Results 1 to 12 of 12
-
17-05-2012, 15:36 #1
ΣΧΟΛΙΟ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
Αγαπητή διαχείριση,
έχω πει άλλες δύο φορές στο παρελθόν ότι δε θα ξανασχοληθώ με το φόρουμ, εφόσον θεωρώ πραγματικά ότι το επίπεδό του, τουλάχιστον αυτό που κατά κύριο λόγο επικρατεί δηλαδή, είναι πλέον υπό του μηδενός (επιεικώς).
Παρολαυτά, επειδή εδώ μέσα τίθενται και ζητήματα αξιόλογα, σήμερα μπήκα στο φόρουμ για να ποστάρω σε ένα καινούριο θέμα παράλληλα όμως "υπέκυψα" στον πειρασμό να ρίξω μια ματιά στο "γενικά".
Εκεί λοιπόν διαπίστωσα ότι κλειδώσατε ένα θέμα που είχε ανοίξει μια χρήστρια, κάτι σαν αγγελία.
Προσωπικά, μη έχοντας γνώσεις ψυχολογίας και μη όντας moderator ενός ιδιαίτερα ευαίσθητου από άποψη περιεχομένου φόρουμ, φιλτράροντας τις προθέσεις της χρήστριας μου έδωσε να καταλάβω ότι απλώς ήθελε να εκφράσει μια ανάγκη και δη την πιο ανθρώπινη, τη συντροφικότητα. Παρολαυτά εσείς κλειδώσατε το θέμα της με την αιτιολογία ότι δεν ταιριάζει με το πνεύμα της ενότητας (ή κάτι παρεμφερές τελοσπάντων).
Δεν προσπαθώ να το παίξω ούτε συνήγορος του διαβόλου ούτε προστάτης των αδυνάτων.
Αλλά πραγματικά η κίνησή σας αυτή είναι τουλάχιστον αστεία.
Δηλαδή στην ενότητα "γενικά", τα υπόλοιπα θέματα τα οποία είναι και τα πιο μακρόσυρτα και πιασάρικα του φόρουμ, είναι μέσα στο πνεύμα του φόρουμ και βρέθηκε ένα, μοναδικό θέμα που δεν τηρεί τους όρους του φόρουμ !!!!!!!
Θα κάνω λοιπόν μια ερώτηση,ρητορική βέβαια.
Έχετε καθόλου υπόψη σας αυτά που ειπώνονται καθημερινά στο "τι σκέφτεστε", "τι αισθάνεστε" και όλα τα παρεμφερή τους? Εγώ πιστεύω πως όχι και ότι κατά βάση οι παρατηρήσεις που κάνετε σε μέλη κινούνται λόγω των αναφορών των υπολοίπων μελών.
Αυτά τα θρεντς λοιπόν, όχι απλά δε συνάδουν με το ρόλο ή το πνεύμα του φόρουμ αλλά αντιθέτως και δυστυχώς έχουν μετατραπεί σε σφηκοφωλιές. Επί καθημερινής βάσεως τα σχόλια που πέφτουν είναι καθαρά σεξιστικού περιεχομένου, ευνοώντας το ατελείωτο flaming, τις διαμάχες μεταξύ των μελών, μη προσφέροντας κατά τη γνώμη μου απολύτως τίποτα παρά μόνο αντιδράσεις ακραίες από όλα τα στρατόπεδα και φυσικά απόλυτη ανοχή σε συμπεριφορές που δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές ακόμα και από ένα φόρουμ ανωνυμίας.
Στο φόρουμ ενημερώνεσαι καθημερινά για το πόσο καριόλες είναι οι γυναίκες, παράλληλα δε και βρωμιάρες με οδηγίες πως να πλένονται αποτελεσματικά στην ευαίσθητη περιοχή, επίσης πολιτική προπαγάνδα στο έπακρον και διάφορα τέτοια όμορφα χωρίς κανείς πλέον να αντιδρά.
Και πως να αντιδράσει κάποιος όταν συνηθίζει σε μια συγκεκριμένη κατάσταση? εδώ πλέον είναι φυσιολογικά τα σεξιστικά σχόλια εναντίον των γυναικών, πιο σπάνια εναντίον των ανδρών.
Γι'αυτούς τους λόγους λοιπόν πιστεύω ότι κακώς κλειδώσατε το θέμα της χρήστριας.
Εάν βέβαια είχατε κλειδώσει προ πολλού όλα τα άλλα που δίνουν πάτημα για ατελείωτο τσατάρισμα και στείρες συγκρούσεις, τότε εννοείται ότι δε θα έλεγα τίποτα διότι θα αποδεχόμουν την πολιτική του φόρουμ.
Εδώ όμως διαπιστώνω μια ανομοιογένεια στο χειρισμό των θρεντς..επομένως όχι, δεν είμαι υπέρ αυτής της πολιτικής οπότε έχω φαντάζομαι το δικαίωμα να το αξιολογώ αρνητικά (και βασικά να ξενερώνω όλο και περισσότερο).
Προτείνω λοιπόν να κλείσουν άμεσα τα συγκεκριμένα θρεντς - αρένες, τουλάχιστον εως ότου ηρεμήσουν τα μέλη και μάθουν να αυτοελέγχονται.
Αυτά από εμένα...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
- 17-05-2012, 15:41 #2
Βοιντ, νομιζεις ειναι ευκολο να διαχειριζεσαι τρελοκομειο, λογικο δεν ειναι να σου την στριψει λιγο χιχιχι
17-05-2012, 15:44 #3
Τίνος του την έστριψε δηλαδή?
..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
17-05-2012, 15:46 #4
Κανονικά η void έπρεπε να είναι administrator στο φόρουμ. Και συμφωνώ απόλυτα σε οτι γράφει
Forbidden dreams
17-05-2012, 16:13 #5
Γιάννη, αφενός δεν είναι στις βλέψεις μου κάτι τέτοιο, αφετέρου πραγματικά το θεωρώ δύσκολο το να κάνεις το διαιτητη σε ένα φόορυμ επί 24ώρου βάσεως.
Δεν έχω δηλαδή την αίσθηση ότι ξύνονται στο φόορυμ οι διαχειριστές ή ότι νυν υπέρ πάντων στη ζωή τους το φόρουμ.
Απλώς θεωρώ, ότι κάπου έχει χαθεί το μέτρο και αυτό οφείλεται στην υπερβολικλή ανοχή της διαχείρισης ακόμα και σε περιπτώσεις που δε χρειάζεται.
Υπάρχουν δύο τρόποι αντιμετώπισης: η πρόληψη και η καταστολή.
Εγώ προσωπικά είμαι της πρόληψης.
Εν προκειμένω βέβαια, ζητώντας το κλείδωμα των τσατοθρεντς, ουσιαστικά ζητώ την "καταστολή"...η οποία όμως θα λειτουργήσει προληπτικά στην πορεία.
Και εάν αυτό φαίνεται πολύ αστυνομικός όρος, μπορούμε να το ταυτίσουμε με τον όρο "όρια", τα οποία είναι το άλφα και το ωμέγα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας και όποιος καταφέρνει να τα εφαρμόζει όπου απαιτείται, είναι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος.
Τα όρια στο φόρουμ έχουν χαθεί όμως και δυστυχώς με την καλοπροαίρετη- δεν αντιλέγω- ανοχή της διαχείρισης...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
17-05-2012, 16:18 #6
Δεν διαγράφεις κάτι= είσαι ανεκτικός, διαγράφεις κάτι=φιμώνεις.
Αυτό είναι κάτι που η διαχείριση αντιμετωπίζει καθημερινά.
Είναι γεγονός ότι η διαχείριση δείχνει ανεκτικότητα όπως πιστεύω ότι χρειάζεται ένα φόρουμ σαν αυτό. Αν όντως λειτουργούσε σύμφωνα με το "γράμμα" των όρων χρήσης πιθανότατα οι μισοί δεν θα είχαν την δυνατότητα πια να γράφουν εδώ. Και δεν αναφέρομαι σε άτομα που χρησιμοποιούν το φόρουμ για να περνάν απλά την ώρα τους αλλά για άτομα που νιώθουν την ανάγκη πολλές φορές να μιλήσουν, να ζητήσουν μία συμβουλή, να πουν μία εμπειρία τους.
Το θέμα που κλείδωσα και στο οποίο αναφέρεσαι void, ξεκάθαρα έπρεπε να κλειδωθεί αφού επρόκειτο για αγγελία γνωριμίας (δε σημαίνει ότι είναι κατακριτέο αλλά δεν λειτουργεί γι αυτό το λόγο το φόρουμ - και μην αμφιβάλεις ότι αυτό το μέλος έχει δεχτεί π.μ. για γνωριμίες). Μπαίνεις στην λογική της σύγκρισης με άλλα θέματα (που για μένα δεν έχει νόημα αφού πάντα κάποιος θα αντιδρά για διαχειριστική ενέργεια συγκρίνοντας την με μια άλλη διαχειριστική ενέργεια κ.ο.κ). Να δεχτώ ότι κάποια θέματα θα μπορούσαν να κλειδωθούν. Σε θέματα όπως το "τι σκέφτεστε" πράγματι πολλές φορές δημιουργούνται προβλήματα όπως προσωπικές συγκρούσεις, τσατάρισμα, έμμεσες κατηγορίες. Έχω εκφράσει μάλιστα και την σκέψη μήπως θα έπρεπε να κλειδωθούν. Σκεπτόμαστε όμως και τα άτομα που έχουν την ανάγκη να εκφραστούν πιο ελεύθερα σε αυτό το θέμα. Ωστόσο θα συζητηθεί εκτενέστερα στην ομάδα διαχείρισης για να δούμε τι είναι καλύτερο να γίνει.
Να πω ότι πέρα από τις συστάσεις που γίνονται δημόσια στο φόρουμ, πολλές φορές μπαίνουμε στη διαδικασία να μιλάμε με μέλη ώστε να εξηγούμε για ποιους λόγους είναι προβληματική μια συγκεκριμένη συμπεριφορά τους και κάθε φορά να "απολογούμαστε" ότι δεν λειτουργούμε μεροληπτικά αλλά βοηθητικά για την ευρρυθμη λειτουργία του φόρουμ.
Ζητούμε όμως και την δική σας βοήθεια γιατί προσωπικά παρατηρώ άτομα να διαμαρτύρονται για πράγματα που κάνουν και οι ίδιοι.
17-05-2012, 16:23 #7
Εντέλει δηλαδή Idella που καταλήγουμε?
..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
17-05-2012, 16:34 #8
Αν και για να είμαι ειλικρινής δεν καλύφθηκα..
Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία αντικειμενικά έχουν λάθος υπόσταση και κακώς ειπώνονται.
Για παράδειγμα, κάποιο μέλος σήμερα έριξε τη φράση "βρώμες στην ψυχή" αναφερόμενος στις γυναίκες.
Αυτό το μέλος, έχοντας διαβάσει κι άλλα ποστς του θεωρώ ότι έχει διαστρεβλωμένη αντίληψη ειδικά ως προς το θέμα της σχέσης με το άλλο φύλο. Και δεν είναι ο μόνος.
Θεωρώ λοιπόν ότι εκφραζόμενος ελευθερα στο συγκεκριμένο θρεντ, αφενός προκαλεί δικαιολογημένες αντιδράσεις, αφετέρου δε λύνεται το πρόβλημά του, εφόσον σίγουρα θα πεταχτεί κάποιος καλοθελητής να το σιγοντάρει. Η ελευθερία έκφρασης λοιπόν είναι πολύ σχετικό πράγμα.
Εάν λοιπόν εσύ αυτή τη φράση που σου ανέφερα τη διέγραφες ή εφιστούσες την προσοχή στο συγκεκριμένο μέλος, στην τελική μόνο καλό θα του έκανες, θα ήταν παράλογο εκ μέρους της διαχείρισης? ή θα σου ζητούσε τα ρέστα επειδή τάχα δεν του επέτρεψες να εκφραστεί ελεύθερα? δε συμφωνώ...
Υπάρχουν κάποια αντικειμενικά όρια και δυστυχώς καλείστε να τα "επιβάλλετε" εφόσον όπως παρατηρείτε κανείς δεν τα σκέφτεται από μόνος του...το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...
17-05-2012, 16:50 #9
..εγώ να προσθέσω, (βοιντ συμφωνώ σε όλα μαζί σου), ποια είναι η ανάγκη του φόρουμ να έχει τόσα θέματα με την ίδια θεματολογία τύπου, "τι σκέφτεστε" "τι νιώθετε τώρα" "τι κάνετε" "τι τρώτε" "τι πίνετε" κλπ...
Όποιος μπαίνει στα Ν. Μ βλέπει 3-4 τέτοια θέματα όπου μέσα γίνεται όλα αυτά που περιέγραψε η βόιντ και έχει καταντήσιε το φόρουμ να είναι πιο ελαφρύ και από το κοσμοπολιταν.
Και οκ, τα παλιά μέλη ξέρουν και δεν ασχολούνται καθόλου, (εγώ προσωπικά σπάνια να ανοίξω κάποιο από αυτά), όταν μπαίνει όμως κάποιο νέο μέλος που ψάχνει βοήθεια κατά πόσο θα νιώσει ασφαλής διαβάζοντας τέτοιου είδους απόψεις και συμπεροφορές?
17-05-2012, 16:56 #10
Απλά ρε συ βοιντ απο τον λίγο καιρό που διαβάζω εδω μέσα κάποια σχόλια, έχω σχηματίσει την αντίληψη οτι το άτομο με τις αρτιότερες/πιο χρήσιμες απόψεις επι των θεμάτων (και παράλληλα με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης) είσαι εσύ, εξ ου και αυτο που έγραψα για το αντμιν. Τώρα, περι των ορίων καταστολής κτλ είναι λεπτό το ζήτημα και όσο και να προσπαθείς να καθορίσεις πλαίσια και κανόνες, πάντα θα υπάρχουν εντάσεις και αστοχίες. Άνθρωποι είμαστε, οχι μηχανές...
Forbidden dreams
17-05-2012, 20:37 #11
Εντάξει παιδιά μας προσβάλατε πάλι...........Τα καταφέρατε...........
20-05-2012, 11:19 #12
- Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
Εγώ πάλι διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και πλάγια
-δεν είναι ανάγκη βέβαια να με πάρει κανείς σοβαρά-
με το κλείδωμα των τσατοθεμάτων,
γιατί είμαι κατά της φίμωσης και της αστυνόμευσης γενικότερα.
Βέβαια πρόκειται για τσατοθρέντς,
αλλά έχουν γνωρίσει και καλές στιγμές
(σπάνια βέβαια, αλλά αυτό δε συμβαίνει μόνο εκεί,
υπάρχουν άλλα τόσα θέματα που είναι πανομοιότυπα
ή ανοίγονται έτσι για πλάκα,
οπότε ίσως τα τσατοθρέντ να είναι και λειτουργικά
για να μην ανοίγονται συνεχώς καινούρια ανούσια θέματα.
Επίσης κι εκεί να απαγορευτεί το τσατάρισμα δια του κλειδώματος,
μια χαρά μπορεί να συνεχίσει σε άλλα θέματα,
όπως κι ο σεξισμός, ο ρατσισμός κάθε τύπου
και οι προσωπικές επιθέσεις που σαφώς εκφράζονται στα τσατονήματα,
μια χαρά μπορούν να εκφράζονται
-και εκφράζονται- και σε άλλα θέματα-
αφήνουμε έξω τα τρολ που κάνουν μπαμ
π.χ. "πορνεία", "άσχημες σκέψεις με την αδερφή μου" etc).
Ίσως θα 'πρεπε να περιοριστούν στα μισά,
αφού 5 θέματα είναι ουσιαστικά ένα
(2 έχουν και σχεδόν ίδιο τίτλο
-Γράψτε τι θα θέλατε να κάνετε για εσάς/ Τι θα θέλατε-)
και έχουν αυξητική τάση.
Αν κάποιος ρίξει μια καλή ιδέα στα τσατονήματα,
πολλά καλοπροαίρετα ή παρόμοια σκεπτόμενα άτομα
θα δώσουν τον οβολό τους
και μπορούν να γίνουν καλές ελεύθερες συζητήσεις
που είναι κι οι καλύτερες γιατί είναι αυθόρμητες.
Αν πάλι τεθούν "κίτρινα" θέματα
κι ο κόσμος συνεισφέρει,
ή αν όταν γίνονται χαζοχαρούμενα και νιανιά
υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση,
ας είναι... αν αυτό αρέσει στον πολύ κόσμο...
Ενήλικοι είμαστε, εγκέφαλο έχουμε,
αν δεν τον χρησιμοποιούμε,
η ευθύνη για τις επιλογές μας είναι δικιά μας...
και το αποτέλεσμα που προκύπτει
βέβαια απέχει πολύ από κάτι καλό...Last edited by Joann; 21-05-2012 at 13:11.