Results 1 to 6 of 6
Thread: ???
-
15-01-2007, 15:48 #1
???
diabasa,arketa sto forum gia tis fobies,k esti tha sas pw kati k gia emena!
apo mikrh eixa problima me ton ypno,koimomoun arketa arga,k me to fws panta anameno , fysiologiko tha mou peite gia ena paidi , omws afto yparxei mexri k shmera sth zwh moy. Pote den eixa skeftei oti afto mporei na einai fobia,kathws den me enoxlei to theorousa apla ws sinithia.
Xtes omws akousa apo ena tv-psixologo (!) ,oti afto to problima ypnou einai fobia kai malista fobia sxetika me ton thanato.!
den xerw..mou fanike periergo! Mporei na einai alhtheia???
- 15-01-2007, 16:03 #2
Μπορει και να εχει σχεση. Εγω για να κοιμηθω θελω απολυτο σκοταδι. Μεχρι και το λαμπακι της τηλεορασης στην αναμονη με ενοχλει..Καποιες φορες ομως που δεν ενιωθα καλα και ειχα φοβο μηπως παθω κατι στον υπνο αφηνα αναμμενο ενα μικρο φως..τι να σου πω..δεν το παθαινω παντα,αλλα οταν φοβαμαι πολυ αφηνω και τη λαμπα αναμμενη ολη νυχτα.
15-01-2007, 16:56 #3
Κι εγώ φοβάμαι το σκοτάδι και για να κοιμηθώ θέλω οπωσδήποτε να υπάρχει ένα μικρό φως αναμένο.Εχω πολλές φοβίες γενικά.Την φοβία μου για το σκοτάδι την θεωρώ λιγότερο σοβαρή και ενοχλητική από άλλες.
15-01-2007, 17:00 #4
MelinaD,
αν μπορεις γραφε ελληνικα γιατι τα greeklish ειναι πολυ δυσαναγνωστα!
οσο για αυτα που λες,
εχω διαβασει οτι δεν κανει να κοιμομαστε με φως αναμενο, γιατι ο οργανισμος θεωρει οτι ειναι ακομη μερα και υπερλειτουργει χωρις να ξεκουραζεται.
μαλιστα διαβασα οτι αναπτυσονται και καποιες μορφες καρκινου λογω της υπερδραστηριοποιησης αυτης(οτι ο οργανισμος τρελενεται).
ειδικα για καρκινο μαστου ελεγε.
εγω επειδη θελω οπωσδηποτε φως γιατι κι εγω φοβαμαι, αφηνω εξω απο το μπανιο ενα φωτακι νυκτος.
ισα ισα να φωτιζει λιγο το σπιτι.
παλια αφηνα το πορτατιφ του δωματιου μου αλλα μετα απ αυτα που εμαθα φοβηθηκα!!
15-01-2007, 18:32 #5
Μελίνα, πιθανό να είναι φοβία, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει καμμία απολύτως φοβία- και ειδικά με το θάνατο!!
Εφόσον δεν σε δυσκολεύει στη ζωή σου (πχ διαφωνία με το σύντροφό σου), μη δίνεις τόση σημασία. Αν σε προβληματίζει, κάνε μια προσπάθεια να κοιμηθείς με ένα εξωτερικό φως.
15-01-2007, 22:15 #6
Μελίνα γειά! ίσως να διάβασες νώριτερα κ για το δικό μου φόβο για το σκοτάδι (που δεν τον έχω μόνο στον ύπνο).. αυτό που είπε η agelinadance δεν το είχα ξανακούσει κ μου ακούγεται λιγάκι παράξενο η αλήθεια είναι.. όσο για τη φοβία για το θάνατο ίσως κ να ισχύει γιατί το θάνατο είναι αλήθεια ότι τον φοβάμαι πολύ.. τώρα τι σχέση μπορεί να έχει με το φως.. who knows? ίσως να είναι κ στα δύο ο φόβος για το άγνωστο..τι να πω?!
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία