Results 346 to 360 of 759
Thread: Οριακή προσωπικότητα
-
02-05-2007, 19:40 #346
Originally posted by Mοναξιά
Δεν συμπεριλαμβανόταν με αυτό το όνομα......νομίζω..αλλά υπήρχε.Δεν ξέρω πως θεραπεύτηκες αλλά και το δικό σου ιστορικό αλλά δεν είμαι τόσο κατά των ψυχολόγων.Ποιά είναι η σχολή Γκεστάλτ και τι είναι ο ρασιοναλισμός καθ\'ότι αδαής;
που δεν το περίμενα, μετά από κάποιο σοκ. Συμβαίνουν κι αυτά.
Γκεστάλτ σχολή = μορφολογική θεραπεία. Αναπτύχθηκε στην Ευρώπη ως συνέπεια του υπαρξιστικού κινήματος από τον Frederick Perls, γερμανό ψυχίατρο μαθητή του Φρόυντ. Αυτή η θεραπεία δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην τωρινή εμπειρία και ο θεραπευτής αντί να χρησιμοποιεί αόριστες προτροπές, γίνεται πολύ συχνά σκληρός με τον ασθενή, δεν νταντεύει καθόλου τον ασθενή και είναι και πολύ πιεστικός ή ακόμα και σκληρός μαζί του κάποιες στιγμές. Ξέρεις για να αλλάξει κανείς συμπεριφορά, πρέπει να σειστεί συθέμελα η ύπαρξη του, όχι απλά να γίνεται κουβέντα ανώδυνη κουβέντα σε ένα γραφείο αλλιώς δεν γίνεται τίποτα, και ο Perls κατηγορούσε σαρκάζοντας τον Φρόυντ ότι εφηύρε το ψυχαναλυτικό ντιβάνι επειδή δεν μπορούσε να κοιτάζει τους ασθενείς στα μάτια. Η ασθένεια, και ειδικά κάθε ψυχική ασθένεια με εξαίρεση ακραίες καταστάσεις, όπως σχιζοφρένεια κλπ, είναι φυγή από την πραγματικότητα και τις ευθύνες, και καλό είναι ο ψυχολόγος ή ο ψυχίατρος να τον κουνάει συθέμελα τον πελάτη του.
- 02-05-2007, 19:45 #347
Για αυτο η ψυχιατρος μου μου εκανε κατι ακραια σχολια τελευταια φορα που συναντηθηκαμε λες να ακολουθουσε την Γκεσταλτ σχολη?
LOL αστειο μου φαινεται...να σε προσβαλουν με απωτερο λογο...σαν να περνας εκπαιδευση στα Ο.Υ.Κ ενα πραγμα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
02-05-2007, 19:50 #348
Originally posted by keep_walking
Για αυτο η ψυχιατρος μου μου εκανε κατι ακραια σχολια τελευταια φορα που συναντηθηκαμε λες να ακολουθουσε την Γκεσταλτ σχολη?
LOL αστειο μου φαινεται...να σε προσβαλουν με απωτερο λογο...σαν να περνας εκπαιδευση στα Ο.Υ.Κ ενα πραγμα.
ΠΟυ είναι τα μαστίγια;;;;Εεεεεεε;;;Δεν πήρες το χάπι σου πάλι;;;Εγώ θα στο λέω ρε μαλακισμένο οριακό σκουπίδι;;;;;;Χρατς~~~~
02-05-2007, 20:10 #349
Originally posted by kassi_21
LOL αστειο μου φαινεται...να σε προσβαλουν με απωτερο λογο...σαν να περνας εκπαιδευση στα Ο.Υ.Κ ενα πραγμα.
ΠΟυ είναι τα μαστίγια;;;;Εεεεεεε;;;Δεν πήρες το χάπι σου πάλι;;;Εγώ θα στο λέω ρε μαλακισμένο οριακό σκουπίδι;;;;;;Χρατς~~~~
02-05-2007, 22:14 #350
πηγαινε να ξεκανεις κ κανεναν αλλον αυτος παει τον ξεκανες!
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
03-05-2007, 02:42 #351
Ρε συ τον ξέκανες όπως λέει κι η Ιωάννα.
Αυτό με το ***** του λόγου του το είχα χυπήσει κι εγώ...
Κάτι δε,μου έλεγε και για τους παπάδες και μια μέρα ή ένα βράδυ που τα είχα πάρει μαζί του τού κοπάνησα...
Είχα κάνει ολόκληρη ποιητική σύνθεση να συμπληρώσω αλλά τώρα δεν την θυμάμαι ακριβώς..Στα λίγα που θυμάμαι..
Λέτε πως οι παπάδες κρύβονται πίσω από τα ράσα τους και το ιερό αλλά κι εσείς κρύβεστε πίσω από τον τίτλο του ψυχιάτρου και τα άδυτα της ψυχανάλυσης...με την διαφορά ότι εσείς οι ψυχίατροι είστε χειρότεροι.Μοιάζετε με τις πόρνες που τις πληρώνεις για το σεξ μόνο που εσάς σας πληρώνουμε για συναισθηματική παρηγοριά....
03-05-2007, 02:47 #352
Τι κάνεις λεβεντόπαιδο λοιπόν;;;Λολ....Μήπως για δωράκι την επόμενη φορά να του πας τήλιο και κανά ακουστικό;Είμαι σίγουρη ότι την επόμενη φορά θα σε θυμάται καλύτερα....Καλά τον είχες μισήσει τόσο αλλά και πάλι δεν του έμεινες στο μυαλό;;;Ήταν σωστός επαγγελματίας...φαίνεται.Απ \'το ένα έμπαινε απ\'το άλλο έβγαινε.Κανονικά έτσι πρέπει να είναι..η σχέση μεταξύ γιατρού ασθενή.Σε θυμάμαι και σε ξέρω την ώρα που έχουμε συνεδρεία και μετά σε έχω εντελώς ξεχάσει.....
03-05-2007, 02:49 #353
δλδ kassi εγω εχω την πιο ακανονιστη σχεση με το γιατρο μου
εγω τον σκεφτομαι κανω τσιγαρο κανω συνεδρειες κ μεσα στο μυαλο μου μου λεει να μην καπνιζω γιατι με ενοχλει ο καπνος
καλα που επανερχομαι πριν το σβησω το τσιγαρο...well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
03-05-2007, 03:07 #354
Μην το λες παιδί μου.Δεν ξέρεις τι τέλεια,λέμε τώρα σχέση είχα με τον Γιωργάκη...Δεν υπήρχε κάτι που να μην τον ρωτούσα.Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη και μεταξύ μας ο μπαγάσας μου λείπει πολύ..Όσα ήξερε αυτός δεν τα ήξερε ο κόσμος όλος.Μου είχε μάθει πολλά και ακόμα θα μάθαινα αν......Λέω να πάω να τον επισκεφτώ.....Να τον ρωτήσω αυτό που έχω καιρό παράπονο.\"Γιατί ρε μάγκα τόσα χρόνια δεν μου είχες μιλήσει για τα οριακά μου χαρακτηριστικά που χαλάνε τις σχέσεις μου;\".Ο Γιωργάκης ήταν άπαιχτος και ελεύθερο μυαλό.....Τσακωνόμασταν,τον έβριζα αλλά ήταν ΚΟΡΥΦΗ.Του το αναγνωρίζω.....Ξέρεις δεν είναι εύκολο να πετάς 3μιση χρόνια ψυχοθεραπείας και \"πιστεύω\" στο δρόμο...Είχα πιστέψει σε όσα έλεγε και ότι θα μπορούσε να με βοηθήσει.....
03-05-2007, 03:13 #355
εγω πεταξα 2 με την αλλη δεν φταει αυτη μωρε εμενε εγκυος κ ειχε τα ορμονικα της
αλλα αυτος ειναι ......μπενει μεσα στην ψυχη μου ρε..αλλα..δεν καταλαβαινει το χιουμορ μου με τπτ.well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
03-05-2007, 18:04 #356
Ο παλιός ήταν σου λέω άπαικτος.Τον δούλευα βέβαια ψιλό γαζί....γιατί τον θεωρούσα ψωνάρα αλλά τώρα εκτιμώ το ποιόν του......Μόνο λίγο απαιτητικός ήταν και τα ραντεβού τα έβαζε 2 φορές το μήνα....Μήπως ήταν της σχολής Γκεστάλτ και αυτός;;Που είσαι ρε Μοναξιά να μου φτιάξεις το κέφι;;;;;Τι άλλα κατέβαζες στον ψυχίατρό σου;Μου θυμίζεις το στυλάκι μου...Και στα 7 χρόνια ψυχοθεραπείας που τον είχες δεν κατάφερες να κάνεις τίποτα;;;;
Α,ρε τους είχαμε τρελάνει τους τρελόγιατρους!!!!!
03-05-2007, 19:12 #357
Και στα 7 χρόνια ψυχοθεραπείας που τον είχες δεν κατάφερες να κάνεις τίποτα;;;;
Θα θελα να μου πείτε ακόμα, όποιος θέλει απ΄όσους έχετε διάγνωση borderline, θεωρείτε τον εαυτό σας εξωστρεφή ή εσωστρεφή, τσαμπουκά και θρασύ ή περισσότερο δειλό και αποτραβηγμένο ? Τα σπάτε με οικεία πρόσωπα ή με όλους ανεξαιρέτως ? Βγαίνετε πολύ έξω, διασκεδάζετε, έχετε πολλές σχέσεις και παρέες που διαλύονται σύντομα ή έχετε ελάχιστους φίλους και ζείτε μοναχικά ? Στο θέμα σεξουαλικότητα επίσης, σας αρέσουν οι πειραματισμοί και είστε προκλητικοί ή έχετε πολλές αναστολές ? Και κάτι τελευταίο. \'Εχετε διαβάσει το
βιβλίο \'\'Ιδωτική τρέλλα\'\' του ψυχολόγου Αντρέ Γκριν ?
04-05-2007, 00:04 #358
Και στα 7 χρόνια ψυχοθεραπείας που τον είχες δεν κατάφερες να κάνεις τίποτα;;;;
Θα θελα να μου πείτε ακόμα, όποιος θέλει απ΄όσους έχετε διάγνωση borderline, θεωρείτε τον εαυτό σας εξωστρεφή ή εσωστρεφή, τσαμπουκά και θρασύ ή περισσότερο δειλό και αποτραβηγμένο ? Τα σπάτε με οικεία πρόσωπα ή με όλους ανεξαιρέτως ? Βγαίνετε πολύ έξω, διασκεδάζετε, έχετε πολλές σχέσεις και παρέες που διαλύονται σύντομα ή έχετε ελάχιστους φίλους και ζείτε μοναχικά ? Στο θέμα σεξουαλικότητα επίσης, σας αρέσουν οι πειραματισμοί και είστε προκλητικοί ή έχετε πολλές αναστολές ? Και κάτι τελευταίο. \'Εχετε διαβάσει το
βιβλίο \'\'Ιδωτική τρέλλα\'\' του ψυχολόγου Αντρέ Γκριν ?
Τα οριακά μου χαρακτηριστικά τα έμαθα λοιπόν πριν 3 με 4 μήνες και από τότε προσέχω να ελέγχω τον επικίνδυνο παρορμητισμό μου....Όχι δεν έχω διαβάσει το βιβλίο \"Ιδιωτική τρέλα\".Είναι καλό;Τι πραγματεύεται;;;
04-05-2007, 00:31 #359
[.Όχι δεν έχω διαβάσει το βιβλίο \"Ιδιωτική τρέλα\".Είναι καλό;Τι πραγματεύεται;;;
04-05-2007, 00:39 #360
Η οριακή δεν είναι ανίατη ακριβώς.Παράδειγμα φαεινό η Σουζάν Κέησεν,συγγραφέας για την οποία γυρίστηκε η ταινία Girl Interrupted ή \"Το κορίτσι που άφησα πίσω μου\"στα ελληνικά.Στο τέλος της ταινίας αναφέρεται ότι μετά από εγκλεισμό της για ένα χρόνο σε ψυχιατρική κλινική αποθεραπεύτηκε και χωρίς χάπια μάλιστα.Ας ελπίσουμε όντως να συνέβη καθώς και να υπάρχουν και άλλα παρόμοια παραδείγματα στις μέρες μας.Εγκεφαλική βλάβη δεν ξέρω αν υπάρχει στις διάφορες διαταραχές.Μόνο για την σχιζοφρένεια ξέρω ότι φέρει μεγάλα ποσοστά κληρονομικότητας,δε θεραπεύεται αλλά τα συμπτώματά της υπόκεινται ύφεση με την χρήση φαρμάκων.
Θα κοιτάξω αν είναι να το διαβάσω.Σε ευχαριστώ....και είσαι πολύ τυχερός που θεραπεύτηκες μόνος σου σχεδόν και είσαι καλά....αν και κάτι είπες ότι περνάς μια βαριά θλίψη τον τελευταίο καιρό.Μόλις μπει η Ιωαννούλα θα μπορέσει κι αυτή να σου εκθέσει τα προσωπικά της βιώματα που θα είναι και πιο ενδιαφέροντα καθ\'ότι αυτή πάσχει από οριακή διαταραχή...
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή