Results 1 to 15 of 27
Thread: ΣΥΜΒΙΩΣΗ...
-
16-05-2012, 15:11 #1
ΣΥΜΒΙΩΣΗ...
Τι γνωμη εχετε για την συμβιωση?
Ειμαστε 3,5 περιπου χρονια μαζι με τον συντροφο μου κι εδω και πολλους μηνες καθε μερα μαζι, εκδρομες μαζι, σ/κ μαζι, στην ουσια συζουμε, αλλα πηγαινοερχομαστε σε δυο διαφορετικα σπιτια.
Αυτο εχει μια σχετικη ταλαιπωρια και πολλα εξοδα βεβαια...
Με την καθημερινη επαφη,περναμε ΤΕΛΕΙΑ και οι δυο, δεν εχω καθολου αμφιβολιες γι αυτο.
Το γεγονος ομως παραμενει οτι εχει ο καθενας το σπιτι του, κι αυτο προσωπικα πιστευω οτι δινει αλλη δυναμικη στην σχεση . εγω το θεωρω θετικο...
Ωστοσο προβληματιζομαι. οικονομικα θα μου ηταν πολυ πιο συμφερον, ειδικα τωρα, δεν το συζητω αυτο, αλλα δεν θελω να το κρινω με οικονομικους ορους, δεν μας απασχολει αυτο.
Το αγορι μου, μου το εχει προτεινει εδω και εναν χρονο και το θελει πολυ, το συζηταμε συχνα, αλλα δισταζω.
ειμαι και λιγο προκατειλημμενη με την συμβιωση για να ειμαι ειλικρινης.
εχω και παντα στο μυαλο μου τον γνωστο νομο του μερφυ "αν κατι δουλευει καλα, ΜΗΝ το πειραζεις", κι εμεις ειμαστε τελεια με τις τωρινες συνθηκες.
εσεις τι εμπειριες εχετε απο συμβιωση?Last edited by Remedy; 16-05-2012 at 15:43.
- 16-05-2012, 15:21 #2
ρεμ, ειμαι υπερ του ο καθενας να χει το χωρο του.
το ξερω πως οικονομικα ειδικα στις μερες μας ειναι δυσκολο να κρατας 2 σπιτια.
εγω στα λεω μεσα απο εμπειρια του γαμου.
τωρα πια με το φιλο μου προτιμω να πηγαινουμε λιγες μερες στο εξοχικο του ή το σπιτι του κ
μετα ο καθενας στο δικο του.
μεχρι στιγμης αυτα.http://www.mazi.org.gr/
16-05-2012, 15:45 #3
- In this old house where every door is open
Βασικα, πριν πω την εμπειρια μου και τη γνωμη μου για τη συμβιωση, θα πω οτι δεν το θεωρω καλο να μην κανεις κατι απο φοβο. Επειδη φοβασαι οτι θα αποτυχει, φοβασαι μη χαλασεις κατι καλο, κτλ κτλ κτλ.
Εγω λοιπον βασικα δε σκεφτομαι ετσι, για αυτο εχω συγκατοικησει χωρις να το σκεφτω δευτερη φορα στο σπιτι μου, σε σπιτι του αλλου, και εχω να πω οτι αν ειναι να χαλασει κατι θα χαλασει, και αν η συγκατοικηση φερει ρηξη η τελμα, τοτε για μενα η σχεση θα χαλαγε ουτως η αλλως, απλα η συμβιωση εφερε μια επισπευση. Δε συγκρινεται η εμπειρια με μια σχεση που τον βλεπεις τον αλλο για καφε και για σεξ καθε τριτη μερα... Τεραστιο μαθημα η συμβιωση. Αλλα δεν αρεσουν σε ολους τα μαθηματα!
Καποιοι ανθρωποι ειναι πιο διστακτικοι, το σκεφτονται παρα πανω η εχουν μεγαλητερη αναγκη αυτονομιας και ανεξαρτησιας, αλλοι δεν ειναι σιγουροι αν θα μπορουσαν με ενα συγκεκριμενο ατομο να συγκατοικησουν, αλλα και οι δυο οι προηγουμενοι αν τους ερθει η κεραμιδα στο κεφαλι τους βλεπεις να συγκατοικουν την αλλη μερα!! Αλλα, να μη θες να συγκατοικησεις μηπως χαλασει η τελεια συνταγη... εγω ειμαι οτι βρεξει και οτι νιωθω εκεινη τη στιγμη, οποτε δε μπορω να σε καταλαβω..
Ξερω ομως οτι υπαρχουν ανθρωποι πραγματικα διστακτικοι, αναποφασιστοι και πολυ σκεπτικοι που φοβουνται τη δεσμευση και οτι αυτο συνεπαγεται, και τους βλεπεις να μενουν σε μια σχεση 20 χρονια, αρραβωνιασμενοι τα 10, και οταν καποτε παντρυεονται μετα απο δυο μηνες χωριζουν. ΑΝ ειστε σε αυτη την κατηγορια.. αφηστε το!!
16-05-2012, 15:58 #4
16-05-2012, 16:04 #5
Πρεπει να απαντησουμε στην ερωτηση σου η στην απαντηση που δινεις εσυ στην ερωτηση? Γιατι προφανως εχεις βρει την απαντηση που θελεις...
16-05-2012, 16:04 #6
λιλι εχεις δικιο, αλλα εγω δεν συγκρινω την επαφη ανα τρεις μερες για καφε και σεξ, με την συγκατοικηση, αλλα την συμβιωση σε δυο διαφορετικα σπιτια και καθημερινη επαφη, με την συμβιωση στο ιδιο σπιτι.
εχει να προσφερει κατι παραπανω το ενα σπιτι, για σας? αυτο ρωταω.
οχι, δεν ειμαστε στην κατηγορια 20 χρονια αρραβωνας, το αντιθετο. υπαρχει τρελλο παθος και λαχταρα για τις συναντησεις μας κι αυτο ακριβως με κανει διστακτικη. τωρα, μου λεει συνεχως ποσο τελεια ειναι οταν βρισκομαστε κι οτι οταν ειμαστε μακρια, του λειπω καθε λεπτο και ετσι νοιωθω κι εγω. θα ειναι το ιδιο οταν θα ειναι δεδομενο οτι μενουμε στο ιδιο σπιτι οτι κι αν γινει?
16-05-2012, 16:08 #7
16-05-2012, 16:36 #8
- In this old house where every door is open
Koιτα η συγκατοικηση σημαινει περισσοτερες ωρες μαζι αρα μεγαλυτερη τριβη, μεγαλυτερη τριβη αρα μεγαλυτερο ζεσταμα. Αν το παρακανουμε βεβαια με την τριβη το ζεσταμα γινεται καψιμο!
Ολα ειναι θεμα ισορροπιων, αν εχει καθενας σας τη δουλεια του και τα χομπι του και δεν ειναι κανεις κρεμασμενος απο τον αλλον να τον περιμενει με το ρολοι να γυρισει στο σπιτι, νομιζω οτι θα ειναι μια ωραια λειτουργικη συμβιωση.. Αν η αγωνια σου για το αν θα ξεφουσκωσει το παθος απο τη συνηθεια και τη ρουτινα, ειναι μεγαλυτερη απο την αγωνια σου να ξυπνας καθε μερα μαζι του, να τον φροντιζεις να σε φροντιζει και να μοιαζεστε την καθημερινοτητα σας, μονο εσυ μπορεις να το απαντησεις!! Εξαλλου, εφοσον δεν σας πιεζει τπτ, να πεις θελετε να κανετε οικογενεια παιδια, φωναζουν τα σογια κτλ, κανε οτι εσυ πιστευεις καλυτερο!!
16-05-2012, 17:04 #9
16-05-2012, 17:13 #10
16-05-2012, 17:39 #11
Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
16-05-2012, 18:03 #12
σου λειπει κατι κυρια ρεμεντι απο ολο αυτο που ζεις??ειστε 3.5 χρονια μαζι και σχεδον καθε μερα τουγκεδερ!θες τον λιγοστο αερα που εχεις να τον χασεις??γιατι νομιζεις οτι εχετε το ιδιο παθος τοσα χρονια??επειδη ακριβως ο καθενας εχει τον χωρο του!!
δικη σου αποφαση ειναι αλλα προσεξε μην χαλασεις την σουπα..!γιατι συνηθως κουκλα μου χαλαει!!
(φουντας..) :P
16-05-2012, 18:03 #13
16-05-2012, 18:05 #14
16-05-2012, 18:40 #15
Συμφωνώ με τη λίλιουμ. Η συμβίωση έχει τα καλά της και τα κακά της. Αν ταιριάζεις με τον άλλον, πολλά πράγματα γίνονται πιο εύκολα και απλά. Αν όχι, τότε βλαστημάς την ώρα που το αποφάσισες.
Προσωπικά, μου συνέβη χωρίς να το επιδιώξω, αντίθετα αρχικά προσπαθούσα να το αποφύγω. Όμως "έμπλεξα" με κάποιον για τον οποίο σχέση=συμβίωση. Στην ουσία, συζούμε από την πρώτη εβδομάδα γνωριμίας, με κάποια διαλείμματα.
Δεν το μετάνιωσα, αλλά είναι βασικό ότι ταιριάζουμε σε πολλά, ότι περνάμε καλά μαζί, ότι γελάμε πολύ, ότι μοιραζόμαστε τις δουλειές και εν μέρει έχω ξαλαφρώσει από πολλά, που παλιότερα τα έκανα μόνη μου ή δεν τα έκανα καθόλου.
Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται πλέον να μαγειρεύω, να πλένω τα μπαλκόνια, να φροντίζω τα λουλούδια και τον κήπο, δεν χρειάζομαι ηλεκτρολόγο, υδραυλικό, ηλεκτρονικό, μπογιατζή, μηχανικό αυτοκινήτου και όποια άλλη ειδικότητα επιδιορθωτή υπάρχει.
Αλλά, το πιο βασικό για μένα είναι ότι δε νιώθω καταπίεση από την συμβίωση.
Όμως, δεν ήταν εύκολο από την αρχή. Πέρασε κάποιο διάστημα μέχρι να βρούμε τον τρόπο να συνυπάρχουμε αρμονικά.