Results 676 to 690 of 759
Thread: Οριακή προσωπικότητα
-
17-01-2010, 20:39 #676
Originally posted by polytehnitis
Καταρχην δεν μας κούρασες. Κατάδεύετρον, φαίνεται πως η φίλη σου βγάζει κάποια απωθημένα.Αυτα μπορεί να είναι από προηγούμενη σχέση της, ανασφάλεια με σένα, έλλειψη ενδιαφέροντος από μέρους σου, ή ακόμη και δικής σου υπομονής απέναντι σε όλα αυτά που κάνει.
Απ όλα αυτα που σου γράφω, διακρίνεις κάτι?
ΥΓ. Καλώς ήρθες.
Να εισαι καλα. Εσύ πιστευεις πως έχεις προκαλέσει αυτές τις αντιδράσεις της, ή είναι πράγματα που κουβαλά χρόνια και τα έβγαλε πάνω σου?
Πάντως, το γεγονός πως σε έπιασε να μιλάς με την πρώην σου, είναι από μόνο του κάτι πολύ σοβαρό που θα μπορούσε να την κάνει ιδιαίτερα ανασφαλή απέναντι στη σχεση σας και σε σένα.
- 17-01-2010, 20:51 #677
Να εισαι καλα. Εσύ πιστευεις πως έχεις προκαλέσει αυτές τις αντιδράσεις της, ή είναι πράγματα που κουβαλά χρόνια και τα έβγαλε πάνω σου?
Πάντως, το γεγονός πως σε έπιασε να μιλάς με την πρώην σου, είναι από μόνο του κάτι πολύ σοβαρό που θα μπορούσε να την κάνει ιδιαίτερα ανασφαλή απέναντι στη σχεση σας και σε σένα. [/quote]
Πιστεύω ότι τα κουβαλάει, από παιδί ένιωθε ότι την παραμελούσαν οι δικοί της. Όσον αφορά την πρώην μου, το ξέρω, ρε γαμώτο, ότι δεν έπρεπε να το κάνω αυτό, γι\' αυτό και νιώθω τύψεις. Από την άλλη αυτή η συμπεριφορά και η βία δε δικαιολογείται, λέω στον εαυτό μου. Ξέρεις τι είναι να σου φωνάζει \"έχω επενδύσει πάνω σου, ρε μαλ...α\" και να το ακούνε όλοι;
17-01-2010, 20:54 #678
Πάντως, το γεγονός πως σε έπιασε να μιλάς με την πρώην σου, είναι από μόνο του κάτι πολύ σοβαρό που θα μπορούσε να την κάνει ιδιαίτερα ανασφαλή απέναντι στη σχεση σας και σε σένα.
κοιτα, εγω δεν ειμαι γιατρος για να σου πω τι συμβαίνει, σαν άνθρωπος όμως μπορώ να εκτιμήσω πως η φιλη σου επένδυσε πολλα πάνω στη σχέση σας, και με ολα αυτα που ανακάλυψε απογοητευτηκε και το εβγαλε με οργη.
17-01-2010, 21:04 #679
Originally posted by Θεοφανία
Η οργή πάντως, έχει κάποια όρια. Εγώ τώρα τη φοβάμαι. Κι αν κάναμε παιδί;
17-01-2010, 21:04 #680
Πιστεύω ότι θα ήταν καλό να δεις κάποιον ψυχοθεραπευτή κι εσύ ώστε να κατανοήσεις τί ήταν αυτό που σε έκανε να δέχεσαι συμπεριφορές που ξέφευγαν από τα όρια. Αυτός θα ξέρει καλύτερα να ερμηνεύσει και τα δικά της ξεσπάσματα και τη δική σου ανοχή και ενοχή...
17-01-2010, 21:11 #681
Originally posted by melissa
Πιστεύω ότι θα ήταν καλό να δεις κάποιον ψυχοθεραπευτή κι εσύ ώστε να κατανοήσεις τί ήταν αυτό που σε έκανε να δέχεσαι συμπεριφορές που ξέφευγαν από τα όρια. Αυτός θα ξέρει καλύτερα να ερμηνεύσει και τα δικά της ξεσπάσματα και τη δική σου ανοχή και ενοχή...
17-01-2010, 21:19 #682
Δεν ξέρω κατά πόσον είναι καλή η επικοινωνία αυτή τη στιγμή μαζί της και για εκείνη και για εσένα. Μπορεί να πάρει λανθασμένα μηνύματα ότι την προσεγγίζεις για να τα ξαναβρείτε. Μπορεί πάλι να ξαναβγάλει οργή. Εσύ είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις πάλι κάτι τέτοιο;
17-01-2010, 21:21 #683
Δεν ξέρω κατά πόσον είναι καλή η επικοινωνία αυτή τη στιγμή μαζί της και για εκείνη και για εσένα. Μπορεί να πάρει λανθασμένα μηνύματα ότι την προσεγγίζεις για να τα ξαναβρείτε. Μπορεί πάλι να ξαναβγάλει οργή. Εσύ είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις πάλι κάτι τέτοιο;
17-01-2010, 21:27 #684
Βγάζεις πάλι ενοχές. Για σένα είναι πιο σημαντικό να μην έχει εκείνη άσχημη εικόνα για το πρόσωπό σου από το να κρατηθείς μακρυά από καταστάσεις που ξέρεις ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς. Και απ\'ότι περιγράφεις έτσι ήταν όλη σου η σχέση. Στηρίχτηκε πάνω στο ότι εκείνη πάταγε πάνω στις ενοχές σου κι εσύ δεχόσουν οποιαδήποτε επιθυμία της. Είναι κάτι που σε χαρακτηρίζει γενικά η ανάγκη σου για αποδοχή από τους άλλους και το να μην κακοχαρακτηρίζεσαι;
17-01-2010, 21:31 #685
Βγάζεις πάλι ενοχές. Για σένα είναι πιο σημαντικό να μην έχει εκείνη άσχημη εικόνα για το πρόσωπό σου από το να κρατηθείς μακρυά από καταστάσεις που ξέρεις ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς. Και απ\'ότι περιγράφεις έτσι ήταν όλη σου η σχέση. Στηρίχτηκε πάνω στο ότι εκείνη πάταγε πάνω στις ενοχές σου κι εσύ δεχόσουν οποιαδήποτε επιθυμία της. Είναι κάτι που σε χαρακτηρίζει γενικά η ανάγκη σου για αποδοχή από τους άλλους και το να μην κακοχαρακτηρίζεσαι;
17-01-2010, 21:37 #686
Άρα είναι κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί ξανά ανά πάσα στιγμή. Αν και η επόμενη γυναίκα με την οποία θα είσαι μαζί, σου δημιουργήσει ενοχές θα μπορεί κι εκείνη να σε καθοδηγήσει κατά πως θέλει. Μήπως τελικά αυτή η πρόκληση ενοχών ήταν ένας από τους λόγους που σε κράτησαν στη σχέση; Η ανάγκη σου να αποδείξεις ότι θα φανείς αντάξιος των προσδοκιών της, η προσπάθεια να αποδείξεις ότι μπορείς να γίνεις αυτό που θέλει;
17-01-2010, 21:41 #687
Άρα είναι κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί ξανά ανά πάσα στιγμή. Αν και η επόμενη γυναίκα με την οποία θα είσαι μαζί, σου δημιουργήσει ενοχές θα μπορεί κι εκείνη να σε καθοδηγήσει κατά πως θέλει. Μήπως τελικά αυτή η πρόκληση ενοχών ήταν ένας από τους λόγους που σε κράτησαν στη σχέση; Η ανάγκη σου να αποδείξεις ότι θα φανείς αντάξιος των προσδοκιών της, η προσπάθεια να αποδείξεις ότι μπορείς να γίνεις αυτό που θέλει;
17-01-2010, 21:47 #688
Κάνω απλά ικασίες, αλλά πρέπει να ξέρεις πως ό,τι κι αν σου πούμε εδώ θα είναι απλά μεμονωμένες απόψεις όπως θα σου έλεγαν τη γνώμη τους οι φίλοι σου. Ξαναλέω ότι θα ήταν καλύτερο να δεις κάποιον ειδικό ο οποίος θα ξέρει να σου πει πώς να χειριστείς καλύτερα την κατάσταση ώστε και να μην την πληγώσεις και να μην νιώθεις κι εσύ τόσες ενοχές για το θέμα...
17-01-2010, 21:50 #689
Ευχαριστώ πολύ και καλό βράδυ. Μπορεί και να τα ξαναπούμε πάνω στο θέμα, σίγουρα θα ξαναμπώ εδώ αύριο.
Θα ήθελα να παρακαλέσω και για άλλες γνώμες πάνω στο θέμα που με απασχολεί (σελίδα 45, το μεγάλο μήνυμα).
21-01-2010, 16:22 #690
Δεν ξερω αν σε καποιον που ειναι οριακος του το λες η του λες να επισκεφθει ειδικο τυχαινει να εχω φιλη η οποια ενω ειναι επιτυχημενη επαγγελματικα και εχει φοβερο μυαλο δεν μπορει να συνεχισει σχεσεις εξαιτιας επιθετικης και ανασφαλους συμπεριφορας με το αλλο φυλο στην τελευταια αποτυχια της συνεστησα να κανει ψυχοθεραπεια αλλα αρνειται κατηγορηματικα εκεινη πιστευει οτι οι αλλοι φταινε για την αποτυχια στις σχεσεις της οχι μονο τις ερωτικες αλλα και φιλικες
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια