Results 361 to 375 of 759
Thread: Οριακή προσωπικότητα
-
04-05-2007, 03:14 #361
θα πω οσα ξερω απο αυτα που ακουσα απο τον γιατρο ΜΟΥ
η οριακη διαταραχη δεν γιατρευεται ειναι διαταραχη προσωπικοτητας που εχει τις ριζες τις στα πρωτα 7 χρονια της ζωης του ανθρωπου απο μωρα εντελως υποσεινηδητα μαζευαμε ερεθισματα απο το περιβαλλον μας με τα οποια χτισαμε τον χαρακτηρα μας..αυτος ειναι ο λογος που δεν γιατρευεται..γιατι που να γκρεμισεις κατι που χτιστηκε κατα την παιδικη ηληκια?ομως η διαταραχη βελτιωνεται αν ευνονουν οι εξωτερικοι παραγοντες και σε καποιο ασχημο γεγονος επανερχεται
η Κεηζεν πχ βγηκε παντρευτηκε και εζησε ευτιχισμενη με τον ανθρωπο που αγαπουσε κ την αγαπουσε με αποτελεσμα η διαταραχη να μην ειναι εκδηλη.η λογικη παραμενει ακεραια κ δεν επιρρεαζεται κι οσο για την κληπρονομικοτητα ενα παιδι με τασεις διαταραχης αν γεννηθει σε περιβαλλον που δεν ειναι ευφορο για την διαταραχη τοτε αυτη μπορει να μην παρουσιαστει.δεν ειναι μαθηματικα να πεις 1+1=2 συντελουν πολλα οι τασεις του χαρακτηρα που ηδη εχεις κληρονομισει απο τους γονεις κ απο κει και περα το περιβαλλον
πχ τα αδερφια μου ειναι νορμαλ σε εμενα προυπηρχε μια ταση που ομως αν τα βιωματα μου ηταν καλα κι οχι σκατα οπως ηταν δεν θα παρουσιαζοταν η διαταραχη
ειναι σαν τα φρουτα που δεν καλλιεργουντε σε ακαταλληλο χωμα κ κλιμαwell keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
- 04-05-2007, 10:46 #362
Originally posted by Mοναξιά
Ξέρεις για να αλλάξει κανείς συμπεριφορά, πρέπει να σειστεί συθέμελα η ύπαρξη του, όχι απλά να γίνεται κουβέντα ανώδυνη κουβέντα σε ένα γραφείο αλλιώς δεν γίνεται τίποτα, και ο Perls κατηγορούσε σαρκάζοντας τον Φρόυντ ότι εφηύρε το ψυχαναλυτικό ντιβάνι επειδή δεν μπορούσε να κοιτάζει τους ασθενείς στα μάτια. Η ασθένεια, και ειδικά κάθε ψυχική ασθένεια με εξαίρεση ακραίες καταστάσεις, όπως σχιζοφρένεια κλπ, είναι φυγή από την πραγματικότητα και τις ευθύνες, και καλό είναι ο ψυχολόγος ή ο ψυχίατρος να τον κουνάει συθέμελα τον πελάτη του.
04-05-2007, 11:50 #363
πρεπει να με βαλει στο σεικερ να ταρακουνηθω για τα καλα..
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
04-05-2007, 11:51 #364
εχω μια απορια γιατι η διαταραχη λεγεται οριακη αφου μονο στα ορια δεν ειναι κανεις αλλα στα ακρα
θα ρωτησω την Τριτη το δρ μου αλλα μεχρι τοτε καθε αποψη αποδεκτηwell keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
04-05-2007, 13:29 #365
Originally posted by interappted
θα πω οσα ξερω απο αυτα που ακουσα απο τον γιατρο ΜΟΥ
η οριακη διαταραχη δεν γιατρευεται ειναι διαταραχη προσωπικοτητας που εχει τις ριζες τις στα πρωτα 7 χρονια της ζωης του ανθρωπου απο μωρα εντελως υποσεινηδητα μαζευαμε ερεθισματα απο το περιβαλλον μας με τα οποια χτισαμε τον χαρακτηρα μας..αυτος ειναι ο λογος που δεν γιατρευεται..γιατι που να γκρεμισεις κατι που χτιστηκε κατα την παιδικη ηληκια?ομως η διαταραχη βελτιωνεται αν ευνονουν οι εξωτερικοι παραγοντες και σε καποιο ασχημο γεγονος επανερχεται
η Κεηζεν πχ βγηκε παντρευτηκε και εζησε ευτιχισμενη με τον ανθρωπο που αγαπουσε κ την αγαπουσε με αποτελεσμα η διαταραχη να μην ειναι εκδηλη.η λογικη παραμενει ακεραια κ δεν επιρρεαζεται κι οσο για την κληπρονομικοτητα ενα παιδι με τασεις διαταραχης αν γεννηθει σε περιβαλλον που δεν ειναι ευφορο για την διαταραχη τοτε αυτη μπορει να μην παρουσιαστει.δεν ειναι μαθηματικα να πεις 1+1=2 συντελουν πολλα οι τασεις του χαρακτηρα που ηδη εχεις κληρονομισει απο τους γονεις κ απο κει και περα το περιβαλλον
πχ τα αδερφια μου ειναι νορμαλ σε εμενα προυπηρχε μια ταση που ομως αν τα βιωματα μου ηταν καλα κι οχι σκατα οπως ηταν δεν θα παρουσιαζοταν η διαταραχη
ειναι σαν τα φρουτα που δεν καλλιεργουντε σε ακαταλληλο χωμα κ κλιμα
Θυμάμαι τώρα έναν τύπο-γύρω στα 50 κάτι-στο ιατρείο του Γιωργάκη εκεί που περίμενα να έρθει η σειρά μου με τον οποίο πιάσαμε κουβέντα...Μου είπε ότι έπασχε από ιδεοψυχαναγκασμό,στριφογυ� �νούσε στο κρεβάτι,χτυπιόταν,\"δαγκωνό ταν\" και τέτοια.Όταν τον συνάντησα είχε έρθει για τη γυναίκα του που έπασχε από κατάθλιψη θεωρώντας τον εαυτό του θεραπευμένο.Εγώ τον έβλεπα μεν καλύτερα αλλά δεν θα έλεγα πως ήταν και το δείγμα υγείας...Θέλω μ\'αυτό λοιπόν να πω πως μερικά κατάλοιπα μένουν.(Βέβαια να τονίσω πως ίσως έπεσα στην περίπτωση καθ\'ότι έπειτα έμαθα πως η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή δε θεραπεύεται πλήρως.Μπορεί να χρειάζεται κάποιος να παίρνει χάπια εφ\'όρου ζωής σε χαμηλές δόσεις.Οι υποτροπές δε,από την ελάττωση των χαπιών είναι ποικίλες.Προσωπικά το παλεύω καιρό να ελαττώσω το χάπι.Αρχίζω τη διαδικασία,την σταματώ..κ.ο.κ)Η κατάθλιψη είναι η πιο εύκολη νομίζω.Αυτή που έχει τη σίγουρη θεραπεία..Τώρα για την οριακή δεν ξέρω πολλά αλλά θα πάρω κανά βιβλίο να ενημερωθώ βασικά για το τι την προκαλεί..
04-05-2007, 13:30 #366
εχω μια απορια γιατι η διαταραχη λεγεται οριακη αφου μονο στα ορια δεν ειναι κανεις αλλα στα ακρα
θα ρωτησω την Τριτη το δρ μου αλλα μεχρι τοτε καθε αποψη αποδεκτη
04-05-2007, 13:37 #367
Ε,όχι ρε Εξιστίρ που συμφωνείς με Μοναξιά.Δηλ,να βγάλουν και κανά μαστίγιο να τη νιώσουμε ψυχή τε και σώματι τη συντάραξη του είναι μας.Δηλ,να πάει κάποιος στο μείζονα καταθλιπτικό και να αρχίσει.Είσαι και πολύ θύμα και μεμψίμοιρος,αυτό πρέπει να καταλάβεις.Καταλαβαίνω ότι σε πλήγωσαν αλλά φουυυ,ξεπέρνα το να πάμε παρακάτω..Σκουλήκι!!!!!
Α,ρε σχολή Γκεστάλτ που τρέφεις τα παιδιά!!!!
04-05-2007, 13:42 #368
αν η κεηζεν ζουσε σημερα που ολα ειναι πιο δυσκολα κ δεν εβρισκε τον ιδανικο συντρφο της σε πληροφορω οτι θα τσακωνομασταν στο φαρμακειο ποια θα παρει τα τελευταια efexor!
και κατι αλλο οτι νοσηλευτηκε τελικα σε ασυλο γνωριζοντας πιο βαριες διαταραχες την εκανε στη σωστη στιγμη να παρει τα πανω της κ να ξεκολλησει
κατα τα αλλα δεν μπορεις να πεις τσ τσ τσ τι μου μαθε ο γιοατρος μου σς λιγο καιρο θα κανω κ παρουσιασεις σε σεμιναρια βεβαια το μπλα-μπλα απεχει απο το να τα κανεις πραξη
ειμαι γραφιστας αρα καλλιτεχνης κ...δεν τα παω καλα με την ελ.γλωσσα!μεταιχμιο=?well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
04-05-2007, 13:53 #369
Originally posted by kassi_21
Ε,όχι ρε Εξιστίρ που συμφωνείς με Μοναξιά.Δηλ,να βγάλουν και κανά μαστίγιο να τη νιώσουμε ψυχή τε και σώματι τη συντάραξη του είναι μας.Δηλ,να πάει κάποιος στο μείζονα καταθλιπτικό και να αρχίσει.Είσαι και πολύ θύμα και μεμψίμοιρος,αυτό πρέπει να καταλάβεις.Καταλαβαίνω ότι σε πλήγωσαν αλλά φουυυ,ξεπέρνα το να πάμε παρακάτω..Σκουλήκι!!!!!
Δε νομίζω οτί χρειάζεται κανείς την μια ή την άλλη συμπεριφορά. Αλλά, προς Θεού, αν δεν σε κάνει ο γιατρός σου να καταλάβεις οτί εσύ και μόνον εσύ μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου, ποιος μπορεί; Μου λες;
04-05-2007, 13:58 #370
αν η κεηζεν ζουσε σημερα που ολα ειναι πιο δυσκολα κ δεν εβρισκε τον ιδανικο συντρφο της σε πληροφορω οτι θα τσακωνομασταν στο φαρμακειο ποια θα παρει τα τελευταια efexor!
και κατι αλλο οτι νοσηλευτηκε τελικα σε ασυλο γνωριζοντας πιο βαριες διαταραχες την εκανε στη σωστη στιγμη να παρει τα πανω της κ να ξεκολλησει
κατα τα αλλα δεν μπορεις να πεις τσ τσ τσ τι μου μαθε ο γιοατρος μου σς λιγο καιρο θα κανω κ παρουσιασεις σε σεμιναρια βεβαια το μπλα-μπλα απεχει απο το να τα κανεις πραξη
ειμαι γραφιστας αρα καλλιτεχνης κ...δεν τα παω καλα με την ελ.γλωσσα!μεταιχμιο=?
04-05-2007, 14:03 #371
ΔΥΝΑΜΗ κι όλα θα πάνε καλά να είστε βέβαιοι.
04-05-2007, 14:12 #372
Μακάρι ρε Μοναξιά.Αλλά το ότι απηύδισε ο γιατρός σου μου προκαλεί ερωτηματικά...Εν τέλει αντέδρασες πλήρως στη θεραπεία...Είναι σίγουρο ότι θεραπεύτηκες;;;Εσύ ως οριακός μόνο στην εξάρτηση δεν το έριξες με το γιατρό..
Ναι το έχουμε πάρει το πτυχίο της ψυχολογίας.Πάμε για το Ντοκτορά ψυχανάλυσης μη φύγει κανάς πόντος...Εκεί καταντήσαμε..Καινούριο παρακλάδι.\"Συμβουλευτική από ψυχοθεραπευόμενους ασθενείς\"
04-05-2007, 14:16 #373
μοναξια καλοβουλα τα λες ειπαμε ανιατο αλλα βελτιωνρται με αυτοελεγχο..κ τι να μου πει στα 30 μου που το χω απο τα 7 μου οτι θα γινω εντελως καλα?δεν θα τον πιστευα...οπωε εκανε ο πρωην γιατρος μου που μου ελεγε οτι σε ενα χρονο θα εχω απεγκλωβιστει απο το πενθος μου κ κολοκυθια στους 11 μηνες αλλαξα γιατρο γιατι δεν τον θεωρουσα πια εγκυρο..το ιδιο θα παθαινα αν ακουγα κι για πληρη ιαση.διαταραχη προσωπικοτητας ειναι που οοπως λεει αν συμβιβαστω μαζι της κ την αποδεκτω και υπακουω σε οτι μου λεει (θεληση για βελτιωση)ναι εντελως καλα δεν θα γινω αλλα καλυτερα κ το καλυτερα θα ξαναγινει χειροτερα αν υποστω κανενα χαστουκι παλι
εμενα καλο μου εκανε η αληθεια..παρα ιστοριες
τον γιατρο που σε εβγαλε οριακο δεν τον βρηκα σοι απο αυτα που διαβασα...
αν ησουν οριακος κ ζουσες με αυτη τη διαταραχη να εισαι σιγουρος οτι θα το ενιωθες στο πετσι σου οτι μονο σε βελτιωση μπορεις να ελπιζειςwell keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
04-05-2007, 14:25 #374
Ναι.Θυμάμαι τώρα τον ψυχίατρο να βρίσκεται μπροστά μου σε μια κρίση καλλιτεχνίας και πεσιμισμού όπου του διάβαζα ένα από τα στιχάκια μου.Ωραίο αλλά ας αφήσουμε τα μελό Μαρία...
Άκου μελό..:o
04-05-2007, 14:26 #375
Συμφωνώ απόλυτα με το τελευταίο σχόλιο της Ίντερ.Αποκλείεται να ήσουν οριακός και να την έβγαζες με μια απλή θλίψη και να μην είχες ανάγκη έστω και το ραμολί το γιατρό.Καλόβουλα τα λες όντως.....Αλλά μπράβο.Δίνε κουράγιο και εκεί που δεν υπάρχει.Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία..Καταλαβαίνω το μίσος του γιατρού πάντως αν δεν τον άκουγες..Εδώ βίωσα το κακό προφίλ του άλλου γιατί αρνούμουν να ακουλουθήσω τις οδηγίες του και όλο άλλαζα τη δόση.\"Εμένα θα ακούς\",μου έλεγε προστακτικά.\"Γιατί είμαι ένας καλός γιατρός\"..Όσε ρε αρχιψωνάρα...
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή