Results 16 to 30 of 31
Thread: ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ
-
14-01-2007, 16:05 #16
Originally posted by iwanna
Θα συμφωνήσω με το κιπ...όταν είμαι καλά δεν τον νοιωθω τον ρατσισμό...
έναντι των σοβαρών ψυχικών νοσών [στις οποίες η εκδήλωση των συμπτωμάτων είναι οφθαλμοφανής και αδιαμφισβήτητη] υπάρχει ο φόβος και η αντίδραση του μακριά από μένα κι αυτό γιατί η γνώση της ψυχικής ασθένειας δεν είναι κτήμα της κοινωνίας. έναντι του αντικείμενου του φόβου [αλλά και έναντι της αρρώστειας γενικά] υπάρχει η ανάγκη της προφύλαξης. εν προκειμένω, η απομάκρυνση από το αντικείμενο και η απομόνωσή του κρίνεται ως η καλλίτερη λύση.
έναντι των λιγότερων σοβαρών ψυχικών νοσών υπάρχει η πίστη και η αντίληψη της προσποίησης. σε αυτήν την περίπτωση η απομάκρυνση κι άλλοτε η περιφρόνηση ως τιμωρία με σκοπό την επαναφορά στην τάξη λόγω και πάλι της αμάθειας ή χειρότερα της ημιμάθειας. και μπλα μπλα μπλα...
τώρα όσον αφορά τον επαγγελματικό ρατσισμό νομίζω είναι απόλυτα φυσικό και αναμενόμενο. το μη φυσικό είναι να βλέπουμε και να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας ως θύματα κι έτσι να προδικάζουμε τη μοίρα μας. γιατί δεν έχει σημασία πως μας αντιμετωπίζουν εκείνοι που δεν μας ξέρουν στο κάτω κάτω αλλά πως αντιμετωπίζουμε εμείς εμάς που ξέρουμε. και απαντώντας στο ερώτημα της λένας θα πω πως είμαστε ξεχωριστοί [και σε καμμία περίπτωση κατώτεροι] γιατί πολύ απλά καταφέραμε και επιβιώσαμε [και επιβιώνουμε] και πλέον ξέρουμε πολύ καλά πως η ζωή δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται...
- 14-01-2007, 18:25 #17
πολύ καλά τα λες ραψωδέ
14-01-2007, 21:58 #18
Originally posted by keep_walking
100.000 και πλεον ειναι οι σχιζοφρενεις μονο στην Ελλαδα (1% του πληθυσμου) τουλαχιστον αυτο το ξερω καλα δλδ 100.000 οικογενειες εχουν αντιμετωπισει το προβλημα.
Δηλαδη κάθε δύο-τρείς πολυκατοικιες υπάρχει και ένας άνθρωπος με αυτή την ασθένεια...
Βέβαια, ο λόγος που νομίζουμε οτι είναι πολλοί λιγότεροι, είναι επειδή οι οικογένειές τους φροντίζουν επιμελως να το κρύβουν...
14-01-2007, 22:29 #19
Ναι 100.000 ειναι το σωστο νουμερο και λιγο παραπανω αλλα τοση θα αρρωστησουν εν Ελλαδι στο διαστημα μιας ζωης γιατι οπως προανεφερα χτυπαει συγκεκριμενες ηλικιες...πρεπει να βγαλεις ποσα ατομα ειναι στη συγκεκριμενη ηλικια και απο αυτους το 1% για να δεις ποσοι νοσουν αυτη τη στιγμη.
Προκειται για πραγματικη επιδημια.
Ακομα να αναφερω οτι δεν κανει διακρισεις φυλλου,εθνικοτητας,οικονομ ικης καταστασης,νοημοσυνης,μορφ ωτικου επιπεδου ή δεν ξερω τι αλλο.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
14-01-2007, 22:49 #20
το 1% ακούγεται και είναι απίστευτα μεγάλο νούμερο για να αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στη σχιζοφρένεια και άρα οπωσδήποτε αμφισβητήσιμο.
14-01-2007, 22:53 #21
Και ομως ειναι πραγματικο 1 στους 100 του παγκοσμιου πληθυσμου θα εκδηλωσει σχιζοφρενεια και μαλιστα ειναι σταθερο νουμερο αν θυμαμαι καλα να με διορθωσει ενας ειδικος αν κανω λαθος.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
14-01-2007, 23:25 #22
όπως και να \'χει οι αριθμοί δεν νομίζω να παίζουν και μεγάλο ρόλο σε τέτοιες περιπτώσεις.
έδιτ:αν υπολογίσεις επί του παγκοσμίου πληθυσμού πιστεύω θα αρχίσεις να \'χεις αμφιβολίες κι εσύ για την πραγματικότητα του ποσοστού αυτού.
15-01-2007, 16:41 #23
Originally posted by raphsssodos
αν υπολογίσεις επί του παγκοσμίου πληθυσμού πιστεύω θα αρχίσεις να \'χεις αμφιβολίες κι εσύ για την πραγματικότητα του ποσοστού αυτού.
http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=1277#pid14238
15-01-2007, 16:50 #24
Μπορει να μην εχουν ανακαλυψει πολλα ακομα οι επιστημονες για τη συγκεκριμενη αρρωστια (οπως και για αλλες ψυχικες παθησεις) αλλα πιστευω οτι τα ποσοστα δεν κανουν λαθος.
Ειναι σχετικα ευκολο να βγαλεις στατιστικα παιρνωντας ενα δειγματοληπτικο ποσοστο του πληθυσμου και να βρεις ποσοι πασχουν απο αυτο που αποκαλειτε στη συγκεκριμενη περιπτωση \"σχιζοφρενεια\"
Ισως να ειναι πιο δυσκολο απο αλλες ασθενειες λογω του οτι το κρυβουν (δεν ειναι σαν τον πχ διαβητη) αλλα αυτο θα ειχε σαν αποτελεσμα απλως μεγαλυτερο ποσοστο.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
06-02-2007, 14:17 #25
Ραψωδε,επειδη σου φαινονται πολυ μεγαλα τα νουμερα απλα να σου πω ότι υπαρχουν διαφοροι τυποι σχιζοφρενειας,διαφορετικο� � βαθμού σοβαρότητας. Από την ηπια σχιζοφρενεια μεχρι τη διπολικη διαταραχη(που συχνα συγχεεται και με τη σχιζοφρενεια) υπαρχουν διαφορες μορφές.Επομένως συνολικά οι ασθενείς αυτοί δεν είναι περίεργο να φτάνουν αυτά τα ποσοστά. Επίσης το γεγονός της αύξησης των διαγνωσμένων πριπτώσεων σχιζοφρένειας και παρόμοιων διαταραχών φαίνεται από την μεγάλη αύξηση στην κατανάλωση φαρμάκων με αυτές τισ ενδείξεις.
Όσον αφορά το ρατσισμό, μιλώντας προσωπικά, δεν βλέπω με κανένα ρατσισμό άτομα που μπορεί να πάσχουν από οποιαδήποτε τετοια διαταραχή. Αντιθέτως, με θέληση αυτά τα άτομα μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα (με καταλληλη θεραπευτική αγωγη) και να ζουν φυσιολογικά αναμεσα στους υπολοιπους χωρίς κανένα πρόβλημα προσαρμογής.Επίσης,τα άτομα με σχιζοφρένεια μπορούν να εργαστούν, ακόμη κι αν παρουσιάζουν συμπτώματα. Οι περισσότερες μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που πάσχουν από σοβαρές ψυχικές ασθένειες βελτιώνονται πολύ όταν εργάζονται και γενικά φαίνεται ότι η εργασία συμβάλλει στη θεραπεία. Επομένως θα ήταν λάθος να αποκλείουμε τετοια ατομα απο κοινωνικές δραστηριοτητες και γενικως να δείχνουμε οποιαδήποτε διακριση η ρατσισμο.
15-02-2007, 02:15 #26
1) Παιδιά, τελικά, τελευταίες μετρήσεις δίνουν ποσοστό αρκετά χαμηλότερο από 1% (νομίζω το είδα στη en.wikipedia.org αλλά δεν θυμάμαι νούμερο).
2) Όπως σοφά είπε ο John Nash, σημασία δεν έχει τι έκανες πριν αλλά τι κάνεις μετά τη σχιζοφρένεια.
Προσεγγιστικά πάντα:
25% \"θεραπεύεται\"
25% χρονίζει αλλά \"πάει καλά\"
50% συνεχώς υποτροπιάζει (κλινική)
3)Στο θέμα του ρατσισμού, θα έλεγα ότι υπάρχει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στην Ελλάδα από ό,τι σε άλλες χώρες. Βέβαια αν πάω να περπατήσω στη New York θα ακούσω πολλές φορές το \"He\'s crazy\".
Στιγματισμός είναι η ταμπέλα (ορισμό) που σου βάζει η κοινωνία (\"άρρωστος\", \"τρελός\" \"σχιζοφρενής\") προκειμένου να σε περιθωριοποιήσει και να μην έχεις δικαιώματα. Κι εσύ με αυτή την ταμπέλα πλέον φέρεσαι ανάλογα και επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο η κατάσταση της ψυχικής σου υγείας. Σαν φαύλος κύκλος ή συγκοινωνούντα δοχεία. Σε ορίζουν και σε ταξινομούν, έτσι απλά.
Μα είναι δυνατόν, το 2007 μ.Χ., να αποκρύπτουμε το πρόβλημά μας από όλους μα όλους και να το λέμε μόνο στον ψυχίατρό μας;
15-02-2007, 11:20 #27
οντως!αποκρύπτοντας το πρόβλημά μας από όλους είναι στην ουσια σαν να ειμαστε ρατσιστές εμεις οι ιδιοι απέναντι στον ιδιο μας τον εαυτο!είναι σαν να εισαι μαυρος πχ και να λες \'\'οχι ειμαι ασπρος!\'\' λες και ειναι ντροπη!
15-02-2007, 23:41 #28
Εγω παλι ειμαι της αποψης οτι τα οποια προσωπικα μας δεδομενα αφορουν λιγους ανθρωπους! Με ενοχλει δε ιδιαιτερα η νεα μοδα της εποχης οπου ολοι πετανε τις πληγες τους στα μουτρα του καθε τυχαιου λες και ειναι επιδειξιομανεις! Σ\' αυτη τη χωρα εχω την αισθηση οτι πρεπει να πηγαινουμε στα ακρα παση θυσια απο το \'\'ΚΩΣΤΑΛΕΞΙ\'\' στην επιδειξη
15-02-2007, 23:49 #29
Νιώθω πως με αντιμετωπίζουν ρατσιστικά επειδή είμαι μελαγχολικός και βγαίνει προς τα έξω πως έχω το μυαλό μου στο πρόβλημά μου.Το βλέπω στο βλέμμα τους και στον τρόπο που με αποφεύγουν πολλές φορές.
21-02-2007, 01:06 #30
Originally posted by Absolut
Νιώθω πως με αντιμετωπίζουν ρατσιστικά επειδή είμαι μελαγχολικός και βγαίνει προς τα έξω πως έχω το μυαλό μου στο πρόβλημά μου.Το βλέπω στο βλέμμα τους και στον τρόπο που με αποφεύγουν πολλές φορές.
Μαλλον μεγαλοποιεις λιγο την κατασταση μεσα σου...
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή