Οριακή προσωπικότητα - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 51 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast
Results 76 to 90 of 759
    Senior Member
    εεεεεεεεεεεεεε εεεεεεεεεεεεεε οχι τετοια εδω..αν ειναι δυνατον δημητριε παραφερεσαι.........

.................................................. .................................................. .................................................. .......
    ............εισαι καινουριοσ στο φορουμ δεν σου επιτρεπεται τετοια συμπεριφορα... οπωσ και σε κανεναν αλλον...
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    Κουράστηκα λίγο αλλά ανέδειξα το επίπεδό σου...Το σταματάω εδώ όπως επιθυμείς......

Junior Member
    Δημήτριε.
    Δεν θα προβώ σε κανένα σχολιασμό όσον αφορά Το τελευταίο κείμενο που παρέθεσες.
    Όπως μας είπες έχεις παιδιά.
    θα σου προέτρεπα λοιπόν να το δήξεις στα παιδιά Σου έτσι αυτούσιο
    για να κάνουν αυτά τις απαραίτητες παρατηρήσεις-σχολιασμούς.
    Επίσης να μην ξεχάσεις να αναφέρεις πως απευθυνόσουν σε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει ένα πρόβλημα που δεν το διάλεξε ούτε αυτός ούτε οι γονείς του και ταλαιπωρείτε πολύ από αυτό, ανήμπορο πολλές φορές να αποφύγει τις εξωτερικές και εσωτερικές συγκρούσεις όπως σωστά επισημαίνεις και εσύ ο ίδιος.
    Πιστεύεις ότι έχεις την δύναμη να το κάνεις? Και αν όχι να μας πεις σε παρακαλώ
    και το γιατί.
    Αν ναι θα ήθελα να ακούσω την όπια αντίδραση των παιδιών σου είτε θετική είτε αρνητική και αν ενστερνίζονται και αυτά την «θανατική ποινή» την οποία ολοφάνερα προτείνεις σαν λύση στο αδιέξοδο ενός ανθρώπου.

Administrator
    Λυπάμαι για την τροπή που πήρε η συζήτηση.
    Το θέμα θα διαγραφεί.
    Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.

Senior Member
    Σωστή κίνηση dodoni.........εδώ δεν μπαίνουμε για επίθεση .......αλλά για ψυχολογική συμπαράσταση και ευεργετικό διάλογο.....

Έτσι και αλλιώς αρκετή ένταση έχουμε όλοι μας σε καθημερινό επίπεδο........δεν χρειάζεται να την μεταφέρουμε και σε δικτυακό επίπεδο...........:(

Senior Member
    ...Κριμα...διαβασα οσα ειπωθηκαν και πραγματικα με εξεπληξαν.Η σελιδα αυτη εμενα προσωπικα με βοηθησε και με βοηθα αρκετα.Διαβαζοντας ολα αυτα νιωθω αηδια ειλικρινα..Δεν θα παρω το μερος κανενος θα πω ομως την αποψη μας οπως την εχω σχηματισει.Δεν θελω να κρινω απαντησεις απλα σε καποια πραγματα θελω να παρεμβω γιατι με ενοχλουν σαν οντοτητα.
    Φιλε Δημητριε...Σεβομαι ακρως την ηλικια σου οπως και την καταγωγη σου γιατι κι εγω απο τον τοπο που εισαι ειμαι.Περιμενα μια διαφορετικη συμπεριφορα μπροστα σε καποια ζητηματα........

\"Και συ είσαι ένα ανοργασμικό πουτανάκι που καλύπτεσαι πίσω από την ασθένεια σου για να βρίσκεις άλλοθι για τις ανώμαλες ορέξεις και την κρυπτολεσβιακή διάθεση σου. Μάθε λοιπόν ότι πορνίδια σαν εσένα έχω γνωρίσει (και όχι μόνο) δεκάδες\"

Θα μπορουσε αυτο το ανοργασμικο *******κι(ελεος) να ηταν παιδι σου...Ετσι θα το παρουσιαζες;Μην ξεχνας οτι ειναι μολις 22 ετων.Λυπαμαι αν αυτες οι εκφρασεις ανηκουν σε καποιον οικογενιαρχη.Δεν ξερω τι ακριβω σε ενοχλησε απο τα λεγομενα της Κασσι αλλα οτι κι αν ηταν αυτο δεν μπορεις να μιλας ετσι σε καποιον ανθρωπο που ηλικιακα απεχει απο εσενα αλλα και σε καποιο κοριτσι που προβληματιζεται με καποια θεμα..Οσο για το οτι εθιξες το θεμα οικογενεια,αυτο δειχνει μεγαλη ασεβεια...εσυ λοιπον που εισαι οντως οικογενιαρχης να μεγαλωσεις τα παιδια σου καλυτερα και ασε τα αλλα παιδια να ανεμοδερνονται..

\"Είσαι ένα μεγάλο μηδενικό, χωρίς συναισθήματα, κενή και αδυναμη και προσπαθείς να καλύψεις τις τραγικές αδυναμίες σου μέσα από αυτή την επιθετικότητα.Είσαι μια συναισθηματική ***** και όχι μόνο, που αρέσκεσαι να άγεσαι και να φέρεσαι στα μονοπάτια της κοινωνικής εξαθλίωσης και μετά να κατηγορείς τους άλλους για τα προβλήματά σου.Κοιτάς με ποιόν τρόπο να βγείς από τον βόθρο στον οποίο διαβιείς, και το μόνο πού καταφέρνεις είναι να βυθίζεσαι περισσότερο σε αυτόν.\"

Το τι ειναι αυτη ασε να το ξερει μονο η ιδια,εσυ δεν το γνωριζεις.Εδω παιζουμε ποιος θα μιλησει καλυτερα;για να ξερω δηλαδη να βγαλουμε ολη το λεξιλογιο μας στην φορα...Και παλι ελεος.Κριμα...περιμενα περισσοτερα απο αυτο το θεμα που ανοιχθηκε παρα απο αυτες τις αηδιες γραμμενες απο καποιον οικογενιαρχη.

Οσο για την απειλη θα υπαρχει και συνεχεια αν συνεχισει,δεν την επιασα καλα δεν ξερω οι υπολοιποι...Δεν θα συνεχισω περισσοτερο στην \"κριτικη\" μου,λυπαμαι αν εθιξα αλλα γραφω οτι βλεπω και ειναι πραγματα που εμενα προσωπικα με πνιγουν.Δεν πιστευω οτι πρεπει να διαγραφει το θεμα,ειναι καλο να βλεπουμε και την αλλη πλευρα του νομισματος.Ασε γραψουν ολοι οτι αυτο το θεμα ξεπερασε τα ορια και μετα..γιατι με την πρωτη απεχθεια του θεματος σβηνετε;Να μεινει και να προσπαθησουμε τα οσα εξεφρασε ο φιλος Δημητριος να τα συνεχισει να δουμε για ποσο ακομα...

Φιλη μου Κασσι...οσο για το οτι θα παψεις να εκφραζεις τα εσωψυχα σου το θεωρω αδικο προς ολους μας που σε ακουμε και ειμαστε κοντα σου σε οτι κι αν λες...απο ολουσ αυτους εδωμεσα καποιοι θελουν να σε ακουν και να σε νιωσουν σε οτι λες.Βαλε και εμενα μεσα!Γιαυτο κοριτσι μου μην πτοησε για κατι που ετυχε,συνεχισε...Κανεις δεν σε λυπαται, ειναι συμπαρασταση.

Ευχαριστω και συγνωμη αν εθιξα..
    "...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."

Senior Member
    Originally posted by Adzik
    εεεεεεεεεεεεεε εεεεεεεεεεεεεε οχι τετοια εδω..αν ειναι δυνατον δημητριε παραφερεσαι.........

.................................................. .................................................. .................................................. .......
    ............εισαι καινουριοσ στο φορουμ δεν σου επιτρεπεται τετοια συμπεριφορα... οπωσ και σε κανεναν αλλον...

Εγώ παραφέρομαι επειδή χρησιμοποίησα αυτό το ύφος και λεξιλόγιο για μια φορά ενώ η φιλενάδα σου που το χρησιμοποιεί καθημερινά απέναντι μου είναι στο απυρόβλητο?. Λυπάμαι για τι αίσθημα δικαίου που διαθέτεις

Senior Member
    Originally posted by guest
    Δημήτριε.
    Δεν θα προβώ σε κανένα σχολιασμό όσον αφορά Το τελευταίο κείμενο που παρέθεσες.
    Όπως μας είπες έχεις παιδιά.
    θα σου προέτρεπα λοιπόν να το δήξεις στα παιδιά Σου έτσι αυτούσιο
    για να κάνουν αυτά τις απαραίτητες παρατηρήσεις-σχολιασμούς.
    Επίσης να μην ξεχάσεις να αναφέρεις πως απευθυνόσουν σε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει ένα πρόβλημα που δεν το διάλεξε ούτε αυτός ούτε οι γονείς του και ταλαιπωρείτε πολύ από αυτό, ανήμπορο πολλές φορές να αποφύγει τις εξωτερικές και εσωτερικές συγκρούσεις όπως σωστά επισημαίνεις και εσύ ο ίδιος.
    Πιστεύεις ότι έχεις την δύναμη να το κάνεις? Και αν όχι να μας πεις σε παρακαλώ
    και το γιατί.
    Αν ναι θα ήθελα να ακούσω την όπια αντίδραση των παιδιών σου είτε θετική είτε αρνητική και αν ενστερνίζονται και αυτά την «θανατική ποινή» την οποία ολοφάνερα προτείνεις σαν λύση στο αδιέξοδο ενός ανθρώπου.

Σε αυτό το φορουμ οι περισσότεροι αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα, αν όχι όλοι, σε καμμία όμως περιπτωση δεν δικαιολογείται χυδαιολογια και το υβρεολόγιο που εξαπέλυσε εναντίον μου το μέλος kassi_21, επειδή ανέδειξα τις πτυχές της προσωπικότητας της. Δεν είχα πρόθεση να χυδαιολογήσω αλλά το να σε αποκαλούν ΄πούστρα΄ ΄αρχιμαλάκα΄και οτιδήποτε άλλο κατέβασε το νοσηρό μυαλό της, δεν μου άφησαν περιθώρια.

Στα παιδιά μου θα έδειχνα το κείμενο να ήταν σε κατάλληλη ηλικία να αντιληφθούν τα τεκταινόμενα, και θα ήμουν στην διαθεσή τους να με κρίνουν. Δεν απέφυγα ποτέ στην ζωη΄μου την κριτική εφόσον γίνεται με καλή προαίρεση. Σιχαίνομαι όμως την μεροληψία που δείχνετε διότι κανένας δεν έψεξε το μέλος το οποίο πρώτο χρησιμοποίησε βωμολοχίες.

Τέλος κανείς δεν πρότεινε ΄θανατική ποινή΄ αλλά ξύπνημα από τον ληθαργο της ανυπαρξίας και συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Ο τρόπος που το ανέλυσα ήταν ο μοναδικός τρόπος που το άλλο μέλος μπορεί να αντιληφθεί.

Senior Member
    [quote]Originally posted by Alterego
    \"Και συ είσαι ένα ανοργασμικό πουτανάκι που καλύπτεσαι πίσω από την ασθένεια σου για να βρίσκεις άλλοθι για τις ανώμαλες ορέξεις και την κρυπτολεσβιακή διάθεση σου. Μάθε λοιπόν ότι πορνίδια σαν εσένα έχω γνωρίσει (και όχι μόνο) δεκάδες\"

Θα μπορουσε αυτο το ανοργασμικο *******κι(ελεος) να ηταν παιδι σου...Ετσι θα το παρουσιαζες;Μην ξεχνας οτι ειναι μολις 22 ετων.Λυπαμαι αν αυτες οι εκφρασεις ανηκουν σε καποιον οικογενιαρχη.Δεν ξερω τι ακριβω σε ενοχλησε απο τα λεγομενα της Κασσι αλλα οτι κι αν ηταν αυτο δεν μπορεις να μιλας ετσι σε καποιον ανθρωπο που ηλικιακα απεχει απο εσενα αλλα και σε καποιο κοριτσι που προβληματιζεται με καποια θεμα..Οσο για το οτι εθιξες το θεμα οικογενεια,αυτο δειχνει μεγαλη ασεβεια...εσυ λοιπον που εισαι οντως οικογενιαρχης να μεγαλωσεις τα παιδια σου καλυτερα και ασε τα αλλα παιδια να ανεμοδερνονται..

Οπως αυτό το ΄ανοργασμικό πουατανάκι΄θα μπορούσε να είναι κόρη μου έτσι και ΄η πούστρα και ο αρχιμαλάκας΄που με αποκάλεσε θα μπορούσε να είναι πατέρας της. Αυτό γιατί δεν το ανέφερες?

Οταν θίγεις κάποιον που έχει οικογένεια, τα πυρά σου στρέφονται και προς την οικογένεια, και για το λόγο αυτό ανταπέδωσα.

Η ασέβεια που δείχνει η kassi_21 στο πρόσωπό μου δεν μετρά? Σταθμίζεται διαφορετικά? Γιατί, επειδή δεν είμαι ψυχοπαθής? Δικαιολογείται κατα τη γνώμη σου αυτός ο οχετός που εξαπέλυσε εναντίον μου? Ποιός της έδωσε το δικαίωμα να μιλά έτσι?

Επρεπε να ανεχτώ ένα άτομο με αντικοινωνική συμπεριφορά να μου φέρεται έτσι επειδή πασχει από κάποια ασθένεια?

Εκανα μεγάλη προσπάθεια να συγκρατηθώ, αλλά το ποτήρι ξεχείλησε. Ποια θα με αποκαλέσει ΄πούστρα\' η kassi ?

Senior Member
    Originally posted by dodoni
    Λυπάμαι για την τροπή που πήρε η συζήτηση.
    Το θέμα θα διαγραφεί.

Δωδώνη απολογούμαι διότι παραβίασα τους κανόνες του φόρουμ.

Ομως κανείς δεν έχει δικαίωμα να χυδαιολογεί και να μην υπάρχει αντίδραση. Δεν δίνω σε κανέναν το δικαίωμα να μου μιλά με αυτό τον τρόπο και ιδιαίτερα άτομα που κρύβονται πισω από κάποια ασθένεια και θεωρούν ότι έτσι δικαιολογούνται.

Senior Member
    \"\"\"Φιλη μου Κασσι...οσο για το οτι θα παψεις να εκφραζεις τα εσωψυχα σου το θεωρω αδικο προς ολους μας που σε ακουμε και ειμαστε κοντα σου σε οτι κι αν λες...απο ολουσ αυτους εδωμεσα καποιοι θελουν να σε ακουν και να σε νιωσουν σε οτι λες.Βαλε και εμενα μεσα!Γιαυτο κοριτσι μου μην πτοησε για κατι που ετυχε,συνεχισε...Κανεις δεν σε λυπαται, ειναι συμπαρασταση.\"\"\"

θα συμφωνησω με τον Αλτερεγκο μασ....
    ...
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    Ναι,ισως να εχεις δικαιο φιλε Δημητρη που δεν ειδα καθαρα απο την αρχη την ολη συζητηση.
    Με εθιξε ομως εμενα προσωπικα ο τροπος που χειριστηκες το θεμα.Πηγα πισω να διαβασω καλυτερα για το πως ξεκινησε η ολη ιστορια,απλα για να μην πιστευεις οτι εδειξα αδικια στην προσωπο σου.Αρχικα η κουβεντα κυλησε στο αν η Κασσι εχει ομοφυφιλικες τασεις γιατι δηλωσε οτι δεν την ενοχλουν οι λεσβιες..Ισως να θυμωσε καπου εδω η Κασσι γιατι αυτο δεν συμβαινει,ισως να ακουστηκαν λαθος τα λογια της,θα ταν καλυτερα αποψη μου βεβαια να υπηρχε ενα διαλογος πανω σ\'αυτο το ζητημα!

Επίσης θα σε παρακαλούσα να αποφύγεις την φρασεολογία ΄λιμανιού΄που χρησιμοποιείς γιατί μπορώ να την χρησιμοποιήσω και εγώ και μάλιστα με καλύτερο τρόπο από εσένα. Αυτο ηταν δικο σου.Απο εδω και επειτα και εγω θα θυμωνα αρκετα με αυτο που αναφερες γιατι δεν εχεις κανενα δικαιο να κρινεις εσυ τον τροπο που μπορει να μιλαει ο οποιοσδηποτε...Μιλησε θυμω μενα γιατι ενιωσε οτι με το ζορι την ηθελες λεσβια.Η αντιδραση της ηταν επακολουθο στην επιθεση που ενιωσε οτι δεχτηκε απο εσενα στα καλα του καθουμενου...ο καθενας ισως να ενιωθε ετσι...

Απλώς δεν ανέχομαι από ένα κοριτσάκι να χρησιμοποιεί αυτή τη φρασεολογία απέναντι στον δικό μου πολιτισμένο λόγο.Δικο σου παλι και αυτο
    Τι ακριβως εννοεις πολιτισμενο λογο;Εξεφρασες απλα τις αποψεις σου,οπως και εκεινη και απλα ειχατε διαφορετικες αποψες.Συγνωμη αλλα δεν ηξερα πως αν κρινεις τον λογο του αλλου σαν του λιμανιου δειχνει ενα πολιτισμενο λογο..

Η επιθεση σου συνεχιστηκε ομως και σε καποιο αλλο θεμα που ειχε ανοιχτει...

Μάλλον και ΄ούσα πιο ήπια΄θα εννοείς εκτός αν θεωρείς ότι ανήκεις στο ανδρικό φύλο.Δικο σου αυτο.
    Συγνωμη φιλε Δημητριε αλλα κι εγω κι εσυ κι οποιοσδηποτε να ηταν καπου εδω η θα σε εβριζα και εγω(που δεν νομιζω) η απλα θα σε αγνοουσα.Η Κασσι ετσι οπως ειναι,αυτο εκανε...

Για πολιτισμενο λογο μιλας;Οταν στην συνεχεια ειπες οσα ειπες που δεν θελω καν να τα ξαναγραψω;Οχι πιστευω απλα πως ο τροπος σου δεν ηταν ο καταλληλος και για ηλικια αλλα και για σεβασμο...Και η Κασσι μιλησε οπως μιλησε,απο θυμο και μπορω να το καταλαβω..Ισως να μιλησεσ και εσυ απο θυμο,δεν το γνωριζω.....

Συγνωμη δεν θελω και παλι να σε θιξω,αποψη μου!
    "...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."

Junior Member
    Συνονόματε δεν ξέρω αν έχεις αντιληφθεί το ηθικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε
    Με την απάντηση σου.
    Αυτό που μας πείραξε είναι τα λόγια που εξαπέλυσες και κυρίως οι προθέσεις σου.
    Όταν σε βρίζουν καθαρά από θυμό πχ λέγοντας σου «άντε χέσου ρε μαλάκα» η «είσαι ******* ρε » και τα σχετικά, δεν γυρίζεις προφανώς να πετάξεις δηλητήριο με μοναδικό σκοπό να καταρρακώσεις βαθύτατα την ψυχολογία του αλλού με τον πιο έσχατο και χυδαίο τρόπο.
    Το χτύπημα σου ήταν καθ όλα αντικανονικό και δεν δικαιολογεί τέτοια επίθεση ούτε στον πιο υγιή άνθρωπο.
    Αν ανταπέδιδες και εσύ με βρισιές θα περνούσαν όλα σχεδόν απαρατήρητα…
    Αυτό που έβγαλες όμως είναι χειρότερο και από μίσος σε αντίθεση με τον συνομιλητή σου που τελικά φέρθηκε πολύ πιο υγιέστατα (αυτή το σταμάτησε χωρίς καν να σου απαντήσει)..
    Νομίζω καταλαβαίνεις πολύ καλά τι θέλω να σου πω.

Senior Member
    guest μιλησες πολυ σοφα!αυτο που ενοχλησε πολλους εδω μεσα ηταν οτι ο δημητριος δεν περιοροστηκε απλα σε υβρεολογιο αλλα εθιξε την κασι εκει που ποναει αποκαλωντας την οριακη και ιδεοψυχαναγκαστικη μεμφοντας την για αυτο!
    νομιζω οτι τετοιου τυπου ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ και ΚΑΚΙΕΣ δεν εχουν θεση σε ενα φορουμ οπως αυτο!

κασσι κουκλα μου μην αποτελεσουν τα λογια του δημητριου λογο να σταματησεις να κανεις εδω μεσα την καταθεση ψυχης σου.εγω σε γουσταρω γιατι εχεις τα ΚΟΤΣΙΑ να δηλωνεις απο τι υποφερεις και να αυτοσαρκαζεσαι κιολας!

Senior Member
    Originally posted by guest
    Συνονόματε δεν ξέρω αν έχεις αντιληφθεί το ηθικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε
    Με την απάντηση σου.
    Αυτό που μας πείραξε είναι τα λόγια που εξαπέλυσες και κυρίως οι προθέσεις σου.
    Όταν σε βρίζουν καθαρά από θυμό πχ λέγοντας σου «άντε χέσου ρε μαλάκα» η «είσαι ******* ρε » και τα σχετικά, δεν γυρίζεις προφανώς να πετάξεις δηλητήριο με μοναδικό σκοπό να καταρρακώσεις βαθύτατα την ψυχολογία του αλλού με τον πιο έσχατο και χυδαίο τρόπο.
    Το χτύπημα σου ήταν καθ όλα αντικανονικό και δεν δικαιολογεί τέτοια επίθεση ούτε στον πιο υγιή άνθρωπο.
    Αν ανταπέδιδες και εσύ με βρισιές θα περνούσαν όλα σχεδόν απαρατήρητα…
    Αυτό που έβγαλες όμως είναι χειρότερο και από μίσος σε αντίθεση με τον συνομιλητή σου που τελικά φέρθηκε πολύ πιο υγιέστατα (αυτή το σταμάτησε χωρίς καν να σου απαντήσει)..
    Νομίζω καταλαβαίνεις πολύ καλά τι θέλω να σου πω.

Exεις την ψευδαίσθηση ότι όταν σε αποκαλούν \' μαλάκα\' \'η ΄πούστη΄δεν καταρρακώνεται η ψυχολογία σου? Εκτός αν είσαι μαλάκας ή *******. Και βέβαια δεν ήθελα να της απαντήσω μόνο με υβρεολόγιο, ήθελα να ξεμπροστιάσω την σάπια προσωπικότητα της και το μίσος της απέναντι στο ανδρικό φύλο, πράγμα το οποίο με ενόχλησε αφάνταστα.

Επίσης να σε πληροφορήσω ότι σταμάτησε γιατί δεν άντεχε να βλέπει στα γραφόμενά μου τον ίδιο της τον εαυτό.

Page 6 of 51 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast