Results 331 to 345 of 759
Thread: Οριακή προσωπικότητα
-
02-05-2007, 01:09 #331
Originally posted by Mοναξιά
Αλλά ελπίζω να καταλαβαίνεις ως ψυχασθενής κι εσύ ότι δεν μπορείς να βολεύεσαι με τον ένα,να σε βοηθάει και μετά να λες\"Σόρυ ήταν διάλειμμα\" και τώρα τα βρήκα με τον παλιό μου ψυχίατρο>>.Μ\'αρέσει το σκεπτικό.Τι θηρίο ρε;Ραμολί ήταν....Μην ευμενίζεις τις καταστάσεις...
ο αλλιώτικος ή όπως θες πες τον, καλό είναι να ξεκαθαρίσει από την αρχή ποιόν δρόμο θα ακολουθήσει. Θέλει να κολλήσει σε έναν συγκεκριμένο θεραπευτή ? Αυτό θα ναι καταστροφικό, ειδικά για μια οριακή προσωπικότητα που παρουσιάζει σαφώς έντονες τάσεις εξάρτησης από πρόσωπα. Τί να το κάνει κάποιος να απεξαρτηθεί από την μαμά ή τον εραστή και να εξαρτηθεί από τον ψυχίατρο ? Η οριακή προσωπικότητα εξ ορισμού δεν είναι συμβατή με τον ψυχαναλυτή ή τον ψυχίατρο, χρειάζεται απόλυτη απελευθέρωση και στήριξη στις δικες της δυνάμεις και άλλους δρόμους, πιο εσωτερικούς. Αν μπλέξει με οποιονδήποτε ψυχίατρο, όσο καλός και να ναι αυτός δεν θα τον βοηθήσει όπως θα βοηθούσε έναν απλό νευρωτικό. Και για να συνενοούμαι εννοώ ότι θα τον βοηθήσει στο κομμάτι συμπτώματα πιθανόν με τα φάρμακα, αλλά στο κομμάτι ψυχή δεν θα κάνει τίποτα. \'Η θα κοιτάξει βαθειά στην ψυχή του ο οριακός ή καλύτερα ας μην κάνει τίποτα, ας παίρνει μια ζωή φάρμακα. Είμαι της σκληρής σχολής αντιμετώπισης Gestalt σχολής και τέτοια. Χρειάζεται ένα ή πολλά βιωματικά σοκ για να θεραπευθεί η ψυχή, ο διάλογος είναι περιττός και τα αποτελέσματα πρόσκαιρα.
Υ.Γ.Που είσαι ρε Γιώργο να δεις το έργο σου να δικαιώνεται;
- 02-05-2007, 02:01 #332
Η προσωπικότητα επιμένω ότι είναι τελείως διαφορετικό από την ψυχή. Η ψυχική λειτουργία δεν ρυθμίζεται από άλλα άτομα αλλά μόνο με τις δικές μας δυνάμεις που ενεργοποιούμε κατάλληλες εποχές (όποιοι τις ενεργοποιούν γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό ψυχικά πασχόντων φεύγουν από αυτή την μάταια ζωή αθεράπευτοι και εντελώς απορυθμισμένοι από το σύμπαν). Απλά η προσωπικότητα γίνεται πιο λειτουργική με το πέρασμα των ετών κι αυτό συμβαίνει κυρίως για κοινωνικούς λόγους. Εμένα αν το αίτημα της ψυχής μου είναι να σκοτώσω δεν υπάρχει περίπτωση να το αποφύγω, όσο θεραπευμένη ή νορμάλ προσωπικότητα και αν έχω, αλλά ας το αφήσουμε το θέμα για την ώρα γιατί θα μπούμε σε χωράφια που δεν είναι αποδεκτά από την επιστήμη.
02-05-2007, 02:05 #333
Και να προσθέσω επίσης ότι θεωρώ τελείως βιασμό να μου οριοθετήσει ταυτότητα ένα άλλο άτομο. Μόνο το σύμπαν με οριοθετεί και αυτό που λέω δεν μου το συγχώρεσε ποτέ κανείς ρασιοναλιστής επιστήμονας.
02-05-2007, 03:34 #334
Οι γνώμες μας φαίνεται να διαφέρουν.Ξέρεις δεν μπορώ να στηρίξω τη γνώμη μου αλλιώς.Είτε την ακουλουθείς είτε όχι....Ο ψυχίατρος σε βοηθάει να οριοθετηθείς.Τώρα πως και τι σηκώνω τα χέρια ψηλά...Όταν είσαι θεραπευμένος ή φυσιολογικός δε γίνεται να έχεις ανάγκη να αφαιρέσεις τη ζωή κάποιου.Εκτός αν τον σκοτώσεις κατά λάθος...Ποιά πιστεύεις ότι είναι τα κομμάτια τα μη αποδεκτά από την επιστήμη που δεν αναφέρεις;;;
02-05-2007, 07:34 #335
Originally posted by kassi_21
Ποιά πιστεύεις ότι είναι τα κομμάτια τα μη αποδεκτά από την επιστήμη που δεν αναφέρεις;;;
Τα κριτήρια των ψυχολόγων σχετικά με το τί είναι διαταραχή είναι πολύ απλοικά. Το ίδιο και οι μέθοδοί τους για θεραπεία, απόδειξη ότι για πολλά χρόνια δεν παρουσιάζω ούτε ένα από τα συμπτώματα αυτού από το οποίο υποτίθεται ότι έπρεπε να το κουβαλάω μια ζωή και κανείς τους δεν με θεράπευσε, αλλά μόνος μου.
Και πολλοί αναρωτιούνται ακόμα κι αν υπάρχει καν ειδικά αυτή η διαταραχή, η οριακή. Μέχρι πριν από χρόνια δεν συμπεριλαμβανόταν ούτε στην παγκόσμια κατηγορία ψυχικών νόσων, στο DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders).
02-05-2007, 07:36 #336
02-05-2007, 12:02 #337
μοναξια ξερεις ποσο κουραστηκα να ζω με αυτην την διαταραχη????απιστευτα!
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
02-05-2007, 12:37 #338
Το ξέρω, σε καταλαβαίνω, είναι πολύ γνώριμο. Είσαι ακροβάτης. Σου αφιερώνω το τραγουδάκι του Χατζιδάκι και μια συμβουλή από μένα τον μη ειδικό - μη επαγγελματία. Ο ακροβάτης ξέρει ότι όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι όπως κι όλη η ζωή, αλλά και ότι το σχοινί πάνω στο οποίο βαδίζει κάπου θα καταλήγει, αποκλείεται να\'ναι ατέλειωτο. Αντί προσευχής λοιπόν :
Κύριε δωσ\' μου θάρρος
το σχοινί να μην κοπεί
θέλω να\' μαι φάρος
που φωτίζει την σιωπή
θέλω να πετάξω ελεύθερα
πιο πέρα κι από το κενό
πράγματα μικρά και δευτερα
δεν ξέρω ν\'αγαπώ
είμαι ακροβάτης και γυρεύω
δικό μου θεό
Αυτό να το κρατήσεις και να το λες όσο μπορείς πιο συχνά. Θέλω να πετάξω ελεύθερα λέει, όχι να πέσω απ\'το σχοινί. Και κράτα τα καλά της προσωπικότητάς σου, τα οποία εν μέρει περιγράφονται στο παραπάνω στιχάκι. Δεν ξέρουμε να αγαπάμρε πράγματα μικρά και δεύτερα, ας προσπαθήσουμε όμως να μην μισούμε τα μικρά και τα δεύτερα.
02-05-2007, 13:07 #339
σε ευχαριστω θα το βαλω σε καποιο του σημειου του μυαλου μου κ υστερα θια αρχισει η προσπαθεια να το κανω πραξη..
που θα παει θα συνηθισω...well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
02-05-2007, 13:09 #340
Originally posted by Mοναξιά
Originally posted by kassi_21
Ποιά πιστεύεις ότι είναι τα κομμάτια τα μη αποδεκτά από την επιστήμη που δεν αναφέρεις;;;
Τα κριτήρια των ψυχολόγων σχετικά με το τί είναι διαταραχή είναι πολύ απλοικά. Το ίδιο και οι μέθοδοί τους για θεραπεία, απόδειξη ότι για πολλά χρόνια δεν παρουσιάζω ούτε ένα από τα συμπτώματα αυτού από το οποίο υποτίθεται ότι έπρεπε να το κουβαλάω μια ζωή και κανείς τους δεν με θεράπευσε, αλλά μόνος μου.
Και πολλοί αναρωτιούνται ακόμα κι αν υπάρχει καν ειδικά αυτή η διαταραχή, η οριακή. Μέχρι πριν από χρόνια δεν συμπεριλαμβανόταν ούτε στην παγκόσμια κατηγορία ψυχικών νόσων, στο DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders).
02-05-2007, 13:15 #341
Δεν θέλω να στο πω αλλά θα το κάνω.Αν ήσουν τόσο κατά ψυχολόγων-ψυχιάτρων όπως εδώ λογικό είναι να έχει πέσει η μασέλα του γιατρού σου...Τον είχες κάνει σίγουρα χειρότερα από εμένα...
02-05-2007, 13:15 #342
παιδια δεν μπορω να πω οτι βγαζω 100% νοημα...εκεινο που ξερω ειναι οτι θελω να γινω καλα..
30-35 αν δινει τελικες τα επομενα 5 χρονια δεν θελω να πανε ετσι...με το τπτ..θα βαλω το γιατρο μου να βαλει τα δυνατα του!κι εγω απο την πλευρα μου τα δικα μου...κουραστηκα ορια
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΜΙΑ ΜΕΣΗ!περα απο αυτη που εχω στο σωμα μου μια κ στην ψυχη μουwell keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
02-05-2007, 13:20 #343
Χαχαχαχαχαχαχαχα.....Όρια γιατί με κυνηγάτε;Τι σας έκανα και τρέχετε ξωπίσω μου;Γιατί κατασπαράξατε τη χρυσή τομή;Ναι,ναι σε σας μιλάω!!!!Ρε ούτε κι εγώ καταλαβαίνω απόλυτα το σκεπικό Μοναξιάς.Έχει πολύ σύμπαν στη μέση και με αποδιοργανώνει.Μου θυμίζει αόριστες εναλλακτικές θεραπείες....Αλλά δεν θυμάμαι και τι μου έλεγε ο άλλος να αντικρούσω τα επιχειρήματά του καθ\'ότι θεωρώ ότι δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα...
02-05-2007, 13:49 #344
εγω με αΥΤΑ χαζευω ακομα παραπανω...οεο
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
02-05-2007, 14:51 #345
Δεν συμπεριλαμβανόταν με αυτό το όνομα......νομίζω..αλλά υπήρχε.Δεν ξέρω πως θεραπεύτηκες αλλά και το δικό σου ιστορικό αλλά δεν είμαι τόσο κατά των ψυχολόγων.Ποιά είναι η σχολή Γκεστάλτ και τι είναι ο ρασιοναλισμός καθ\'ότι αδαής;
που δεν το περίμενα, μετά από κάποιο σοκ. Συμβαίνουν κι αυτά.
Γκεστάλτ σχολή = μορφολογική θεραπεία. Αναπτύχθηκε στην Ευρώπη ως συνέπεια του υπαρξιστικού κινήματος από τον Frederick Perls, γερμανό ψυχίατρο μαθητή του Φρόυντ. Αυτή η θεραπεία δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην τωρινή εμπειρία και ο θεραπευτής αντί να χρησιμοποιεί αόριστες προτροπές, γίνεται πολύ συχνά σκληρός με τον ασθενή, δεν νταντεύει καθόλου τον ασθενή και είναι και πολύ πιεστικός ή ακόμα και σκληρός μαζί του κάποιες στιγμές. Ξέρεις για να αλλάξει κανείς συμπεριφορά, πρέπει να σειστεί συθέμελα η ύπαρξη του, όχι απλά να γίνεται κουβέντα ανώδυνη κουβέντα σε ένα γραφείο αλλιώς δεν γίνεται τίποτα, και ο Perls κατηγορούσε σαρκάζοντας τον Φρόυντ ότι εφηύρε το ψυχαναλυτικό ντιβάνι επειδή δεν μπορούσε να κοιτάζει τους ασθενείς στα μάτια. Η ασθένεια, και ειδικά κάθε ψυχική ασθένεια με εξαίρεση ακραίες καταστάσεις, όπως σχιζοφρένεια κλπ, είναι φυγή από την πραγματικότητα και τις ευθύνες, και καλό είναι ο ψυχολόγος ή ο ψυχίατρος να τον κουνάει συθέμελα τον πελάτη του.
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή