φόβος για το πιεσόμετρο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 46
    Member

φόβος για το πιεσόμετρο

Καλησπέρα και πάλι.....

Έχω ξαναγράψει στο forum για την διαταραχή άγχους που αντιμετωπίζω. Ήρθε η ώρα να σας κάνω ένα update τώρα που σας χρειάζομαι.

Λοιπόν από τον Ιανουάριο που έπαθα τη πρώτη κρίση πανικού της ζωής μου, πέρασα ένα τρίμηνο έντονου άγχους γύρω από θέματα υγείας. Έκανα κάποιες εξετάσεις οι οποίες έδειξαν λίγη ανεβασμένη χοληστερίνη (όχι κάτι το τρομερο) και ανεβασμένη πίεση.

Λίγο πριν το Πάσχα πήγα σε ψυχίατρο και σταδιακά είμαι όλο και καλύτερα. Το έντονο άγχος εξαφανίστηκε, οι ταχυκαρδιές μειώθηκαν στο ελάχιστο και γενικά ο φόβος για ανακοπές, εμφράγματα, εγγεφαλικά και τέτοια πλεον υπάρχουν κάπου στην άκρη του μυαλού και όχι κεντρική μου σκέψη.

το θέμα είναι πως μου έχουν μείνει ακόμα κάποια θεματάκια. Για παράδειγμα η πίεση. Θέλω μία φορά να μετρήσω την πίεση μου να δω αν τέλος πάντων έχω και δεν μπορώ γιατί μόλις σκέφτομαι το πιεσόμετρο ασυναίσθητα αγχώνομαι. Ένα άγχος ναι μεν που δεν με επηρεάζει ιδιαίτερα στο υπόλοιπο της μέρας αλλά δεν μου επιτρέπει να είμαι σίγουρος για την πίεση μου....

Ας πούμε πριν λίγο αποφάσισα να την μετρήσω μετά από κάποιες μέρες αλλά μόλις πέρασα το πιεσόμετρο στο μπράτσο μου ένιωσα την καρδιά μου να χτυπάει πιο δυνατά και το κεφάλι μου να πιέζεται. Το αποτέλεσμα; 14-14,5 η μεγάλη 9-9,5 η μικρή.

Ο γιατρός μου επιμένει πως δεν έχω πίεση. Εγώ όμως συνεχίζω να αμφιβάλω.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος άλλος τον ίδιο φόβο με μένα. Φόβο για το τι θα δείξει το πιεσόμετρο.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας παιδιά.

Banned
    ρε συ νικ...
    ουτε συνταξιουχος να ησουν ε?

Member
    κοίτα, σε πληροφορώ πως τώρα είμαι πολύ καλύτερα )) που να με έβλεπες πριν κανά μήνα....

Πέρα από την πλάκα τώρα, η ψυχοθεραπεία έχει κάνει φανταστική δουλειά. Το έντονο άγχος έχει εξαφανιστεί και έχει πάει κάπου στην άκρη του μυαλού μου. Θα εξαφανιστεί και απο κει, που θα πάει.

Απλά ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Σε γιατρό (καρδιολόγο, παθολόγο κλπ κλπ) δεν θέλω να πάω αυτή την στιγμή. Ακολουθώ πιστά ότι μου λέει ο ψυχίατρος.

Α, είμαι 31 ετών

Banned
    αφου εχεις μια αγωγη κρατησε την.
    Το πιο πιθανο ειναι συντομα να σου φυγουν και οι εμμονες.
    Αν εχεις καταλαβει κιολας οτι τιποτα απο οσα γραφεις δεν ειναι παθολογικο συμπτωμα,
    εισαι σε καλο δρομο.

Senior Member
    Είναι τόσο αναγκαίο να μετράς με το πιεσόμετρο;
    Δε μπορείς απλά να μη μετράς;

Member
    πως δεν μπορώ. Και να σου πω την αλήθεια το μετάνιωσα που το έκανε χτες μετά από αρκετές μέρες. Με έφερε ξανά άγχος, ευτυχώς σε σχετικά χαμηλά επίπεδα και μόνο για λίγες ώρες.

Όπως είπα, η ψυχοθεραπεία σε μένα έχει λειτουργήσει πολύ καλά και ύστερα από 5-6 συνεδρίες έχω δει θεαματική βελτίωση και μάλιστα χωρίς χάπια.

Όπως και να χει τώρα, πίεση δεν μπορώ να μετρήσω τώρα, η γυναίκα μου μου έκρυψε το πιεσόμετρο ))

Banned
    Originally posted by Nickbin

η γυναίκα μου μου έκρυψε το πιεσόμετρο ))

και να της δωσεις πολλα συγχαρητήρια για αυτο....
    ακου με που σου λεω ε?

Senior Member
    ΝΙΚ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ,ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΤΟ ΕΚΡΥΨΕ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΛΕΥΕΙΣ. ΟΤΑΝ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ 2 ΚΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ..ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΤΗ ΜΕΤΡΑΝΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ..ΔΕ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ..ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΦΥΧΤΑ..ΤΙ ΝΑ ΠΩ ..ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ.
    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ
    ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ.....

Member
    Κοίτα τι γίνεται με μένα την δεδομένη στιγμή. ΔΕΝ θέλω να μετρήσω την πίεση μου γιατί και μόνο με την σκέψη αγχώνομαι. Μιλάμε μόλις τυλίγω το πιεσόμετρο στο χέρι μου νιώθω τους κροτάφους μου έτοιμους να εκραγούν. Επιχείρησα να την μετρήσω χθες βράδυ. Τζίφος, άγχος αμέσως και φυσικά ανεβασμένη πίεση.

Απλά αν αρχίσω να μετράω την πίεση μου δεν σταματάω )) μπορώ να το κάνω για ώρες μέχρι να δείξει κάτι που θα με ικανοποιήσει. Madness

Και αυτό τώρα που προσπαθώ είναι να μπας και νικήσω αυτό το φόβο ώστε να μπορώ να ξέρω τι πίεση έχω. Τελευταία φορά που πήγα σε καρδιολόγο, μου την βρήκε 13 και 9 αλλά και πάλι ήμουν αγχωμένος. Ο ψυχίατρος μου επιμένει πως

1) το 13 και 9 είναι κανονική πίεση
    2) ανεβαίνει καθαρά λόγο άγχους

επίσης με έχει συμβουλεύσει να πάψω να πηγαίνω σε άλλους γιατρούς. Τουλάχιστον για την ώρα και να σου πω την αλήθεια συμφωνώ μαζί σου.
    και επίσης εδώ που τα λεμε δεν είναι και τραγικό να έχεις πίεση. Αν χρειαστεί πέρνεις χάπι και την ρυθμίζεις (πως τα λέω ε....με τι ψυχραιμία....μακάρι να ήμουν και στη πραγματικότητα πάντα έτσι ψύχραιμος)

Με λίγα λόγια θεωρώ πως είμαι σε καλό δρόμο να νικήσω τους φόβους μου.

εσύ καλύτερα mariavas?

Banned

μπορώ να το κάνω για ώρες μέχρι να δείξει κάτι που θα με ικανοποιήσει. Madness

ενταξει,
    αλλοι συλλεγουν γραμματοσημα....

Senior Member
    Η γιαγια μου ειναι χρονια υποτασικη, και ομως για παρα πολυ καιρο της εκανα διαγνωση για υψηλη πιεση και επαιρνε φαρμακα που ριχνουν την πιεση. Γιατι??? Γιατι οταν πηγαινε στον γιατρο αγχωνοταν τοσο πολυ για το τι θα δειξει το πιεσομετρο, που η πιεση της ανεβαινε στα υψη! Οπως σε εσενα! :P Τελικα, ανακαλυψαν γιατι τα φαρμακα δεν εκαναν δουλεια και συνεχιζε να εχει συμπτωματα οταν αγορασαν ενα πιεσομετρο και μετρουσαν την πιεση στο σπιτι, οπου ηταν χαλαρη και της εδειχνε την πραγματικη πιεση, που ηταν αρκετα χαμηλη.
    Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν εισαι ο μονος και ειναι λογικο να αγχωνεσαι!

Senior Member
    τη παλευω νικ μου.σημερα εχω κατι ψηλοζαλαδες αλλα η πιεση μου μια χαρα 10,5/6,5 και οι παλμοι 80.τι να πω δεν ξερω..
    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ
    ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ.....

Member
    τι να πω ρε γαμώτο. εγώ σπάνια βλέπω κάτω από 12,5 και 8,5. Γενικά αν το πρωί δω χαμηλή πίεση, θα μου πάει καλά όλη μέρα, αν δω ανεβασμένη......χάλια ))) αυτά βέβαια πριν πάω στον ψυχίατρο. Τώρα όλα είναι πιο light.

όπως και να χει όλο αυτό αυτό το θέμα με έχει κάνει να δω τα πράγματα κάπως διαφορετικά. Έχασα 4-5 κιλάκια (δεν είμαι υπέβαρος απλά εδώ και αρκετά χρόνια κουβαλούσα λίγα παραπάνω από το φυσιολογικό μου)

άρχισα να τρώω περισσότερα φρούτα και λαχανικά. λίγο παραπάνω περπάτημα κλπ κλπ.......

Αυτή η εβδομάδα πάντως είναι ένα κλικ χειρότερη από τις 2-3 προηγούμενες. Και αυτό γιατί μέτρησα την πίεση μου σε κατάσταση stress. Δεν μαθαίνω από τα λάθη μου.

Banned

Αυτή η εβδομάδα πάντως είναι ένα κλικ χειρότερη από τις 2-3 προηγούμενες. Και αυτό γιατί μέτρησα την πίεση μου σε κατάσταση stress. Δεν μαθαίνω από τα λάθη μου.

κατσε γιατι εισαι ζαβολιαρης και κλεβεις....

εσυ δεν ειπες οτι στο τσιμπησανε το πιεσομετρο?
    βρηκες αλλο και το καβατζωσες???

nik πετα τα πιεσομετρα.
    εγω ειχα ξεχασει αυτη μου την εμμονη μεχρι που επισκεφτηκα προχτες το σπιτι της γιαγιας μου και το πιεσομετρο μου χαμογελουσε πανω στο τραπεζι.ε απο το αγχος μου και το τρεμουλο μου την ωρα που τη μετρουσα, η πιεση ηταν 16.5

νικ ακουσε με πετα τα ολα για να βρεις την υγεια σου!
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Page 1 of 4 123 ... LastLast