ειναι η κακια αρρωστια? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 20 of 20
    Senior Member
    χεχε ναι.... αλλα νομιζω πως και καλα εχει πιο ανθρωπινη μορφη ο λυκος εδω ..γι αυτο τον εκανε λιγο...χμ...με \"κοκκινοσκουφεια\"λογικη..κ αι \"διδακτικο σαν την γιαγια\".... νομιζω δηλ...
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Member
    Originally posted by yourgia
    Σε ενα μαθημα ψυχολογιας,αν θυμαμαι καλα,η καθηγητρια μας ειπε οτι υπαρχει αρρωστια που ονομαζεται κακια.Καταλαβα καλα?Αν ναι, μηπως θα μπορουσε να μου πει καποιος που γνωριζει σχετικα, ποια ειναι τα συμπτωματα,ποτε εμφανιζεται και γιατι?Ευχαριστω πολυ
    Γεια σου dodoni ειδα τυχαια οτι εισα online-μηπως θα μπορουσες να πεις και εσυ αν ξερεις κατι για την κακία?Δεν μιλαω για τη συνηθισμενη κακια που ολοι βλεπουμε συνεχεια-λεω για καταστασεις που να το πω απλα-δεν ξερεις απο που σου ερχεται-ακομα και απο πολυ δικα σου προσωπα-ευχαριστω πολυ προκαταβολικα

Member
    keep_walking διαβασα το αρθρο που προτεινες-αρκετα κατατοπιστικο ευχαριστω. τι-ποτέ,δεν ξερω αν ειναι ηθικο το θεμα αφου ολοι οι κομπλεξικοι δεν ειναι κακοι.Εμενα μου φαινεται περισσοτερο θεμα συνειδησης και ανατροφης.Οπως γραφεται και μεσα στο αρθρο,ενα παιδι αντιγραφει τη συμπεριφορα των γονιων του και αυτη αναπαραγει.Εγω ομως δεν καταλαβαινω γιατι ενας ενηλικας και ας πουμε και μεγαλουτσικης ηλικιας(οχι 20-25 αλλα 40 και πανω για να εχει προλαβει να ζησει καποια πραγματα)δεν καταλαβαινει πως αυτη ειναι η λαθος συμπεριφορα.Λαθος με την εννοια οτι πολλες φορες αν καποιον δεν τον ενοχλησεις δεν θα σε ενοχλησει ουτε και αυτος-αρα η επιθεση των κακων σε τι αποσκοπει?Καταλαβαινω πως πολλες φορες αντιδρουμε χωρις να το πολυσκεφτομαστε με συμπεριφορες που εχουν καταγραφει μεσα μας,αλλα γιατι π.χ οταν καποια ατομα ειναι πολυ ανοιχτα σε αλλους(πιθανως γιατι ετσι εχουν μαθει και αυτα) και πληγωνονται,το επεξεργαζονται μεσα τους και γινονται πιο επιφυλακτικοι ενω οι κακοι παρολο που με τη συμπεριφορα τους πληγωνουν και απομακρυνουν αυτοι ανθρωπους απο γυρω τους, δεν αλλαζουν?Εγω παντως δεν μπορω να δικαιολογω συνεχεια ανθρωπους με τετοια συμπεριφορα με το σκεπτικο οτι εχουν κομπλεξ και ανασφαλειες.Καπου νομιζω οτι εχουν υποχρεωση και απεναντι στους αλλους και απεναντι στον εαυτο τους να αλλαξουν.Ας ζητησουν τη βοηθεια ειδικου,ας το συζητησουν με τον εαυτο τους,ας δουν οτι και ολοι οι αλλοι εχουν προβληματα και \"δικαιωμα\" αλλος μικροτερος αλλος μεγαλυτερος να αισθανεται κομπλεξικος..Δεν ξερω-σιχαθηκα τετοιου ειδους ανθρωπους-μεχρι που αντιμετωπισα αυτη τη συμπεριφορα και απο πολυ δικο μου ανθρωπο δεν ειχα καταλαβει ακριβως περι τινος προκειται-μεχρι τοτε οταν καποιος με πειραζε απλα σηκωνομουν και εφευγα εστω και συναισθηματικα.Μετα ομως καταλαβα οτι καμια φορα ο αλλος μπορει να γινει ανεγξελεκτος προκειμενου να κανει το δικο του.Πιστεω οτι αν ο αλλος δεν θελει να αλλαξει, μονο κοφτα και αυστηρα μπορει καποιος να αντιμετωπισει τετοιους \"κυριους\" και \"κυριες\".

Senior Member
    Η κακια μπορει να οφειλετε και σε αλλο λογο απο οτι η ανασφαλεια πιστευω.
    Μπορει να οφειλετε σε αυτο που λεμε \"παταω επι πτωματων\" ωστε να εξελιχθω επαγγελματικα,κοινωνικα και δε με νοιαζει τι συνεπειες που θα εχει στους αλλους.
    Δηστυχως η κοινωνια ειναι ακομα ζουγκλα και επιβραβευει τους \"ισχυροτερους\" που δεν θα διστασουν να χρησιμοποιησουν οποιοδηποτε μεσον.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Member
    Ετσι ειναι αλλα αν περιμενουμε να αλλαξει η κοινωνια σωθηκαμε..Νομιζω ουτε τους \"κακους\"που σχετιζονται με εμας πρεπει να περιμενουμε οτι θα τους αλλαξουμε ή θα αλλαξουν αυτοι απο μονοι τους.Καλυτερα μακρια και ας υποστουν τις συνεπειες-καποια στιγμη αργα ή γρηγορα θα ερθουν και αυτες.Εγω παντως πιστευω οτι ακομα και αυτο το \"παταω επι πτωματων\"ανασφαλεια κρυβει και μαλιστα πολυ μεγαλη.Αντικειμενικα δεν σου χρειαζεται να φας τον κοσμο για να εισαι καλα και να πετυχεις.Αν δραστηριοποιηθεις σε ενα χωρο που εσυ μπορεις να δωσεις το maximum γιατι εκει μεσα αισθανεσαι καλα,τοτε γιατι να ριξεις 10 για να ανεβεις εσυ ο 1?Αν κανεις οτι μπορεις η επιτυχια θα ερθει-μπορει να μην ειναι το μπαμ αλλα θα ειναι αυτο που ανταποκρινεται στις ικανοτητες σου.Τωρα οτι υπαρχουν μερικοι που νομιζουν οτι ο κοσμος φτιαχτηκε και υπαρχει για να γυριζει γυρω τους..Ανασφαλεια και απληστεια δειχνει αυτο κατα τη γνωμη μου.Σιχαμερη κατηγορια παντως.

Page 2 of 2 FirstFirst 12