Results 1 to 15 of 52
Thread: Γονείς: ΔΕ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ!!!
-
04-05-2012, 16:08 #1
Γονείς: ΔΕ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ!!!
Δε τη παλεύω άλλο! Είμαι πολύ εξαγριωμένη με τους γονείς μου, έφυγα από το σπίτι μου, να μείνω μόνη μου γιατί δεν αντέχονται άλλο! Κρέμονται από πάνω μου, το κάθε πρόβλημα τρέχουν σε μένα να το λύσω, τώρα αποφάσισαν να χωρίσουν έπειτα από 30 χρόνια κ μου έχουν φορτωθεί εμένα τώρα! Με πνίγουν! όταν βλέπω να χτυπάει τηλ κ είναι αυτοί με πιάνει πανικός! κ όταν τους τα χώνω, ότι δε παντρεύτηκαν κ εμένα, μη με μπλέκουν στη σχέση τους, τσατίζονται ότι δεν τους στηρίζω κιόλας! Τόσα χρόνια, τόσες κρίσεις πανικού, πέντε χρόνια σε ψυχολόγο εξαιτίας τους κ μία φορα πως είμαι δε ρώτησαν! Μόνο να ξεφορτώνουν ξέρουν! Τους λέω έχω τα δικά μου, πέρασα κατάθλιψη μόνη μου, το ξεπέρασα, έκανα δύο δουλειές για να συντηρηθώ κ δε ρωτησαν αν θέλω κάτι, μια βοήθεια, κλαίω σχεδόν κάθε μέρα διότι έχω φορτωθεί πολλά, πολλά! Έλεος! Δε καταλαβαίνουν ότι κάνουν κακό στα παιδιά τους? Κ ο αδερφός μου τα ίδια, δε τους στηρίζω λέει, γιατί να μη μείνω πάλι μαζί τους τώρα που χωρίζουν, εν τω μεταξύ, ο πατέρας μου συνταξιούχος, αδερφός άνεργος, μάνα άνεργη! με κάνουνε να νιώθω τύψεις όταν τους λέω κ καμια κουβέντα, ότι φταίω κιόλας, είμαι αδιάφορη κ άλλα τέτοια! Μου έρχεται να τους πετάξω έξω από το σπίτι μου κ ας μη μου ξαναμιλήσουν ποτέ! Έτσι κ αλλιώς ο πατέρας μου, έχει σταματήσει να μου μιλάει! Αφού σταμάτησα να είμαι σάκος του μποξ για το καθένα, τα χουν πάρει!!! Αφού κάνω άσχημες σκέψεις κ δε θέλω! Θέλω επιτέλους την ηρεμία μου, αυτοί κάνανε τη ζωή τους! Ο πατέρας μου αλκοολικός, η μάνα μου με κατάθλιψη κ ο αδερφός βολεψάκιας! Τι σκατά πήρα εγώ από αυτους?! Καμία βοήθεια! Βαρέθηκα...
- 04-05-2012, 16:37 #2
Όταν ακούω τέτοια τρελαίνομε ,τι γίνονται γονείς να τεστάρουν εάν μπορούν?που είναι η στήριξη ?απαιτούν κ σεβασμό,αυτό που το πας?
04-05-2012, 18:55 #3
θα σου δωσω μια συμβουλη απο προσωπικη πειρα και μπορει να σου φανει σκληρη...
Αφου εχεις την δυνατοτητα να μενεις μονη σου,μη σηκωνεις ουτε τα τηλεφωνα....κι αν σου χτυπανε τα κουδουνια κλεισε τα αυτια σου και μην ανοιξεις....
καποια στιγμη θα καταλαβουν οτι κανονας για να μπουν στην ζωη σου ειναι να μαθουν να σε σεβονται σαν ανθρωπινο ον και να σε αγαπανε με τον τροπο που αξιζει σε μια ανθρωπινη υπαρξη να αγαπιεται.....
Οξωωω.....κι απο την ζωη και απο το σπιτι σου και απο το μυαλο σου......ψυχολογικα δρακουλακια κανενας δεν χρειαζεται......αν ειναι οικογενεια πρεπει να ξερουν να τιμανε και τον τιτλο....
06-05-2012, 00:27 #4
Δε μου φαίνεται σκληρό,έχεις δίκιο,πρέπει να το καταλάβουν ότι δε τους οφείλουμε επειδή μας γέννησαν. Έκλαιγα δύο ώρες από τη πίεση. Δεν ήρθαν σπίτι μου,το κατάλαβαν,ούτε μ έχουν πάρει τηλ. Ειλικρινά δε καταλαβαίνουν ότι κάποιες φορές πιέζουν τόσο τα παιδιά τους,ώστε μετά να τους κόβουμε τη καλημέρα κ μετά αναρωτιούνται γιατί! Κ η ψυχολόγος μου αυτό μου είπε,κοψτους τον αέρα,κάνανε τις επιλογές τους κάνεις εσυ τις δικές σου. Ευχαριστω πολύ που ασχοληθηκατε,ειλικρινά νιώθω καλα να σκεφτομαι ότι κάποιοι με καταλαβαινουν κ ας μην είναι δικοί μου άνθρωποι!
06-05-2012, 00:32 #5
Μη στεναχωριεσε κοριτσι μου,δυστυχως δεν ξερουν ολοι πως να ναι γονεις,μονο που εσυ πρεπει να κοιταξεις τον εαυτο σου ,το οφειλεις στα παιδια που θα κανεις εσυ αυριο.......
06-05-2012, 13:54 #6
Γλυκια μου άφησε τους και ας ειναι πατέρας μάνα αδελφός , κοίταξε τον εαυτο σου και τίποτε αλλο .
With every new day , your promises fade away, its a fine day to see that the last day for me is a beautiful day .....
07-05-2012, 09:26 #7
07-05-2012, 09:31 #8
Ειλικρινά αυτό θέλω αλλά με γεμίζουν τύψεις! Με τύψεις μεγάλωσα! Ότι δε νοιάζομαι πλέον κ δε τους στηρίζω! Κ τους λέω πάλι, δε χωρίζω εγώ! Ζήτησα από τη μάνα μου να πάρει από το σπίτι μου τρείς σακούλες ρούχα που έχει φέρει, δεν έχω ούτε ιδιαίτερο χώρο κ δεν υπάρχει κ λόγος να είναι σπίτι μου κ στράβωσε! Εεε... βαρέθηκα τα τσαλίμια τους!!!
07-05-2012, 13:18 #9
Θα πρέπει τότε να μάθεις να αντέχεις τις τύψεις. Και αυτό για να πάψουν να έχουν τη δύναμη να σε σπρώχνουν προς κατευθύνσεις εξιλέωσής τους, άρα προς όσους σε κακοποιούν συναισθηματικά. Όσο για τη συζήτηση του γιατί το κάνουν, η κουλτούρα μας η ανατολίτικη και πατριαρχική συνάμα, διδάσκει το σεβασμό πάση θυσία στους γεννήτορες ,άσχετα απ΄το ποιόν τους. Και καθώς το ποιόν τους διαμορφώνεται και από αυτή την κουλτούρα, fuck 'em ΛΟΛ
Αφού έχεις φτάσει να κλαις ώρες από την πίεση, θες να πάθεις καμιά καταθλιψάρα για να το εμπεδώσεις? Ξεφορτώσου με τρόπο όσους σου τα πρήζουνε! Με τρόπο σημαίνει αργό και σταδιακό κόψιμο, δεν είναι και ανάγκη να σκέφτεσαι επικούς τσακωμούς, θα σου κάνει την ίδια δουλειά με λιγότερα αίματα.:P"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
07-05-2012, 13:42 #10
έχεις δίκιο, πρέπει να ξεκόψουν από εμένα, το πρόβλημα είναι αυτό που αναφέρω, με πιάνουν εύκολα οι τύψεις, πχ... τη παρασκευή τσακώθηκα με τη μάνα μου γιατί της μίλησα ωμά κ έβαλε τα κλάματα κ μου λέει στο τέλος μ ένα ύφος κλαψοτέτοιο... σ ευχαριστώ που ήρθες στο δικηγόρο κ για τη στήριξη.. ¨οχι ειρωνικά κ καλά ότι μου το αναγνωρίζει κ τα πέρνω κ της λέω μη μου χεις τέτοιο ύφος εμένα!!! Σα μικρό παιδάκι που το μάλωσαν! Μετά ένιωθα άσχημα αλλά το πάλεψα γιατί σου λέω με μεγάλωσαν με΄ενοχές... ότι συμβαίνει σπίτι δε το λέμε παραέξω, δε κάνουμε ότι δε θέλουμε να μας κάνουνε (πράγμα που δε το τηρούν), εντάξει με μεγάλωσε με κάποιες αρχές αλλά πολύ ενοχή στη ζωή μου!! Αυτό πρέπει να αποβάλλω κ δε ξέρω πως... Να πάψω να είμαι ανεκτική..!
07-05-2012, 14:09 #11
Εμένα η μάνα μου δε δέχεται κουβέντα,όταν λέω κουβέντα το εννοώ .Δεν έχεις δικαίωμα να αντιδράσεις αρχίζει τις βωμολοχίες της ,είναι ασυγκράτητη,με λίγα λόγια "μάγκας".Αυτό που μου κακοφαίνεται είναι ότι δε με μεγάλωσε γιατί με μεγάλωσε η γιαγιάκα μου που υπερ αγαπώ,αυτή θέλησε να γίνει αυτό κ όμως ποτέ δε με άφησε να εκφράσω την απουσία της σε όλα αυτά που την ήθελα σαν παιδί παρούσα.Με λίγα λόγια κ γδαρμένη κ φταίχτρα είμαι.Όμως εδώ κ πολύ πολύ καιρό της είπα χωρίζουν οι δρόμοι μας κ ναι πρώτη φορά το τήρησα κ νιώθω τόσο ελεύθερη .Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά που αναφέρω είναι τόσα πολλά που αν τα έγραφα θα έπρεπε σαν τίτλο να βάλω "ΜΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΓΕΝΝΗΣΕΣ?"
07-05-2012, 14:27 #12
Ηλιάννα, σε καταλαβαίνω... Γιατί το κάνουνε αυτό? Γιατί πιστεύουν ότι τους οφείλουμε κιόλας που μας γέννησαν? Εμένα μου λέει συνέχεια: Δεν ήμουν δίπλα σου? Δε σε μεγάλωσα σωστά? Κ λέω ναι αλλά έκανες ότι θα πρέπει να κάνει κάθε μάνα? Τι θα πει δε σε μεγάλωσα σωστά? Αλίμονο! Κατά τ άλλα όμως όταν η ψυχολόγος μου ζήτησε να τους δει για να τους μιλήσει για εμένα, αρνήθηκαν, φοβήθηκαν τις ευθύνες! Τώρα μου έστειλε μηνυμα αν μπορεί να πάει να μαγειρέψει σπίτι μου να φάμε με τον αδερφό μου! Μα εγώ έφυγα για να είμαι μόνη μου, όχι να μου κουβαλιούνται σπίτι μου! Σπίτι σου της λέω γιατί δε μαγειρεύεις? Επειδή είναι ο πατέρας μου για να μη τσακωθούνε! Άκου εκεί! Κι εγώ τι φταίω που θέλω την ηρεμία μου!?!! Τώρα τσατίστηκε κ δεν απαντάει! Μ έχει πιάσει ταχυπαλμία κ τρέμουλο κ είμαι κ στη δουλεια, άντε να συγκεντρωθώ!
07-05-2012, 14:51 #13
Κοίτα να δεις τι μου κάνει τώρα! Μου λέει καλά άστο! Δε μ αρέσει να ζητιανεύω λίγο από το σπίτι σου! Δε θέλω να νιώθω ότι δεν είμαι ευπρόσδεκτη! Εγώ κάνω τα πάντα να σταθώ στα πόδια μου! Πάλι θα ξεκινήσω δεύτερη δουλειά να μην έχω κανένα ανάγκη, δε με έχει βοηθήσει κανείς, ακόμη κ ο πατέρας μου μου γύρισε τη πλάτη κ δε μου μιλάει, γιατί είχαμε μαζί κάποια λεφτά κλειστά σε τράπεζα ο οποίος πήγε κ τα δάνεισε κ τα ΔΙΚΑ μου!!! Κ όταν τα ζήτησα μου είπε ότι είναι δικά του κ τόσα χρόνια έχει προσφέρει πολλά... Φαντάζεστε την απογοήτευση? Που από 17χρ. δουλέυω για το χαρτζιλίκι μου να μη τους επιβαρύνω! Επειδή αυτοί τα σπάσανε τη πληρώνω κ εγώ! Μου είπε ας μην έφευγες από το σπίτι για να μην είχες οικονομικό πρόβλημα κ μου το έκλεισε... έχουμε 1 μήνα και.. να μιλήσουμε. Αναρωτιέμαι... ήταν πάντα έτσι ή άλλαξαν στη πορεία? Γιατί δε θέλουν να καταλάβουν ότι μου έχουν δημιουργήσει πρόβλημα? Γιατί πρέπει εγώ πάντα να΄τους λέω τι θα κάνουνε λες κ είναι παιδιά μου? Ένας φίλος μου με φωνάζει μπαμπά! ότι εγώ είμαι ο μπαμπάς της οικογενείας!
07-05-2012, 15:44 #14
εσυ νιωθεις ενοχες αλλα κανεις δεν νιωθει ενοχες για σενα....και τελικα γινεσαι ενας ανθρωπος που δεν θελεις να σαι....με τις φωνες ,με τους καυγαδες με την πιεση.....η φυγη σου ομως απο το σπιτι δειχνει καθαρα οτι δεν θελεις να εισαι αυτος ο ανθρωπος,τσιτα τα νευρα συνεχεια....αλλα κατι αλλο.Μηπως εισαι πολυ μικρη για να κανεις τον μπαμπα και τον ψυχολογο ολων......μηπως εχεις απολυτο δικαιωμα να ζησεις την ζωη σου που ηδη ειναι ενας αγωνας χωρις βαρακια δεμενα στα ποδια σου......κι αποτι φαινεται προσπαθεις να βοηθησεις ανθρωπους που ΔΕΝ θελουν να βοηθηθουν....μονο να κλαιγονται και να μεταφερουν τα βαρη τους στον πρωτο διαθεσιμο.Μην νιωθεις ενοχες για τιποτα......το δικιο ειναι 1000000 τα εκατο με το μερος σου.....κι οσο για την μανα σου που φυσικα την αγαπας κι αυτο φαινεται καλο θα της κανεις......θα δοκιμασει και λιγο τις δικες της δυναμεις χωρις να στηριζεται πανω σου.
07-05-2012, 16:03 #15
Μα με καταλαβαίνουν άνθρωποι που δε με ξέρουν κ όχι οι δικοί μου! Δε καταλαβαίνει ότι πρέπει για μια φορά να σταθεί στα πόδια της! Πρέπει να πάω στο καπάκι στην άλλη δουλεια κ δεν έχω ηρεμήσει ακόμη. Κ ειλικρινά δε τα παραλέω, είναι πολλά ΄λάθη που έχουν κανει, εγώ πάντα΄ήμουν η δυνατή που τα καταφέρνει μόνη της κ ο αδερφός μου ο αδύναμος, ο χαιδεμένος! Μακάρι να σταματήσουν οι τύψεις! Μακάρι για να νιώσω πάλι ελευθερη!