λίγο καιρό , αποτυπώνοντας μια άποψη που όποιος θέλει την αποδέχεται κι όποιος θέλει την πετά στα σκουπίδια...
Δεν ξαναγράφω πια στο θέμα μου, αφορά εμένα και μόνο εμένα - εδώ μας αφορά όλους...
Εδώ η φιλομάθεια , έχει κάνει φτερά και θα απαντήσω για μια και μοναδική φορά - γιατί η αμάθεια και η ημιμάθεια είναι χειρότερες όταν γίνονται απόψεις, επιχειρήματα και ιδεολογίες...
Δεν υπάρχει καμία ιστορική αλήθεια όταν μιλάμε για οικονομική ευμάρεια στα χρόνια της δικτατορίας - απλά γιατί ω του θαύματος, η Ελλάδα επί 7 χρόνια δεν έστελνε στοιχεία στον ΟΟΣΑ. Οι προϋπολογισμοί (ισοσκελισμένοι - ανισοσκέλιστοι) , δεν περνούσαν από καμία Βουλή και κανένα οικονομικό μέγεθος δεν μπορούσε να σταθεί αφού δεν μπορούσε να διασταυρωθεί κι επομένως να επαληθευθεί. Δεν μπορείς να αποδέχεσαι ισοσκελισμένο προϋπολογισμό , την στιγμή που εξυπηρετείς ένα καθεστώς που "επανεγκαθιστά" την Δημοκρατία με ποσοστά που ξεπερνούν τον 99% - ηλίου φαεινότερο πως το αποτέλεσμα ήταν η πεμπτουσία της καλπονοθείας.
Δεν θα επανέλθω, σ' όσα ιδίοις όμμασι έζησα στην περίοδο της δικτατορίας - παιδί και έφηβος, μέσα σε μια δημοκρατική οικογένεια που αγωνίστηκε για την ελευθερία του λόγου και κυνηγήθηκε , με ελέγχους, εξακριβώσεις, νύχτες αγωνίας σε κρατητήρια . Είναι γελοίο να ακούω για Μερσεντές και το τι είχε ο κάθε ένας από όλους εκείνους τους βλαμμένους που έβαλαν χειροπέδες στον λόγο , στην ελευθερία των ιδεών , πήγαν την χώρα 50 χρόνια πίσω και σε τελική ανάλυση άφησαν πίσω τους στάχτη και μπούλμπερη , διχοτόμησαν μια χώρα (Κύπρος) κι αντί να την υπερασπιστούν όπως όφειλαν , αντί για όπλα άνοιγαν κιβώτια με πέτρες....
Τι λέω ε φιλομαθή της πλάκας ?? Κιβώτια με πέτρες ε ??
Που να το φανταστείς πως τότε δεν είχαν υποβρύχια που έγερναν, οι μίζες δεν κάνανε τον γύρο του κόσμου με off shore, ήταν πιο μουντές οι διακινήσεις του χρήματος γιατί οι οικονομίες δεν ήταν αλληλοεξαρτώμενες και κανείς δεν έδινε λογαριασμό πουθενά.
Οι δικτάτορες δικάζονται γιατί είναι δικτάτορες, αν δικάζονταν και για τις ποινικές ευθύνες της οικονομικής ασυδοσίας των διακυβερνήσεων τους, θα έπρεπε να προσθέσουν άλλα 1000 χρόνια φυλακή , για τα πανηγύρια, τα όπλα που δεν αγοράστηκαν ποτέ και τις μίζες των λίγων "βολεμένων", που με σταγονίδια τους σήμερα (ΛΑΟΣ, Χρυσή Αυγή , Καμμένος, μέρος της ΝΔ), επανέρχονται δριμύτεροι να αφανίσουν ότι δεν κατάφεραν να κάνουν σε 7 χρόνια διακυβέρνησης με όπλο τον φόβο..
Είμαστε άξιοι της τύχης μας αν θα βάλουμε την Χ. Αυγή στην Βουλή - θυμηθείτε μόνο πως οι δεξιές αποκλειστικά διακυβερνήσεις από το 1945 και μετά (και φυσικά συμπεριλαμβάνω και το ΠΑΣΟΚ σαν γνήσιο εκφραστή του Νεοφιλελευθερισμού ) , κατακρεούργησαν την Ελλάδα - βορά στα κατεστημένα ενός καπιταλισμού που ο φιλομαθής νομίζει πως καταπολεμά με το να υπερασπίζεται φαντάσματα του παρελθόντος και παρωχημένες πολιτικές - υπεύθυνες για τον αφανισμό , οικονομικό και βιολογικό , εκατοντάδων συμπολιτών μας....
Πλάκα είχαμε ανέκαθεν σαν έθνος, αλλά τώρα το χιούμορ μας αρχίζει και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις............[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
- 29-04-2012, 20:43 #107
Βασικα , εαν σε εποχη "Δημοκρατιας" ειμασταν τοσο βαθια νυχτωμενοι για το τι γινεται , σκεψου σε περιοδο δικτατοριας τι θα γινοταν....της π... το καγκελο. Τεσπα ολοι μπορουν να μιλανε για καλυτερα μοντελα πολιτικης , γιατι μιλουν εκ θεωριας και δεν μπορουν να βγουν λαθος κατα καποιο τροπο. Θα ειμασταν με την χουντα σε καλυτερη κατασταση ή χειροτερη? Γνωμη μου σε πολυ χειροτερη , γνωμη αλλου σε καλυτερη ....αλλα μιλαμε θεωρητικολογοντας. Αλλωστε ειναι πολλες οι παραμετροι.
Με αξια ατομα στην εξουσια , ειτε με χουντα , ειτε με δημοκρατια θα ηταν καλα. Αλλα με αναξια με χουντα θα ηταν σαφως κατα τη γνωμη μου τρις τρις τρις χειροτερα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
29-04-2012, 20:43 #108
..μίλαγα πριν λίγο με έναν γνωστό μου που μένει στο κέντρο και μου έλεγε πως η Χρυσή Αυγή θα πάρει μεγάλο ποσοστό γιατί "καθάρισαν" τις πλατείες της Αθήνας από τους αλλοδαπούς.
Φαντάζομαι πως καταλαβαίνουμε όλοι τι εννοεί με την έννοια "καθάρισαν".
29-04-2012, 22:12 #109
Φυσικά!, γιατί φαίνεται είναι τα "καλά παιδιά" της διπλανής πόρτας. Πουτανοκαμώματα, ψευτοκαλοσύνες και υποκρισιά μέχρι να πάρουν τα πάνω τους με σκοπό να μας καταστήσουν όλους άβουλα, απαθή και των ύπουλων υπάκουα Δεκανίκια πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικών συμφερόντνων που ουδεμία σχέση με πατριωτική ουσία έχουν.
(κλίκ)διαρκής αναθεώρηση ________________________________________ Β α σ ί λ η ς
30-04-2012, 08:30 #110
Θα ήθελα να συνεχίσω λίγο το θεμα που ξεκίνησά μέσα από σχετική νύξη μου υπό τυπο ερωτήματος για σύγκριση του έργου του Γεώργιου Παπαδόπουλου σε σχεση με όλους τους μεταγενέστερους του και μετά από τις σεβαστές απαντήσεις που δόθηκαν. Αυτή τη σχετικά θετική εικόνα για τον Γεωργιο Παπαδόπουλο εν σχέσει με όλους τους μεταγενέστερους του ηγετες δεν μου τη δημιούργησε κανένας, ούτε ΄μου προέκυψε μέσα από προκατατάληψη ή αντιπάθεια για τους μεταγενέστερους του (καμία σχέση μου με κάτι τετοιο !!), ούτε είχα ποτε στη ζωη μου ιδεολογική ή οποιαδήποτε άλλη σχέση με το δικό του χωρο.
Πολύ πρόσφατα παρακολούθησα τα ντοκιμαντερ της ΕΡΤ τα οποία διακομοδούσαν και χλεύαζαν το έργο του. Μέσα από αυτά τα ντοκιμαντέρ μου δημιουργηθηκε αυτη η θετική εικόνα. Αυτό που παρουσίαζαν, ασχέτως με ποιο τροπο το παρουσίαζαν και τι μηνυματα ήθελαν να περάσουν, ήταν έργο, αναπτυξιακα προγράμματα, δημιουργία υποδομών, δημόσια έργα, κοινωνική πολιτική, τιποτα από ανεργία, δημόσιο χρέος και οικονομική διαφθορά. Το έργο που επιτελέστηκε ήταν εμφανές, τα μηνυματα και η χλευη που οι εκφωνητες ήθελαν να περασουν έμεναν αστηριχτα μπρος στο έργο του που παρουσιάζαν τα ντοκιμαντερ τους. Στο τελος, για καποιον που δεν είχε ίδια άποψη, όπως εγω, τα ντοκιμαντερ αυτα, παρά την αρνητική εικόνα που προσπαθούσαν να παρουσιασουν μεσα από διακομόδηση, αφηναν θετική εντύπωση μέσα από αυτα που παρουσιαζαν.
Ναι κυβερνούσαν χωρίς βουλή, χωρις λαικη εξουσιοδότηση, φυλάκιζαν αυτους που πηγαιναν αντιθετα στο καθεστώς, ελευθερια του λόγου δεν υπήρχε, κατά τα λοιπά όμως?? κατά τα λοιπά όλοι οι μεταγενέστεροι του άφησαν έργο και δείκτες ανάπτυξης όπως αυτός? εδώ τι απαντάμε? άμα εξαιρέσουμε το ότι φωνασκούσαν για δημοκρατία, ότι δελέαζαν με μια πλαστη ευημερία το λαό με ξένα χρήματα τα οποια σημερα ζητανε πίσω, ότι η δημοκρατία τους ήταν σε τελική ανάλυση ένας εγκλωβισμός του λαού μέσα στα κόμματα χωρίς εναλλακτικές επιλογές, κόμματα όπου κυβερνούσαν οι λαοπλάνοι, το χρήμα, το βόλεμα, η διαφθορα και οι ημέτεροι, δικαιολογούμενοι στα ματια του κόσμου στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου? οι εκλογες αυτες πιστευω δεν διαφερουν σε τιποτα από όλες τις προηγούμενες, τα ίδια κόμματα ή νεα κομματα που ίδρυσαν μαθητες ων παραδοσιακών κομμάτων, υποψήφιοι ένα από τα ίδια, υποσχέσεις και πολιτικα προγραμματα αντιγραφη όλων των παλαιοτερων αναματρήσεων, για ποια αλλαγη μιλάμε? αυτος ήταν δικτατορας, δεν έκανε όμως τις καταχρησεις ούτε κοροιδευε το λαο όπως κανανε οι μεταγενεστεροι του και αφησε χειροπιαστο εργο.γιάννης
30-04-2012, 10:02 #111
30-04-2012, 10:02 #112
http://youtu.be/D9ybArBYPSo
Τα "χειροπιαστά" έργα των δικτατόρων ....................[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
30-04-2012, 10:09 #113
http://youtu.be/fWuzaapQB4s
...Αυτός ο τύπος έχει ακόμη και σήμερα τιμητές...Θαυμάστε ασυναρτησία σε όλο της το μεγαλείο....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
30-04-2012, 11:25 #114
- Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
Kαι κάτι ακόμα για το αν οι χουντικοί
καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα κι έκλεψαν το ελληνικό δημόσιο:
Xούντα -Σκάνδαλα και διαφθορά
Η επταετία της Χούντας σημαδεύτηκε από αμέτρητες περιπτώσεις σκανδάλων,
χρηματισμού και ευνοιοκρατίας.
Πάρα πολλά χρήματα από το ελληνικό δημόσιο καταχράστηκαν
ο Συνταγματάρχης Ιωάννης Λαδάς,
που πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο με τα λεγόμενα θαλασσοδάνεια
και έμεινε στην ιστορία με τον κοροϊδευτικό χαρακτηρισμό
Ο Κύριος Καθαρά Χέρια,
ο συνταγματάρχης Μπαλόπουλος,
πρώην υφυπουργός Εμπορίου στις κυβερνήσεις Παπαδόπουλου,
με το σκάνδαλο των σάπιων κρεάτων,
τα οποία επί υπουργείας του επέτρεψε να εισαχθούν από το εξωτερικό,
παραπέμφθηκε και καταδικάστηκε, και του εμπορίου όπλων,
και ο αντισυνταγματάρχης Μιχάλης Ρουφογάλης
στον οποίο οι χουντικοί είχαν δώσει τη διοίκηση της ΚΥΠ,
δηλαδή του πολύ κρίσιμου τομέα των μυστικών υπηρεσιών του κράτους.
Ο Ρουφογάλης ξόδεψε ασύστολα δημόσιο χρήμα
για την πολυτελή ζωή του και τα κοσμικά του πάρτι σε θαλαμηγούς,
ενώ η ΚΥΠ εξασφάλιζε χαριστικά δάνεια
σε εφοπλιστές και εργολάβους υποστηρικτές της Χούντας,
επιβαρύνοντας τις ελληνικές δημόσιες τράπεζες.
Την ίδια περίοδο, πρωτοφανή άνοδο γνώρισε το ρουσφέτι
και η οικογενειοκρατία:
ο Μακαρέζος διόρισε .............
και ο γαμπρός του Παττακού ........
έγινε εκατομμυριούχος
εξασφαλίζοντας χαριστικά δουλειές από το Δήμο Αθηναίων....
Ο Παπαδόπουλος διόρισε τον αδερφό του
.....................
Τον άλλον αδερφό του διόρισε......
Πηγή
http://el.wikipedia.org/wiki/
Αυτά αν μείνουμε στα οικονομικά σκάνδαλα μόνο,
κι αν ...παραβλέψουμε ότι η δικτατορία των συνταγματαρχών (1967-1974)
ήταν ένα νεοφασιστικό καθεστώς τρόμου
και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η δικτατορία των συνταγματαρχών (1967-1974):
Ένα καθεστώς τρόμου και καταπάτησης δικαιωμάτων
Στις 21 Απριλίου του 1967 ο νεοφασισμός
έγινε κράτος και ορκίστηκε από τον
βασιλιά Κωνσταντίνο κυβέρνηση
..........., των
συνταγματαρχών Γ. Παπαδόπουλου και
Ν. Μακαρέζου, και τέλος του ταξίαρχου Σ.
Παττακού.
Οι συνταγματάρχες απέβλεπαν στην κατάργηση της δημοκρατίας,
επικαλούμενοι την απειλή της επανάστασης
που προέρχονταν από τα αριστερά και
μετριοπαθή κόμματα, κάνοντας έτσι οι ίδιοι μια αντεπανάσταση
..............
και, επίσης,
επικαλέστηκαν την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας.
Για την επιτυχή έκβαση της αποστολής τους
στηριχθηκαν ενεργά στις αμερικανικές μυστικές
υπηρεσίες (CIA),
ενώ κατά τη διάρκεια της δικτατορίας,
ήταν οι ΗΠΑ, οι ξένες εταιρείες κολοσσοί,
οι Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες
και οι Έλληνες
εφοπλιστές, που στήριξαν τους πραξικοπηματίες.
Η εσωτερική πολιτική του Απριλιανού καθεστώτος: φυσική εξοντωση,
τρομοκρατία και κοινωνικός αποκλεισμός
Ο Παπαδόπουλος για να τους ικανοποιήσει όλους
έδωσε έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη,
διατηρώντας στη θέση της
τμήμα της ομάδας προγραμματισμού
που είχε διορίσει ο Γεώργιος
Παπανδρέου,
και απομάκρυνε μερικώς το κατεστημένο προς όφελος των
μικροαγροτών και των μεσαίων στρωμάτων των πόλεων.
Όμως, στην συντριπτική τους πλειοψηφία,
οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι διανοούμενοι,
οι αγρότες και οι μικροεπαγγελματίες
θα παραμείνουν μακρυά από το
καθεστώς.
Το 1968, οι δικτάτορες προχώρησαν σε διαγραφή όλων των χρεών
των αγροτών προς το δημόσιο,
ενώ επιθυμούσαν και την επιβολή των θρησκευτικών
και ηθικών αξιών της αγροτικής Ελλάδας
σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.
Η οικονομική πολιτική των δικτατόρων
ανακούφισε σε σημαντικό
βαθμό τους αγρότες κάτι που οδήγησε στην απόκτηση οπαδών του καθεστώτος από
τον αγροτικό κόσμο.
Βέβαια, σε μια προσεκτικότερη μελέτη της δικτατορίας,
διαπιστώνεται ότι οι δικτάτορες,
αν και διακήρυτταν τους δεσμούς τους με τους
αγρότες,
δεν προσέγγισαν ουσιαστικά τον αγροτικό κόσμο, καθώς ούτε εκπρόσωποι
της αγροτικής τάξης ούτε εκπροσώποι της εργατικής τάξης ενσωματώθηκαν στον
μηχανισμό του καθεστώτος.
...................
τα μέτρα προστασίας για τους αγρότες ήταν δώρο άδωρο,
καθώς κάτω από την συμπίεση του κράτους και των μονοπωλίων, οι αγρότες
απέκτησαν νέα χρέη,
ενώ παράλληλα οι υποσχέσεις για υποστήριξη προς τους
μικροεμπόρους και τους μικροεπαγγελματίες έμειναν απατηλές.
Όσον αφορά τους
εργάτες, τα συνδικάτα τους διαλύθηκαν
και τα μέλη της δικαστικής εξουσίας
που αρνήθηκαν να υποκύψουν στους πραξικοπηματίες,
οδηγήθηκαν σε παραίτηση.
Οι δικτάτορες δεν κατόρθωσαν να πάρουν με το μέρος τους τον λαό
και η απομόνωση τους αυτή
φαίνεται από τις μαζικές απολύσεις εργατών και υπαλλήλων μετά την
εκδήλωση του πραξικοπήματος,
τις μαζικές εκκαθαρίσεις στην αυτοδιοίκηση
..............
Αμέσως μετά το πραξικοπήμα,
το νεκροτομείο της Αθήνας,
άρχισε να δέχεται πτώματα ανθρώπων
που πέθαναν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.
Μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Ιωαννίδη,
γεγονός για το οποίο θα
μιλήσουμε παρακάτω, η ΕΣΑ πήρε στα χέρια της την λογοκρισία,
κλείνοντας τις εφημερίδες Χριστιανική και Βραδυνή
επειδή επιχείρησαν να αποκαλύψουν σκάνδαλα
της κυβέρνησης Παπαδόπουλου
ή να εκφράσουν αμφιβολίες για το έργο της
δικτατορίας,
ενώ παράλληλα δημιούργησαν πρόσθετους μαύρους καταλόγους βιβλίων,
στους οποίους περιλαμβάνονταν ακόμα και τα απομνημονεύματα του
Κολοκοτρώνη......
Το 1968 προωθήθηκε το νέο Σύνταγμα
με το οποίο καταργήθηκαν ουσιαστικά όλα
τα δημοκρατικά δικαιώματα που έχουν αναγνωριστεί από διεθνείς συμβάσεις
και οργανισμούς
και χωρίστηκαν οι πολίτες σε «ελεύθερους» και σε «παρίες».
Με το Σύνταγμα αυτό οι Ένοπλες Δυνάμεις
έγιναν και προστάτες του ¨κρατούντος
πολιτεύματος¨ και του ¨κοινωνικού καθεστώτος κατέναντι των εξωτερικών και
εσωτερικών εχθρών¨
και βασικός φρουρός των ¨συνταγματικών αρχών¨.
Η χώρα παραδόθηκε βορά σε ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα
και .........................
Το Σύνταγμα της δικτατορίας, με την απόφαση 2467 του Συμβουλίου
της Ευρώπης χαρακτηρίστηκε ως «φασιστικό και τερατώδες δημιούργημα¨.
Πηγή
http://library.panteion.gr:8080/dspa...hilopoulos.pdfLast edited by Joann; 30-04-2012 at 13:25.
30-04-2012, 12:21 #115
Το πρώτο πράγμα που θα σου πει ένας '' φιλομαθής της πλάκας '' είναι πως σε μια συζήτηση όταν έχεις είτε δίκαιο , είτε επιχειρήματα που πείθουν , δεν νιώθεις την ανάγκη να επιτεθείς απαξιωτικά σε κανένα γιατί απλά έχεις καλύτερο τρόπο !
Διακρίνω ένα πολλή επιλεκτικό σχολιασμό τον όσον γράφω....... κανένα σχόλιο για την πλασματική οικονομία '' τον δημοκρατών '' του Τσοβόλα δόστα όλα , και τον ψηφοθηρικών υπέρογκων προσλήψεων , αλλά της χούντας..... γιατί αν είχαν την ελάχιστη δόση αλήθειας αυτά που αναφέρεις για το ποια ήταν τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας επί χούντας μπορούμε να το δούμε με πολλή απλό τρόπο , μετά την πτώση της : τι ήταν αυτό που παρέλαβαν ως έλλειμμα ''οι δημοκράτες '' που όλοι σύσσωμοι με ένα στόμα έχουν σημείο αναφοράς αρχής και εξέλιξης του χρέους την μεταπολίτευση ;
Δεν κάνεις κανένα σχόλιο στο μεθοδευμένο αποτέλεσμα της γενικής έλλειψης υποδομών παραγωγής και τον ανεξέλεγκτων εισαγωγών ,
κανένα σχόλιο για την διαγραφή χρεών τον αγροτών και όχι του Κόκαλη ,
Έχεις την εντύπωση ότι τώρα εν καιρό δημοκρατίας δεν παρακολούθησε ; Μάθε το εξής κανένας απολύτως τύπος συσκευή κινητής τηλεφωνίας αν δεν πάρει έγκριση από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών , δεν μπορεί να διατεθεί στην αγορά ! ( μέσο δορυφόρων έχουν την ικανότητα να παρακολουθούν τα ΠΑΝΤΑ ! )
Αναφέρεσαι για τα κρατητήρια , και της προσαγωγές ...... ΝΑΙ έγιναν ακριβώς όπως τα αναφέρεις. Παραλείπεις να αναφέρεις όμως το εξής όλοι αυτοί οι διοχθέντες κομουνιστές ξαναγύρισαν στα σπίτια τους , υπάρχει έστω και '' ένας '' ο οποίος πιάστηκε από τα χέρια τον κομουνιστών στον εμφύλιο και τον είδε το σπίτι του ;;
Δεν μπόρεσα να καταλάβω το ότι βρίσκεις γελοίο το μοναδικό περιουσιακό του στοιχείο την mercedes , μήπως ήθελες να πεις για της ελβετικές τράπεζες , που οι '' δημοκρατικοί '' δημιούργησαν το απόρρητο για να μην τους πάρη ο κόσμος με της πέτρες , και μπερδεύτηκες ;
Αναφέρεσαι στο ότι δεν υπήρχε βουλή , ναι έτσι ακριβώς είναι το γνωρίζουμε όλοι. Δεν νομίζω να είναι πλέον πολλοί αυτοί που σήμερα πιστεύουν ότι οι 300 με τους παρατρεχάμενους υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρων !
Μιλάς για '' ελευθερία ιδεών '' .......... η μεταπολίτευση με μια από της αποφάσεις της δημιούργησε το πανεπιστημιακό άσυλο , για να προστατεύει την ελευθερία τον ιδεών ! Αν και είναι κοινώς αποδεκτό πως αυτή η ιδιαιτερότητα του χώρου το μόνο που προσφέρει είναι άσυλο στον φασισμό , υποχρέωση του πολίτη να πληρώνει από αυτά που δεν έχει , τα σπασμένα τον ανθρώπων που καπηλεύονται τον χώρο , ανάγκη παρουσίας μεγάλων αστυνομικών δυνάμεων που θα έπρεπε αντί να βρίσκονται εκεί , να τους βλέπει ο πολίτης κάθε γειτονιάς !
Ποια είναι τελικά η πραγματική '' ελευθερία '' , να έχω κατάστημα και κάθε φορά που ασκούν κάποιοι συμπολίτες μας το δικαίωμα τους να διαδηλώσουν , εγώ να είμαι υποχρεωμένος είτε να βρίσκουμε μέσα στο κατάστημα μου με κίνδυνο της ίδιας μου της ζωής , είτε να είμαι ανίκανος τηλεθεατής στο κάψιμο , το κλέψιμο , και την καταστροφή της περιουσίας μου , που έτσι και αλλιώς με νύχια και με δόντια προσπαθώ να την διατηρήσω βιώσιμη ;
Ποια είναι η ελευθερία του πολίτη τον μεγάλων αστικών πόλεων , που κατεβαίνει να συνοδεύσει την γυναίκα του για να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους , και τον μαχαιρώνουν λαθρομετανάστες για την κάμερα που είχε στον ώμο του για να καλύψει τα ευχάριστα ; ( ένα από τα αμέτρητα παραδείγματα )
Για ποια ελευθερία μπορείτε να μιλάτε αν κάνετε μια πολλή απλή ανάλυση της αγοραστικής δύναμης του μισθού ενός υπαλλήλου στον ιδιωτικό τομέα , με αυτήν τον '' ΣΚΛΑΒΩΝ '' τον περασμένων αιώνων ! ( τα τελείως απαραίτητα διατροφής , απλά για να έχουν δυνάμεις μόνο για να επιβιώνουν , και να μπορούν να υπηρετούν ! )
Αναφέρθηκες για την Κύπρο και τα κιβώτια που αντί για όπλα είχαν πέτρες , έχεις απόλυτο δίκαιο έτσι όπως το αναφέρεις γιατί είναι ένα μέρος της αλήθειας , το υπόλοιπο της αλήθειας πολλή συνοπτικά είναι το εξής : όλο το εγχείρημα της Κύπρου ξεκινά όπως ξαναέγραψα από τον Μακάριο , ο οποίος γινόταν Ροσόφιλος , Τότε αναλαμβάνουν δράση η c.i.a. και η monsant γιατί η γεωπολιτική θέση του νησιού είναι παραπάνω από σημαντική , απαιτούν από τον Παπαδόπουλο την ανατροπή του Μακαρίου , αυτός αρνήθηκε και εν ριπή οφθαλμού του πέρνουν το κεφάλι ( χρησιμοποιώντας μέσο του Π.Α.Κ. το πολυτεχνείο ) και βάζουν στην θέση του τον Ιωαννίδη , ΑΥΤΟΣ έκανε το όλο εγχείρημα , και απέσυρε μάλιστα και δυνάμεις μας από την ζώνη πυρός πρίν ξεκινήσει καν η απόβαση τον Τούρκων !
Έχω αμέτρητα τεκμήρια συνάνθρωπε μου τα οποία δεν είναι του forum , και εδώ θα βάλω τελεία !
Δεν έχω την ανάγκη να σου ανταποδώσω τους ευγενής χαρακτηρισμούς , ο κάθε αναγνώστης θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα !!Last edited by Φιλομαθής; 30-04-2012 at 13:56.
Το να γνωρίζεις τους άλλους είναι σοφία , το να γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι φώτιση !
30-04-2012, 12:52 #116
Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
30-04-2012, 13:01 #117
Καντε το τεστακι για να δειτε σε ποιο κομμα
ειναι πιο κοντα οι αποψεις σας, ειναι πολυ καλο
απ το πανεπιστημιο Θεσ/κης.
http://www.helpmevote.gr
30-04-2012, 13:30 #118
Κι επειδή εκτός από την επιλογή κόμματος στις εκλογές
λογικό είναι κάποιος να προβληματίζεται και τον επαγγελματικό του προσανατολισμό
ιδού μια πρόταση:
Επαγγελματικός προσανατολισμός
http://pitsirikos.net/wp-content/upl...n1-620x428.jpg
30-04-2012, 13:36 #119
30-04-2012, 13:52 #120
Και κάτι ακόμα:
http://2.bp.blogspot.com/-axJajzh_sd...DE5C4B6510.jpg