Η δυναμη της ιδεοληψίας!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Junior Member

Η δυναμη της ιδεοληψίας!

Καλησπέρα σας, είμαι ιδεοψυχαναγκαστική και έχω προσπαθήσει με διάφορους τρόπους να το νικήσω. Εκεί όμως που πάντα την πατάω ειναι το εξής σημείο.Με τεράστιο κόπο καταφερνω να μην κάνω όσα μου ερχονται στο μυαλο πχ σκεφτομαι ότι αν δεν περάσω ένα συγκεκριμένο αριθμό από την πόρτα θα με παρατήσουν οι φίλοι μου η θα πάθει κάτι καποιος δικός μου και άλλα πολύ χειροτερα. Κάποια στιγμή λοιπον αφου τα καταφερνω (με τεράστιο κοπο επαναλαμβάνω) να μην κάνω ότι με προστάζει το μυαλό συμβαινει κάτι άσχημο,προφανώς τυχαίο γεγόνός παράδειγμα,αρρωσταίνει η μαμα μου(όχι κάτι σοβαρό) αλλά στο δικό μου μυαλό, αυτό γίνεται επειδη εγώ δεν έκανα ότι΄έπρεπε να κάνωμ να περάσω δηλαδή τόσες φορές από την πόρτα. Παρότι το ξέρω οτι ειναι παραλογο αυτα τα τυχαία γέγονοτα με βγαζουν από το στόχο μου. Δεν ξερω πως να διαχωρισω τοους ανεξάρτητους εεξωτερικούς παράγοντες από τους εσωτερικούς.Σας ευχαριστώ που με ακουσατε.

Senior Member
    Καλησπερα.
    Εχω και εγω ιδεοληπτικη διαταραχη,αλλα ευτυχως με το περασμα του χρονου εχω μαθει να το κοντρολαρω και πλεον δεν μου δημιουργει τοσο μεγαλο προβλημα.
    Ποσα χρονια εισαι σε αυτη την κατασταση?
    Πως το αντιμετωπιζεις?Κανεις ψυχοθεραπεια, παιρνεις φαρμακα ή το παλευεις μονη σου?
    Last edited by betelgeuse; 12-05-2012 at 14:48.

Να κατανοήσεις το παράλογο αυτών των σκέψεων, ότι δλδ ειναι απλά δημιούργημα της σκέψης σου όπου έχουν ριζωσει, δεν έχουν καμια σχέση με την πραγματικότητα αφού καθόλου δεν την επηρεάζουν και αν κάποτε γίνει κάτι αυτό είναι ένα τυχαίο γεγονός αφού δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να σου αποδεικνύει ότι αυτές οι εμμονές προκαλούν το γεγονός και άρα πρόκειται για φανταστικά σενάρια που υπάρχουν μόνο στη σκέψη σου. Προσπάθησε έστω σταδιακά να μειώσεις την ένταση με την οποία τα σκέφτεσαι, να επιδιωκεις όταν έρχονται στη σκέψη σου πρώτα να τα αναγνωρίζεις ως τετοια και αμέσως να τα διώχνεις ώστε με τον καιρό η συχνότητα να μειωθεί και μάθε στη ζωη σου για κατι που θες να κανεις να παιρνάς γρηγορα από τη σκέψη στην πράξη γιατι η καθυστέρηση και η αναβολή είναι ο καλύτερος συμμαχος τετοιων σκεψεων.
    γιάννης

Junior Member
    BetelgeuseΤο αντιμετωπίζω κυρίως με ψυχοθεραπεία.Γιάννη έχεις πολ'υ δίκιο σε όλα όσα είπες.Το πρόβλημα είναι οτι εχω τρομερα ανεπτυγμένη την έννοια τις τιμωρίας.Δηλαδή θα τιμωρηθώ αν δεν περάσω τόσες φορές απο εκει,αν δεν κανω γενικά ότι με προστάζει ο νους.