Οριακή προσωπικότητα - Page 34
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 34 of 51 FirstFirst ... 24323334353644 ... LastLast
Results 496 to 510 of 759
    Senior Member
    existir κι εγω σε ευμπαθω και το ξερεις καλα
    ομως στην οριακη πχ διαταραχη η κριση η λογικη και η αντιληψη παραμενουν ακεραιες
    το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να ελεγξω τα συναισθηματα μου κι ετσι η λογικη εκεινες τις στιγμες παει περιπατο..κι οταν επανερχεται ντρεπομαι πολυ,μετανιωνω..δεν ειναι ολες οι αρρωστειες ιδιες ουτε και οι ασθενεις νομιζω οτι στη χωρα μας καλως η κακως εχουμε ταμπου με τις ψυχοπαθειες
    υπευθυνη ειναι η ημιμαθεια
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Βέβαια πολλές φορές κάνεις το λάθος και τα ρίχνεις όλα στη διαταραχή
    Συμφωνω ιδιαιτερα με αυτο husband και kassi...ειναι ευκολο να εχεις μια δικαιολογια και να την πιπιλας σαν καραμελα για να αναφερω τα λογια της Kassi...ειναι δυσκολο πολλες φορες ποτε πραγματικα φταις ή φταιει η αρωστια σου.Και οι δυο οψεις δεν ειναι καλες...στην μια εχεις δικαιολογια για ολα και αποφευγεις να αγωνιστεις και τις πραγματικες σου ευθυνες...στην αλλη γινεσαι απλως πολυ σκληρος με τον εαυτο σου χωρις λογο με οτι συνεπαγεται αυτο.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Παιδιά ζητώ συγνώμη αν παραβίασα τα όριά σας.

Συγνώμη χίλιες φορές.

Απλώς αισθάνομαι οτί με την ανταλλαγή απόψεων, εγώ μαθαίνω μέσα απο εσάς, για αυτό άλλωστε είμαι εδώ, κι ίσως μάθετε και εσείς κάτι απο εμένα.

Κηπ, ακριβώς αυτό θέλω να πω που λες. Προς Θεού δεν θέλω να υποτιμήσω την ταλαιπωρία σας. Το ερώτημα που όμως φαίνεται να με ταλανίζει είναι σε ποιο βαθμό ο τρόπος σκέψης ενός ανθρώπου, ο χαρακτήρας του αν το θες, ενισχύει την όποια διαταραχή.

Όταν τελειώσω αυτό το βιβλίο που διαβάζω, θα πάρω αυτό που λέτε για να μάθω περισσότερα.

Senior Member
    κηπ κ kassi εγω καταλαβαινω πολυ καλα πια ποτε ειναι η αρρωστεια μου!oσο μαθαινω για αυτην τοσο κ καταλαβαινω ποτα χτυπαει!
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Εγω παλι αναρωτιεμαι συνεχεια πολλες φορες...ειμαι στα φυσιολογικα ορια ή δεν ειμαι:)
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Originally posted by kassi_21

Existir ναι ομολογώ πόνεσε αυτό το ότι έχουμε την ασθένεια καραμέλα για να την βγάζουμε ελαφριά και να κλαιγόμαστε στους άλλους.Έχω επαναλάβει πως ελάχιστοι γνωρίζουν στη ζωή μου το πρόβλημά μου.Το έκανα στις αρχές γιατί το χρειαζόμουν.Ήμουν πανικόβλητη.Νόμιζα ότι αν φύγω από την τόση μου εσωστρέφεια θα απαλλαγώ από τις σκέψεις.......Παρακαλώ να είμαι ένα ελεύθερο άτομο χωρίς διαταραχές,χάπια,ψυχιάτρου ς.Ποιός τυφλός δε θέλει το φως του;;;;
    Αναρωτιέμαι απλά Εξιστίρ αν δεν έχεις κάποια διαταραχή τι είναι αυτό που σε κάνει να ασχολείσαι με το site?Θες να απαντήσεις σε αυτό;
    Το να λες θα απαλλαγώ από τη σκέψη ότι έχω διαταραχή και θα με βοηθήσω είναι εύκολο έξω από το χορό.Όταν υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξεις για να ξεφύγεις από μια δυσλειτουργική ζωή.Ένας σημαντικός προβληματικός παράγοντας είναι το οικογενειακό περιβάλλον.Όταν κάνεις ψυχοθεραπεία και το οικογενειακό ή γύρω σου περιβάλλον επαναλαμβάνει τα ίδια τότε πες μου πώς διώχνεις την απογοήτευση και πώς λυτρώνεσαι από μια διαταραχή-ταμπέλα;Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η διαταραχή χρησιμεύει και ως τρόπος άμυνας.Έχω εξηγήσει παλαιότερα πως λειτουργεί ο ιδεοψυχαναγκασμός μου.Καταπιάνεσαι με ιδεοψυχαναγκαστικές πράξεις για να ξεχνάς την πραγματικότητα.Μου ζητάς να τις καταργήσω αλλά δεν μου αλάζεις την πραγματικότητα........
    Αν αυτός ο εκενευρισμός μου αποβεί καρποφόρος για να καταλάβεις έχει καλώς.....
    Kassi, έχεις το δικαίωμα μέσα από τα δικά σου μάτια να πεις χίλια δυό πράγματα, ειδικά εφόσον η επικοινωνία μας είναι στο γραπτό.

Άνοιξε τα μάτια σου και προσπάθησε να ακούσεις: έχω μια ιδέα η οποία εξακολουθώ να πιστεύω πως δεν είναι λάθος αλλά δεν είναι η απόλυτη αλήθεια όπως και καμμία αλήθεια δεν είναι απόλυτη.

Και πάμε παραπέρα. Και για να μην αισθάνεσαι οτί είσαι μόνη στην έκθεση του ευατού σου θα σου πω για μένα: πέρα απο μια επιλόχειο κατάθλιψη κάποιου βαθμού που βίωσα, η οποία όμως δεν επισημάνθηκε κλινικά, κάτι άλλο \"σημειολογικό\" δεν έχω να σου πω. Φάρμακα δεν έχω πάρει ποτέ. Αν θες λοιπόν να μιλήσουμε κατα αυτόν τον τρόπο, πράγμα που όπως ξέρεις με βρίσκει αντίθετη ιδεολογικά, θα σου πω οτί έχω περάσει περιόδους ελαφριάς κατάθλιψης. Κατά τον ίδιο τρόπο έχω περάσει περιόδους υπέροχης ευημερίας. Νομίζω ως επί το πλείστον οτί είμαι κυρίως δυσθυμική. Είσαι ικανοποιημένη με τις κατηγοριοποιήσεις που έκανα; Γιατί εγώ δεν είμαι.

Οι λόγοι που είμαι εδώ πέρα είναι οι εξής:

1. Εδώ και κάποιους μήνες έχω ξεκινήσει ψυχοθεραπεία, εμπειρία που \"μου άνοιξε τα μάτια\" σε μερικά δικά μου θέματα. Προηγουμένως θεωρούσα πως δεν θα μπορούσα πραγματικά να έχω λόγο εδώ μέσα.

2. Έχω ένα φυσικό ενδιαφέρον για την ψυχολογία και μου αρέσει πολύ να διαβάζω. Επίσης με ενδιαφέρει πάρα πολύ ο τρόπος που δουλεύει ο ανθρώπινος νους και για αυτό διαβάζω. Γιατί; Φυσική περιέργεια. Εγγενής τάση. Τι άλλο να σου πω; Δεν φταίνε οι εμπειρίες μου, στο υπογράφω, γιατί άνθρωποι με παρόμοιες εμπειρίες με τις δικές μου δεν ανέπτυξαν το ίδιο ενδιαφέρον για το θέμα.

3. Μου αρέσει να βοηθάω τους ανθρώπους αν μπορώ, δλδ να έχω σχέσεις αρωγής μαζί τους. Και αυτό πάλι μου βγαίνει φυσικά και το κάνω σε όλες μα όλες μου τις σχέσεις, πολλές φορές σε σημείο υπερβολής, επιζήμιο τόσο για τις σχέσεις μου αλλά και για μένα. Αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς ένα πράγμα έχει πάντα πολλές πλευρές. Αν δω κάποιον στον δρόμο πεσμένο, θα σπεύσω να τον σηκώσω. Αν γίνει κάποιο ατύχημα, θα σταματήσω να βοηθήσω. Είναι ο τρόπος αγάπης που μου αρέσει να ζω, θεωρώ οτί δεν μπορείς να αγαπήσεις έναν ή δύο ανθρώπους, αν δεν τους αγαπάς όλους. Είναι ο τρόπος που πιστεύω δημιουργεί δεσμούς αγάπης. Όσο είμαι ζωντανή, θέλω να συνδέομαι με ό,τι ζει και αναπνέει γύρω μου. Λέγοντας μια καλή κουβέντα σε σένα ή στην Ίντερ π.χ. που είναι και αυτή μανούλα, και άρα έχω μια μικρή ιδέα απο την ευθύνη που σηκώνει, με κάνει και αισθάνομαι οτί δεν έχω πεθάνει (ακόμα). Κατά τον ίδιο τρόπο ξέρω οτί μια καλή κουβέντα κάποια στιγμή θα την εισπράξω.

Στο θέμα μας τώρα: Θεωρώ οτί πρέπει να ξεκαθαρίσουμε λίγο το τοπίο γιατί παραέγινε θολό.Αντιμετωπίζεις τα λόγια μου σαν να τα έχεις ξανακούσει και φοβάμαι πως προβάλλεις σε μένα αυτά που έχεις βιώσει. Εγώ δεν μίλησα ποτέ για \"καραμέλα\". Εγώ έκανα μια υπόθεση η οποία έχει στηρίγματα, έδωσα παράδειγμα και ζήτησα να το συζητήσουμε. Το να δέχομαι προσωπική επίθεση είναι άλλο πράγμα. Σου έχω ξανακάνει νύξη πως ώρες ώρες σου βγαίνει μια επιθετικότητα αλλά το αποδέχομαι γιατί νομίζω οτί καταλαβαίνω.

Κάνοντας μια κρίσης κανείς για κάποιον άλλον διακινδυνεύει άμεσα να δεχθεί την άρνηση ή και την επίθεση, το γνωρίζω αυτό. Λέτε οτί είστε οριακές; Ωραία λοιπόν. Τι πρέπει να κάνει κανείς με τον οριακό; Πως να του συμπεριφέρεται; Έχετε σκεφθεί το οτί ο κόσμος δεν γνωρίζει πως είναι αυτό; Αν υποθέσουμε π.χ. πως εγώ ήμουν άνδρας και ήθελα να έχω μια ερωτική σχέση μαζί σου, πως πρέπει να σου συμπεριφέρομαι; Θεωρείς οτί πρέπει να λεω μέσα μου \"Η Κάσσι είναι άρρωστη μωρέ, άρα πρέπει να της συμπεριφέρομαι ως άρρωστη;\" Αυτό θέλεις;

Ελπίζω να κατάλαβες οτί ΚΟΥΒΕΝΤΑ επιθυμώ να κάνουμε, δεν ασκώ κριτική σε κανέναν.

Senior Member
    Originally posted by Existir

Kassi, έχεις το δικαίωμα μέσα από τα δικά σου μάτια να πεις χίλια δυό πράγματα, ειδικά εφόσον η επικοινωνία μας είναι στο γραπτό.

Άνοιξε τα μάτια σου και προσπάθησε να ακούσεις: έχω μια ιδέα η οποία εξακολουθώ να πιστεύω πως δεν είναι λάθος αλλά δεν είναι η απόλυτη αλήθεια όπως και καμμία αλήθεια δεν είναι απόλυτη.

Και πάμε παραπέρα. Και για να μην αισθάνεσαι οτί είσαι μόνη στην έκθεση του ευατού σου θα σου πω για μένα: πέρα απο μια επιλόχειο κατάθλιψη κάποιου βαθμού που βίωσα, η οποία όμως δεν επισημάνθηκε κλινικά, κάτι άλλο \"σημειολογικό\" δεν έχω να σου πω. Φάρμακα δεν έχω πάρει ποτέ. Αν θες λοιπόν να μιλήσουμε κατα αυτόν τον τρόπο, πράγμα που όπως ξέρεις με βρίσκει αντίθετη ιδεολογικά, θα σου πω οτί έχω περάσει περιόδους ελαφριάς κατάθλιψης. Κατά τον ίδιο τρόπο έχω περάσει περιόδους υπέροχης ευημερίας. Νομίζω ως επί το πλείστον οτί είμαι κυρίως δυσθυμική. Είσαι ικανοποιημένη με τις κατηγοριοποιήσεις που έκανα; Γιατί εγώ δεν είμαι.

Οι λόγοι που είμαι εδώ πέρα είναι οι εξής:

1. Εδώ και κάποιους μήνες έχω ξεκινήσει ψυχοθεραπεία, εμπειρία που \"μου άνοιξε τα μάτια\" σε μερικά δικά μου θέματα. Προηγουμένως θεωρούσα πως δεν θα μπορούσα πραγματικά να έχω λόγο εδώ μέσα.

2. Έχω ένα φυσικό ενδιαφέρον για την ψυχολογία και μου αρέσει πολύ να διαβάζω. Επίσης με ενδιαφέρει πάρα πολύ ο τρόπος που δουλεύει ο ανθρώπινος νους και για αυτό διαβάζω. Γιατί; Φυσική περιέργεια. Εγγενής τάση. Τι άλλο να σου πω; Δεν φταίνε οι εμπειρίες μου, στο υπογράφω, γιατί άνθρωποι με παρόμοιες εμπειρίες με τις δικές μου δεν ανέπτυξαν το ίδιο ενδιαφέρον για το θέμα.

3. Μου αρέσει να βοηθάω τους ανθρώπους αν μπορώ, δλδ να έχω σχέσεις αρωγής μαζί τους. Και αυτό πάλι μου βγαίνει φυσικά και το κάνω σε όλες μα όλες μου τις σχέσεις, πολλές φορές σε σημείο υπερβολής, επιζήμιο τόσο για τις σχέσεις μου αλλά και για μένα. Αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς ένα πράγμα έχει πάντα πολλές πλευρές. Αν δω κάποιον στον δρόμο πεσμένο, θα σπεύσω να τον σηκώσω. Αν γίνει κάποιο ατύχημα, θα σταματήσω να βοηθήσω. Είναι ο τρόπος αγάπης που μου αρέσει να ζω, θεωρώ οτί δεν μπορείς να αγαπήσεις έναν ή δύο ανθρώπους, αν δεν τους αγαπάς όλους. Είναι ο τρόπος που πιστεύω δημιουργεί δεσμούς αγάπης. Όσο είμαι ζωντανή, θέλω να συνδέομαι με ό,τι ζει και αναπνέει γύρω μου. Λέγοντας μια καλή κουβέντα σε σένα ή στην Ίντερ π.χ. που είναι και αυτή μανούλα, και άρα έχω μια μικρή ιδέα απο την ευθύνη που σηκώνει, με κάνει και αισθάνομαι οτί δεν έχω πεθάνει (ακόμα). Κατά τον ίδιο τρόπο ξέρω οτί μια καλή κουβέντα κάποια στιγμή θα την εισπράξω.

Στο θέμα μας τώρα: Θεωρώ οτί πρέπει να ξεκαθαρίσουμε λίγο το τοπίο γιατί παραέγινε θολό.Αντιμετωπίζεις τα λόγια μου σαν να τα έχεις ξανακούσει και φοβάμαι πως προβάλλεις σε μένα αυτά που έχεις βιώσει. Εγώ δεν μίλησα ποτέ για \"καραμέλα\". Εγώ έκανα μια υπόθεση η οποία έχει στηρίγματα, έδωσα παράδειγμα και ζήτησα να το συζητήσουμε. Το να δέχομαι προσωπική επίθεση είναι άλλο πράγμα. Σου έχω ξανακάνει νύξη πως ώρες ώρες σου βγαίνει μια επιθετικότητα αλλά το αποδέχομαι γιατί νομίζω οτί καταλαβαίνω.

Κάνοντας μια κρίσης κανείς για κάποιον άλλον διακινδυνεύει άμεσα να δεχθεί την άρνηση ή και την επίθεση, το γνωρίζω αυτό. Λέτε οτί είστε οριακές; Ωραία λοιπόν. Τι πρέπει να κάνει κανείς με τον οριακό; Πως να του συμπεριφέρεται; Έχετε σκεφθεί το οτί ο κόσμος δεν γνωρίζει πως είναι αυτό; Αν υποθέσουμε π.χ. πως εγώ ήμουν άνδρας και ήθελα να έχω μια ερωτική σχέση μαζί σου, πως πρέπει να σου συμπεριφέρομαι; Θεωρείς οτί πρέπει να λεω μέσα μου \"Η Κάσσι είναι άρρωστη μωρέ, άρα πρέπει να της συμπεριφέρομαι ως άρρωστη;\" Αυτό θέλεις;

Ελπίζω να κατάλαβες οτί ΚΟΥΒΕΝΤΑ επιθυμώ να κάνουμε, δεν ασκώ κριτική σε κανέναν.
    Εξιστίρ ξεκαθάρισες το τοπίο λίγο για εμένα.Ναι αισθάνομαι πως μου άσκησε κριτική ένα άτομο το οποίο δεν είχε εμφανή ταυτότητα.Είχες αναφέρει πως πας σε ψυχολόγο και σε προηγούμενο ποστ είπες πως δεν πάσχεις από διαταραχή.Άρα κατ\'εμέ δεν είχες ούτε βιωματική γνώση ως ασθενής ούτε θεωρητική ως ψυχολόγος/ψυχίατρος.Ναι έχω ξανακούσει αυτό το περί καραμέλας αλλά το άκουσα και από εσένα και το απεύθυνα σε εσένα όχι σαν προβολή απωθημένων από άλλους.Θέλω να πω κάθε φορά που το ακούω με ενοχλεί.
    Οπότε τώρα βγαίνεις και λες μια αλήθεια σου από αυτές που έχουμε πει σχεδόν όλοι εδώ μέσα.Κατηγοριοποιήθηκες όπως κι εμείς.Γιατί αισθανόμουν ότι το έπαιζες έξυπνη και υπεράνω και γι\'αυτό εκνευριζόμουν.Δεν έχω κάτι,ψυχολόγος δεν είμαι αλλά άμα λάχει κάνω και μια κριτική για να περάσει η ώρα και να μάθω 2-3 παραπάνω για τους ψυχασθενείς.Εμείς δηλαδή Εξιστίρ που αποδεχτήκαμε τη διαταραχή μας και κατηγοριοποιηθήκαμε κατά τα λεγόμενά σου είμαστε τα κορόιδα της παρέας;;;;;Τέλος πάντων.Την λήγω εδώ την επιθετικότητά μου.
    Όσο για το πως να συμπεριφέρομαι στον οριακό ή στον κάθε ψυχικά ασθενή θα σου απαντούσα ως άνθρωπο.Είχα γράψει σε προηγούμενό μου ποστ ότι οι ταμπέλες αφορούν καθαρά τους θεραπευτές και τους θεραπευόμενους.Από εκεί και πέρα είμαι η Μαρία και όχι μια οριακή,ψυχαναγκαστική,κατα θλιπτική,αγοραφοβική!!!!!

Senior Member
    Ναι έχω ξανακούσει αυτό το περί καραμέλας αλλά το άκουσα και από εσένα και το απεύθυνα σε εσένα όχι σαν προβολή απωθημένων από άλλους.Θέλω να πω κάθε φορά που το ακούω με ενοχλεί.
    Έχεις δίκιο να λες πως σε ενοχλεί. Υποθέτω θα ενοχλούσε και μένα αν έλεγα σε κάποιον οτί έχω πυρετό και μου έλεγε, ΅έλα μωρέ, δεν έχεις τπτ, σήκω απο το κρεββάτι΅. Μόνο που εγώ δεν είπα καθόλου μα καθόλου αυτό.

Οπότε τώρα βγαίνεις και λες μια αλήθεια σου από αυτές που έχουμε πει σχεδόν όλοι εδώ μέσα.Κατηγοριοποιήθηκες όπως κι εμείς.Γιατί αισθανόμουν ότι το έπαιζες έξυπνη και υπεράνω και γι\'αυτό εκνευριζόμουν.Δεν έχω κάτι,ψυχολόγος δεν είμαι αλλά άμα λάχει κάνω και μια κριτική για να περάσει η ώρα και να μάθω 2-3 παραπάνω για τους ψυχασθενείς.
    Ναι, έχεις δίκιο. Ποιος είναι αυτός για να έχει και άποψη, ε; Ναι, λογικό μου φαίνεται.

Εμείς δηλαδή Εξιστίρ που αποδεχτήκαμε τη διαταραχή μας και κατηγοριοποιηθήκαμε κατά τα λεγόμενά σου είμαστε τα κορόιδα της παρέας;;;;;
    Αυτό είναι ξεκάθαρα δικό σου συμπέρασμα και σε παρακαλώ μη το μεταβιβάζεις σε μένα. Εγώ δεν είπα καθόλου κάτι τέτοιο.

Τέλος πάντων.Την λήγω εδώ την επιθετικότητά μου.
    Όσο για το πως να συμπεριφέρομαι στον οριακό ή στον κάθε ψυχικά ασθενή θα σου απαντούσα ως άνθρωπο.Είχα γράψει σε προηγούμενό μου ποστ ότι οι ταμπέλες αφορούν καθαρά τους θεραπευτές και τους θεραπευόμενους.Από εκεί και πέρα είμαι η Μαρία και όχι μια οριακή,ψυχαναγκαστική,κατα θλιπτική,αγοραφοβική!!!!!
    Χαίρομαι που ακούω κάτι τέτοιο. Ειλικρινά, όλη αυτή την ώρα αυτό προσπαθώ να πω και δεν εισακούγομαι.

Κοίτα όμως Κάσσι εδώ τι λες....

Εξιστίρ ξεκαθάρισες το τοπίο λίγο για εμένα.Ναι αισθάνομαι πως μου άσκησε κριτική ένα άτομο το οποίο δεν είχε εμφανή ταυτότητα.Είχες αναφέρει πως πας σε ψυχολόγο και σε προηγούμενο ποστ είπες πως δεν πάσχεις από διαταραχή.Άρα κατ\'εμέ δεν είχες ούτε βιωματική γνώση ως ασθενής ούτε θεωρητική ως ψυχολόγος/ψυχίατρος.
    Που σημαίνει τι Κάσσι; Πως δικαίωμα να σου μιλάει έχει μόνον ο άλλος ΅ασθενής΅ που έχει βιωματική γνώση ή ο ΅ψυχολόγος΅ που έχει θεωρητική και κλινική εμπειρία;

Δεν φάσκεις και αντιφάσκεις εδώ; Απο τη μια επιθυμείς (πολύ σωστά) να σου συμπεριφέρονται ως άνθρωπο και απο την άλλη μπαίνει η χ,ψ Εξιστίρ και σου μιλάει και ωστόσο θες τις περγαμηνές της να δεις. Τι θέλεις τελικά; Θες να σχετίζεσαι ως άνθρωπος ή ως ασθενής; Διότι με έναν ψυχολόγο και έναν ασθενή αισθάνεσαι προφανώς ασφάλεια, οτί θα σε καταλάβουν και ο ένας και ο άλλος είτε γιατί ξέρουν οτί \"Η Κάσσι είναι οριακή\". Ενώ η Εξιστίρ που δεν ξέρει τι σημαίνει ο Οριακός ή η χ, ψ Ναταλία (το όνομά μου) ή ο Διονύσης που π.χ. σε είδε στο μπαρ και του άρεσες πως σε κάνουν να αισθάνεσαι; Θα σου συμπεριφερθούν ως άνθρωπο γιατί αυτό τους ενδιαφέρει. Τους ενδιαφέρει ο άνθρωπος που λέγεται Μαρία. Ενώ ο οριακός ή ο ψυχολόγος θα σε αντιμετωπίσουν ως ασθενή.

Ποιος λοιπόν περιορίζει τον εαυτό του στην θέση του ασθενούς και όχι του ανθρώπου ΜΑΡΙΑ;

Senior Member
    μου ειστε κ οι δυο συμπαθεστατες κ θελω να πω την γνωμη μου.Με την existir ανταλλαζουμε συχνα λογια παρηγοριας κ κουραγιου ως μονες μητερες κατι που κατι που με βοηθαει πολυ

απο την αλλη πλευρα με την kassi εχω καποια κοινα

λοιπον προσωπικα δεν κρυβω την αρρωστεια μου απο κανεναν απο κει και περα οποιος ειναι σε θεση να με καταλαβει κ να με δεχτει εχει καλως αλλιως..πολλοι φιλοι με καναν περα!ε,ενας ακομα δεν θα με εβλαπτε...το λεω στην προσπαθεια μου να τη δεχτω και να ζησω με αυτη η καθαρη μου διαγνωση ειναι μεταιχμιακη ως γνωστο
    ΓΑΔ κατι που αναφερω στο φορουμ πρωτη φορα και μειζων καταθλιψη..

ο καθενας εχει δικαιωμα να εκφραζεται απο την στιγμη που εχει ψυχη...αλλα απο την αλλη ειναι δυσκολο να κατανοησει τον ασθενη που βιωνει μια διαταραχη για τρωει κολημμα με αυτην γιατι τη σκεφτεται συνεχεια γιατι του πηδαει τη ζωη..αυτο ειναι φυσικο αν σκεφτει κανεις οτι ουτε οι συγγενεις δεν μας καταλαβαινουν

απο την αλλη απο καλο κι οποιος το καταλαβει ας το καταλαβει οτι το λεω απο καλο θελω να πω στηνν kassi να μην επιτρεπεις στον εαυτο σου λογω ιδεοψυχαναγκασμων να νομιζεις οτι εχεις καποια συγκεκριμενη διαταραχη..εχεις πει οτι δεν εχεις καμια αυτουσια διαβαζωντας σε λοιπον να υιοθετεις την ταμπελα των οριακων που την εχουν αυτουσια δεν κανεις καλο στον εαυτο σου...μαλλον κακο κανεις!η οριακη διταραχη ειναι κατι που αν το εχεις πηδιεσαι καθε μερα μαζι της..δεν μπορω να εκφραστω αλλιως κ ισορροπεις πολλες φορες πεφτεις κ ειναι σκετη καταρα..για μενα προσωπικα καλα θα κανεις να ασχοληθεις κ να μαθεις πραγματα για τον ιδεοψυχαναγκασμο σου παρα με αυτην την καταρα!!δεν θα σε βοηθησει..στην προηγουμενη συνεδρεια εμαθα οτι ειμαι ακριβης αντιπροσωπος της ασθενειας..δεν μου αρεσε..καθολου σε πληροφορω..ζω με αυτην το ηξερα οτι ημουνα καπου αναμεσα στη λογικη κ στην παρανοια..το εβλεπα παντου..η ταμπελα ηρθε κι εδεσε μου ειπαν κατι που ηδη το ξερα ..γιατι το κανεις αυτο στον εαυτο σου?γιατι πας να μπεις σε αρρωστειες που εχεις καποια χαρακτηριστικα αλλα οχι αυτουσια τη διαταραχη?ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΑΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΘΑ ΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ..ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΣΕ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ?ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΑΣ ΕΣΥ???
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    .Από εκεί και πέρα είμαι η Μαρία και όχι μια οριακή,ψυχαναγκαστική,κατα θλιπτική,αγοραφοβική!!!!!
    νομίζω ότι το βασικό πρόβλημα που χρειάζεται να πάρουμε απόφαση είναι ότι πράγματι, η Μαρία, ο Νίκος, ο Αλέξης και ο κάθε ένας που κυκλοφορεί ελεύθερος στην κοινωνία μας, είναι πιθανότατα οριακός, ψυχαναγκαστικός, καταθλιπτικός κ.τ.ο..
    Τείνω να συμφωνώ περισσότερο με την εξιστιρ, χωρίς να σημαινει οτι δεν καταλαβαινω το πνευμα της \"αντίθετης\" άποψης. Είναι λογικό να αισθάνονται κάποιοι που υποφερουν βρισκόμενοι σε καζανι που βράζει, ότι κάποιοι άλλοι μετριοπαθεστεροι τους κοιτουν αφ υψηλου. Οι \"αφ υψηλού\" πάλι, ίσως κατατρυχονται απο καποιο ειδος ζηλιας (ναι δεν ειναι υπερβολη) οτι αυτοι δεν εχουν κατι να κλαιγονται.
    όσο για τις διαταραχες, νομιζω οτι καποιες δεν ειναι τοσο σαφεις οσο ο διαβήτης. δλδ πρεπει να δουμε αν ενα ευαισθητο ατομο σε περιβαλλον με κατανοηση και πραγματικη αγαπη τεινει να γινεται υγιεστερο. Αυτο δε συμβαινει με τον καρκινο π.χ. Πιστευω και στην αυτοεκπληρουμενη προφητεια. Σε μενα επαιζε πολυ. όπως επισης ειχα πιστεψει οτι ειμαι καταθλιπτικη. Μου το ελεγαν και οι αλλοι, το ενοιωθα κι εγω, ομως επαιζε και κατι πολυ πιο επικινδυνο που πολεμησα με κοπο ωστε να καταφερω να βροντοφωναζω πως ειμαι παν-υγιης! Απλά, ποτέ δεν ενθαρρύνθηκα να είμαι υγιής. Η μόνη αξια μου ενοιωθα οτι ηταν μεχρι προσφατα οι οποιες δυστυχιες μου, στην αναγκη μια βαρια αρρωστεια θλιψης. Ξέρετε πόσο λιγότερο ασχολουνται μαζι μου τωρα που δεν καταδεχομαι πια να γκρινιαξω; Αλλά παρολα αυτα, επειδη εθητευσα ως λαθρεπιβατης αρκετα στις διαταραχες, θεωρω οτι μπορω να μιλαω, ακομη και να κρινω λιγακι αποψεις και συμπεριφορες. δεν ειναι υπεροψια

Senior Member
    Originally posted by Existir
    Ναι έχω ξανακούσει αυτό το περί καραμέλας αλλά το άκουσα και από εσένα και το απεύθυνα σε εσένα όχι σαν προβολή απωθημένων από άλλους.Θέλω να πω κάθε φορά που το ακούω με ενοχλεί.
    Έχεις δίκιο να λες πως σε ενοχλεί. Υποθέτω θα ενοχλούσε και μένα αν έλεγα σε κάποιον οτί έχω πυρετό και μου έλεγε, ΅έλα μωρέ, δεν έχεις τπτ, σήκω απο το κρεββάτι΅. Μόνο που εγώ δεν είπα καθόλου μα καθόλου αυτό.

Οπότε τώρα βγαίνεις και λες μια αλήθεια σου από αυτές που έχουμε πει σχεδόν όλοι εδώ μέσα.Κατηγοριοποιήθηκες όπως κι εμείς.Γιατί αισθανόμουν ότι το έπαιζες έξυπνη και υπεράνω και γι\'αυτό εκνευριζόμουν.Δεν έχω κάτι,ψυχολόγος δεν είμαι αλλά άμα λάχει κάνω και μια κριτική για να περάσει η ώρα και να μάθω 2-3 παραπάνω για τους ψυχασθενείς.
    Ναι, έχεις δίκιο. Ποιος είναι αυτός για να έχει και άποψη, ε; Ναι, λογικό μου φαίνεται.

Εμείς δηλαδή Εξιστίρ που αποδεχτήκαμε τη διαταραχή μας και κατηγοριοποιηθήκαμε κατά τα λεγόμενά σου είμαστε τα κορόιδα της παρέας;;;;;
    Αυτό είναι ξεκάθαρα δικό σου συμπέρασμα και σε παρακαλώ μη το μεταβιβάζεις σε μένα. Εγώ δεν είπα καθόλου κάτι τέτοιο.

Τέλος πάντων.Την λήγω εδώ την επιθετικότητά μου.
    Χαίρομαι που ακούω κάτι τέτοιο. Ειλικρινά, όλη αυτή την ώρα αυτό προσπαθώ να πω και δεν εισακούγομαι.

Κοίτα όμως Κάσσι εδώ τι λες....

Εξιστίρ ξεκαθάρισες το τοπίο λίγο για εμένα.Ναι αισθάνομαι πως μου άσκησε κριτική ένα άτομο το οποίο δεν είχε εμφανή ταυτότητα.Είχες αναφέρει πως πας σε ψυχολόγο και σε προηγούμενο ποστ είπες πως δεν πάσχεις από διαταραχή.Άρα κατ\'εμέ δεν είχες ούτε βιωματική γνώση ως ασθενής ούτε θεωρητική ως ψυχολόγος/ψυχίατρος.
    Που σημαίνει τι Κάσσι; Πως δικαίωμα να σου μιλάει έχει μόνον ο άλλος ΅ασθενής΅ που έχει βιωματική γνώση ή ο ΅ψυχολόγος΅ που έχει θεωρητική και κλινική εμπειρία;

Δεν φάσκεις και αντιφάσκεις εδώ; Απο τη μια επιθυμείς (πολύ σωστά) να σου συμπεριφέρονται ως άνθρωπο και απο την άλλη μπαίνει η χ,ψ Εξιστίρ και σου μιλάει και ωστόσο θες τις περγαμηνές της να δεις. Τι θέλεις τελικά; Θες να σχετίζεσαι ως άνθρωπος ή ως ασθενής; Διότι με έναν ψυχολόγο και έναν ασθενή αισθάνεσαι προφανώς ασφάλεια, οτί θα σε καταλάβουν και ο ένας και ο άλλος είτε γιατί ξέρουν οτί \"Η Κάσσι είναι οριακή\". Ενώ η Εξιστίρ που δεν ξέρει τι σημαίνει ο Οριακός ή η χ, ψ Ναταλία (το όνομά μου) ή ο Διονύσης που π.χ. σε είδε στο μπαρ και του άρεσες πως σε κάνουν να αισθάνεσαι; Θα σου συμπεριφερθούν ως άνθρωπο γιατί αυτό τους ενδιαφέρει. Τους ενδιαφέρει ο άνθρωπος που λέγεται Μαρία. Ενώ ο οριακός ή ο ψυχολόγος θα σε αντιμετωπίσουν ως ασθενή.

Ποιος λοιπόν περιορίζει τον εαυτό του στην θέση του ασθενούς και όχι του ανθρώπου ΜΑΡΙΑ;
    Σε αυτό σου το μήνυμα δείχνεις να με καταλαβαινεις περισσότερο.Για την ταυτότητά σου μίλησα καθαρά για αυτό το σάιτ ψυχολογίας και γιατί άσκησες κριτική σε ένα θέμα ψυχολογίας...Δεν αφήνω άλλους στην ζωή μου να ξέρουν ότι από κάτι πάσχω γιατί δεν θέλω να με αντιμετωπίζουν διαφορετικά αλλά ούσα εδώ το βλέπω με λίγα λόγια σα να απευθύνομαι στον ψυχίατρό μου.Ότι θα με εκλάβει με την ίδια σοβαρότητα και την ίδια κατάρτιση όπως ο ψυχίατρός μου γι\'αυτό και συνεχώς μιλάω με την ταμπέλα της οριακόκάτι...Αν ήμασταν σε άλλο σάιτ ή αν τα λέγαμε από κοντά δε θα μιλούσαμε για αυτό αλλά για άλλα.Για αυτή την ταυτότητα σου μιλούσα.Μπήκες σε ένα φόρουμ ψυχολογίας και όχι άσχετα....Κάποιο κοινό θα βρήκες εδώ....Νομίζω ότι εχω πλέον γίνει κατανοητή στο σκεπτικό μου.Με γεια σου με χαρά σου να συστήνεσαι στους άλλους με το όνομά σου και να μη λες είμαι η καταθλιπτικοκάτι......

Senior Member
    Originally posted by anitak
    .Από εκεί και πέρα είμαι η Μαρία και όχι μια οριακή,ψυχαναγκαστική,κατα θλιπτική,αγοραφοβική!!!!!
    νομίζω ότι το βασικό πρόβλημα που χρειάζεται να πάρουμε απόφαση είναι ότι πράγματι, η Μαρία, ο Νίκος, ο Αλέξης και ο κάθε ένας που κυκλοφορεί ελεύθερος στην κοινωνία μας, είναι πιθανότατα οριακός, ψυχαναγκαστικός, καταθλιπτικός κ.τ.ο..
    Τείνω να συμφωνώ περισσότερο με την εξιστιρ, χωρίς να σημαινει οτι δεν καταλαβαινω το πνευμα της \"αντίθετης\" άποψης. Είναι λογικό να αισθάνονται κάποιοι που υποφερουν βρισκόμενοι σε καζανι που βράζει, ότι κάποιοι άλλοι μετριοπαθεστεροι τους κοιτουν αφ υψηλου. Οι \"αφ υψηλού\" πάλι, ίσως κατατρυχονται απο καποιο ειδος ζηλιας (ναι δεν ειναι υπερβολη) οτι αυτοι δεν εχουν κατι να κλαιγονται. Αμφιβάλλω.Τους υπεράνω τους θεωρώ άτομα που κάτι έχουν αλλά καλύπτονται μέσα από τις διαταραχές και τις ανασφάλειες άλλων.Ο άλλος είναι διαταραγμένος με τη βούλα άρα εγώ είμαι καλά.Εγώ αυτό δεν το επιτρέπω.Όπως σου ανοίγομαι θα μου ανοιχτείς.Είχα μία γνωστή που ήξερε ότι πήγαινα σε ψυχίατρο.Με συμβουλευόταν.Δεν είχε τίποτα,ψυχίατρο δεν ήθελε αλλά συνέπασχε με τον \"πόνο\" μου καλύπτοντας τον δικό της.Όταν της έλεγα να πάει σε ειδικό να το συζητήσει μου άλλαζε κουβέντα και ξαφνικά ξεχνούσε ότι είχα πρόβλημα.
    όσο για τις διαταραχες, νομιζω οτι καποιες δεν ειναι τοσο σαφεις οσο ο διαβήτης. δλδ πρεπει να δουμε αν ενα ευαισθητο ατομο σε περιβαλλον με κατανοηση και πραγματικη αγαπη τεινει να γινεται υγιεστερο. Αυτο δε συμβαινει με τον καρκινο π.χ. Πιστευω και στην αυτοεκπληρουμενη προφητεια. Σε μενα επαιζε πολυ. όπως επισης ειχα πιστεψει οτι ειμαι καταθλιπτικη. Μου το ελεγαν και οι αλλοι, το ενοιωθα κι εγω, ομως επαιζε και κατι πολυ πιο επικινδυνο που πολεμησα με κοπο ωστε να καταφερω να βροντοφωναζω πως ειμαι παν-υγιης! Απλά, ποτέ δεν ενθαρρύνθηκα να είμαι υγιής. Η μόνη αξια μου ενοιωθα οτι ηταν μεχρι προσφατα οι οποιες δυστυχιες μου, στην αναγκη μια βαρια αρρωστεια θλιψης. Ξέρετε πόσο λιγότερο ασχολουνται μαζι μου τωρα που δεν καταδεχομαι πια να γκρινιαξω; Αλλά παρολα αυτα, επειδη εθητευσα ως λαθρεπιβατης αρκετα στις διαταραχες, θεωρω οτι μπορω να μιλαω, ακομη και να κρινω λιγακι αποψεις και συμπεριφορες. δεν ειναι υπεροψια

Senior Member
    Μικρο απόσπασμα από τους όρους χρήσεις που κάποια στιγμή όλοι αποδεχθήκαμε

\"Ο μοναδικός σκοπός του www.e-psychology.gr είναι να προσφέρει έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούν να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες και να συζητήσουν θέματα της Ψυχικής Υγείας. Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να υποκαταστήσουμε τον θεραπευτή σας.\"

ΥΓ1 (να το πατήσω το καταχώρηση ή να μη το πατήσω)
    ΥΓ2 (πάτα το βρε και ας γίνει το θέλημα του dodoni (όλοι θα μπορούν να ανταλλάξουν ιδέες ))

Senior Member
    Σε αυτό σου το μήνυμα δείχνεις να με καταλαβαινεις περισσότερο.Για την ταυτότητά σου μίλησα καθαρά για αυτό το σάιτ ψυχολογίας και γιατί άσκησες κριτική σε ένα θέμα ψυχολογίας...Δεν αφήνω άλλους στην ζωή μου να ξέρουν ότι από κάτι πάσχω γιατί δεν θέλω να με αντιμετωπίζουν διαφορετικά αλλά ούσα εδώ το βλέπω με λίγα λόγια σα να απευθύνομαι στον ψυχίατρό μου.Ότι θα με εκλάβει με την ίδια σοβαρότητα και την ίδια κατάρτιση όπως ο ψυχίατρός μου γι\'αυτό και συνεχώς μιλάω με την ταμπέλα της οριακόκάτι...Αν ήμασταν σε άλλο σάιτ ή αν τα λέγαμε από κοντά δε θα μιλούσαμε για αυτό αλλά για άλλα.Για αυτή την ταυτότητα σου μιλούσα.Μπήκες σε ένα φόρουμ ψυχολογίας και όχι άσχετα....Κάποιο κοινό θα βρήκες εδώ....Νομίζω ότι εχω πλέον γίνει κατανοητή στο σκεπτικό μου.Με γεια σου με χαρά σου να συστήνεσαι στους άλλους με το όνομά σου και να μη λες είμαι η καταθλιπτικοκάτι......
    Θα επαναλάβω τα πιστεύω μου κι ας γίνω βαρετή:

1. Δεν άσκησα κριτική σε κανέναν, είπα μια ιδέα και ζήτησα να την συζητήσουμε
    2.Μπήκα σε ένα σάιτ ψυχολογίας, το γνωρίζω αυτό. Επιθυμώ να είμαι αυτή που είμαι, είτε σε σάιτ αστεισμών είτε σε σάιτ ψυχολογίας. Δεν κόβω κομμάτια απο τον εαυτό μου, περιφέροντας τις περσόνες μου απο εδώ και απο εκεί, όπως γνωρίζουν ήδη αυτοί που με ξέρουν και απο αλλού
    3.Το κοινό που βρήκα εδώ είναι οτί καταλαβαίνω ακόμα καλύτερα πως ακόμα και αυτοί που έχουν κάποια διαταραχή, εξακολουθούν να είναι φυσιολογικοί.

Ή για να στο πω όπως το είπε η Φωτεινή Τσαλίκογλου στην ομιλία της Κάσσι, οι άνθρωποι δεν είναι \"σχιζοφρενείς\", \"μανιοκαταθλιπτικοί\" ή οτιδήποτε άλλο, είναι άνθρωποι με \"μανιοκατάθλιψη\", με \"σχιζοφρένια\", με ότι άλλο θέλεις εσύ βάλε. Καταλαβαίνεις την τεράστια διαφορά;

Μακάρι να ήσουν εκεί και να άκουγες πόσα είπε επ\'αυτού.

Senior Member
    ειμαστε αρρωστοι αλλα δεν φαινεται ουτεε ακτινες ουτε οπτικα
    ειναι βαθειες αρρωστειες που προσπαθεις να καταπολεμισεις..απλο ειναι δεν εχει να κανει ουτε με τη λογικη ουτε με την αντιληψη ουτε με την κριση..αλλα καπελα ειναι αυτα!

ταπεινη μου γνωμη
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Page 34 of 51 FirstFirst ... 24323334353644 ... LastLast