Οριακή προσωπικότητα - Page 33
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 33 of 51 FirstFirst ... 23313233343543 ... LastLast
Results 481 to 495 of 759
    Senior Member
    oxi δεν εχει κακο για διαβασε το ποστ που αναφερομαι στην existir απο την αλλη μαθαινοντας να ξεχωριζεις οτι καποια πραγματα που νιωθεις ωφειλονται στην αρρωστεια σου προσπαθεις να τα αντιμετωπιζεις!προσωπικα ερχονται στιγμες που λεω Ιωαννα ηρεμισε η κωλοαρρωστεια ειναι ...μπορει να τρενω σαν το ψαρι για να το αντιμετωπισω αλλα τουλαχιστον καποιες φορες πετυχαινω να μην ξεσπασω ακραια κ μια φορα να συγκρατηθω για μενα ειναι αθλος απο την στιγμη που καποτε ξεσπουσα τοσο ακραια!
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Junior Member
    Originally posted by interappted
    neve παντως οι τασεις βουλιμιας στους οριακους δεν εχει να κανει με την παθολογικη βουλιμια..εγω δεν τρωω πχ αλλα αν ανοιξω το στομα μου........παρο ολα αυτα τα υπολοιπα χαρακτηριστικα που τα βιωνω 100 % δεν με αφηνουν να παρω κιλα ειναι σαν να τρωνε μαζι με την ψυχη μου κ τις θερμιδες...σαν να με κατατρωνε ολοκληρη
    Αλλά με τι έχει να κάνει? Αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα του οριακού η βουλιμία? Ή απλά εμφανίζεται κ αυτή ως σύμπτωμα?

Ε,εδώ που τα λέμε, ούτε κ εγώ τρώω, δηλ. φροντίζω να τρώω τα βασικά για να μην πονάω ...απλά ξερνάω τα πάντα.., κ ανορεκτικές τάσεις με πιάνουν μερικές φορές αλλά δεν κρατάνε πολύ...ξεσπάω περισότερο με τον εμετό...με εκδικούμαι επώδυνα...

Την τελευταία εβδομάδα έχω προσπαθήσει παααααρα πολύ να μην επιδοθώ σε αυτή την τακτική, μπορώ να πω οτι κατάφερα να μην ξεράσω για αυτό το διάστημα,
    αλλά στράφηκα στην άλλη προσφιλή μου έξη, το αλκόλ...
    μπρος γκρεμός....

Senior Member
    Όλο αυτό το σύστημα το οποίο κατατάσσει τους ανθρώπους σε κατηγορίες, προσωπικά με βρίσκει να διαφωνώ. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ψυχολογία. Είναι θέμα ιδεολογίας αυτό.

Μπορεί να λειτουργεί σημειολογικά (ως κώδικας) μεταξύ των επιστημόνων αλλά αρνούμαι να δεχτώ οτί οι άνθρωποι φοράνε εκείνη ή την άλλη ταμπέλα, ακόμα και αν αυτή η \"ταμπέλα\" δίνει πολλές εξηγήσεις. Έχετε ακούσει τι σημαίνει \"αυτοεκπληρούμενη προφητεία;\" Τείνουμε να συμπεριφερόμαστε σύμφωνα με ένα μοτίβο που για κάποιο λόγο μας έχει \"καταχωρηθεί\". Εγώ με αυτό έχω αντίρρηση.

π.χ.

ένα παιδί στο σχολείο που είναι επαναστάτης, θα τείνει να διαιωνίσει την \"επανάστασή\" του όταν συνεχώς ο περίγυρός του, του ενισχύει την ιδέα της επαναστατικότητας του, δλδ του επιβεβαιώνει οτί είναι αυτό και όχι το άλλο.

Αυτός ο κύκλος είναι πολύυυ φαύλος.

Senior Member
    neve ρωτα ευθεως τον γιατρο σου δεν μπορω να πω πολλα
    φοβαμαι μη κανω λαθος!
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    existir εμενα η ταμπελα μου εκανε πολυ καλο για αλλους ισως κ να κανει κακο δεν ξερω...αναλογα το ατομο απο το να νιωθω οτι με κυνηγαν δαιμονες 1000 φορες να ξερω οτι απλα ειμαι αρρωστη ψυχικα!
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Senior Member
    Αν είσαι άρρωστη ψυχικά, καλά κάνεις, κάνε ό,τι θες με αυτό, εγώ σε συμπαθώ. Και αρνούμαι να δεχτώ πως εσύ είσαι άρρωστη ψυχικά ενώ
    οι υπόλοιποι που ξέρω με την μικροψυχία τους, με την συναισθηματική τσιγγουνιά τους δεν είναι.

Κατάλαβες;

Junior Member
    Originally posted by interappted
    neve ρωτα ευθεως τον γιατρο σου δεν μπορω να πω πολλα
    φοβαμαι μη κανω λαθος!
    Ευχαριστώ ούτως ή άλλως...

Senior Member
    Ταμπελα ονομαζουμε καποια αρρωστια που εχει σχεση με ψυχκατι....αλλα οταν προκειται για καθαρα σωματικη ασθενεια πχ διαβητης τοτε δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Ειναι λιγο ειρωνικο...οχι βεβαια οτι πιστευω οτι οι ψυχκατι επιστημες ειναι ιδιαιτερα προηγμενες αλλα μην τις βγαζουμε και αχρηστες.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Originally posted by Existir
    Όλο αυτό το σύστημα το οποίο κατατάσσει τους ανθρώπους σε κατηγορίες, προσωπικά με βρίσκει να διαφωνώ. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ψυχολογία. Είναι θέμα ιδεολογίας αυτό.

Μπορεί να λειτουργεί σημειολογικά (ως κώδικας) μεταξύ των επιστημόνων αλλά αρνούμαι να δεχτώ οτί οι άνθρωποι φοράνε εκείνη ή την άλλη ταμπέλα, ακόμα και αν αυτή η \"ταμπέλα\" δίνει πολλές εξηγήσεις. Έχετε ακούσει τι σημαίνει \"αυτοεκπληρούμενη προφητεία;\" Τείνουμε να συμπεριφερόμαστε σύμφωνα με ένα μοτίβο που για κάποιο λόγο μας έχει \"καταχωρηθεί\". Εγώ με αυτό έχω αντίρρηση.

π.χ.

ένα παιδί στο σχολείο που είναι επαναστάτης, θα τείνει να διαιωνίσει την \"επανάστασή\" του όταν συνεχώς ο περίγυρός του, του ενισχύει την ιδέα της επαναστατικότητας του, δλδ του επιβεβαιώνει οτί είναι αυτό και όχι το άλλο.

Αυτός ο κύκλος είναι πολύυυ φαύλος.
    Νομίζω Εξιστίρ ότι δεν σου αρέσει η ταμπέλα γιατί δεν μπορείς να αποδεχτείς την όποια δική σου ασθένεια.Καμία ταμπέλα που απορρέει από μία διαταραχή όταν αναλύεται δεν έχει σκοπό να διαιωνίσει μία κατάσταση.Με το να προσπαθήσεις να απαλλαγείς από την όποια ταμπέλα δε σημαίνει ότι θα απαλλαχθείς και από την ασθένεια σου.Αλλά ας είσαι λοιπόν ένα διαφορετικό παράδειγμα.Μην αποδέχεσαι την όποια ταμπέλα και πες μας ότι τελικά κατάφερες να απαλλαγείς από τη διαταραχή.Την ταμπέλα της όμορφης όμως δεν θα την απέρριπτες ως μία ταμπέλα που θα διαιωνίσει τον ναρκισσισμό σου...

Senior Member
    Originally posted by kassi_21

1.Κοίτα να δεις Εξιστίρ,όταν μου είπε η ψυχίατρος για οριακή διαταραχή το συζητήσαμε αυτό περί ταμπέλες και μου είπε ότι προτιμάς να έχεις μία τέτοια ταυτότητα απ\'το να μην έχεις καμία.Οι οριακοί στοιχεία των οποίων έχω έχουν ασταθή εικόνα τους εαυτού τους και άρα και ταυτότητα.Εγώ αισθάνομαι ότι όταν αλλάζω περιβάλλον αλλάζω και εαυτό ένα πράμα.Πίκρα....Έχω πολλή ανάγκη από μια σταθερά για να είμαι ισορροπημένη στη ζωή μου.Η ταυτοποίηση ήταν καλή και λυτρωτική γιατί όλα όσα έκανες είχαν ένα όνομα.Άρα σε καταλάβαιναν.Απ\'την άλλη πολλές φορές αν αυτή την ταμπέλα την κρατάς πολύ στο μυαλό σου σε στενοχωρεί νομίζω και σε επιβαρύνει.

2.Το ακούω από πολλούς και αισθάνομαι εκνευρισμένη και το λιγότερο ότι δεν με καταλαβαίνουν.Απάλλαξε με εσύ από τη διαταραχή και εγώ θα πάψω να μασάω την καραμέλα της.
    1.Μας δίνεις καλύτερα να καταλάβουμε, οκ. Το οτί έχεις ανάγκη απο μια σταθερά είναι σημαντικό. Αν σε βοηθάει, έχει καλώς Κάσι.

2.Δεν είναι οτί δεν σε καταλαβαίνουν Κάσσι, πιθανώς και να μην ξέρουν. Εγώ ή ο οποιοσδήποτε δεν μπορεί να σε απαλλάξει απο κάτι που είναι δικό σου.

Senior Member
    Νομίζω Εξιστίρ ότι δεν σου αρέσει η ταμπέλα γιατί δεν μπορείς να αποδεχτείς την όποια δική σου ασθένεια.Καμία ταμπέλα που απορρέει από μία διαταραχή όταν αναλύεται δεν έχει σκοπό να διαιωνίσει μία κατάσταση.Με το να προσπαθήσεις να απαλλαγείς από την όποια ταμπέλα δε σημαίνει ότι θα απαλλαχθείς και από την ασθένεια σου.Αλλά ας είσαι λοιπόν ένα διαφορετικό παράδειγμα.Μην αποδέχεσαι την όποια ταμπέλα και πες μας ότι τελικά κατάφερες να απαλλαγείς από τη διαταραχή.Την ταμπέλα της όμορφης όμως δεν θα την απέρριπτες ως μία ταμπέλα που θα διαιωνίσει τον ναρκισσισμό σου...
    Δεν έχω καμμία διαταραχή Κάσσι.

Αν η κατάσταση είναι ζήτημα χημείας, τότε ας συζητήσουμε σε ποιο βαθμό ο τρόπος σκέψης ενός ανθρώπου μπορεί να τον βγάλει απο τον φαύλο κύκλο της διαταραχής.

Σε ότι αφορά την ταμπέλα της \"όμορφης\", όλα αυτά είναι πολύυυυυ σχετικά και το ξέρεις και συ και όλοι μας. Η ομορφιά είναι στερεότυπο και ας μην κάνουμε οτί δεν το ξέρουμε.

Senior Member

Συμφωνώ.Όταν πρόκειται για διαβήτη ή κάποια άλλη σωματική ασθένεια είναι οκ!Είναι σα να μου λέει η Εξιστίρ ότι ο καρκινοπαθής χρησιμοποιεί την ταμπέλα του καρκίνου.Αν δεν την είχε δεν θα είχε καρκίνο;;;;;;

Σου θυμίζω Κάσσι και άκουσέ με: θυμάσαι ο καρκινοπαθής στο βιβλίο του Γιάλομ τι του είπε λίγο πριν πεθάνει; Αν θυμάσαι, είχε πάει εκεί και η θεραπεία του αν δεν κάνω λάθος διήρκησε ένα ή δύο χρόνια πριν έρθει το τέλος. Θυμάσαι τι του είπε όταν τον επισκέφτηκε και αυτός ήταν στο τελικό στάδιο;

\"Γιατρέ, μου σώσατε τη ζωή!!!!!\"

Αυτό τα λεει όλα κορίτσι μου.

Senior Member
    Ακουσον με, παταξον δε, μη βαράς πολύ , πονάει ντεε
    Έκανα δήλωση ρε..Ναι ναι..Έδωσα συνέντευξη.Ευχαριστώ φίλη Ίντερ.Κοίτα να δεις Εξιστίρ,όταν μου είπε η ψυχίατρος για οριακή διαταραχή το συζητήσαμε αυτό περί ταμπέλες και μου είπε ότι προτιμάς να έχεις μία τέτοια ταυτότητα απ\'το να μην έχεις καμία.Οι οριακοί στοιχεία των οποίων έχω έχουν ασταθή εικόνα τους εαυτού τους και άρα και ταυτότητα.Εγώ αισθάνομαι ότι όταν αλλάζω περιβάλλον αλλάζω και εαυτό ένα πράμα.Πίκρα....Έχω πολλή ανάγκη από μια σταθερά για να είμαι ισορροπημένη στη ζωή μου.Η ταυτοποίηση ήταν καλή και λυτρωτική γιατί όλα όσα έκανες είχαν ένα όνομα.Άρα σε καταλάβαιναν.Απ\'την άλλη πολλές φορές αν αυτή την ταμπέλα την κρατάς πολύ στο μυαλό σου σε στενοχωρεί νομίζω και σε επιβαρύνει.
    Όταν είσαι σε ψυχοθεραπεία μαθαίνεις να κάνεις αυτοπαρατήρηση.Γίνεσαι ο χειρότερος εχθρός του εαυτού σου και της διαταραχής σου.Οπότε για να το κάνεις αυτό πρέπει να μάθεις για την διαταραχή σου.Βέβαια πολλές φορές κάνεις το λάθος και τα ρίχνεις όλα στη διαταραχή και αισθάνεσαι ανεπαρκής όπως εγώ.Ολοκληρώνοντας πιστεύω ότι οι διαγνώσεις και οι ταμπέλες κατά καιρούς βοηθάνε μόνο για την ψυχοθεραπεία σου.Στις ανθρώπινές σου σχέσεις δεν ξέρω πόσο θα χρησίμευαν ή πόσο επιζήμιες θα ήταν.Αν είναι δικαιολογία και καραμέλα η διαταραχή;Το ακούω από πολλούς και αισθάνομαι εκνευρισμένη και το λιγότερο ότι δεν με καταλαβαίνουν.Απάλλαξε με εσύ από τη διαταραχή και εγώ θα πάψω να μασάω την καραμέλα της.
    Υ.Γ.Ήταν πολύ καλό αυτό που είπε η Ίντερ για το τι αιτιολογίες δίναμε για την κατάστασή μας στην αρχή.Κι εγώ νόμιζα ότι ήμουν σατανισμένη.Το σκέφτομαι και γελάω..χαχα.Είχαμε ίδιο σκεπτικό.Αισθανόμουν ότι τηλεπαθητικά με σκέφτονται και το τσαμπουνούσα σε καθηγήτριες και φρίκαραν.Δεν είναι καλύτερα που δόθηκε μια απάντηση στο μπέρδεμά μας;Τις ταμπέλες οι ψυχίατροι δεν της δίνουν κάνοντας ρατσιστική διάκριση αλλά για να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα γνωρίζοντας λίγο την φύση του.Εφ\'όσον με βοηθούν δεν έχω λόγο να τους κατηγορήσω ότι με διακρίνουν και με ταμπελοποιούν.Το αυτή είναι οριακή δεν την κάνω παρέα είναι ρατσιστικό.Εδώ λοιπόν η ταμπέλα χρησιμοποιείται λανθασμένα.Η ταμπέλα από μόνη της δεν είναι λανθασμένη.Καλά!Έγραψα!!!!!
    Να συμφωνήσουμε ΟΛΟΙ στα boldακια (και σε άλλα συμφωνούμε αλλά ας δούμε μήπως δεν διαφωνούμε τελικά)

Edit τα bold δεν είναι δικά μου λόγια. Το κείμενο εντός της παραθέσεως είναι αυτούσιο. Απλώς τόνισα δύο φράσεις

Senior Member
    Θα βάλω τραγουδάκι να αλαφρύνουμε την ατμόσφαιρα και αφιερώνω σε όλους, κυρίως στην Ιντερ και στην Κάσσι

Δεν είναι εκείνος που σου νύχτωσε τη μέρα
    ούτε το μαύρο που ξεβάφουν οι αριθμοί
    δεν είναι ο κόσμος που σου κλέβει τον αέρα
    και τα σκοτάδια που σου γνέφουν λογισμοί

Αυτό που μοιάζει φυλακή
    είναι το πέταγμά σου
    που \'χει φτερά μα δεν μπορεί
    να κόψει τα δεσμά σου

...

Δεν είναι εκείνος που σου μίκρυνε τα βράδια
    ούτε που τώρα δεν μπορείς να ονειρευτείς
    κοίτα λιγάκι τι σου λένε τα σημάδια
    και στο χαμό σου, σου ζητούν ν\' αντισταθείς.

Αυτό που μοιάζει φυλακή
    είναι το πέταγμά σου
    που \'χει φτερά μα δεν μπορεί
    να κόψει τα δεσμά σου

....

το γραψε ο Γιώργος Καζαντζής

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Ταμπελα ονομαζουμε καποια αρρωστια που εχει σχεση με ψυχκατι....αλλα οταν προκειται για καθαρα σωματικη ασθενεια πχ διαβητης τοτε δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Ειναι λιγο ειρωνικο...οχι βεβαια οτι πιστευω οτι οι ψυχκατι επιστημες ειναι ιδιαιτερα προηγμενες αλλα μην τις βγαζουμε και αχρηστες.

με εχεις καλυψει πληρως!
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Page 33 of 51 FirstFirst ... 23313233343543 ... LastLast